Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nova_ja wrote:[quote="biggrinja sam trenutno na varijanti ne jedem do 12-13, pa onda jedem od 20-21h. u virijeme kada jedem, ne prežderavam se, al ni ne štedim pretjerano. prije, u toku i poslije pijem kafu sa šećerom. usput izjutra popijem jabukovo sirće razrjeđeno sa vodom i navece nekakav čaj za mršavljenje od tahirovića. Imam ambiciju da ovako mjesečno skinem cca.3kg, pa bumo vidjel ide li trenutno je u toku druga sedmice i čini mi se da idequote]
Uh dobar tempo, ici ce ako nastavis, jos ako nesto treniras ili se malo više krećes
pika li se mrdanje prstiju po tastaturi?
Ne pika...hodaj barem posao kuća i nazad ako mozes dosta 3-4 km
[/quote][/quote][/quote]
u kombinaciji sa odvođenjem/dovođenjem djece i ganjanjem njihovih vannastavnih aktivnosti, nema šanse da to implementiram. Manjak fizičke aktivnosti je u principu moj osnovni problem u ovom kontekstu
biggrin wrote:
u kombinaciji sa odvođenjem/dovođenjem djece i ganjanjem njihovih vannastavnih aktivnosti, nema šanse da to implementiram. Manjak fizičke aktivnosti je u principu moj osnovni problem u ovom kontekstu
Ma iskreno svi mi nadjemo neka opravdanja a za najblizu glupost upalimo auto.
Vjeruj da ti sada šetnjom nećes puno postici al ćes ubrzati metabolizam, a to ti je bitno, kasnije ide malo stroziji rezim pogotovo kad se vidis u ogledalu .. ihhh sve je onda sladje
biggrin wrote:
Ma iskreno svi mi nadjemo neka opravdanja a za najblizu glupost upalimo auto.
Vjeruj da ti sada šetnjom nećes puno postici al ćes ubrzati metabolizam, a to ti je bitno, kasnije ide malo stroziji rezim pogotovo kad se vidis u ogledalu .. ihhh sve je onda sladje
kontao sam da se natjeram malo trčati kod DIF-a, dok čekam da se jedan od treninga završi, al tu stupaju na snagu ova opravdanja koja pominješ
biggrin wrote:ja sam trenutno na varijanti ne jedem do 12-13, pa onda jedem od 20-21h. u virijeme kada jedem, ne prežderavam se, al ni ne štedim pretjerano. prije, u toku i poslije pijem kafu sa šećerom. usput izjutra popijem jabukovo sirće razrjeđeno sa vodom i navece nekakav čaj za mršavljenje od tahirovića. Imam ambiciju da ovako mjesečno skinem cca.3kg, pa bumo vidjel ide li trenutno je u toku druga sedmice i čini mi se da ide
Probaj bez šećera dok postiš. Taman da fino uđeš u ketozu, kile idu rame dole. Guglaj intermitent fasting.
Kad si si već nametnula takav režim možeš komotno i u ketozu.
u ovih 18 sati skoro da i ne konzumiram šećer. jedna kesica za kafu, kocka za 5-6 fildžana i u principu to je to. U ovih 8 sati pojedem i slatko, mada ništa dramatično. možda nekih 2 reda čokolade kad bi se sve sabralo
biggrin wrote:u ovih 18 sati skoro da i ne konzumiram šećer. jedna kesica za kafu, kocka za 5-6 fildžana i u principu to je to. U ovih 8 sati pojedem i slatko, mada ništa dramatično. možda nekih 2 reda čokolade kad bi se sve sabralo
Tako ne uđeš u ketozu gdje tijelo koristi masnoće već u stanje izgladnjivanja (starving mode) gdje taj šećer ne dozvoljava trošenje energije iz masti i izbacuje te iz ketoze, a sam po sebi taj minimalni šećer nema dovoljno glukoze za energiju. Nije preporučljivo, a i veća je glad.
Nema veze ako jedeš šećer kroz tih 8h dok jedeš, poanta je u ovih 16-18h dok ništa ne jedeš praktički, kava je okej, samo bez šećera.
biggrin wrote:u ovih 18 sati skoro da i ne konzumiram šećer. jedna kesica za kafu, kocka za 5-6 fildžana i u principu to je to. U ovih 8 sati pojedem i slatko, mada ništa dramatično. možda nekih 2 reda čokolade kad bi se sve sabralo
Tako ne uđeš u ketozu gdje tijelo koristi masnoće već u stanje izgladnjivanja (starving mode) gdje taj šećer ne dozvoljava trošenje energije iz masti i izbacuje te iz ketoze, a sam po sebi taj minimalni šećer nema dovoljno glukoze za energiju. Nije preporučljivo, a i veća je glad.
Nema veze ako jedeš šećer kroz tih 8h dok jedeš, poanta je u ovih 16-18h dok ništa ne jedeš praktički, kava je okej, samo bez šećera.
