Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#2601 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Bambi_na_kofeinu wrote:
vivace wrote:
kod nas, u srbiji verovatno je skuplje, posto je sve skuplje.
Preseli se.
pa da znas da sam razmisljala, ali posto je kod vas rs, ne bih tako rado.
petunija

#2602 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by petunija »

zilla_ wrote:Pa ja uzmem narendam jednu jabuku i pustim da malo prokuha i u to dodam onda zobene i kuham dok se malo ne zgusne.... Posle pospem malo sa zaslađivačem (stevia) i sa cimetom....

Druga varijanta mi je zobene sa čokoladnim mlijekom jer ja obično mlijeko nikad u životu nisam popio :thumbup:

Treča varijanta prohuhati u zobenom mlijeku, mlijeku od riže, sojinom mlijeku i sl i onda dodavat voće po želji :)

Meni je super kad zobene prokuham u bademovom mlijeku i dodam u to par jagoda i 2 kockice čokolada sa 75% kakaa :thumbup:

Ma zob je zakon majke mi.... Nema bolje žitarice za doručak 100%

Gdje nalaziš zobeno ili bademovo mlijeko?
zilla_

#2603 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

Zobene kupujem u merkatoru na socijalnom a tu imaš i ta mlijeka tamo gdje je prehrana za šećeraše... Imaš mlijeko od lješnjaka, soje, badema, riže itd...
adda_sa

#2604 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adda_sa »

prema gore navedenome, trebala bih da mrsam ko luda, al to se ne desava :D
slatkise ne jedem, mozda 2 kockice cokolade uz jutarnju kafu, kolace 2x godisnje za bajram (ali bukvalno), sladoled jednom u 2mj...hamburgere, hot dog, cevape isl nikad...cips nikad.... takodjer pastete, virsle, salame nikad..nije nam bilo dozvoljeno ko dijeci to jesti, pa nisam nikad navilkla, pa mi se u ovim godinama i gade ti okusi...
cole, fante itd mozda 2-3x godisnje, sokove..hmm...mozda isto tako...
jednom sedmicno veliko toceno :D
eh sad, ribu mnogo cesto jedem, al piletinu i teletinu bas bas rijetko, ne osjecam potrebe za njima jbg...
voca i povrca u kilama :D i tjestenine, recimo par puta sedmicno...
so what am i doing wrong here??
adda_sa

#2605 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adda_sa »

ah da, prije sam sve secerila, onda sam presla na secer samo u kafu, pa onda zasladjivac samo u kafu, i sad ni to jer sam citala neke stvari o umjetnim sladilima pa sam i to izbacila...
smanjila sam kafu na jednom dnevno..sad pravim bokal zelenog caja, pa to pijem tokom dana...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2606 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

adda_sa wrote: so what am i doing wrong here??
Jedes vise nego sto su ti dnevne kalorijske potrebe.
todd_smith

#2607 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by todd_smith »

adda_sa wrote:prema gore navedenome, trebala bih da mrsam ko luda, al to se ne desava :D
slatkise ne jedem, mozda 2 kockice cokolade uz jutarnju kafu, kolace 2x godisnje za bajram (ali bukvalno), sladoled jednom u 2mj...hamburgere, hot dog, cevape isl nikad...cips nikad.... takodjer pastete, virsle, salame nikad..nije nam bilo dozvoljeno ko dijeci to jesti, pa nisam nikad navilkla, pa mi se u ovim godinama i gade ti okusi...
eh sad, ribu mnogo cesto jedem, al piletinu i teletinu bas bas rijetko, ne osjecam potrebe za njima jbg...
Ako ne radis kardio, mozes ti do kraja zivota voditi tu dijetu sad, neces nikada smrsati.

Vise obroka dnevno, zdravih, u umjernim dozama. Voca ne previse i to umjereno jer i voce sadrzi secer (pusti to standardno "ali to je zdrav secer", od povrca kelja i dosta zelenila). Povecaj kolicinu piletine/teletine tj proteina i izbaci skroz bijeli hljeb, takodjer izbaci bilo kakav sok, uzmi cijedi svoj ako treba, vode dosta pij dnevno, nemoj jesti poslije 7-8.

Vage se ostavi nekoliko mjeseci, i evo zasto:

Image

Prati ovo 2-3 mjeseca i bice napretka.
petunija

#2608 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by petunija »

zilla_ wrote:Zobene kupujem u merkatoru na socijalnom a tu imaš i ta mlijeka tamo gdje je prehrana za šećeraše... Imaš mlijeko od lješnjaka, soje, badema, riže itd...
Hvala :sax:
skafiskafsnjak

#2609 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

adda_sa wrote:prema gore navedenome, trebala bih da mrsam ko luda, al to se ne desava :D
Voce smanji ako je u kilama .... iako je zdravo, sadrzi u sebi secer.
Jedino se povrca moze u vecim kolicinama, nista vise.
Vala, ja bih izbacio i tu tocenu ...

