mreza

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

mreza

Post by shiljak » 08/07/2007 00:44

Hocu da povezem dva compa, ali vista i xp!
http://img230.imageshack.us/img230/4353/mrezamq1.jpg
Eto slika, samo mi se jednom desilo da umjesto onog "Unidentified network" bide stvarno ime racunara na mrezi.
Nije mi jasno dje se kod viste nalazi opcija "Workgroup name" posto mora pisati isto na oba racunara.
Ako ko zna svaka mu cast, bas sam zaglavio...


Yamahalac
Posts: 1287
Joined: 27/11/2006 10:11
Location: Tu i tamo

Re: mreza

Post by Yamahalac » 08/07/2007 00:57

shiljak wrote:Hocu da povezem dva compa, ali vista i xp!
http://img230.imageshack.us/img230/4353/mrezamq1.jpg
Eto slika, samo mi se jednom desilo da umjesto onog "Unidentified network" bide stvarno ime racunara na mrezi.
Nije mi jasno dje se kod viste nalazi opcija "Workgroup name" posto mora pisati isto na oba racunara.
Ako ko zna svaka mu cast, bas sam zaglavio...


tebi koliko ja vidim nije problem ime racunara vec to sto imaju oba istu ip adresu

ako si im dao staticke, promjeni da nisu iste, ali da su u istoj mrezi

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Re: mreza

Post by shiljak » 08/07/2007 13:58

Yamahalac wrote:
shiljak wrote:Hocu da povezem dva compa, ali vista i xp!
http://img230.imageshack.us/img230/4353/mrezamq1.jpg
Eto slika, samo mi se jednom desilo da umjesto onog "Unidentified network" bide stvarno ime racunara na mrezi.
Nije mi jasno dje se kod viste nalazi opcija "Workgroup name" posto mora pisati isto na oba racunara.
Ako ko zna svaka mu cast, bas sam zaglavio...


tebi koliko ja vidim nije problem ime racunara vec to sto imaju oba istu ip adresu

ako si im dao staticke, promjeni da nisu iste, ali da su u istoj mrezi


kako to da uradim?

Yamahalac
Posts: 1287
Joined: 27/11/2006 10:11
Location: Tu i tamo

Re: mreza

Post by Yamahalac » 08/07/2007 19:34

shiljak wrote:
Yamahalac wrote:
shiljak wrote:Hocu da povezem dva compa, ali vista i xp!
http://img230.imageshack.us/img230/4353/mrezamq1.jpg
Eto slika, samo mi se jednom desilo da umjesto onog "Unidentified network" bide stvarno ime racunara na mrezi.
Nije mi jasno dje se kod viste nalazi opcija "Workgroup name" posto mora pisati isto na oba racunara.
Ako ko zna svaka mu cast, bas sam zaglavio...


tebi koliko ja vidim nije problem ime racunara vec to sto imaju oba istu ip adresu

ako si im dao staticke, promjeni da nisu iste, ali da su u istoj mrezi


kako to da uradim?


udjes na properties od my network connections, pa onda prop od lan konekcije pa onda tcp/ip prop i tamo stavis ip za jedan pc 192.168.0.1, a drugom das 192.168.0.2 i to je to

Post Reply