Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- Pitarrr82
#2401 Re: Mrsanje - nacini ?
Kakva je ta slika? 
- nosara
#2402 Re: Mrsanje - nacini ?
Ljudi nabacuju tonazu godinama, a onda bi da za 15 dana dodju u liniju, pa cak i po cijenu dugorocno narusenog zdravlja...Op3r4t0r wrote:Naravno da sam probao, a sta mislis odkud znam koliko sta ima kalorija i kolike su odredjene porcije? Pri zavrsetku sam dijete brojanja kalorija kojom se bavim vec odredjeno vrijeme i mogu ti reci da imam prilicnog licnog iskustva, a i strukom sam povezan sa ishranom, zdravljem, organizmom.Krizzia wrote:Zanimljivo, kazes da sam gladna nakon dorucka od dva jajeta? Pa jaja su upravo ono sto me najvise i drzi sitom. Al nebitno, valjda ti bolje znas o meni nego ja sama o sebi
Da li si ti probao i prakticirao jedno izvijesno vrijeme ovakvu i slicnu prehranu? Istina, tesko jeste na pocetku, ali naviknes kroz par dana. I ne, ne ostajes gladan. Ja sam npr mislila da nema sanse da skinem kilograme jer sam stalno nesto jela. I ne znam da sam bila gladna. Ali ako ti kazes da jesam, onda valjda jesam, a da toga nisam ni bila svjesnaNHF
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
Doduse moje i tvoje potrebe nisu iste jer ja sam od tebe i veci i tezi, ali bez obzira i iz licnog iskustva a i iz medicinskog ti mogu reci da to nije dovoljno za normalno funkcionisanje organizma, a ti opet radi kako hoces
Onaj vodic je MRAK...!
- Krizzia
#2403 Re: Mrsanje - nacini ?
http://imageshack.us/scaled/landing/195 ... 171928.jpg
-
Merkamel
#2404 Re: Mrsanje - nacini ?
Pozdrav ekipa imate li vi neki konkretan pametan savjet kako zdravo da se smrsa ,neku caku u vidu nekog caja,limunade i sl. da se zavara glad,meni je najgore navecer.
Ja bih do kupanja
da skinem 5 kg znaci oko 2 mjeseca realan period samo slabo mi ide.Aktivnost mi nije za pohvalu osim kucnih poslova i setnje slabo vise sta da radim,mozda malo oko cvjeca sad kad krene lijepo vrijeme...
Jos da kazem da sam od marta 2011 do maja 2012 smrsala 15 kg malo li je sve zdravom ishranom bez slatkoga,sokova,grickalica nista nisam forsirala sve lagano bez nekog vremenskog roka od tad jedem normalno bez pretjerivanja.sad bih jos ovu 5-icu da smlatim pa da budem zena zenom al nesto zakovalo
...
evo jedan vic za pocetak naseg druzenja ako budete ljubazni naravno a ako ne odo ja
Fata se hvalila prijateljicama kako je smršavila 5kg.
- Kako?, pitaju je.
- Mrkva, luk, krumpiri, blitva...
- Kuhala ili pržila?, zapitaju.
- Ma jok kopala !!!!!
Ja bih do kupanja
Jos da kazem da sam od marta 2011 do maja 2012 smrsala 15 kg malo li je sve zdravom ishranom bez slatkoga,sokova,grickalica nista nisam forsirala sve lagano bez nekog vremenskog roka od tad jedem normalno bez pretjerivanja.sad bih jos ovu 5-icu da smlatim pa da budem zena zenom al nesto zakovalo
evo jedan vic za pocetak naseg druzenja ako budete ljubazni naravno a ako ne odo ja
- Kako?, pitaju je.
- Ma jok kopala !!!!!
-
Erased
#2405 Re: Mrsanje - nacini ?
Moja rodica ujutro uzima kašiku meda sa cimetom. I bogami pravo se otesala. Primijeti se nakon neka 2-3 mjeseca. I ona kaze da joj je sve veliko sada, a jede uglavnom kao i prije.Merkamel wrote:Pozdrav ekipa imate li vi neki konkretan pametan savjet kako zdravo da se smrsa ,neku caku u vidu nekog caja,limunade i sl. da se zavara glad,meni je najgore navecer.
Ja bih do kupanjada skinem 5 kg znaci oko 2 mjeseca realan period samo slabo mi ide.Aktivnost mi nije za pohvalu osim kucnih poslova i setnje slabo vise sta da radim,mozda malo oko cvjeca sad kad krene lijepo vrijeme...
