2 faza,3 danplain vanilla wrote:ja sam smrsala nekih ..9 kg mozda, ne znam tacnolajk wrote:-3 kile![]()
![]()
Dukan
prekidala sam dijetu, ubijala se slatkisima i samo opet nastavim dijetu
sta jedes, na kojoj si fazi?
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
lajk
#3151 Re: Mrsanje - nacini ?
-
Amazingness
#3152 Re: Mrsanje - nacini ?
@Lajk i Vanilla
UN dijete je za te vaše faze čisto zdravlje.
Konzumirati samo proteine? To ne radi ni profesionalni bilder pri definiciji. Unosi i UH iako je to mizerno ali opet ga unosi.
Ako želite smršati onda počnite raditi i kardio trening koji će sa pravilnom ishranom dati željene rezultate. Bitno je pratiti samo kalorije i to je to. Ono što vi radite je samo štetno po sami organizam.
Da ne bude da pametujem izračunajte te faze sa proteinima i recite mi koliko kalorija ste uzeli. Stručnjaci za mršavljenje obično kao dnevni energetski minimum navode 1200 kalorija. A kalorijskim minimumom minimuma, ispod kojeg nitko ne smije ići, smatra se 1050 kalorija dnevno. Takav siromašni energetski unos zahtijeva mršavljenje pod liječničkim nadzorom.
Uz to vidim čisti kontraefekt baš kao i na UN dijete, gdje će vam organizam žuditi za energijom u obliku kalorija, zato se i Vanilla opet brzo udebljala nego što je to uobičajno.
UN dijete je za te vaše faze čisto zdravlje.
Konzumirati samo proteine? To ne radi ni profesionalni bilder pri definiciji. Unosi i UH iako je to mizerno ali opet ga unosi.
Ako želite smršati onda počnite raditi i kardio trening koji će sa pravilnom ishranom dati željene rezultate. Bitno je pratiti samo kalorije i to je to. Ono što vi radite je samo štetno po sami organizam.
Da ne bude da pametujem izračunajte te faze sa proteinima i recite mi koliko kalorija ste uzeli. Stručnjaci za mršavljenje obično kao dnevni energetski minimum navode 1200 kalorija. A kalorijskim minimumom minimuma, ispod kojeg nitko ne smije ići, smatra se 1050 kalorija dnevno. Takav siromašni energetski unos zahtijeva mršavljenje pod liječničkim nadzorom.
Uz to vidim čisti kontraefekt baš kao i na UN dijete, gdje će vam organizam žuditi za energijom u obliku kalorija, zato se i Vanilla opet brzo udebljala nego što je to uobičajno.
-
lajk
#3153 Re: Mrsanje - nacini ?
Amazingness
Znam,razumijem malo mi je cudno bilo bez voca jer ipak voce je voce
smrsala sam 4 kile,i ne nastavljam ovako...cini mi se cudno po zdravlje
nastavit cu bez hljeba i kolaca neko vrijeme...ali ubacujem voce jer moram pa sta bude
Znam,razumijem malo mi je cudno bilo bez voca jer ipak voce je voce
smrsala sam 4 kile,i ne nastavljam ovako...cini mi se cudno po zdravlje
nastavit cu bez hljeba i kolaca neko vrijeme...ali ubacujem voce jer moram pa sta bude
- duminjo
#3154 Re: Mrsanje - nacini ?
Jedina zdrava dijeta su vjezbe, trcanje prije svega. Ostalo je cisto unistavanje samog sebe.
- Bambi_na_kofeinu
#3155 Re: Mrsanje - nacini ?
Na atkinsonovoj mi je bila rodica, sem kila izgubila je i menstruaciju i dobila seboreični dermatitis.lajk wrote:Amazingness
Znam,razumijem malo mi je cudno bilo bez voca jer ipak voce je voce![]()
smrsala sam 4 kile,i ne nastavljam ovako...cini mi se cudno po zdravlje![]()
Zaista nije vrijedno toga...
