Mršavost
Moderator: anex
-
dzenanalic22
#1 Mršavost
Zdravo.
Imam 15 godina (muško sam), i do ove godine do 4.mjeseca sam imao 59 kg a bio visok 171 cm, međutim, od tada sam smršao 8 kg a narastao 7 cm.
Uplašio sam se jer sam toliko puno smršao pa smo išli doktoru i izvadio nalaze nekoliko puta, snimao stomak, išao urologu i hvala Bogu nista nisu našli. Ali jos uvijek me je strah zbog toga što sam naglo smršao.
Zelim Vase mišljenje, šta mislite je li to jer sam naglo narastao 8 cm ili?
Hvala na odgovorima!
Imam 15 godina (muško sam), i do ove godine do 4.mjeseca sam imao 59 kg a bio visok 171 cm, međutim, od tada sam smršao 8 kg a narastao 7 cm.
Uplašio sam se jer sam toliko puno smršao pa smo išli doktoru i izvadio nalaze nekoliko puta, snimao stomak, išao urologu i hvala Bogu nista nisu našli. Ali jos uvijek me je strah zbog toga što sam naglo smršao.
Hvala na odgovorima!
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Mršavost
Ma ništa moj dobri sinko, ja sam visok 183 i imao samo 68kg sa nekih dvadesetak godina u uvijek sam bio mršaviji i hvala Bogu zdravlje služilo uvijek dobro. Tek sa 25-27 se popunio normalno da bi danas došao na idealnih 78-80. Budi sretan da je tako, sve je to u tvojim godinama normalno, rasteš još, razvijaš se. Ima tu naravno dosta genetike.dzenanalic22 wrote:Zdravo.
Hvala na odgovorima!
Sretno!
-
Hadzi Lojo
#3 Re: Mršavost
Nista se ne sekiraj, ima fore udebljat ces se.
Ako bas hoces onda pojedi sat prije spavanja tanjur sutlije i ima da nakvasas za mjesec dana.
Ako bas hoces onda pojedi sat prije spavanja tanjur sutlije i ima da nakvasas za mjesec dana.
-
Naslovnica
#4 Re: Mršavost
Bitno je sa ćundara ne stagnira...

-
kazo
#5 Re: Mršavost
Naletih na jedan clanak kako se udebljati pa ti mozda bude od koristi.
-
moonca
#6 Re: Mršavost
kazo wrote:Naletih na jedan clanak kako se udebljati pa ti mozda bude od koristi.
Ovi smoothie- debljaju sigurno.
- problemnatravunu
#7 Re: Mršavost
Momak je trebao napisati kakve ima navike jela i pića, te fizičkih aktivnosti, pa da onda nesto pametujemo
-
dzenanalic22
#8 Re: Mršavost
Pa prije sam ja jeo puno, ali kada sam dobio virozu i povraćao 2 dana dobio sam fobiju od povraćanja znači dobio sam veliki strah od povraćanja. Nakon toga jeo sam manje i stalno sam mislio u glavi i razmišljao hoću li povratiti. I da napomenem stalno jedem fast food i suhu hranu, nikada domaće kuhanje, zbog toga me mama napada, kaže da trebam jesti nešto "na kašiku" a ne brzu hranu svaki dan.problemnatravunu wrote:Momak je trebao napisati kakve ima navike jela i pića, te fizičkih aktivnosti, pa da onda nesto pametujemo
- triconja
#9 Re: Mršavost
Kazes ne jedem puno, nemam apetita, jednom ili dva puta dnevno i to je to.
Niko nije mrsav zato sto jede tri kile hrane i pola kile hljeba svaki dan, isto ko sto niko nije debel jer za citav dan samo pojede krisku hljeba.
Niko nije mrsav zato sto jede tri kile hrane i pola kile hljeba svaki dan, isto ko sto niko nije debel jer za citav dan samo pojede krisku hljeba.
-
bitangeIprinceze
#10 Re: Mršavost
Uhhhhh da hocu malo i u tu fazu da budem mrsav, nekako lakse organizmu
-
moonca
#11 Re: Mršavost
dzenanalic22 wrote:Pa prije sam ja jeo puno, ali kada sam dobio virozu i povraćao 2 dana dobio sam fobiju od povraćanja znači dobio sam veliki strah od povraćanja. Nakon toga jeo sam manje i stalno sam mislio u glavi i razmišljao hoću li povratiti. I da napomenem stalno jedem fast food i suhu hranu, nikada domaće kuhanje, zbog toga me mama napada, kaže da trebam jesti nešto "na kašiku" a ne brzu hranu svaki dan.problemnatravunu wrote:Momak je trebao napisati kakve ima navike jela i pića, te fizičkih aktivnosti, pa da onda nesto pametujemo
E, sada imas problem sa fobijama?
