samo smanjiti kolicine....umjesto dva tanjira graha sa suhim kostima kobasicom i pola hljeba, pojesti pola tanjira sa kriskom hljeba i bez kostiju i kobasice.....
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
mali_balon
#7201 Re: Mrsanje - nacini ?
dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jest
sto bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....
samo smanjiti kolicine....umjesto dva tanjira graha sa suhim kostima kobasicom i pola hljeba, pojesti pola tanjira sa kriskom hljeba i bez kostiju i kobasice.....
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#7202 Re: Mrsanje - nacini ?
Koliko viode piješ?
-
mali_balon
-
Naslovnica
#7204 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja bubnem tabletu za izmokravanje, jutarnje vaganje 2kg lakši u odnosu na prethodni dan.
Hercika oslabila, jbga.
Hercika oslabila, jbga.
-
sumirprimus
#7205 Re: Mrsanje - nacini ?
Ee moras tah grah pojest bez hljebamali_balon wrote: ↑24/09/2024 20:34 dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jeststo bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....
-
mali_balon
#7206 Re: Mrsanje - nacini ?
ja pijem neke za holesterol pisam po cijeli dan a i od kafe mi sa pisa....moram preci na cajNaslovnica wrote: ↑24/09/2024 20:48 Ja bubnem tabletu za izmokravanje, jutarnje vaganje 2kg lakši u odnosu na prethodni dan.
Hercika oslabila, jbga.
-
mali_balon
#7207 Re: Mrsanje - nacini ?
cuj bosnjak da ne jede hljeb pa dze to ima.....sumirprimus wrote: ↑24/09/2024 20:49Ee moras tah grah pojest bez hljebamali_balon wrote: ↑24/09/2024 20:34 dzaba vam je raja to sve......kada se dodje u odedjene godine i casa vode se primi....dzaba jednostavno metabolizam uspori.....sta nam je radit..duplo vise vjezbat a manje jeststo bi se reklo ganjat kalorisjki deficiti i ne jest gluposti....
samo smanjiti kolicine....umjesto dva tanjira graha sa suhim kostima kobasicom i pola hljeba, pojesti pola tanjira sa kriskom hljeba i bez kostiju i kobasice.....![]()
- nepass1
#7208 Re: Mrsanje - nacini ?
Nema gore od prase, da skarlet johanson vidim da grize prasu i posle toga rasiri noge i kaze uzmi me, ne bih mogao. Fujsumirprimus wrote: ↑24/09/2024 18:08Ja kad pomirisem kuhane brokule nesto hoce da mi bude, neugodnijeg i intenzivnijeg mirisa ja nisam osjetio. Kuhana prasa je dvije stepenice ispod po intenzitetu.Naslovnica wrote: ↑04/08/2024 19:03 Sve se slažem osim da je sirova i kuhana hrana ukusnija od pržene, pečene, pohvane.
Stipu šuplju ba.
Evo ja, koji sam uradio gastric sleeve zbog debljine, nikada neću reći da je kuhani brokoli ili sirova mrkvica ukusnija od pečenja, pite, ćevpa i svega što ide uz tu ikonografiju.
Zdravije, naravno da jeste.
Ali ukusnije jeste, al u Q.
-
mali_balon
#7209 Re: Mrsanje - nacini ?
sve je do pripreme mozda smrdi dok se sprema li moze se to spremiti da bude ukusno....skarlet moze sve......mogo bi i janepass1 wrote: ↑24/09/2024 21:01Nema gore od prase, da skarlet johanson vidim da grize prasu i posle toga rasiri noge i kaze uzmi me, ne bih mogao. Fujsumirprimus wrote: ↑24/09/2024 18:08Ja kad pomirisem kuhane brokule nesto hoce da mi bude, neugodnijeg i intenzivnijeg mirisa ja nisam osjetio. Kuhana prasa je dvije stepenice ispod po intenzitetu.Naslovnica wrote: ↑04/08/2024 19:03 Sve se slažem osim da je sirova i kuhana hrana ukusnija od pržene, pečene, pohvane.