-
BJB
#3156 Re: Mrsanje - nacini ?
Odgovor na pitanje zasto dijete obicno nisu uspjesne..
-
Amazingness
#3157 Re: Mrsanje - nacini ?
@lajk
Nije problem ni u hljebu ako je ražov. Po danu se može uzeti 2 - 3 šnite. Napraviš sebi od dijete uživanje a ne patnju. Kolači su posebna tematika, ali imaš cilj smršati tako da ponekad u sedmici 1 - 2 puta možeš slobodno i uzeti kolač, naravno po danu, po mogućnosti prije nego što ideš negdje (šetnja ili slično).
Idealni scenarij za mršanje je kardio trening nakon ustajanja. Dakle, 30 - 40 minuta brzog hodanja ili ako imaš kući sobono biciklo onda na njemu. Zna biti dosadno ali upali sebi film na pc-u ili mp3 u uši i uživaj.
Pred spavanje nikako konzumirati UH, nego samo proteine.
Nevezano za lajk, nego općenito za djevojke, žene.
Znam da vidite mnogo toga lošeg u vašem tijelu, ali ne treba vas to odmah obeshrabiti. Znam da vam je mnogo teže nego muškarcima jer mnogima (muškarcima) stoji manji stomak, širina itd (gangster style). Vidite i 100 grama kao viška ali nemojte sebi time nabijati komplekse jer je vaše zdravlje na prvom mjestu. Ako pođete sa kardiom i to samo 2 - 3 sedmično onda ćete početi gubiti po pola kilograma sedmično, znači dva kilograma mjesečno što je uspjeh. Ne preporučujem unos bilo kakvih sokova, voda ili mineralna, kisela voda je također ukusna. Djevojke, žene su sve lijepe, bez obzira na to da li oni misle da nisu radi viška par kilograma koje samo oni vide, osjete. Uživajte.
Nije problem ni u hljebu ako je ražov. Po danu se može uzeti 2 - 3 šnite. Napraviš sebi od dijete uživanje a ne patnju. Kolači su posebna tematika, ali imaš cilj smršati tako da ponekad u sedmici 1 - 2 puta možeš slobodno i uzeti kolač, naravno po danu, po mogućnosti prije nego što ideš negdje (šetnja ili slično).
Idealni scenarij za mršanje je kardio trening nakon ustajanja. Dakle, 30 - 40 minuta brzog hodanja ili ako imaš kući sobono biciklo onda na njemu. Zna biti dosadno ali upali sebi film na pc-u ili mp3 u uši i uživaj.
Pred spavanje nikako konzumirati UH, nego samo proteine.
Nevezano za lajk, nego općenito za djevojke, žene.
Znam da vidite mnogo toga lošeg u vašem tijelu, ali ne treba vas to odmah obeshrabiti. Znam da vam je mnogo teže nego muškarcima jer mnogima (muškarcima) stoji manji stomak, širina itd (gangster style). Vidite i 100 grama kao viška ali nemojte sebi time nabijati komplekse jer je vaše zdravlje na prvom mjestu. Ako pođete sa kardiom i to samo 2 - 3 sedmično onda ćete početi gubiti po pola kilograma sedmično, znači dva kilograma mjesečno što je uspjeh. Ne preporučujem unos bilo kakvih sokova, voda ili mineralna, kisela voda je također ukusna. Djevojke, žene su sve lijepe, bez obzira na to da li oni misle da nisu radi viška par kilograma koje samo oni vide, osjete. Uživajte.
-
MrsJ
#3158 Re: Mrsanje - nacini ?
E da se i ja prikljucim temi.