- Sanjarko
#12 Re: Mršavost
Naslovnica wrote:Bitno je sa ćundara ne stagnira...
Vidi neko je takve genetike, gradze. Ja sam uvijek bio takav mrsavan, i sada sam. Neko je krupniji jer je takav. Ne debel nego krupan. Ja sam primjerice visok oko 2 metra a imam oko 80 kila. Znaci fali mi 20-tak kila i tako je uvijek bilo.
Samo jednom nije tako bilo kada sam popio neki navodno med za debljanje ali nije vidilo meda, nego je hemijski neki preparat bio u obliku kao meda i od njega se naglo udebljao na skoro 100 kila, i to mi je najvjerovatnije unistilo zdravlje. Popio ga da ne propadne. Nije meni bio kupljen ni namjenjen ali eto namjenio se nakraju meni.
Znaci nemoj da bi pio neki sumnjiv preparat za debljanje, bildanje i slicno.
A kile kako su ti rekli sa godinama dolaze. Jer se uspori metabolizam a mi mrsavi vecinom imamo brz metabolizam.
PS. Hljeb deblja. Znaci ako hoces nabaciti kile jedi vise hljeba.
Last edited by Sanjarko on 31/01/2018 20:34, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#13 Re: Mršavost
Ima ljudi koji su debeli a ne jedu puno. A ima ljudi koji su mrsavi a jedu puno. Dokaz moj stari i moja kuma.triconja wrote:Kazes ne jedem puno, nemam apetita, jednom ili dva puta dnevno i to je to.
Ovo sto ti stara kaze da jedes na kasiku, jedi malo. Ja kombiniram, ponekad na kasiku dva puta jela, danas i kad ostane, ponekad pice, sendvici, znaci fast fud, a ponekad seljacka i bejbi hrana, keks i mlijeko, ili sirevi, ajvar i slicno.
Bitno je da si zdrav, to ti je najbitnije.
- Sanjarko
#14 Re: Mršavost
Pa kako se kaze narodski "prisjelo jelo". Pojeo nesto mozda sto je pokvareno bilo pa obolio tada. Pa sada mozda manje jede. Desava se i ovo.moonca wrote:dzenanalic22 wrote:Pa prije sam ja jeo puno, ali kada sam dobio virozu i povraćao 2 dana dobio sam fobiju od povraćanja znači dobio sam veliki strah od povraćanja. Nakon toga jeo sam manje i stalno sam mislio u glavi i razmišljao hoću li povratiti. I da napomenem stalno jedem fast food i suhu hranu, nikada domaće kuhanje, zbog toga me mama napada, kaže da trebam jesti nešto "na kašiku" a ne brzu hranu svaki dan.problemnatravunu wrote:Momak je trebao napisati kakve ima navike jela i pića, te fizičkih aktivnosti, pa da onda nesto pametujemo
E, sada imas problem sa fobijama?
-
moonca
#15 Re: Mršavost
Mrsav moze jesti puno, i da ostane mrsav, no debeli se ne mogu 'udebeljiti' od ' zraka'Vizionar 1985 wrote:Ima ljudi koji su debeli a ne jedu puno. A ima ljudi koji su mrsavi a jedu puno. Dokaz moj stari i moja kuma.triconja wrote:Kazes ne jedem puno, nemam apetita, jednom ili dva puta dnevno i to je to.
Ovo sto ti stara kaze da jedes na kasiku, jedi malo. Ja kombiniram, ponekad na kasiku dva puta jela, danas i kad ostane, ponekad pice, sendvici, znaci fast fud, a ponekad seljacka i bejbi hrana, keks i mlijeko, ili sirevi, ajvar i slicno.
- Sanjarko
#16 Re: Mršavost
Imaju hormonalni poremecaji gdje debeo covjek jede manje od mrsavog covjeka i opet debeo. Jedno, dva jela jede i debeo, a mrsavi svaki cas jede, plus par jela i opet mrsav.moonca wrote:
Mrsav moze jesti puno, i da ostane mrsav, no debeli se ne mogu 'udebeljiti' od ' zraka'
Dokaz kazem moj stari i moja kuma.
-
moonca
#17 Re: Mršavost
Poremetili unosom hrane.Vizionar 1985 wrote:Imaju hormonalni poremecaji gdje debeo covjek jede manje od mrsavog covjeka i opet debeo. Jedno, dva jela jede i debeo, a mrsavi svaki cas jede, plus par jela i opet mrsav.moonca wrote:
Mrsav moze jesti puno, i da ostane mrsav, no debeli se ne mogu 'udebeljiti' od ' zraka'
- triconja
#18 Re: Mršavost
Ja jednom kad se najedem da mi se povraca ne jedem tri dana kako treba, u tome je stvar mrsavosti. Sve ostalo je varanje samog sebe.moonca wrote:Mrsav moze jesti puno, i da ostane mrsav, no debeli se ne mogu 'udebeljiti' od ' zraka'Vizionar 1985 wrote:Ima ljudi koji su debeli a ne jedu puno. A ima ljudi koji su mrsavi a jedu puno. Dokaz moj stari i moja kuma.triconja wrote:Kazes ne jedem puno, nemam apetita, jednom ili dva puta dnevno i to je to.