PS: da li imas neke aktivnosti ? Malo duza setnja ili trcanje ?
jedna tamo

#2610 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

čitam sve što pišete i lakše je pročitati nego primjeniti :D šalim se malo
ja sam se udebljala 10 kg, nisam debela, al sam se baš popunila i od broja 38 došla sam do 42, naravno pola garderobe ne mogu navući.....
problem je što godinu i po radim drugu smjenu i prije sam ručala oko 2 a sad praktično nemam ručka jer tek oko 7 jedem tj. najedem se jer u toku dana nestignem jesti al bukvalno nestignem a ujutro mi je rano da ručam....naravno navečer se legne i tako se kile lijepe....
također prije sam skoro svaki dan na biciklo a sad nemam vremena a i kad imam vrijeme je ružno....
stvarno neznam kako da krenem jer podhitno moram mršat, ovo nisam ja....pomagajte ljudi :qq:
al samo mi nemojte reći jedi više puta jer nemam ja vremena jesti 5 puta....
a fitnes ne dolazi u obzir jer sam prošle godine išla mjesec dana i udebljala se jer mi se salo vježbanjem pretvara u mišiće i to ni govora, neću da budem nabijena već slim :D
Pitarrr82

#2611 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Pa 75% stvari koje bi ti mi preporucili kazes da ne mozes od sporta do drugacije ishrane, sta da ti preporucimo onda? :mrgreen:
pakica_

#2612 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

jedna tamo wrote:čitam sve što pišete i lakše je pročitati nego primjeniti :D šalim se malo
ja sam se udebljala 10 kg, nisam debela, al sam se baš popunila i od broja 38 došla sam do 42, naravno pola garderobe ne mogu navući.....
problem je što godinu i po radim drugu smjenu i prije sam ručala oko 2 a sad praktično nemam ručka jer tek oko 7 jedem tj. najedem se jer u toku dana nestignem jesti al bukvalno nestignem a ujutro mi je rano da ručam....naravno navečer se legne i tako se kile lijepe....
također prije sam skoro svaki dan na biciklo a sad nemam vremena a i kad imam vrijeme je ružno....
stvarno neznam kako da krenem jer podhitno moram mršat, ovo nisam ja....pomagajte ljudi :qq:
al samo mi nemojte reći jedi više puta jer nemam ja vremena jesti 5 puta....
a fitnes ne dolazi u obzir jer sam prošle godine išla mjesec dana i udebljala se jer mi se salo vježbanjem pretvara u mišiće i to ni govora, neću da budem nabijena već slim :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kad ovo procitam, dodje mi da se ubijem k'o siroce!
zapamtite vec jednom da se JEBENO SALO SE NE PRETVARA U JEBENI MISIC!!!!!!!!!!!!!!!!
i da se tako lako "nabit" bilderi se ne bi godinama znojili i pisali krv za samo cenat obima u rukama/nogama/gdje vec!
ovo ko ti je rek'o zasluzuje biti ubiVen teskim zeljeznim predmetom po sred glave!
i da.. nosi rucak na pos'o!
madnessa

#2613 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

Da se nadovežem na pakicu... Žene ne mogu tako lako dobiti mišiće i ne mogu biti nabijene bez da provode cijeli dan u teretani, piju stotine grama proteina i još poneka mora da ubrizgava testosteron. To je hormon rasta, od kog rastu mišići. Žene ga imaju strašno malo naspram muškaraca i količina koju posjeduju nije dovoljna za "napuhavanje". Žene su sklonije tom "slim" izgledu upravo zbog toga.
Pravilo treninga je ne gledati na vagu. Imaš bildere koji teže po 120kg, ali kad ih staviš pored momka od 85kg izgledaju mršavije i zdravije. Kad krenete u teretanu bacite vagu i uzmite centimetar traku i mjerite obime!!!
Pitarrr82

#2614 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

ma vivace 2, mrsanja mi :mrgreen:
tendzera

#2615 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by tendzera »

Jel' ođe ikad iko smrs'o? 8-)
jedna tamo

#2616 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

mišiće sam dobila na rukama, bukvalno su mi ruke kao nečije noge....
majice, bluze od prošle godine ne mogu obući..užas...
to za teretanu da pojasnim, išla sam mjesec i vježbala i stvarno vježbala, međutim kad dođem kući užasno sam gladna i sjednem i jedem...
prije nisam mogla vjerovati kako sebi neko dopusti da ima višak kilograma al sad razumijem, lako je dok si kod mame, fino ručkiš i svojim poslom....bez obaveza al sad je sve na meni i ručak i hrana i nemam vremena da toliko mislim na sebe...
posao, ručak, obaveze, kuća pa tek onda ja a kad dođem na red padnem u 10 navečer i zaspem od umora....
Pitarrr82

#2617 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Organizuj se drugacije, to s hranom moras promijeniti a vec smo toliko pisali o tome da sam ja umoran od pisanja :D ...

