Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#2101 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

sve stoji na starom. sad ostavljam cigarete. a vaga kaze da sam se jos udebljala kilo :shock:
Pitarrr82

#2102 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

vivace wrote:sve stoji na starom. sad ostavljam cigarete. a vaga kaze da sam se jos udebljala kilo :shock:

Pocasti se kolacem danas, zasluzila si... mozda i dva :)
Partijaner

#2103 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Partijaner »

vivace wrote:sve stoji na starom. sad ostavljam cigarete. a vaga kaze da sam se jos udebljala kilo :shock:
Ma ne valja ti vaga. :mrgreen:
eluna

#2104 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by eluna »

babyline wrote:jedete li ovo dok mrsate, ha?
Image
ja bogami DA :-D
Qler

#2105 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Qler »

Ja sam za nekih cca mjesec dana sa skoro 97kg spao na evo jutros 89.8km. Smanjio sam obroke i izbacio veceru. Za dorucak pojedem dvije one zemicke napravim sebi sendvic, sudzuka, sir, kajmak, znaci ne gledam :) i za rucak pojedem ono sta mi je u tanjiru. Ne dodajem vise. I eto, 7kg spao a osjetio nisam. Jos pomalo sklekove pucam, cisto onako...
skafiskafsnjak

#2106 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Uglavnom, bitno je ne mrsati "na suho" tj. uz korekcije ishrane uvesti neku aktivnost (sklekovi, trbusnjaci, biciklo, setnja, trcanje itditd )
vivace

#2107 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Partijaner wrote:

pa da znas da stvarno ne valja. juros je pokazivala 92 5 a sa pokazuje 93 5 ,neverovatno.
skafiskafsnjak

#2108 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

vivace wrote:pa da znas da stvarno ne valja. juros je pokazivala 92 5 a sa pokazuje 93 5 ,neverovatno.
Nista to nije cudno. Ono sto ti izvaga kada tek ustanes, to ti je stvarna tezina.
A u toku dana, kada tijelo podje raditi, "dobije" se kilo-dva .
vivace

#2109 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Pitarrr82 wrote:

kuku,al me teras na zlo :D ...jedan po jedan kolac i evo meni momentalno 2 kile. :shock:
htcxone

#2110 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

vivace wrote:
Partijaner wrote:

pa da znas da stvarno ne valja. juros je pokazivala 92 5 a sa pokazuje 93 5 ,neverovatno.
TI JOS nisi skontala da ne mrsas dovoljno brzo jer NEMAS dovoljno jakih fizickih aktivnosti?
dijeta ti je u 90% bumerang, ono sto ti sleti dijetom vrati se cim je prestanse koristiti...
potrudi se malo, nije da ne mozes, ja sam za mjesec i pol sa 300 metara preplivanih za trening dosao da preplivam preko kilometar za trening... plus prije toga teretana... i kile idu...
dzaba se patis sa hranom, skidanje kila je MATEMATIKA , dakle, hrana minus potrosena energije = ils smrsas il se udebljas... Bgm samo sebe patis, al dok se ne pokrenes i ne zalestis a treninzima (a vidim prestala i pusiti pa bi ti treninzi dodatno pomogli, i moja preporuke , zeleni caj i TONA VODE , VODA, VODA VODA.... trcis voda, pijes voda, sjedis voda... kad ti se napuni zeludac neces moci jesti vjeruj mi ;)
A zeleni caj pomaze u procesu odvajanja sala i misica tako da ti se salo direktno topi pri fizickim naporima + cisti jetru...
zilla_

#2111 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zilla_ »

vivace wrote:
Partijaner wrote:

zato se uvijek vagaš ujutro... fino odeš do vc-a pa onda na vagu... meni recimo ujutro vaga pokazuje 95 a tokom dana zna bit i 98 jer se u organizmu nakupi vode...
vivace

#2112 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

e, pa dobro da ste mi rekli...hvala :)
Pitarrr82

#2113 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

:lol: :lol:
beautyfool

#2114 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by beautyfool »

:-) ispade nemoguce mrsati bez treninga, ma daj, znaci svi ljudi koji imaju neku normalnu liniju su sportski aktivni, hau jes no.
Michun

#2115 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Michun »

vivace - a sta se koji moj vagas svaki dan? i to vise puta. ne mozes juce imati 95 a danas 82 kg, al' nikako. to mi je opsesivno.
ukljuci trening, prestani jesti i ne vagaj se.
svaki dobar trener mjeri obime.
ja kad vjezbam vise od 3 X sedmicno imam 2 kg vise. misici su tezi.
skafiskafsnjak

#2116 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

beautyfool wrote::-) ispade nemoguce mrsati bez treninga, ma daj, znaci svi ljudi koji imaju neku normalnu liniju su sportski aktivni, hau jes no.
Niko nije rekao da ne moze
Lakse je i zdravije uz trening.