čak i jedna kesica šećera u tih 18h? ako je tako, vala mogu i bez nje
čak i jedna kesica šećera u tih 18h? ako je tako, vala mogu i bez nje
Yep, dovoljno je nekad i 20 grama ugljikohidrata da izbace iz ketoze.
sumljam da bi jedna kasikica secera u kafi doprinjela do gubitka rezultata? uostalom sportisti imaju ukljucene ugljikohidrate u prehranu?
Huaweidzija wrote:Ma nije nauka, samo malo navikavanja. Vjeruj da udje u naviku nakon mjesec i poslije i ne znas drugacije
Jbga, pogledao sad ovaj fajl vezano za hrono ishranu, dakle samo jos jedna varijacija lchf prehrane, otprilike, mislim, čim sam vidio da se izbjegavaju ili totalno izbace UH, sve je jasno, naravno da će se kilogrami gubiti
Huaweidzija wrote:Ma nije nauka, samo malo navikavanja. Vjeruj da udje u naviku nakon mjesec i poslije i ne znas drugacije
Jbga, pogledao sad ovaj fajl vezano za hrono ishranu, dakle samo jos jedna varijacija lchf prehrane, otprilike, mislim, čim sam vidio da se izbjegavaju ili totalno izbace UH, sve je jasno, naravno da će se kilogrami gubiti
LCHF je meni preekstreman. Ne moze jabuka, paradajz, nista sto je ispod zemlje... Nije to normalno
Covjek ne moze ni biti u ketozi i nije samo šećer razlog već ostale namirnice, kako neko reće gram UH te izbaci iz ketoze a trakice su najmjerodavnije.
Al ovaj režim koji drzis @biggrin će biti , samo nastavi i javljaj nam rezultate
UH su obavezni u hrono ishrani, ali se unose samo ujutru. Jedini period smanjenja ili izbjegavanja je period restrikcije. Generalno sve dijete koje iskljucuju UH kasnije uzrokuju probleme.
stakasa wrote:
Hvala na odgovoru
Pitanje je moze li covjek na taj nacin zivit do kraja zivota. A eto according to prijatelji nije neki problem. Udubicu se u ovo
Ma možes zasto ne, organizam prilagodis da npr ne jedes nakon 20h i vjeruj da to postane stil zivota i navika, pogotovo ako vidis rezultate onda si bas motivisan...
Ovo mi je sljedeci prioritet, da ne jedem poslje osam navecer. Idem stvar po stvar, nisam u stanju sve odjednom sazvakat
Višak težine i pretilost Za mnoge ljude to može biti glavni razlog izbacivanja hrane s rafiniranim brašnom. Više od 70 posto ljudi koji prestanu jesti kruh gube na težini u roku dva tjedna. Jedna šnita kruha srednje veličine sadrži 0,6 grama vlakana, a ostali sastojci kruha se pretvaraju u tjelesne masti. Glikemijski indeks kruha je veći nego za čokoladu, a škrob koja se nalazi u tijestu razbija se u probavnom traktu i pretvara u glukozu koja ulazi u krvotok što znači da ćete se uskoro osjećati gladni.
pogotovo bijeli izbacite ako vec nemrete brez hljeba... mada i crni, polucrni nista nije bolji, tek kadsam skroz hljeb izbacio pocele su kile spadat... jos ko ima volje da vjezba, eto mu mrsanja u roku pola godine... to mjesec dana mrsanje su bajke za malu djecu.
Ima nas izbacili smo ne samo hljeb, nego izbacili sve proizvode od žitarica (u to spadaju i jufke ) već šestu godinu. Umjesto hljeba, raznovrsno povrće i gljive sadrže daleko manje šećera i škroba što održava kilažu da se ne debljamo ponovo, i obezbjeđuju daleko više vitamina i minerala i vlakana nego što je ishrana na krompiru, hljebu, riži i tjestenini ikada bila u stanju obezbjediti.
Razumijem ali nisam u stanju. Ili barem jos uvijek nisam. Teze mi pada bez hljeba nego bez kolaca. Kako god, poceo sam pa cemo sad stvar po stvar.
Ti si stvarno u ovome, svaka cast. Po meni je to preduslov mrsanja, svijest o onome sto radis dize motivaciju. Svaka cast Jofla
ćiribiribela wrote:Sta se desava kad prestanete sa tom keto dijetom i pocnete jesti normalno?
Nista bolje od donera u 3 ujutro
Normalnom se ni uz najbolju volju ne može nazvati ishrana koja je čovjeka udebljala. Inače, prekidom ketogene dijete (ili bilo koje druge, svejedno) ljudi se ponovo udebljaju samo kad se vrate svom starom ("normalnom") načinu ishrane zbog kojeg su i prije keto dijete postali debeli.
Ja planiram poslije keta primjeniti onaj sistem postepenog vracanja hrani iz dukanove dijete, zavisno od izgubljenih kilograma.
Za svaki izgubljeni kg jedna sedmica postepenog dodavanja razlicite hrane, tako nekako.
Nisrin wrote:Ja se namjeravam dobro najesti paste, knedli i palacinaka
Taman nakupovao tegli nutele, samo pola jedne pojeo, i odlucio se na keto. Kad ne znam planirati.
Sad cekam cheat day, jednom u mjesec pa cu se baciti na posao.