Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#226 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Primjetio sam da u zadnje vrijeme pucam
Aha!
A kad sam ti ja govorio da nisi dobar ti se ljutio na mene. Primjeti se to bolan.
_BataZiv_0809 wrote:pljoska štoka u zadnjoj ladici ne pomaze
Ne djeluje to dok traje Ramazan, ne prima se.
O'zone
Globalni moderator

#227 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:
Jarane gdje si ti ulazio???? U Moje preduzetje ne radi niti jedna dama...... :-)

More bez recepta biljna baza cijena cener za dvaj's komada.
Pa ondje đe smo zadnji put razbacili suplju :-?

Primjetio sam da u zadnje vrijeme pucam na poslu, a pljoska štoka u zadnjoj ladici ne pomaze :-? koliko je para ?
Sjeba te da prostiš taj Štok :D

Šuplju smo razbacili iza tog mjesta gdje si ulijetao. Sve je crno a ne bijelo kao na tom mjestu gdje si bio :D

Napisah ti gore iznad cener dvadeset komada kutija. Bilo koja apoteka može ako ga ima na stanju. Vodi se kao dodatak prehrani. Ukucaj u Google "Belmirandan" i nemoj se zajebat pa uzet "Belmirnanoć" jer su te za spavanje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#228 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Sjeba te da prostiš taj Štok :D

Šuplju smo razbacili iza tog mjesta gdje si ulijetao. Sve je crno a ne bijelo kao na tom mjestu gdje si bio :D

Napisah ti gore iznad cener dvadeset komada kutija. Bilo koja apoteka može ako ga ima na stanju. Vodi se kao dodatak prehrani. Ukucaj u Google "Belmirandan" i nemoj se zajebat pa uzet "Belmirnanoć" jer su te za spavanje :D

:lol: :lol:

Fakat imam flasu štoka i pljosku sa ugraviranim natpisom u zadnjoj ladici. Poklon od jednog bivseg klijenta :D . Kad ti taj bahne u 7:30 u kancelariju, a iz njega jedno promil ko radijacija :D

Znam za B-dan i noc, to Belupo radi, ali sam mislio da su hemija :-? Vidio sam da si cijenu napisao, pa sam editovao post :D

A izgleda da sam se bas zezno za lokaciju, zamal da te koke ne upitam dje vam je kolega :lol:
Tito_i_Partija

#229 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: A izgleda da sam se bas zezno za lokaciju, zamal da te koke ne upitam dje vam je kolega :lol:
Ma pit'o si ti njih svasta, samo nisi za kolegu. :per: :-D
O'zone
Globalni moderator

#230 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

HAVANA wrote:
dezurni_ucenik wrote:
HAVANA wrote: Opet oni o klinicki depresivnim...Naravno da ce doktoru,ja kome ce? Moze kurcu plivat kad je takav.Plivanje ...ide poslije,kad stanes na noge.Moj zivot je bio sve osim lagan.Sada jeste.Nije meni 20.Meni je 47.Imam bolnice iza sebe ko neki ovde skole...
Hoćemo mijenjati otpusna pisma ako imaš duplih :D

31 x hospitaliziran, dvije kliničke smrti. Mada moje je drugačije bilo od tvoga ti si više nadrljao a mene je to obilježilo za čitav život pa sam nekad poslije ratnih dešavanja zbog posla koji sam radio, odvojen od ljudi postao malo više frikabilan te završio godinu dana na Anafranilinu.

Nisam mogao funkcionirati među ljudima nikako i počeo sam da tonem sve dublje i dublje da bi se na kraju sam pokupio i otišao na Psihijatriju da me poprave kako znaju i umiju.