Jos da kazem da sam od marta 2011 do maja 2012 smrsala 15 kg malo li je sve zdravom ishranom bez slatkoga,sokova,grickalica nista nisam forsirala sve lagano bez nekog vremenskog roka od tad jedem normalno bez pretjerivanja.sad bih jos ovu 5-icu da smlatim pa da budem zena zenom al nesto zakovalo...
evo jedan vic za pocetak naseg druzenja ako budete ljubazni naravno a ako ne odo ja![]()
- Kako?, pitaju je.
- Ma jok kopala !!!!!
- Pitarrr82
- Pasiflora
#2407 Re: Mrsanje - nacini ?
De nam ovo malo pojasni, plsErased wrote:Moja rodica ujutro uzima kašiku meda sa cimetom. I bogami pravo se otesala. Primijeti se nakon neka 2-3 mjeseca. I ona kaze da joj je sve veliko sada, a jede uglavnom kao i prije.
-
Erased
#2408 Re: Mrsanje - nacini ?
Svako jutro prije jela supena kasika meda i pospe malo cimeta. To je to. A moze se pomijesat cimet i med u tegli i tako konzumirat. Nisam vjerovao ali zenskoj sad sve veliko nakon neka 2-3 mjeseca. Sta li, valjda ubrzava metabolizam.Pasiflora wrote:De nam ovo malo pojasni, plsErased wrote:Moja rodica ujutro uzima kašiku meda sa cimetom. I bogami pravo se otesala. Primijeti se nakon neka 2-3 mjeseca. I ona kaze da joj je sve veliko sada, a jede uglavnom kao i prije.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2409 Re: Mrsanje - nacini ?
Med ti moze nakrcat samo dodatne kile od secera.
Svi "ubrzivaci" metabolizma ubrzaju metabolizam do nekih maximalno 60 kalorija dnevno.
Nit se mrsa od meda, nit zelenog caja, ni kafe ni ostalih ubrzivaca metabolizma nego jer se bude u kalorijskom deficitu.
Svi "ubrzivaci" metabolizma ubrzaju metabolizam do nekih maximalno 60 kalorija dnevno.
Nit se mrsa od meda, nit zelenog caja, ni kafe ni ostalih ubrzivaca metabolizma nego jer se bude u kalorijskom deficitu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2410 Re: Mrsanje - nacini ?
de stavi ovaj post k'o sticky, da bude na vrhu svake straniceladyblue18 wrote:Med ti moze nakrcat samo dodatne kile od secera.![]()
Svi "ubrzivaci" metabolizma ubrzaju metabolizam do nekih maximalno 60 kalorija dnevno.![]()
- adnansax
#2411 Re: Mrsanje - nacini ?
Ni manje ni vise nego supena kasika..woow..supena kasika "secera" za mrsanje
Sad ozbiljno, nema to veze ni sa mrsanjem ni sa zdravom pamecu..Osoba je vrlo vjerovatno promijenila neke druge prehrambene i slicne navike.
Sad ozbiljno, nema to veze ni sa mrsanjem ni sa zdravom pamecu..Osoba je vrlo vjerovatno promijenila neke druge prehrambene i slicne navike.
- graue_maus
#2412 Re: Mrsanje - nacini ?
zimet i med su lijek
a debljina je vrlo cesto posljedica i dosta bolesti a ne samo lijenosti i puno i pogresnog jela
mozda je ta cura se izlicila sa tim a time i omrsavila ......
Mršavljenje
Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 žlice meda i 1 čajnu žlicu cimetovog praha prokuhano u jednoj šalici vode
Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe
Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti
http://zena.hr/clanak/zdrava_hrana/med_ ... _lijek/101
a debljina je vrlo cesto posljedica i dosta bolesti a ne samo lijenosti i puno i pogresnog jela
mozda je ta cura se izlicila sa tim a time i omrsavila ......
Mršavljenje
Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 žlice meda i 1 čajnu žlicu cimetovog praha prokuhano u jednoj šalici vode
Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe
Također, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti
http://zena.hr/clanak/zdrava_hrana/med_ ... _lijek/101
- Pitarrr82
#2413 Re: Mrsanje - nacini ?
Da je na znam sta i ko samo od toga ne moze smrsati, nisu to ni kolicine za udebljati se ali ne moze smrsati bez vecih promjena u ishrani i kretanju i cao 
-
Merkamel
#2414 Re: Mrsanje - nacini ?
Cula sam ija za to s medom ili cimetom iskreno ne bih to smjela probati na duze staze kosristiti sigurno bi kile pocele ici gore.Ja cimet dodajem u zitarice kad jedem on je dobar za mrsanje to znam...Nema mrsanja dok se kasika ne probusi,evo mene zovu da im pecem palacinke ima po sata i hajd pa smrsaj jbg...
