Narode hvala na odogovorima, procitala sam ih odmah i nesto nisam mogla spavati.
Cijelu noc sam se okretala k'o janje na raznju razmisljajuci kako to da ja nemogu nekih 7-8 kg skinuti vec 5 godina.
Nisam debela. Zadnji put, to je bilo ovog proljeca, imala sam sistematski pregled i izemdju ostalog i onaj za kondiciju i ostalo, pogledao me porpijeko onaj co'ik i rekao gospodjo pazite na svoju kilazu i kondiciju. Sve mi je kao na nekoj granici. Nikad mi vise nisu zasmetali ti moji kilogrami. Zamislila sam da je to 7-8 kg masti u meni. Muka mi je bila. Razumijela sam sve one koji su pretilni, sve one koji kukaju na visak kilograma, sve one koje imaju odista imaju problema sa debljinama.
To mirsavljenje je stvarno disciplina, a prije svega treba posvecivanje vremene samom sebi. Eh, to vrijeme...malo ga je. Takav je moj zivot. Ali s druge strane ako ja sama sebi ne posvetim vrijeme i ne postujem se, a ako samu sebe ne postujem, kako ce neko drugi.
Odlucih da smrsavim. Ne mogu sama. Mislim mirsavim sama ali trebam nekog kome cu pricati o tome. Taj neko je sada svi vi tamo s druge strane ekrana, koji svratite na ove stranice. E pa, zao mi je.
Dakle, ja vjerujem da ono kad covjek prati sam na putu do cilja je najbolji nacin da vidi gdje grijesi i u cemu mu ide dobro.
Dakle, zapisivati u tepter sta smo pojeli, koliko smo vode popili, kretanje, vjezbanje.
Uglavnom, to sam juce i uradila.
Dobro dosli u neku vrstu mog dnevnika!
Cilj: skinuti onih 8 kg sto mi smeta do aprila ( ne zelim ovdje spomenuti koliko kg imam jer me sramota)
Nagradicu se jednim putovanjem u Svajcarsku.
Hrana
4 h -kasa od jecma, kruska, 2 dl soka (rekoh nisam mogla spavati)
7 h- 2 dl sok (stvarno sto ja pijem ovaj sok)
12:30 h - kafa i 2 dl sok, sendvic (ko fol ustala sam)
17 h - supa i sirnica (nista salata)
20:30 h - krosan i caj (mrzim ove izlaske)
21: 15 h - skoro 2 pileca bataka, bez koze i tanjir pun kiselog kupusa, sok 2 dl i 2 keksa, popila sam 2tablete magnezijuma (muka mi je od one tekme BiH - Porugal)
Kretanje i vjezbe
- ciscenje kuce
- ponovila sam gotovo sve vjezbe gledajuci tv-fitnes cure
- setnja sa prijeteljicom oko 4 km (nije maraka nego kilometara)
Voda
po mojoj racunici popila sam oko 2 l sto mineralne, sto ove ovde.
Hoce li mi pomoc ovo javno zapisivanje? Hocu li uspjeti?
Kako god, samo me nemojte kamenovat
Vasa Papirna