I danas imam svoje depresivne faze. Posebno kad počnem primati k srcu stvari oko sebe. Pa dođem kući nikakav onda postanem još gori kad vidim klinju koji hoće da se igra a ja ne mogu da se pomaknem s mjesta tijelo uopšte ne sluša a sve psihosomatski....jbno bude gadim se sam sebi...
dječak sa šibicama

#231 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by dječak sa šibicama »

Kod nas malo ko prizna da pije lijekove tipa antidepresivi ili medazepami, nebitno, jer to je kao sramota.

Odmah te okolina gleda kao "ostecenu osobu". Nas primitivizam.

Psihicko oboljenje je kao i svako drugo, oboljenje. I ono se lijeci, prije nego predje u nesto ozbiljnije.

Znam takvih ljudi bezbroj, meni priznaju jer i ja priznam da sam bio na Ansilanu, sta se imam toga sramiti. Brinuti o teskom bolesniku, clanu obitelji, uz svakodnevne stresove, uzrokuje pojavu neobicnih simptoma.

Ali ne priznaju okolini, jer se boje osude. Meni se bezbroj ljudi anonimno obratilo za savjet, jer ja to ne krijem, pitaju kojem lijecniku se obratiti. Cak i tu na forumu, dobio sam desetine pp ljudi koji traze savjet. Jer se ne osjecaju dobro, psihicki.

Od toga ne treba bjezati, i desava se svakome. Covjek je kao casa, kad se napuni vodom, pocne curiti na sve strane.
dezurni_ucenik

#232 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
. Posebno kad počnem primati k srcu stvari oko sebe..

Tesko je danas biti flegma. Pogotovo kad sam sad ovo vidio

https://www.klix.ba/vijesti/bih/otac-se ... /170529135
Fudo387

#233 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Fudo387 »

O'zone wrote:31 x hospitaliziran, dvije kliničke smrti.
Ne znam je li pristojno, al' pitacu,
Ovo zadnje, ta klinicka smrt, je l' se sjecas icega ili...sam' se ugasis pa vratis?
Naravno, ako ti nije komplikovano i tesko da pricas o tome.
O'zone
Globalni moderator

#234 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

dezurni_ucenik wrote:
O'zone wrote:

Moraš brate. Jednostavno moraš. Ako to ne naučiš nema te. Okruženje je takvo da ako se primaš na svaku trgovinu, tešku, srceparajuću, priču, text, naslov, informaciju, moleći vi pogled nećeš dugo biti dobar.

Ja se ne stidim reći da sam postao takav gad da sam sebe iznenađujem. Brišem stvari koje me izbacuju iz takta nije bitno gdje su da'l u kućanstvu ili van njega jednostavno u trenutku gasim osjećaje.

Stvari koje prije godinu nisam podnosio sad i ne primjećujem. Moram.
O'zone
Globalni moderator

#235 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

Fudo387 wrote:
O'zone wrote:31 x hospitaliziran, dvije kliničke smrti.
Ne znam je li pristojno, al' pitacu,
Ovo zadnje, ta klinicka smrt, je l' se sjecas icega ili...sam' se ugasis pa vratis?
Naravno, ako ti nije komplikovano i tesko da pricas o tome.
Samo buđenja.
Ja se još uvijek držim činjenice kad odapneš, odapeo si, caput, finish, konec, ende. E sad vidjet ćemo na "treća sreća" :D
HAVANA

#236 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by HAVANA »

O'zone wrote:
Hoćemo mijenjati otpusna pisma ako imaš duplih :D

31 x hospitaliziran, dvije kliničke smrti. Mada moje je drugačije bilo od tvoga ti si više nadrljao a mene je to obilježilo za čitav život pa sam nekad poslije ratnih dešavanja zbog posla koji sam radio, odvojen od ljudi postao malo više frikabilan te završio godinu dana na Anafranilinu.

Nisam mogao funkcionirati među ljudima nikako i počeo sam da tonem sve dublje i dublje da bi se na kraju sam pokupio i otišao na Psihijatriju da me poprave kako znaju i umiju.