Stipu šuplju ba.
Evo ja, koji sam uradio gastric sleeve zbog debljine, nikada neću reći da je kuhani brokoli ili sirova mrkvica ukusnija od pečenja, pite, ćevpa i svega što ide uz tu ikonografiju.
Zdravije, naravno da jeste.
Ali ukusnije jeste, al u Q.
- Optimus09
#7210 Re: Mrsanje - nacini ?
Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje
Ja sam ovisnik o slatku,dakle jeo ili ne jeo ujutro,uhvati me glad oko 9 ujutro ili 13 sati.Vecinom udarim po slatkisima.Probao sam i one protein plocice,nema neke velike fajde.Kako ovo sprijeciti ili sta probati da sprijeci glad do sljedeceg obroka?
Dijabetes nemam.
Ja sam ovisnik o slatku,dakle jeo ili ne jeo ujutro,uhvati me glad oko 9 ujutro ili 13 sati.Vecinom udarim po slatkisima.Probao sam i one protein plocice,nema neke velike fajde.Kako ovo sprijeciti ili sta probati da sprijeci glad do sljedeceg obroka?
Dijabetes nemam.
- shape of despair
#7211 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se utješim ZERO otrovima i fakat mi pomogne.Optimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje![]()
Dijabetes nemam.
- okanomalo
#7212 Re: Mrsanje - nacini ?
isti smo,hedonisti. peceno janje pa sve ostaloOptimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje![]()
Dijabetes nemam.
- vjeshalica
#7213 Re: Mrsanje - nacini ?
Nemas ali imas inzulinsku rezistenciju. To ti je put u dijabetes.Optimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje![]()
Dijabetes nemam.
-
mali_balon
#7214 Re: Mrsanje - nacini ?
Lakse se skida sa heriona nego sa secera
- nepass1
#7215 Re: Mrsanje - nacini ?
Presjeces i je jedes vise slatko, ne kupujes, nemas u kuci. Ako ne mozes to onda pomalo smanjuj. Ja sam kafu tako sa tri kafe na jednu i onda tu jednu ukinuo tj zamjenio crnim cajem.Optimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje![]()
Dijabetes nemam.
-
sumirprimus
#7216 Re: Mrsanje - nacini ?
Svega se lako kotarisat osim slatka, stoji.
- vaučer
#7217 Re: Mrsanje - nacini ?
Šećer ako ne tretiraš kao ovisnost - nikad nećeš kontrolirati.
Jedini put van tog kruga je prekinuti skroz i odjednom, izbaciti iz organizma, bez zamjenskih kerefeka.
Patit ćeš dvije tri sedmice, onda si ok.
Jedini put van tog kruga je prekinuti skroz i odjednom, izbaciti iz organizma, bez zamjenskih kerefeka.
Patit ćeš dvije tri sedmice, onda si ok.
- Sanjarko
#7218 Re: Mrsanje - nacini ?
Sinoc komadic salame i komadic sira, malo, malo i ne veceram, a sta se tice vode, naspem ujutro flasu vode i popijem u toku dana, 2l vode, cak i vise ako racunam ostala pica i jos pride vode sta popijem.
Najvise vodu pijem i najvise vodu i volim da pijem, slabo sokove i ostala pica, kafa mi je jedini porok. Sletio s sam s kilazom izgleda malo oko 5 kg mozda, s 85 na 80 mozda, nemamo vage pa ne znam koliko tacno imam kg.
Hljeba isto manje jedem, i to deblja. Stara je isto malo ofalila, i ona ne vecera skoro stalno. Ali mislim da je njoj to do necega drugoga mozda ali nadam se da nije, strah nas jest ali valjda nije joj se bolest pokrenula, ili sto stari ipak joj je 70 godina, a bila je kao djevojka mrsavija.
Najvise vodu pijem i najvise vodu i volim da pijem, slabo sokove i ostala pica, kafa mi je jedini porok. Sletio s sam s kilazom izgleda malo oko 5 kg mozda, s 85 na 80 mozda, nemamo vage pa ne znam koliko tacno imam kg.