Prije 7 dana sam krenula sa treningom kod kuce, vjezbam uz Billy Blanksa tae bo, za pocetak basic trening od 25 minuta. Uz to sam promijenila ishranu. Na stranici http://www.livestrong.com sam izracunala koliko dnevno smijem unositi kalorija da bih ostvarila cilj od -10 kg za 4 mjeseca, jer zelim polako da mrsam. Na osnovu toga unosim sve sto sam u toku dana jela i koliko sam vjezbala tako da kontrolisem unos kalorija. Ne mijesam u obroku proteine i ugljikohidrate. Dorucak mi je prilicno obilan ali zato za rucak i veceru jedem manje. Uzina su mi energetske plocice ili voce. Salatu jedem svaki dan. A sto se tice slatka, samo dvije kocke tamne cokolade 75%.
Danas sam se izvagala, reko da vidim da li sam bar i pola kg sletila. I nisam niti 100 g skinula.
Ne znam da li je rano da bih vidjela rezultate, jer sam krenula tek prije 7 dana, ali eto ocekivala sam da ce pokazati bar pola kg manje. Sad kontam da mozda negdje ne grijesim u ishrani ili je samo u pitanju kratak period?
Prije 7 dana sam krenula sa treningom kod kuce, vjezbam uz Billy Blanksa tae bo, za pocetak basic trening od 25 minuta. Uz to sam promijenila ishranu. Na stranici http://www.livestrong.com sam izracunala koliko dnevno smijem unositi kalorija da bih ostvarila cilj od -10 kg za 4 mjeseca, jer zelim polako da mrsam. Na osnovu toga unosim sve sto sam u toku dana jela i koliko sam vjezbala tako da kontrolisem unos kalorija. Ne mijesam u obroku proteine i ugljikohidrate. Dorucak mi je prilicno obilan ali zato za rucak i veceru jedem manje. Uzina su mi energetske plocice ili voce. Salatu jedem svaki dan. A sto se tice slatka, samo dvije kocke tamne cokolade 75%.
Danas sam se izvagala, reko da vidim da li sam bar i pola kg sletila. I nisam niti 100 g skinula.
- DanteX
#3159 Re: Mrsanje - nacini ?
Meni je trebalo na početku jedno mjesec i po da skinem prve kile (pričam o malim kilažama). A išao sam u teretanu. Uglavnom, na samom početku se prvo troši voda, pa tek onda salo. Treniraj dalje, 7 dana je malo da se vide prvi rezultati. Tek kada se uhodaš u prvih mjesec dana onda će se to skidati k'o halvaMrsJ wrote:E da se i ja prikljucim temi.![]()
Danas sam se izvagala, reko da vidim da li sam bar i pola kg sletila. I nisam niti 100 g skinula.Ne znam da li je rano da bih vidjela rezultate, jer sam krenula tek prije 7 dana, ali eto ocekivala sam da ce pokazati bar pola kg manje. Sad kontam da mozda negdje ne grijesim u ishrani ili je samo u pitanju kratak period?
- Bloo
- Globalna šefica
#3160 Re: Mrsanje - nacini ?
@vanila
Probala Dukan i ja
moja prva faza je bila 10 dana jer moram skinuti puno kila
najtezih 10 dana in my life
i izdrzala jos 2 sedmice combo proteinsko i proteinsko povrtni dan i poslala sve u neku materinu
fino sam se ispuhala u stomacnom predjelu ali:
zatvor
nervoza
GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD
zelja za slatkim i skrobom
sad sam u fazi debeli ALI srećni
Probala Dukan i ja
i izdrzala jos 2 sedmice combo proteinsko i proteinsko povrtni dan i poslala sve u neku materinu
zatvor
nervoza
GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD
- JaneEyre
#3161 Re: Mrsanje - nacini ?