-
moonca
#19 Re: Mršavost
Ti si mrsav? koliko unosis hrane ?
- triconja
#20 Re: Mršavost
To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.moonca wrote:Poremetili unosom hrane.Vizionar 1985 wrote:Imaju hormonalni poremecaji gdje debeo covjek jede manje od mrsavog covjeka i opet debeo. Jedno, dva jela jede i debeo, a mrsavi svaki cas jede, plus par jela i opet mrsav.moonca wrote:
Meni niko nije kriv sto sam mrsav do mene samog, necu jest i eto. Govor da je neki poremecaj hormona, zlijezda, pickih materina je mlacenje prazne slame.
- triconja
#21 Re: Mršavost
Oko 1900 kalorija.moonca wrote:Ti si mrsav? koliko unosis hrane ?
- Sanjarko
#22 Re: Mršavost
Moj stari, svaki cas jede skoro i mrsav. Prije kad je bio dijete jeo puno i bio debel pa nekako mu promjenili metabolizam nekom dijetom, nesto slicno. Kazem ima toga. Meni preparat izazvao naglo debljanje i jedenje. Po tri hljeba sam tada dnevno jeo. Naglo se udebljao i sada mozda zbog toga i obolio.triconja wrote: To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.
Meni niko nije kriv sto sam mrsav do mene samog, necu jest i eto. Govor da je neki poremecaj hormona, zlijezda, pickih materina je mlacenje prazne slame.
Ima toga. Malo, malo neko ovdje ima neki problem sa zlijezdama i slicno. Od stitne pa nadalje i zbog toga se i debljaju i vise jedu, dok drugi mrsaju.
-
moonca
#23 Re: Mršavost
Poremecaji igraju ulogu sa prijateljima -hranom.triconja wrote:To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.moonca wrote:Poremetili unosom hrane.Vizionar 1985 wrote:
Imaju hormonalni poremecaji gdje debeo covjek jede manje od mrsavog covjeka i opet debeo. Jedno, dva jela jede i debeo, a mrsavi svaki cas jede, plus par jela i opet mrsav.
No, za sada mozes jesti koliko hoces i moguce da odrzavas tu kilazu, a promjeis li nacin zivota i kilaza se mjenja. Uglavnom , nakon 30 ,polako se salo pocne setati po tijelu.
Kada pretjeras sa tezinom , tezak je povratak na staro.
No, s druge strane - u ratu su svi gubili kg,i ti sa hormonalnim poremecajima.
-
moonca
#24 Re: Mršavost
Sta je 'preparat' ?Vizionar 1985 wrote:Moj stari, svaki cas jede skoro i mrsav. Prije kad je bio dijete jeo puno i bio debel pa nekako mu promjenili metabolizam nekom dijetom, nesto slicno. Kazem ima toga. Meni preparat izazvao naglo debljanje i jedenje. Po tri hljeba sam tada dnevno jeo. Naglo se udebljao i sada mozda zbog toga i obolio.triconja wrote: To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.
Ima toga. Malo, malo neko ovdje ima neki problem sa zlijezdama i slicno. Od stitne pa nadalje i zbog toga se i debljaju i vise jedu, dok drugi mrsaju.
- triconja
#25 Re: Mršavost
Sto su gubili tezinu? Jer su jeli svaki dan po dvije torte i lezali po citav dan, ha?moonca wrote:Poremecaji igraju ulogu sa prijateljima -hranom.triconja wrote: To ako mislis nekom vjerovati kako on kaze koliko jede je isto nekom vjerovati jel uzo abdest ili nije. Vidi se po covjeku da voli hranu ako je debeo, ako je mrsav vidi se da ne voli. Ti neki poremecaji koliko su usta puna njih da je istina bilo bi 60% ljudi poremeceno ali kurko, tek mali procenat vaistinu ima te poremecaje.
No, za sada mozes jesti koliko hoces i moguce da odrzavas tu kilazu, a promjeis li nacin zivota i kilaza se mjenja. Uglavnom , nakon 30 ,polako se salo pocne setati po tijelu.![]()
Kada pretjeras sa tezinom , tezak je povratak na staro.
No, s druge strane - u ratu su svi gubili kg,i ti sa hormonalnim poremecajima.