Samo se vrati stranice i stranice unazad i pronaci ces sve sto sigurno pomaze...
jedna tamo

#2618 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

ma znam al ima i lijenosti iskreno
od 6.mjeseca krećem u prvu smjenu i vraćam ručak od 2-3 a navečer bicikl pa će valjda bit rezultata....
i slatkiši me ubiše ja bih od slatka mogla živjeti...a slano i ne volim nešto specijalno jedem jer sam gladna...
al kolače i čokoladu volim i volim i pravit....
mislila sam kupit neke tablete što reklamiraju al me strah jer ne vjerujem farmaciji pošto sam i sama hemičar pa sam upućena, jedino neki prirodni put...
počela sam jedno vrijeme i zeleni čaj pit pa odustanem...
Pitarrr82

#2619 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Inace primjetim da dosta zena "zivi" od slatka sto je po meni neshvatljivo, ne samo sto deblja nego i utice na druge zdravstvene rezultate. Ako mozes da to razvuces na 4-5 obroka dnevno, kad te kriza uhvati grickaj mrkvu, karfiol, tako sam ja jbg, ja slatko nisam pipnuo ja mislim preko 6 mjeseci, Bajram prosao ja baklave nisam pojeo :mrgreen: dakle sve je do tebe, samo se moras odluciti na to...
cls

#2620 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cls »

Neka Pitari, nemoj dirati u slatko i zene, samo ces sebi zivot zagorcati :D

Ja sam totalno samo na proteinima ima vec 20 dana, masnoca se gubi, a snaga je ostala, mislim nije bas ista kao kada sam imao 7kg vise ali dobro, ja sam zadovoljan, jos 5kg :)

4-6 obroka, mladi sir, riba, piletina i curetina :) malo ubacim salate :)
Pitarrr82

#2621 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

cls wrote:Neka Pitari, nemoj dirati u slatko i zene, samo ces sebi zivot zagorcati :D

Ja sam totalno samo na proteinima ima vec 20 dana, masnoca se gubi, a snaga je ostala, mislim nije bas ista kao kada sam imao 7kg vise ali dobro ja sam zadovoljan, jos 5kg :)

Pa pitala je sta valja, sta ne valja :mrgreen:

Ovo ispod sto si nabrojao sve odlicno samo ne przeno i to je to :thumbup:
jedna tamo

#2622 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

da sve je u glavi....
e dao si mi dobru ideju za mrkvu..imam pun frižider mrkve...grickati to mogu...
a slatko neznam koliko ću moći izbjegavati...al probaću
:eh:
Pitarrr82

#2623 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

jedna tamo wrote:da sve je u glavi....
e dao si mi dobru ideju za mrkvu..imam pun frižider mrkve...grickati to mogu...
a slatko neznam koliko ću moći izbjegavati...al probaću
:eh:

Pa eto, ja sam grickao i karfiol :mrgreen: kad me kriza uhvati ali slatko moras izbaciti jbg bez toga ne ide...
cls

#2624 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cls »

Pitarrr82 wrote:
cls wrote:Neka Pitari, nemoj dirati u slatko i zene, samo ces sebi zivot zagorcati :D

Ja sam totalno samo na proteinima ima vec 20 dana, masnoca se gubi, a snaga je ostala, mislim nije bas ista kao kada sam imao 7kg vise ali dobro ja sam zadovoljan, jos 5kg :)

Pa pitala je sta valja, sta ne valja :mrgreen:

Ovo ispod sto si nabrojao sve odlicno samo ne przeno i to je to :thumbup:
Kuhano or na foliji bacim :) tako da nema masnoca :)

Ja nemam porblema sa secerom, davno sam ga skroz izbacio, ali totalno :)

P.S.
Slatko jedi samo u onim danima, inace, tesko tvom dragom. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2625 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Izgovori, izgovori, izgovori...

Otkad to treba vrijeme neko specijalno za jesti 5,6 puta dnevno?
Neces svaki obrok kuhati i spremati po 2 sata.

Voce, povrce, posni, tuna, piletina, sve se to da spremiti za 10 minuta i ponijeti na posao.

Ovu pricu kako se misici nabiju za mjesec dana treniranja obozavam. :roll:
Ili da se salo pretvara u misic, jos bolja :D

I nakon vjezbanja treba jesti, samo treba znati sta jesti.

Sve je ba u glavi. Pustite price "ovisna sam o slatku". Da imate skidati 100-150 kila ko ljudi koji su jednom nogom u grobu vidjeli bi kako niste ovisni, a ovako lakse je sebe zavaravati jer tesko je odluciti i reci necu.
Ako nemas volje i zelje da stvoris zdrave navike zauvijek nema nista od toga.
Post Reply