veoma je bitno i iz kojih izvora potice tvoja energija, a ovdje vidim jedan zabrinjavajuci izvor: energetske pločice! dakle, potrebno ih je totalno ukloniti iz prehrane, uopšte nisu zdrave već se sastoje od najjeftinijih šećera! Dakle, potrebno je držati se voća koja je također uhljikohidrat ali se šećer iz takvog izvora sporije razlaže nego kod ''energetskih pločica''. Također, potrebno je da se voće i inače ugljikohidrati konzumiraju ujutro ili poslije treninga. To da li stavljate u isti obrok ugljikohidrate i proteine nema toliko veze koliko ima veze količina ugljikohidrata koju unesete u toku dana-a potrudite se da to bude što manje. I ne zaboravite konzumirati dovoljno masti - maslaca, maslinovog ulja...ma ukratko, najbolje bi bilo da živite prema principima LCHF prehrane (ukucajte na pretraživač taj projam radi više informacija). Sretno!MrsJ wrote:E da se i ja prikljucim temi.![]()
Danas sam se izvagala, reko da vidim da li sam bar i pola kg sletila. I nisam niti 100 g skinula.Ne znam da li je rano da bih vidjela rezultate, jer sam krenula tek prije 7 dana, ali eto ocekivala sam da ce pokazati bar pola kg manje. Sad kontam da mozda negdje ne grijesim u ishrani ili je samo u pitanju kratak period?
-
golman
#3162 Re: Mrsanje - nacini ?
Korigovanje ishrane i svaki drugi dan trčanje na traci po 45 minuta do sat vremena i zagarantovano skidanje do 10 kilograma za 3 mjeseca bez posljedica.
- Bambi_na_kofeinu
#3164 Re: Mrsanje - nacini ?
MrsJ, ma u toku dana se varira i do dvije kile, tako da i premalo je vremena i premala kilaža za pouzdano mjerenje.
-
Amazingness
#3165 Re: Mrsanje - nacini ?
Uvijek sam pokušavao objasniti sve na kulturan i civiliziran način, vidim da ne ide.
Jedite manje, pa ćete manje i kukati. Lahko se prežderati pa onda kukati. To je isto kada ste djevice pa izgubiti nevinost od frajera u seksu koji je trajao četiri sekunde pa se onda žalite kako niste nevine.
Ova tema me podsjeća na one o cigaretama, uvijek se žale da je teško. Jednostavno prestaneš i to je to, no pain no gain.
Jedite manje, pa ćete manje i kukati. Lahko se prežderati pa onda kukati. To je isto kada ste djevice pa izgubiti nevinost od frajera u seksu koji je trajao četiri sekunde pa se onda žalite kako niste nevine.
Ova tema me podsjeća na one o cigaretama, uvijek se žale da je teško. Jednostavno prestaneš i to je to, no pain no gain.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3166 Re: Mrsanje - nacini ?
Bloo wrote:@vanila
Probala Dukan i ja
zatvor
nervoza
GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD
meni se na ovoj dijeti dogodilo nesto cudno
ajde sto mi se trazilo slatko, normalno je to kad ne unosis UH
ali jabuke, voce koje prezirem, morala sam jesti
i svakodnevno sam krsila dijetu sa bar pola jabuke
nisam trudna
sad malo odmaram, pa cu opet nastaviti, nemam nikakvih posljedica osim sto nemam sta obuci
-
MrsJ
#3167 Re: Mrsanje - nacini ?
Konacno vidim rezultate, -2,5 kg. Znaci, smanjila kasiku, regulisala ishranu, smanjila ugljikohidrate, nema hljeba i peciva (osim crnog hljeba), nema sokova, od slatka samo crna cokolada najvise 2 reda dnevno i Billy Blanks 3-4 puta sedmicno.
Ide lagano, bas kako sam i planirala, jer ne zelim naglo da mrsam. Jedino sto ne mogu da izbacim je 3u1 kafa (2-3 dnevno), ali eto i sa njom se moze mrsati. 
