MSI 845 Ultra VER: 1 prblem sa plocom
Moderator: Benq
-
JOKS
#1 MSI 845 Ultra VER: 1 prblem sa plocom
Znali neko mozda dgovor na moje pitanje?
Imam maticnu plocu MSI 845 Ultra ver: 1 i Procesor pentium 2,4 GHz , Graficku ATI Radeon 9600 SE , svi ventilatori se okrecu na hladnjacima , ventilator na procesorskom hladnjaku , ventilator na maticnoj ploci , hladnjaku koji se nalazi na South Bridge chipu , i ventilator na grafickoj kartici , znaci svi rade ali slika se ne pjavljuje . Dali neko zna gdje bi mogao da bude problem , zapravo problem se nalzi na maticnoj ploci to zakljucujem jer sam predhodno testirao i procesor , graficku i memoriju potpuno su ispravni ali izgleda da mainboard nije u redu , vazno je napomenuti da ovu plocu nisam prije ja koristio sto znaci da mi je potpuno nepoznata i da neznam kada i kako je doslo do kvara . Kada prikljucim zvucnik na plocu nedobijam nikakve zvucne signale dali postoji mogucnost da je bios pokvaren pa de se nemogu pokrenuti upravljacki programi za hardverske komponente. Zahvalan bi bio svima koji bi nastojali da mi pomognu u resavanju problema.
Imam maticnu plocu MSI 845 Ultra ver: 1 i Procesor pentium 2,4 GHz , Graficku ATI Radeon 9600 SE , svi ventilatori se okrecu na hladnjacima , ventilator na procesorskom hladnjaku , ventilator na maticnoj ploci , hladnjaku koji se nalazi na South Bridge chipu , i ventilator na grafickoj kartici , znaci svi rade ali slika se ne pjavljuje . Dali neko zna gdje bi mogao da bude problem , zapravo problem se nalzi na maticnoj ploci to zakljucujem jer sam predhodno testirao i procesor , graficku i memoriju potpuno su ispravni ali izgleda da mainboard nije u redu , vazno je napomenuti da ovu plocu nisam prije ja koristio sto znaci da mi je potpuno nepoznata i da neznam kada i kako je doslo do kvara . Kada prikljucim zvucnik na plocu nedobijam nikakve zvucne signale dali postoji mogucnost da je bios pokvaren pa de se nemogu pokrenuti upravljacki programi za hardverske komponente. Zahvalan bi bio svima koji bi nastojali da mi pomognu u resavanju problema.
-
BigusDickus
Otvori masinu, izvadi graficku kartu i ponovo je vrati, ali obrati paznju da fino "legne". Vrlo cesto se ispostavi da graficka nije dobro "utaknuta"...
Sretno
Sretno
-
BigusDickus
Cim spomene covjek "uticanje", eto tebe 
-
BigusDickus
Hoces da kazes da nema veze sa "uticanjem"

-
BigusDickus
Otkud znas da sam nizak rastom

-
BigusDickus
bjezi
nalet te bilo
zachatasmo temu covjeku

- manijak1
Nijebug wrote:kako necu znat, znas da je to obrnuto proporcionalnobigus
-
Lisac
pretpostavljam da si grafichku, procesor i memoriju isprobao nan drugoj matichnoj plochi i zakljuchio da su ispravni. ako je to zaista sluchaj onda eventualni uzroci mogu biti sljedechi:
1. AGP-Slot oshtechen ili kao shto reche kolega Bickus
, nije grafichka dobro utaknuta (tu ti on mozhe pomochi jer je struchnjak za virtualno uticanje jedino josh 3D-rendering nije usavrshio
)
2. Prethodni vlasnik je pokushao uraditi BIOS-Update pa ga je prekinuo za vrijeme 'flash'-iranja BIOS-a. (u ovom sluchaju mozhesh izvaditi memoriju grafiku i procesor, a Mainboard baciti u kantu)
3. Ne valja ti Monitor

1. AGP-Slot oshtechen ili kao shto reche kolega Bickus
2. Prethodni vlasnik je pokushao uraditi BIOS-Update pa ga je prekinuo za vrijeme 'flash'-iranja BIOS-a. (u ovom sluchaju mozhesh izvaditi memoriju grafiku i procesor, a Mainboard baciti u kantu)
3. Ne valja ti Monitor
-
BigusDickus
Jesi to ti izuzetakmanijak1 wrote:Nijebug wrote:kako necu znat, znas da je to obrnuto proporcionalnobigus
![]()
uvijek se nađe poneki izuzetak
.