Ljudi dragi manite se dijeta, medicinskih, kivi, narandza, un, itd...manite se gladovanja i 1,2 obroka dnevno. Kada pocnete jesti sve sto i prije kile se vrate, uvijek i uvijek, bez izuzetka.
Evo o cemu govorim
Pasiflora wrote:
Anyway - mislim da sam pronašla način da smršam (upravo ovom narančinom djetom) a za 3 sedmice koliko djeta traje vratiću se u normalu - jesti ću što sam jela i prije
Radite na tome da promijenite zivotni stil zauvijek a ne skakati s dijete na dijetu. Informisite se o hrani, sta su to proteini, sta su dobre masti, sta su uh visokog i niskog GI, koja hrana se jede u kojem dijelu dana, sta je BMI i TDEE, da se vecerati smije, da se smije jesti iza 18, da vas banana nece udebljati, da dzem pa makar i domaci nije zdrava zamjena eurokremu, da zdrava hrana ipak deblja ako premasite kalorijski unos, da se smije pojesti i slatko i junk ali ne kako se naviklo...nastavi niz. Mrsanje je prosta stvar, kalorije dole, vjezba i nema treceg. Izracunajte koliko vam je kalorija potrebno za odrzavanje kilaze, sve ispod toga je mrsanje, i onda racunajte kcal. Zapisujte. Znam da je ljudima smijesno zapisivati i vagati kolicine hrane ali tako se pocinje, jer ljudi nemaju predstavu koliko jedu.
Dokle god budete na nekakvim cudotvornim dijetama necete imati dugotrajan uspjeh. Ne mrcvarite tijelo izgladnjivanjem i "cudotvornim" dijetama. Bolje pocnite da se informisete o zdravoj ishrani, guglajte, guglajte, citajte, pitajte.
Nemojte biti oni koji odmahnu rukom kad im se kaze i kazu da im je to pretesko raditi, radije ce gladovati.
Neko je prije par stranica ostavio odlican link, evo vam ga opet
http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji ... mrsanje/75 procitajte, nemojte da vam bude tesko. Ovo je sve i vise sto trebate znati.
Ako ste pogledali ikada bar jednu epizodu „The biggest loser“ vidjeli ste da ti ljudi jedu, ne gladaju, a radi se o ljudima sa 200, 300+ kg.
Hrana nije jabuka, jabuka, jabuka i jos jedna jabuka. I onda se cudite sto ne mrsate. Tijelu treba hrana i to kvalitetna, ne bjezite od hrane.