- plain vanilla
#3168 Re: Mrsanje - nacini ?
pa u 3 kafe 3u1 ima brdo seceraMrsJ wrote:Konacno vidim rezultate, -2,5 kg. Znaci, smanjila kasiku, regulisala ishranu, smanjila ugljikohidrate, nema hljeba i peciva (osim crnog hljeba), nema sokova, od slatka samo crna cokolada najvise 2 reda dnevno i Billy Blanks 3-4 puta sedmicno.Ide lagano, bas kako sam i planirala, jer ne zelim naglo da mrsam. Jedino sto ne mogu da izbacim je 3u1 kafa (2-3 dnevno), ali eto i sa njom se moze mrsati.
-
MrsJ
#3169 Re: Mrsanje - nacini ?
Znam, ali ne mogu bez te kafe. Probala sam preci na druge ali ne ide. Sve dok me ne koci u mrsavljenju, pijem, i ne brinem previse. 
- plain vanilla
#3170 Re: Mrsanje - nacini ?
jesi li probala 2 u1 pa da manje zasladis?MrsJ wrote:Znam, ali ne mogu bez te kafe. Probala sam preci na druge ali ne ide. Sve dok me ne koci u mrsavljenju, pijem, i ne brinem previse.
ja stvarno volim slatko, ali ta kafa je sami secer
ali ok, i ja imam svoje bisere, znam kako je to
-
MrsJ
#3171 Re: Mrsanje - nacini ?
Jesam i nije to to. Svjesna sam ja da je to secer ali s obzirom da ne unosim mimo toga previse secera, nije strasno. 
-
zipoo
#3172 Re: Mrsanje - nacini ?
Najbolja dijetaAmazingness wrote:Uvijek sam pokušavao :objasniti sve na kulturan i civiliziran način, vidim da ne ide.
Jedite manje, pa ćete manje i kukati.
Ja sam za ramazan sletio 10 kg, prepostio skoro citav. Ishrana se nije puno pazila, sve se jelo. Teretana tamo nekad poslije iftara i dan danas odrzavam tu kilazu.
- MOSALJOZE
#3173 Re: Mrsanje - nacini ?
Jesi provjerila da nemaš gušavost?Onako,pitam radi reda.Kastanienallee wrote:Vecina “zdrave” hrane, odnosno hrane koja se konzumira u sto izvornijem obliku i bez dodavanja zacina, narocito soli je prilicno neukusna i ne mami te da je jedes puno pa je dio uspjeha gubitka tezine vezan i uz to sto realno nemas pretjeranu zelju da pojedes puno necega neukusnog.
Zadnja dva mjeseca sam se prilicno istrenirala da jedem hranu bez soli
- Partizzanka
#3174 Re: Mrsanje - nacini ?
u jednoj kesici ness 3 u 1 ima 11 grama secera
dnevna doza secera za jednu mladu zensku osobu koja je fizicki aktivna (sto ce reci trenira barem par puta sedmicno) je 25gr
ovo je bilo moje najteze otkrice
sada ako pijem nessicu onda je popolovim i pravim sa mlijekom pa bude ukusnija
a mogu onda od jedne kesice dnevno popiti dvije kafe
ako pazite na unos UH i hocete jesti banane, birajte one zelenije - u njima ima vise vlakana. Sto su banane tamnije zute boje, tj kada pocnu dobijati smedju boju onda postotak secera u njima postaje veci.
dnevna doza secera za jednu mladu zensku osobu koja je fizicki aktivna (sto ce reci trenira barem par puta sedmicno) je 25gr
ovo je bilo moje najteze otkrice
sada ako pijem nessicu onda je popolovim i pravim sa mlijekom pa bude ukusnija
a mogu onda od jedne kesice dnevno popiti dvije kafe
ako pazite na unos UH i hocete jesti banane, birajte one zelenije - u njima ima vise vlakana. Sto su banane tamnije zute boje, tj kada pocnu dobijati smedju boju onda postotak secera u njima postaje veci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3175 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja vježbam sa onim spravama već dva mjeseca što ima ovdje na temi i odlično ide. jako lijepo se sve oblikuje.