Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
lucky777
#3001 Re: Mrsanje - nacini ?
ovako idem u teretanu 11 mjeseci i sletio sam oko 20ak kg bez ikakvih suplemenata,
zanima me da li ima neko strucan da mi odgovori ili neko ako je vec imao iskustva mislio sam uzeti ovaj HydroxyCut pa da mi kaze DA ili NE ?
zanima me da li ima neko strucan da mi odgovori ili neko ako je vec imao iskustva mislio sam uzeti ovaj HydroxyCut pa da mi kaze DA ili NE ?
- Krizzia
#3002 Re: Mrsanje - nacini ?
Uspio si skinuti 20 kg i sad bi koristio neke fat burnere? NE!lucky777 wrote:ovako idem u teretanu 11 mjeseci i sletio sam oko 20ak kg bez ikakvih suplemenata,
Zanima me samo zasto bi bas sad, koristio proizvode smisljene za glupe i lijene ljude?
Sent from my HTC Desire HD A9191
-
lucky777
#3003 Re: Mrsanje - nacini ?
Zato sto mi je sve teze i teze, a kile sve manje i manje spadaju, pa sam mislio da uzmem to da me malo pogura, vise psihicki nego fizicki ako me razumijes?Krizzia wrote:Uspio si skinuti 20 kg i sad bi koristio neke fat burnere? NE!lucky777 wrote:ovako idem u teretanu 11 mjeseci i sletio sam oko 20ak kg bez ikakvih suplemenata,
Zanima me samo zasto bi bas sad, koristio proizvode smisljene za glupe i lijene ljude?
- DanteX
#3004 Re: Mrsanje - nacini ?
lucky777 wrote:Zato sto mi je sve teze i teze, a kile sve manje i manje spadaju, pa sam mislio da uzmem to da me malo pogura, vise psihicki nego fizicki ako me razumijes?Krizzia wrote:Uspio si skinuti 20 kg i sad bi koristio neke fat burnere? NE!lucky777 wrote:ovako idem u teretanu 11 mjeseci i sletio sam oko 20ak kg bez ikakvih suplemenata,
I ja kroz to prolazim, 20 kila je bilo lako skinuti. Ali ostao mi je onaj šlauf ili ono malo sala (2-3 kg) koje moram skinuti ili eto da zategnem stomak. Moj savjet ti je, ne koristi to. To šta ja želim skinuti (a pretpostavljam da i ti imaš to) mogu samo uraditi sa trčanjem i pravilnom ishranom. Svaki dan trčim (osim vikendom) i isplati se. Prije sam mrzio trčati, ali sada to obožavam. Samo se strpi i vjeruj mi, skinut ćeš i ostatak sala, treba ti vremena. Nemoj žuriti sa tim da nešto ne zezneš.
Btw, meni ne pada na pamet da koristim bilo kakve suplemente. Kao prvo, želim drugima dokazati da se može i bez toga, drugo ne želim izgledati kao krkan i treće ne želim trošiti pare na gluposti.
-
Amazingness
#3005 Re: Mrsanje - nacini ?
Suplementi su samo dodatak ishrani, a vidim da aludiraš na njih kao da je u pitanju najveće zlo današnjice.
Šlauf je logična pojava nakon gubljenja toliko kilograma. Za sve treba vremena.
- GreenWay
#3006 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se slazem sa danteom i krizziom suplementi se danas prozvode za lijene i glupe ljude. Svaka cast onima koji su svjesni da ih koriste kao DODATAK ishrani, ali realno vecina raje misli da je to nesto magicno.Amazingness wrote:Suplementi su samo dodatak ishrani, a vidim da aludiraš na njih kao da je u pitanju najveće zlo današnjice.
-
Amazingness
#3007 Re: Mrsanje - nacini ?
Onda ti nemaš veze sa teretanom i suplementima. Tvoja izjava dolikuje nekom adolescentu koji je tek naučio svoje prve riječi. Mene samo zanima kako te nije stid napisati takvu hrpu smeća javno 
- GreenWay
#3008 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa ti brate nastavi bacati pare na to. Kad te vec ide uzmi i koji axe deo cuo sam da djeluje isto kao na reklami.Amazingness wrote:Onda ti nemaš veze sa teretanom i suplementima. Tvoja izjava dolikuje nekom adolescentu koji je tek naučio svoje prve riječi. Mene samo zanima kako te nije stid napisati takvu hrpu smeća javno
-
Amazingness
#3009 Re: Mrsanje - nacini ?