I danas imam svoje depresivne faze. Posebno kad počnem primati k srcu stvari oko sebe. Pa dođem kući nikakav onda postanem još gori kad vidim klinju koji hoće da se igra a ja ne mogu da se pomaknem s mjesta tijelo uopšte ne sluša a sve psihosomatski....jbno bude gadim se sam sebi...
:lol: Nije smijesno al dam ti dva prijeratna sa psihijatrije zagreb i beograd za jedno...cekaj da skontam dje nisam bio.Imam uho grlo nos,hirurgije,traumatologije,jetru...Nemam za srce i pluca,dobar,ko mina. :D Imas kako fino? Sijes me na klinickoj,ja jednu. :roll: Bjez jebo vas prica.Zato sad nalazi ko u bebe.Jes da ne cujem na jedno uho i sviram na aerodromu ,kad je promjena jebem od do...al bardo.U glavi.A to mi je najbitnije. :D
Fudo387

#237 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Fudo387 »

Jarane, pravo ste hororicni, ja ovo vise necu citati.
(pu pu pu, tri put' niz prsa),
Haj' ti Fudo odavde. :run:
O'zone
Globalni moderator

#238 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

Promjene su zakon :mrgreen:

Kad su svi sjebani i sve ih boli meni super a kad su svi super ja se raspadam po šavovima :mrgreen:

Kod mene je ona "U desetom selu živi Antutun kod njega je malo neobičan um....." :D
O'zone
Globalni moderator

#239 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

Fudo387 wrote:Jarane, pravo ste hororicni, ja ovo vise necu citati.
Ne pljuvati po sebi bolan....to se puhne :D
Maraschino

#240 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Maraschino »

Pu pu pu, kada covjek sve ovo procita stvarno mora biti zadovoljan prije svega sa zdravljem a ostalo koliko se stigne.

Svako dobro vam zelim.

p.s. svako psihicki propadne jer ne moze neke stvari da preradi(prihvati) na adekvatan nacin. nista strasno. bude i prodje. sto prije se suocis sa problemom prije ces ga se rijesiti.

p.p.s nas narod generalno nakon rata jebu velike socijalne razlike a to ce biti sve izrazajnije. treba gledati svoja posla i svoje mogucnosti uskladjivati sa potrebama
dudlov

#241 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by dudlov »

dječak sa šibicama wrote:Kod nas malo ko prizna da pije lijekove tipa antidepresivi ili medazepami, nebitno, jer to je kao sramota.

Psihicko oboljenje je kao i svako drugo, oboljenje. I ono se lijeci, prije nego predje u nesto ozbiljnije.

Znam takvih ljudi bezbroj, meni priznaju jer i ja priznam da sam bio na Ansilanu, sta se imam toga sramiti. Brinuti o teskom bolesniku, clanu obitelji, uz svakodnevne stresove, uzrokuje pojavu neobicnih simptoma.

Ali ne priznaju okolini, jer se boje osude. Meni se bezbroj ljudi anonimno obratilo za savjet, jer ja to ne krijem, pitaju kojem lijecniku se obratiti. Cak i tu na forumu, dobio sam desetine pp ljudi koji traze savjet. Jer se ne osjecaju dobro, psihicki.

Od toga ne treba bjezati, i desava se svakome. Covjek je kao casa, kad se napuni vodom, pocne curiti na sve strane.
:thumbup:
HAVANA

#242 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by HAVANA »

Samo ti ujutro limuna i tople vode,b vitamin i kasiku meda.Malo trci i vjezbaj.Vikendom popij i narezi na koso...i bices ti dobro. :lol:
dezurni_ucenik

#243 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by dezurni_ucenik »

O'zone wrote:
dezurni_ucenik wrote:
O'zone wrote:

Moraš brate. Jednostavno moraš. Ako to ne naučiš nema te. Okruženje je takvo da ako se primaš na svaku trgovinu, tešku, srceparajuću, priču, text, naslov, informaciju, moleći vi pogled nećeš dugo biti dobar.

