mreza
Moderator: Benq
- admin-x
- Forum administrator
treba ti jedan Access Point... i 3 wireless PCI kartice... vidi kod ovih http://www.plus.ba/ imaju li kartica... znam da imaju Access Point koji nije losh...
pomocu kartica se kacis na access point... mozes napraviti i internet connection sharing pa da svi idu na net...
sto se tice brzine wireless mreza one nisu velike kao na obicnim mrezama... ali trenutno je jedna od boljih i ispod koje ne bih trebao ici brzina od 54megabita u sekundi...
i pazi na security
pomocu kartica se kacis na access point... mozes napraviti i internet connection sharing pa da svi idu na net...
sto se tice brzine wireless mreza one nisu velike kao na obicnim mrezama... ali trenutno je jedna od boljih i ispod koje ne bih trebao ici brzina od 54megabita u sekundi...
i pazi na security
-
neko iz mase
#3 Re: mreza
serial?shiljak wrote:Znate ono sto dodze na maticnoj za povezivanje 2 ili vise PC-a.
E pitanje je sad kolika je brzina i dali se ima kupiti wireless mreza sa istom brzinom ili mozda i vecom (da povezem 3 racunara)
paralel?
USB?
ETHERNET kartica???
BlueTooth?
IR?
FireWire???
moras malo precizniji biti Tih dzidza ima mali milion.
Za wireless ti je admin najbolje rekao. ako zelis da napravis mrezu, jedino ti pomazu wireless i ethernet. Najbolje ti je naci wireless ethernet switch (Linksys, NetGear... procitaj druge postove, ovo sam nedavno spomenuo)
- shiljak
#4 Re: mreza
kao sto rekoh "Znate ono sto dodze na maticnoj za povezivanje 2 ili vise PC-a." , e zaboravih vas pitat kako se zove to za povezivanje racunara sto dodze na maticnoj (jer imam neke igrice sto ih mozes povezati preko neceg pa da igras zajedno ali neznam ima li mi ta mreza sto dodze na maticnoj)shiljak wrote:Znate ono sto dodze na maticnoj za povezivanje 2 ili vise PC-a.
E pitanje je sad kolika je brzina i dali se ima kupiti wireless mreza sa istom brzinom ili mozda i vecom (da povezem 3 racunara)
HELP???
-
eHost
Hi,
to sto ti imas na maticnoj moze biti svasta. Vjerovatno govoris o integriranoj mreznoj kartici ( Ethernet kartici ). Kako bi povezao dva racunara potreban ti je UKRSTENI ( CROSS OVER ) kabl sa RJ45 utikacima na obe strane. Ako zelis da povezes vise racunara, potreban ti je mrezni preklopnik ( switch ) ili hub.
Pozdrav
E.S.
eHost
to sto ti imas na maticnoj moze biti svasta. Vjerovatno govoris o integriranoj mreznoj kartici ( Ethernet kartici ). Kako bi povezao dva racunara potreban ti je UKRSTENI ( CROSS OVER ) kabl sa RJ45 utikacima na obe strane. Ako zelis da povezes vise racunara, potreban ti je mrezni preklopnik ( switch ) ili hub.
Pozdrav
E.S.
eHost
-
neko iz mase
mozes probati sa onim super ljepilom, fino ocistis po jednu stranu sa svake maticne ploce i premazes ljepilom. pustis 3 minuta da se osusi, i onda nakon jos jednog premazivanja pazljivo spojis (povezes) te dvije maticne. nakon sto ih spojis, pricekaj par minuta i ubaci ih u mrezu, koju si naravno prije toga pribavio od starog, komsije, ukrao na pijaci ili sta ja znam kako nabavio. pri tom ces dobiti dva umrezena racunara.
i kao sto rekosmo, sine fataj se lopate
i kao sto rekosmo, sine fataj se lopate
-
BigusDickus
Pita covjek fino... sta ima veze... jest' da puno pita, ali ako nista, na pravom je mjestu...