Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hali gali halid

#1776 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by hali gali halid »

Ja sam smrsao jednostavno tako sto sam promijenio neke navike, i aktivirao se, prestao da jedem gluposti, i smanjio kolicinu hrane koju pojedem, pijem uglavnom vodu i čajeve, krecem se, počeo trenirati, i to je to.
vivace

#1777 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

e, blago tebi. ti si laklsi slucaj. :(
djibo

#1778 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by djibo »

vrlo jednostavno....izbaciti comp,sto manje koristiti automobil(znaci u piljaru pjesice :D ), izbaciti slatkise,grickalice, masnu hranu....ubaciti neku vrstu aktivnosti...(trcanje, setanje,SEX 3-4 PUTA NA DAN :D )...svaki profi ce vam reci da se tjelo klese u kuhinji vise nego u teretani...tako da..kako se hranis tako i izgledas.. :D
vivace

#1779 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

izmerila sam se danas- 98 kila. jedva i hodam. naterala sam se 10 krugova po parkicu. :D crkla sam. :sad:
a kad treba u vezbama jillian 90 days da legnem, ja bukvalno tresnem na dupe, pa kad treba da ustanem, treba mi tegljac. strasno. i jos sam pojela parce torte. :(
Last edited by vivace on 05/01/2013 19:38, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#1780 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

vivace wrote:izmerila sam se danas- 98 kila. jedva i hodam. naterala sam se 10 krugova po parkicu. crkla sam. :sad:

Tjeraj se na vise jbg :mrgreen:
gerberica

#1781 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by gerberica »

vivace wrote:izmerila sam se danas- 98 kila. jedva i hodam. naterala sam se 10 krugova po parkicu. crkla sam. :sad:
:shock: zezas se?
Pitarrr82

#1782 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

babyline wrote:
Pitarrr82 wrote:

ne znam koje si visine, ali preporuka je sat i pol najmanje setnje svaki dan
e sad tempo nije bitan, krenes lagano a postepeno ces osjetiti i prirodno ubrazati
daje odlicne rezultate, ravio neki mega dr u Japanu i to posebno za ljude sa popratnim zadravstvenom problemima, svi se regulisu setnjom! svakodenvnom! sretno
Ne vjerujem da je neke visine da joj to moze pomoci u odnosu na kg :mrgreen: ali da 90min je min. preporuka dnevno s tim da ne znam da li ste upratili onaj moj jelovnik koji sam dobio od nutricionistkinje, ja sam se pridrzavao svega onoga, nekad sam cak i malo manje jeo jer nisam stizao sve ispratiti s tim setnjama i slicno, dakle moze se i sa manje...
vivace

#1783 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Pitarrr82 wrote:
Ne vjerujem da je neke visine da joj to moze pomoci u odnosu na kg :mrgreen: ali da 90min je min. preporuka dnevno s tim da ne znam da li ste upratili onaj moj jelovnik koji sam dobio od nutricionistkinje, ja sam se pridrzavao svega onoga, nekad sam cak i malo manje jeo jer nisam stizao sve ispratiti s tim setnjama i slicno, dakle moze se i sa manje...
koji jelovnik ?
ja se osecam kao kit. lakse bi mi bilo da plivam sada.
vivace

#1784 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

gerberica wrote:
:shock: zezas se?
stvarno. naglo sam dobila kilazu, valjda neki hormonski poremecaj i sad sam kao kit. za 9 meseci dobila sam 30 kila. :(
vivace

#1785 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

babyline wrote:
Pitarrr82 wrote:

ne znam koje si visine, ali preporuka je sat i pol najmanje setnje svaki dan
e sad tempo nije bitan, krenes lagano a postepeno ces osjetiti i prirodno ubrazati
daje odlicne rezultate, ravio neki mega dr u Japanu i to posebno za ljude sa popratnim zadravstvenom problemima, svi se regulisu setnjom! svakodenvnom! sretno
e hvala ti. probacu. :)
vivace

#1786 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

a i 2 puta sam lomila istu nogu, to je ukupno 6 meseci u gipsu i tu sam se nagojila... tako da moram da pazim i kad hodam. jbg.
Pitarrr82

#1787 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

vivace wrote:
Pitarrr82 wrote:
koji jelovnik ?

Nije ni plivanje uopce lose :wink: ako imas mogucnosti...

Jelovnik koji je bio prilagodjen meni i mojim nalazima krvi itd., str 69. cini mi se...
vivace

#1788 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Pitarrr82 wrote:
vivace wrote:
Pitarrr82 wrote:
koji jelovnik ?

Nije ni plivanje uopce lose :wink: ako imas mogucnosti...