-
vivace
#2415 Re: Mrsanje - nacini ?
to je najgore kad ukucani ne shvataju da ti hoces da smrsas...pa ti stave nekakve ustipke itd kao dorucak... 
-
funky_baby
#2416 Re: Mrsanje - nacini ?
joj znam da trolas, al ipak moradohvivace wrote:to je najgore kad ukucani ne shvataju da ti hoces da smrsas...pa ti stave nekakve ustipke itd kao dorucak...
-
Merkamel
#2417 Re: Mrsanje - nacini ?
Treba imati karakter pa odbiti hranu koja nije ok al hajd boze budi uvijek jak nekad moras pasti na budalastine....Tesko je to kad ukucani nerazumiju tvoju potrebu da smrsas ili kad te ne shvataju ozbiljno 
- Op3r4t0r
#2418 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja ne znam kakve veze to ima sa ukucanima? Ukucani ne treba da ispastaju ako si ti debeo, to je tvoj a ne njihov problem, ako ti za tvoju dijetu ne odgovara nesto sto je neko od ukucana skuhao onda se lijepo zahvalis i kazes da ti je to prekaloricno, zavrnes rukave i sam sebi skuhas nesto sto ti odgovara.Merkamel wrote:Treba imati karakter pa odbiti hranu koja nije ok al hajd boze budi uvijek jak nekad moras pasti na budalastine....Tesko je to kad ukucani nerazumiju tvoju potrebu da smrsas ili kad te ne shvataju ozbiljno
I ja sam na dijeti i jako cesto jedem kuhano povrce jer ga volim i jer ima malo kalorija, ali to ne znaci da moja zena koja ima perfekt liniju treba to isto da radi, njoj ako se u odredjenom momentu jede cips, kikiriki, cokolada, kolaci ili nesto tako ima puno pravo da to jede jer nije debela i pazi na sebe, a ja trebam da imam i imam petlju da kad ona uzme kesu cipsa ili kolac da ja ne uzmem.
- pirmin
#2419 Re: Mrsanje - nacini ?
Puno se ovdje filozofira o hrani a bez mrdanja guzovima nema nista, samo biljka postajes.
Pogledaj na YT kakvo smece jede Michael Phelps i koliko kaliorija unosi pa opet covjek izgleda
gotovo idealno za jedno ljudko bice jer sve to smece izbacuje na pravi nacin.
Nema nista dok znoj ne potece u potocima, dok ne lipsas da cujes srce kako moli da iskoci, dok
ne nadjes svoje granice a onda ih predjes u ritmu muzike za ples...

Pogledaj na YT kakvo smece jede Michael Phelps i koliko kaliorija unosi pa opet covjek izgleda
Nema nista dok znoj ne potece u potocima, dok ne lipsas da cujes srce kako moli da iskoci, dok
ne nadjes svoje granice a onda ih predjes u ritmu muzike za ples...
-
vivace
#2420 Re: Mrsanje - nacini ?
bravo,ovaj post je bas inspirisuci.pirmin wrote:Puno se ovdje filozofira o hrani a bez mrdanja guzovima nema nista, samo biljka postajes.
Pogleaj na YT kakvo smece jede Michael Phelps i koliko kaliorija unosi pa opet covjek izgleda
ne nadjes svoje granice a onda ih predjes u ritmu muzike za ples...![]()
- adnansax
#2421 Re: Mrsanje - nacini ?
Sve to stoji, osim michaela, moglo je i bez njega, taman ce najbolji plivac svih vremena javno objaviti dijetu,trening i sl..pirmin wrote:Puno se ovdje filozofira o hrani a bez mrdanja guzovima nema nista, samo biljka postajes.
- htcxone
#2422 Re: Mrsanje - nacini ?
za phelpsa si u pravu, krije ishranu ko zmija noge mada je objavio njegov trener da dnevno unosi toliko kalorija (i potrosi ih ocito) da ti se u glavi zavrtiadnansax wrote:Sve to stoji, osim michaela, moglo je i bez njega, taman ce najbolji plivac svih vremena javno objaviti dijetu,trening i sl..pirmin wrote:Puno se ovdje filozofira o hrani a bez mrdanja guzovima nema nista, samo biljka postajes.
a i post iznad je u pravu, dok dobro ne oznojis guzicu i smanjiš kašiku nema pomaka, mozes fiozofirati do jutra
- graue_maus
-
vivace
#2424 Re: Mrsanje - nacini ?
graue_maus wrote:![]()
a moze i ova metoda .........
http://img.thesun.co.uk/multimedia/arch ... 22180a.swf
ta je najbolja
- Pitarrr82
#2425 Re: Mrsanje - nacini ?
Vitamini ok, ako ih neko ne unosi dovoljno kroz voce i povrce ali ovo za mrsanje zdravo...