Upravo to mi je najsmiješnije, ne koristim uopće nikakve suplemente a ti ih osuđuješ. Prvo upoznaš neku materiju, proučavaš je i tek one daješ ocjene za tu istu. Imam desetine prijatelja koji se bave aktivno teretanom i koji paze na sve moguće. Suplementi su samo obični dodatci ishrani, nećeš se od njih "napuhati" kako u nas vole reći. Čovjek vidi nekoga sa lijepom građom i odmah je od toga, jašta. Da je tako lahko.......gdje je unos od 150-200 grama proteina dnevno, pa kompleksnih ugljikohidrata itd. Na ishrani ti dnevno treba 20-tak i više KM.
Nemoj ni šampon koristiti, ipak se i on reklamira.
Nemoj ni šampon koristiti, ipak se i on reklamira.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3010 Re: Mrsanje - nacini ?
Znaci svi suplementi su smece jel 
-
Amazingness
#3011 Re: Mrsanje - nacini ?
Po njegovoj logici da.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3012 Re: Mrsanje - nacini ?
osim kreatina kojeg ne mozes dobiti u dovoljnim kolicinama iz prehrane, i uz to neki solidan protein (ovo se sasvim dovoljno moze dobiti pravilnom ishranom), ide sasvim OK ...ladyblue18 wrote:Znaci svi suplementi su smece jel
samo mrsanje bez znoja ne ide, vaganje svako 2 dana isto tako ne ide
lijen i ulezan covjek koji iz kreveta odmah krene kardio vjezbe da radi, bice mu veselo, i demoralisati ce ga, jer u iduca 2 mjeseca nece vidjeti razliku. prvo misice dovesti u neko normalno, radno stanje - lagana teretana (3 puta sedmicno) 1.5-2 mjeseca sa malo kardio vjezbe, nakon toga smanjiti malo teretanu ( jednom sedmicno ili dva puta) i full kardio 6 od 7 dana u sedmici.
edit:
naravno, ovo sve radi uz kontrolisanje prehrane. samo nemojte sebi ukidati neku vrstu hrane, osim vjestackih secera koji ce se umjesto iz coca cole, cokolade, keksa unositi preko voca.
przeno smanjiti skroz, hljeb praviti kod kuce. moze se sve od ovoga, samo malo truda
-
quarterback
#3013 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam skinuo 28 kila promjenom nacina ishrane, bez suplemenata (uzimao ponekad omegu 3 i multivitamine) i nekih ludackih treninga
- GreenWay
#3014 Re: Mrsanje - nacini ?
Bavim se karateom 17 godina, bodybuildingom oko 5 godina, 4ta godina na fasto-u, radim kao trener karetea. O suplementima, ovim najcesce koristenim, znam sve, od sastava, nacina djelovanja, hemijskih reakcija koje izazivaju u tijelu.....Koristio sam sve od suplemenata do steroida i znam koliko i kako sta djeluje iz licnog i iz iskustva drugih. Ne kazem da su suplementi smece, kao sto je neko gore napisao, ali ne djeluju onako kako vecina misli.Amazingness wrote:Upravo to mi je najsmiješnije, ne koristim uopće nikakve suplemente a ti ih osuđuješ. Prvo upoznaš neku materiju, proučavaš je i tek one daješ ocjene za tu istu.
Mislim da se ovdje nismo dobro sporazumili jer sam ja isto ovo napisao.Amazingness wrote:Suplementi su samo obični dodatci ishrani, nećeš se od njih "napuhati" kako u nas vole reći. Čovjek vidi nekoga sa lijepom građom i odmah je od toga
mk ultra wrote: samo mrsanje bez znoja ne ide
samo malo truda
Bravo za ovo. Znaci to je to nema neki tajni nacin, neki brzi, laksi nacin. Jedini nacin da dugotrajno smrsate je trening, pravilna ishrana i zdrav nacin zivota. Recimo i da djeluju ti suplemnti ili da postoji neka magicna pilula za mrsanje, sta ce se desiti kada je prestane uzimati i kada se vratite starim navikama?quarterback wrote:ja sam skinuo 28 kila promjenom nacina ishrane, bez suplemenata (uzimao ponekad omegu 3 i multivitamine) i nekih ludackih treninga
-
Amazingness
#3015 Re: Mrsanje - nacini ?
Dobro si napisao
Ljudi misle od suplemenata će sve samo ići. Ne postoji džabe izreka "No pain, no gain"
Ljudi misle od suplemenata će sve samo ići. Ne postoji džabe izreka "No pain, no gain"
- Loulou
#3016 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam uspjela za tri mjeseca "skinuti" 6-7 kg.
Iz mog iskustva-ključ je u balansiranoj ishrani. Iako sam godinama trenirala uvijek je tu bilo nekog viška. Ali je problem bio taj što nisam sagorijevala ni blizu onoliko kalorija koliko sam unosila.