Jelovnik koji je bio prilagodjen meni i mojim nalazima krvi itd., str 69. cini mi se...
a da, cula sam za to. to je sve posebno.
htcxone

#1789 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

kombinujem plivanje i teretana-fitnes
oko 50 min. plivanja (naravno jos uvije ne konstantno, nego u intervalima, koliko mogu)
oko 1h teretane (po programu)
traka za trčanje (isto po mogucnosti)

jedem dva puta dnevno, dorucak oko 10h i ručak oko 16 ili 17h
poslije ide voće itd...
na kilazi nisam mnogo izgubio (nisam se ni nadao da ce odmah krenuti) ali se fizički osjećam odlično, na obliku mišića sam dobio mnogo... a tek sam nesto vise od 7 dana u ovom procesu.
I da, tokom treninga popijem oko 1l vode i pola litre zelenog čaja
Pitarrr82

#1790 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

@vivace

Ma sta je posebno?

Bez ljutnje ali moram reci da imam osjecaj da si ti lijena :mrgreen:
vivace

#1791 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

Pitarrr82 wrote:@vivace

Ma sta je posebno?

nisam. danas sam po parkicu prosla 12 krugova, to je 40. minuta. :mrgreen:
zambaklija

#1792 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zambaklija »

sve su to manje više šupljaci ili čisto individualne stvari,jedino šo je 100% sigurno to je jedi sve ali samo pola od onog šo inače jedeš i pola sata barem šetnje bez zastoja i to će biti to....a ako se kaniš tjestenina biće još brže :kravata:
Pitarrr82

#1793 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

vivace wrote:
Pitarrr82 wrote:@vivace

Ma sta je posebno?

nisam. danas sam po parkicu prosla 12 krugova, to je 40. minuta. :mrgreen:

Napredujes :skoljka:, hajde bice to u redu samo polako...
todd_smith

#1794 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by todd_smith »

htcxone wrote:kombinujem plivanje i teretana-fitnes
oko 50 min. plivanja (naravno jos uvije ne konstantno, nego u intervalima, koliko mogu)

poslije ide voće itd...
na kilazi nisam mnogo izgubio (nisam se ni nadao da ce odmah krenuti) ali se fizički osjećam odlično, na obliku mišića sam dobio mnogo... a tek sam nesto vise od 7 dana u ovom procesu.
Lose ti je ovo, tijelo ti sagorijeva misice uz salo ovako, i onda nista ne dobijes

Prije plivanja i fitnesa jedi, uzmi i jedi malo tosta ili kakve "pahuljice", bez secera. Nemoj nikada na prazan stomak.

Nije svrha da jedes sto manje, radis sto vise i onda izgubis kile. Kile mozes izgubiti, ali to je lazna slika. Znas da je misic tezi od sala, tako ako izgubis misice, vaga ce ti reci da si "smrsao", dok zaista nisi nista pomogao sebi.

Jedi vise puta dnevno, cilj je da to umjereno radis i da konzumiras hranu koja ti dostavlja proteine/vitamine i slicno kroz cijeli dan. Dva obroka to definitivno ne rade.
htcxone

#1795 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by htcxone »

todd_smith wrote:
htcxone wrote:kombinujem plivanje i teretana-fitnes

poslije ide voće itd...
Lose ti je ovo, tijelo ti sagorijeva misice uz salo ovako, i onda nista ne dobijes

Prije plivanja i fitnesa jedi, uzmi i jedi malo tosta ili kakve "pahuljice", bez secera. Nemoj nikada na prazan stomak.

Nije svrha da jedes sto manje, radis sto vise i onda izgubis kile. Kile mozes izgubiti, ali to je lazna slika. Znas da je misic tezi od sala, tako ako izgubis misice, vaga ce ti reci da si "smrsao", dok zaista nisi nista pomogao sebi.

Jedi vise puta dnevno, cilj je da to umjereno radis i da konzumiras hranu koja ti dostavlja proteine/vitamine i slicno kroz cijeli dan. Dva obroka to definitivno ne rade.
gdje sam napisao da ne jedem :D
Jedem ja ito kako :D
voce povrce piletinu cak i slatko
bluerapsody

#1796 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bluerapsody »

un1ted wrote:Ja ne mogu odoliti, nana poslala domaceg kajmaka i sira, sada s lepinicama toplim ima da se ubijem :skoljka: :skoljka:

i sama sam ista takva kad tako moji donesu te domace proizvode ne mogu odoliti da se ne najedem :skoljka: :skoljka:
bluerapsody

#1797 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bluerapsody »

un1ted wrote:Ja ne mogu odoliti, nana poslala domaceg kajmaka i sira, sada s lepinicama toplim ima da se ubijem :skoljka: :skoljka:

i sama sam ista takva kad tako moji donesu te domace proizvode ne mogu odoliti da se ne najedem :skoljka: :skoljka:
i_ja_na_forumu

#1798 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by i_ja_na_forumu »

ja samo da se pohvalim da sam izgubila jos 2 centrimerta u nogamaaaaaaaaaaaaaa :D i 1 u rukama :evil: :evil: :evil:
vivace

#1799 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

i_ja_na_forumu wrote:ja samo da se pohvalim da sam izgubila jos 2 centrimerta u nogamaaaaaaaaaaaaaa :D i 1 u rukama :evil: :evil: :evil:
svaka cast . :)
znalac

#1800 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by znalac »

u teretanu i nakon par mjeseci ces ti objasnjavati drugima u cemu je fazon oko mrsavljenja
Post Reply