Ja se ne stidim reći da sam postao takav gad da sam sebe iznenađujem. Brišem stvari koje me izbacuju iz takta nije bitno gdje su da'l u kućanstvu ili van njega jednostavno u trenutku gasim osjećaje.

Stvari koje prije godinu nisam podnosio sad i ne primjećujem. Moram.
Malo to teze ide kod mene. Izbaci mene svasta nesto iz takta, a bas malo fali. Ali takav sam valjda od rodjenja pa sa 30 i kusur godina jos sam dobar u vugla. :-). A i ne izbacilo kad vidis gdje zivimo. Od ranog sabaha bombardovanje vijestima najgorim mogucim, tacno da pozelim smugnuti medju vukove i medjede da zivim, bez interneta i vijesti.

Ovakav posao pronaci :-)

JThomas

#244 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote:Kod nas malo ko prizna da pije lijekove tipa antidepresivi ili medazepami, nebitno, jer to je kao sramota.

ma ovdje je lud i bolestan onaj ko se dobro psihički osjeća :mrgreen: on je ili emotivni sadomazohista ili potpuno otupjeli psihopata, koji je potpuno poravnio, do patologije :mrgreen:

nama se pamet sistematski razvlači, u svakoj oblasti života. naravno da ima mnogo mjesta gdje je objektivno gore, trećina svijeta je fizički gladna. ali malo gdje ima toliko dvostrukih i miješanih signala, vrijednosti, aršina, morala...zato mnogi ljudi kažu lakše mi je bilo dok je rat trajao. boriš se za život i znaš da je to to. tu neizvjesnost čovjek nekako i prihvati. ali ova mirnodopska neizvjesnost ljude gore izludi. život ovdje je kao da se osoba u koju si zaljubljen igra toplo-hladno sa tobom...ali u svim segmentima života :mrgreen: i kad si najzaljubljeniji to je samo jedan segment, a ovdje je to sveobuhvatno :mrgreen:

mi ne samo da bi se, u većini, jebali a da ne uđe...nego bi odjednom da se to i sazna i ne sazna :mrgreen:
Tito_i_Partija

#245 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Tito_i_Partija »

HAVANA wrote:
Samo ti ujutro limuna i tople vode,b vitamin i kasiku meda.Malo trci i vjezbaj.Vikendom popij i narezi na koso...i bices ti dobro. :lol:
Samo vikendom? Daj ba Havana, koga ti farbas. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#246 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
Treba samo pit pusit i guzit
O'zone
Globalni moderator

#247 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Treba samo pit pusit i guzit
Ako imaš šta.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#248 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Truba »

u tramvaju ka ilidzi je bas ovaka istuacija

najtzeze je slusati gluposti i gledati radne ljude kako isprazno bulje
ili spavaju uz staklo

a ja se dobro luka najedem i hipstercadima pusem za vratom :lol:
ko vbas jebe kupite minimoris pa se vozajte :lol:
Rockefeller

#249 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by Rockefeller »

Moj stari svako jutro Leksic tuce. Jebiga, jednostavno je tako.
512MB

#250 Re: Mrak, strah i nervoza na licima Sarajlija - država kao psihijatrija otvorenog tipa

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
stakasa wrote:
Fudo387 wrote:Jebo te zivot, sudeci kako vi poznajete materiju i tablete, pa pola foruma se drogira. :cry:
Kapa dole forumasima koja djele vlastita iskustva. Ne moze ni to svak
Ma ok je to, samo da jos ima kakav doktor koji se bavi ovim stvarima pa da se procita nesta korisno.
Ovako, kad citaju Havanu i njegove savjete, mogu ljudi, gluho bilo, jos vise zglajzat' :D
Ma jarane kazem ti, nakon 10 terapija (svaka po 150€ kostala) i na kraju psihijatar veli otprilike ko Havana "bazen, sauna, rostilj, guzovi..." htio sam trazit pare nazad :lol:
Post Reply