Za mene je naveći izazov bio izbaciti pivo
i čokoladu (koju od djetinjstva jedem u neograničenim količinama) mada je se nisam u potpunosti odrekla.
Tek kad sam ishranu dovela u red onda sam i treningom sam počela dobijati rezultate koje sam željela.
Iz mog iskustva-ključ je u balansiranoj ishrani. Iako sam godinama trenirala uvijek je tu bilo nekog viška. Ali je problem bio taj što nisam sagorijevala ni blizu onoliko kalorija koliko sam unosila.
Za mene je naveći izazov bio izbaciti pivo
Tek kad sam ishranu dovela u red onda sam i treningom sam počela dobijati rezultate koje sam željela.
-
lucky777
#3017 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo da vas napomenem na moj post gdje sam pitao za "hydroxy cut"
ne mislim ni ja da ce ici samo od sebe, vec sam rekao da sam izgubio 20ak kg samim treningom i ishranom(znaci nisam lijen i ne mislim da cu uz suplemente i lezanje naglo mrsati),
nego je pitanje da li da pocnem uzimati taj preparat da me malo "pogura", vise psihicki nego fizicki tj da me stimulise da treniram jace i da jos vise kontrolisem ishranu jer sam vec 11 mjeseci u teretani i vise sam "puko'".
Ako neko ima dovoljno strucan ili neko ko je koristio taj preparat da mi odgovori da li mi moze skoditi, i da li da ga kupim zasto DA, zasto NE.
ne mislim ni ja da ce ici samo od sebe, vec sam rekao da sam izgubio 20ak kg samim treningom i ishranom(znaci nisam lijen i ne mislim da cu uz suplemente i lezanje naglo mrsati),
nego je pitanje da li da pocnem uzimati taj preparat da me malo "pogura", vise psihicki nego fizicki tj da me stimulise da treniram jace i da jos vise kontrolisem ishranu jer sam vec 11 mjeseci u teretani i vise sam "puko'".
Ako neko ima dovoljno strucan ili neko ko je koristio taj preparat da mi odgovori da li mi moze skoditi, i da li da ga kupim zasto DA, zasto NE.
- Krizzia
#3018 Re: Mrsanje - nacini ?
Eko trebas energy boost, uzmi. Ali procitaj neke od negativnih efekata: Increased heart rate
Increased sweating
Constipation
Loss of appetite
Feel restless
Feel jittery and shaky
Feel irritated
Increased sweating
Constipation
Loss of appetite
Feel restless
Feel jittery and shaky
Feel irritated
-
quarterback
#3019 Re: Mrsanje - nacini ?
Loulou wrote:Ja sam uspjela za tri mjeseca "skinuti" 6-7 kg.
Za mene je naveći izazov bio izbaciti pivoi čokoladu (koju od djetinjstva jedem u neograničenim količinama) mada je se nisam u potpunosti odrekla.
- Michun
#3020 Re: Mrsanje - nacini ?
iskoCHio mi stomacic
putovanja, neredovan trening i malo nisam pazila sta jedem. vracam se u akciju
putovanja, neredovan trening i malo nisam pazila sta jedem. vracam se u akciju
- angelo
-
Amazingness
#3022 Re: Mrsanje - nacini ?
I kako vam napreduje mršanje???
Aerobni trening riješava sve ali ljudi bi sve sjedeći
Aerobni trening riješava sve ali ljudi bi sve sjedeći
-
radenska
#3023 Re: Mrsanje - nacini ?
Meni nikako, smanjila hranu na minimum, tj, sve slatkise i hljeb, ali kile ni makac dole.
-
rudy81
#3024 Re: Mrsanje - nacini ?
radenska wrote:Meni nikako, smanjila hranu na minimum, tj, sve slatkise i hljeb, ali kile ni makac dole.
koliko dugo praktikujes taj "rezim"?
znam iz iskustva par osoba iz moje okoline da treba jedan duzi period proci dok to sve krene djelovati, pretpostavljam da je obeshrabrujuce al ne odustaj
i pojacaj fizicku aktivnost, 3-4 puta sedmicno najmanje trci, idi na aerobik, vjezbaj kod kuce,...
-
Amazingness
#3025 Re: Mrsanje - nacini ?
@Radenska
Odvojite dva ili tri puta u sedmici vremena za aerobni trening. Garantujem vam već vidljive rezultate za 2-3 sedmice
Da sam djevojka bio bi avion
Odvojite dva ili tri puta u sedmici vremena za aerobni trening. Garantujem vam već vidljive rezultate za 2-3 sedmice
Da sam djevojka bio bi avion