PS: jednom sedmicno se vagati.
htcxone

#2117 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

beautyfool wrote::-) ispade nemoguce mrsati bez treninga, ma daj, znaci svi ljudi koji imaju neku normalnu liniju su sportski aktivni, hau jes no.
moze, al ta dijeta se mora nastaviti, dakle ne smijes se vratiti nekoj normalnoj ishrani plus sto to hajmo reci ruzno izgleda
dok kod mrsanja fizickom aktivnoscu taj proces je kao prvo ZDRAVIJI, kao drugo umjesto da vam visi koža treningom se zategnete, kao trece proces mrsanja je stabilan i to se dosta primjeti na figuri (treningom kada izguubis 4 kg izgleda mnogo bolje nego dijetom 7 ) i na kraju najvaznija stvar koja razlikuje dijete i trening je neka krvna slikka, onaj ko trenira je u top formi, od srca pa nadalje ima velike sanse da ga te stvari zaobiđu...
vivace

#2118 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

ja nemam para za teretanu,mogu jedino trbusnjake da upraznjavam i da se setam.to i radim.. stalno mislim na cigaru i pored zybana,,ko zns kAkva mi bila krizada ga ne uzimam.

hvala vama na savetima. :-D
Michun

#2119 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Michun »

vivace wrote:ja nemam para za teretanu,mogu jedino trbusnjake da upraznjavam i da se setam.to i radim.. stalno mislim na cigaru i pored zybana,,ko zns kAkva mi bila krizada ga ne uzimam.

hvala vama na savetima. :-D
idi na ulicu i kupi cd vjezbi - cindy ili nesto tako.
za to imas para nadam se.
ubaci je i vjezbaj kuci...trbusnjaci nisu dovoljni. moras da se trosis, da se oznojis da ti se probudi metabolizam.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2120 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Pitarrr82 wrote:

Vala bas. Najbolji savjet koji joj je neko dao na temi.
vivace

#2121 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

ladyblue18 wrote:
Pitarrr82 wrote:

Vala bas. Najbolji savjet koji joj je neko dao na temi.[/quot

zao mi je sto vas smaram,nije to bilo namerno..
Magarece_godine

#2122 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Magarece_godine »

POčeo sam hodati po četiri kilometra dnevno ... valjda cu malo smrsati
i_ja_na_forumu

#2123 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by i_ja_na_forumu »

Magarece_godine wrote:POčeo sam hodati po četiri kilometra dnevno ... valjda cu malo smrsati
evo sta sam ja dobila u jednom mail od trenera =)

Stalno dobijam pitanje koliko je efikasno hodanje u cilju mršanja i koliko je hodanje
ustvari dobro za sagorijevanje masti.

Realno?

Nula bodova.

To što hodate u toku dana koji sat vremena se ne ubraja u vježbanje, niti može izazvati neke
rezultate. Tačka.

Hodali ste na putovanju po shopping centru? Ništa.
Hodate 15-20 minuta do posla? Nula.
Hodate vikendom jedan krug po čaršiji? Zero.

Naravno da hodate i trebate hodati, to je osnov za funkcionisanje ljudskog tijela, ali za rezultate
se ne broji.

To je isto kao da:
Hoćete da se udebljate i sad svaki dan pojedete dodatno po jednu jabuku.
Pravite kuću i svaki dan postavite 5-6 cigli.
Učite novi jezik i svaki dan naučite po 5 riječi.
Bambi_na_kofeinu

#2124 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Što i danas svako može biti trener.
Magarece_godine

#2125 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Magarece_godine »

Ma meni i hodanje prija. Nedostaje mi fakat kondicije i za ta četiri kilometra ja se dobroooo oznojim. Još zadam tempo, a imam malo i brda ... Meni sasvim dovoljno za početak ... Kad uđem u formu, tu ću dionicu počet trčati :)

Inače u posljednjih sedam mjeseci nabacio sam 10 kg :) a ko mi je kriv kad sam se ozenio :D :D
Post Reply