MSM

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ladyada

#1 MSM

Post by ladyada »

neki dan dobi savjet od poznanice da koristim MSM, kao da je neki cudotvoran cistac tijela ......da li neko ima iskustva sa potrosnjom ......
http://www.alternativa-forum.com/ostali ... umpor.html
http://www.lr-aloevera.at/aloe/av_freedom_msm.htm
ladyada

#2 Re: MSM

Post by ladyada »

:sad: nije valjda da niko nista nezna o msm .........
ipsilon

#3 Re: MSM

Post by ipsilon »

PA upravo si postala linkove na kojim AlanSP koji nešto zna nadugo i naširoko piše.
Sad bi kao trebalo još jednom napisati? Ne kontam.
ladyada

#4 Re: MSM

Post by ladyada »

da budemo jasni na internetu pise svasta ............mene interesuju licna iskustva ljudi koji ga koriste ..........nemogu da vjerujem da je tako dobar a da ga niko ne poznaje ............ u njemackoj nema npr nikakve knjige na trzistu o msm ......
ladyada

#5 Re: MSM

Post by ladyada »

evo da napisem koji redak o mom iskustvu i da pomogne nekom drugom , ako je zainteresovan za potrosnju ......... mogu reci da ovo sto stoji po netu stima ....... koristim od maja mjeseca i moja alergija se ove godine ne pojavljuje ocistim stan da ne kihnem ni jednom .......... zglobovi me ne bole......... jako dobro sam zeludac i probavu dovela u red (zbog cega sam i pocela uzimati nakon jedne operacije )...........krvni pritisak mi se vratio u normalu .......lose raspolozenje i glavobolje pred promjenu vremena su takodje nestale .............
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 03/05/2023 20:22, edited 1 time in total.
ladyada

#7 Re: MSM

Post by ladyada »

jOFLA wrote:
Jedeš li dovoljno bjelančevina, pogotovo jaja, ne treba ti onda nikakav dodatni izvor sumpora. Usput, dok je objavljeno nekoliko nepotkrijepljenih tvrdnji da je povećan unos sumpora neophodan ili barem dobar za zdravlje, naučna istraživanja nisu doniijela zaključke koje bi potkrijepila tvrdnje o dobrobiti većeg unosa sumpora od onog kojeg dobijamo konzumiranjem proteina.
Neko prodaje MSM ili DMSO i nahvali ga do neba. Obična mamipara.
ja sam mislila tako , kad sam preporuku dobila ...........zato sam temu otvorila ........... ali vidim , dosta promjena ......mami para davala sam vise za neke lijekove , koji nisu mi pomogli ......cak sta vise stete su napravili nego dobra ... moram napomenuti da ne koristim nikakve lijekove trenutno ..........
Post Reply