Hljeba isto manje jedem, i to deblja. Stara je isto malo ofalila, i ona ne vecera skoro stalno. Ali mislim da je njoj to do necega drugoga mozda ali nadam se da nije, strah nas jest ali valjda nije joj se bolest pokrenula, ili sto stari ipak joj je 70 godina, a bila je kao djevojka mrsavija.
-
Naslovnica
#7219 Re: Mrsanje - nacini ?
Upravo tako, šećer stvara ovisnost. Ne znam kako je sa heroinom, ali znam kako je sa šećerom.nepass1 wrote: ↑25/09/2024 10:00Presjeces i je jedes vise slatko, ne kupujes, nemas u kuci. Ako ne mozes to onda pomalo smanjuj. Ja sam kafu tako sa tri kafe na jednu i onda tu jednu ukinuo tj zamjenio crnim cajem.Optimus09 wrote: ↑24/09/2024 23:02 Sto ae tice sirove i svjeze hrane,najvise volim svjeze peceno janje![]()
Dijabetes nemam.
Kada sam se skidao sa šećera, prvih desetak dana ide glavobolja.
I naravno, traži ti slatko, oči samo lete.
A vazda okolo mene slatkiši.
Uđem u prodavnicu, sam pogled na rafe sa čokoladama i snickersima izaziva neopisiv osjećaj, samo pobjegnem.
Nakon te početne krize ide dio gdje si u dubokoj ketozi (pod uslovom da si UH sveo na apsolutni minimum), pun energije, letiš. I izbjegavaš slatko.
Unos šećera isključivo kroz namirnice sa niskim glikemijskim indeksom.
Ove godine sam pojeo sladoled 2 puta, tačno me strah uhvati da uživam u istom.
Izbjegavam slatko, tu i tamo unosim UH kroz peciva (gledam što više one proteinske hljebove da kupujem, kao i one sa što više cijelih žitarica), kroz mliječne proizvode i slično.
To drži moju inzulinsku rezistenciju i ovisnost o šećerima koliko-toliko pod kontrolom.
Slatko izbjegavam sve. Ponekad se zadovoljim sa 2-3 kockice što crnje čokolade.
Imam osjećaj da bi mi jedan Snickers načinio neopravljivu štetu kao i jedan fiks bivšem ovisniku ili nekome ko je bačio duhan.
- anex
- Nindža revizor
#7220 Re: Mrsanje - nacini ?
Kad te nešto sjebe u životu tako da te restartuje na nulu, onda zaboraviš i šečer i Colu, Fantu...i masnu janjetinu...sve zaboraviš...
Uradiš restart i sam od sebe kreneš zdravim putem.

Uradiš restart i sam od sebe kreneš zdravim putem.
- Optimus09
#7221 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa sjebo me rak bio,dvije godine se smucao po bolnicama.Smrsao,oslabio,bio polumrtav.
Nekad poslije opet na nezdrav nacin zivota krenuo.
Nekad poslije opet na nezdrav nacin zivota krenuo.
- Sanjarko
#7222 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja tu i tamo i stara isto tako pojedemo nesto slatka. Pored mene moze propasti sto sta od slatka, ali znam mi se trazit ponekad slatko. Uglavnom ga slabo jedem. Evo bio rodzendan sestri neki dan, poslala komad torte, stoji, nisam jos pojeo.
A fante, kole i to nikako skoro, ponekad sveps kad izadzem ali vecinom mineralnu.
A fante, kole i to nikako skoro, ponekad sveps kad izadzem ali vecinom mineralnu.
- anex
- Nindža revizor
-
Naslovnica
- anex
- Nindža revizor
#7225 Re: Mrsanje - nacini ?
Jok.
Ovo je jedan od nacina za poceti za mršanjem..
Nije strašno, meni je cak i extra...zob, lan, suncokret, chia...jogurt do 2% masnoce.
Ovo je jedan od nacina za poceti za mršanjem..
Nije strašno, meni je cak i extra...zob, lan, suncokret, chia...jogurt do 2% masnoce.