Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post Reply
probuseni $

#326 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

Povjerenje wrote:
_A_ wrote:Šta se zamarate sa promilima, taj autonomaš neće ni 0,5% glasova imati.

Koliko predviđate Radončiću glasova? Ja mislim da Crnogorac neće imati ni pola Silajdžićevih.

Bakir Izetbegović? Ni on neće imati ni pola Harisovih.
Hajrudin Ferizović iznenadio je i zaprepastio sve graðane Unsko-sanskog kantona

Čuveni inovator iz Bihaća i vlasnik više od 50 patenata, Hajrudin Ferizović iznenadio je i zaprepastio sve graðane Unsko-sanskog kantona obznanivši da je prešao u DNZ stranku iako je poznato da je bio meðu osnivačima SDA, te je kao izumitelj zaslužan za čvrstu odbranu Bihaća i Petog korpusa.

- Nedavno me je njemačka vlada odlikovala viteškim priznanjem zbog mojeg izuma, a general Dudaković za sve izume u ratu nije me promaknuo ni u čin kaplara- kaže Ferizović.

- Nikad ne bih mogao s SBB koju ja zovem strankom Firaona, a u Kuranu je zapisano da je Firaon rekao Hamanu da mu gradi tornjeve, da se popne na nebo jer on misli da je Musaov Bog laž očita- govori Ferizović.-Potrebna je vremenska distanca da stvari postanu jasne, tako je bilo sa Cazinskom bunom, a tako je i sa autonomijom koja je bila peti pokušaj da se unište Krajišnici. U to vrijeme sam dikretno učestvovao u pokušajima da se pregovorima spriječi sukob, ali smatram da je odluka o tom ratu donesena u Sarajevu mnogo ranije nego što smo saznali- ispričao je Ferizović.

Na pitanje kako kao duboko religiozan čovjek, doživljava fetvu koja je u ratu proglašena za područje Krajine, Ferizović sa žaljenjem ističe da je to najveća greška islamske zajednice i njenih političkih nalogodavaoca.-U Kur anu jasno piše da nema opravdanja da musliman ubije muslimana, to će pred Bogom svako odgovarati za svoj dio, a ja sad kroz stranku ću pokušavati pomiriti dvije skupine muslimana, kada mi to u ratu nije dozvoljeno- kazao je Ferizović.

On smatra, budući da je prošlo 15 godina od rata, da je sada došlo za to vrijeme.
On upravo potvrdjuje ono sto sam ja ranije pisao, da je sukob u Krajini cisto licni sukob Alije i Fikreta za vlast, a da je IZ podrzala Aliju iz svojih licnih interesa. I Aliji i IZ je trebao ovaj sukob. Prvom da smakne konkurenta Abdica, a IZ i Cericu da se pojavi kao spasioc muslimanstva kod bosnjaka. Izmedju Autonomije i muslimanskih kantona nema nikakve razlike kad je Bosna u pitanju. Nama bosancima i jedno i drugo je samo nametnuto zlo.
Povjerenje

#327 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Povjerenje »

probuseni $ wrote:
Povjerenje wrote:
_A_ wrote:Šta se zamarate sa promilima, taj autonomaš neće ni 0,5% glasova imati.

Koliko predviđate Radončiću glasova? Ja mislim da Crnogorac neće imati ni pola Silajdžićevih.

Bakir Izetbegović? Ni on neće imati ni pola Harisovih.
Hajrudin Ferizović iznenadio je i zaprepastio sve graðane Unsko-sanskog kantona

On smatra, budući da je prošlo 15 godina od rata, da je sada došlo za to vrijeme.
On upravo potvrdjuje ono sto sam ja ranije pisao, da je sukob u Krajini cisto licni sukob Alije i Fikreta za vlast, a da je IZ podrzala Aliju iz svojih licnih interesa. I Aliji i IZ je trebao ovaj sukob. Prvom da smakne konkurenta Abdica, a IZ i Cericu da se pojavi kao spasioc muslimanstva kod bosnjaka. Izmedju Autonomije i muslimanskih kantona nema nikakve razlike kad je Bosna u pitanju. Nama bosancima i jedno i drugo je samo nametnuto zlo.
Bravo majstore :thumbup: :bih:
udrch

#328 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

Čestitam magistru na sigurnoj i uvjerljivoj pobjedi..

Dali ćemo više ikad išta pročitati od njegovog glasnogovornika na oovm forumu..

@Probušeni $ - smori brate sa tim pričama o izdajama i sukobima..
Shvati jednom da je gosp. Alija Itzetbegović bio jedna ljudska gromada kojeg ti ne bi nikako trebao da uzimaš u usta..
probuseni $

#329 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

udrch wrote:Čestitam magistru na sigurnoj i uvjerljivoj pobjedi..

Shvati jednom da je gosp. Alija Itzetbegović bio jedna ljudska gromada kojeg ti ne bi nikako trebao da uzimaš u usta..
Znas i sam, to je nepobitno dokazano, da je Alija najveci izdajnik i historiji Bosne. Srbi su 800g. pokusavali da naprave srpsku politicku zajednicu s ove strane Drine i Alija im je to omogucio u Dejtonu. Ti si vjerovatno bosnjak/musliman, pa ne razumijes kakav stav mi bosanci imamo prema njemu. Za nas je on izdajnik !
Biznis

#330 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Biznis »

:D Pobjeda je bila blizu! Ibrahimu je nedostajalo samo 300 hiljada glasova... :D
clav

#331 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by clav »

Biznis wrote::D Pobjeda je bila blizu! Ibrahimu je nedostajalo samo 300 hiljada glasova... :D
pa vidi on vjerovatno nije ni isao na to da osvoji predsjednistvo, a s preko 12000 glasova ce sebi obezbjediti neko mjesto .
hercegovac_pravi

#332 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by hercegovac_pravi »

nek je i ovo prošlo....da ne slušam ove o "popuštanju"..hebote ko da su automehaničari..popusti ovo ..pritegni ono...hajde sada vi "popustite" i razgulite .."popustite" nas normalne forumaše koji žele da imaju relavantnu diskusiju.
Been

#333 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

Trenutno DNZ stoji sasvim solidno.. Ima 6 % na USK bez ijednog biračkog mjesta u Velikoj Kladuši... Očekuju da će preći i SBB i S BIH koji trenutno imaju nekih 8,9 %..
probuseni $

#334 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

Ne zaboravite da su krajisnici kao narod listom za Bosnu, a to sto ih je ratno rukovodstvo i Babo pogresno vodio je drugi problem. To su vrijedni i sposobni ljudi koji mogu uciniti puno za Bosnu.
udrch

#335 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

probuseni $ wrote:

Znas i sam, to je nepobitno dokazano, da je Alija najveci izdajnik i historiji Bosne. Srbi su 800g. pokusavali da naprave srpsku politicku zajednicu s ove strane Drine i Alija im je to omogucio u Dejtonu. Ti si vjerovatno bosnjak/musliman, pa ne razumijes kakav stav mi bosanci imamo prema njemu. Za nas je on izdajnik !
Da ja sam Bošnjak musliman, što pitaš..i nemoj zajebavati..ili pričaj ozbiljno i relevantno ili šuti..nešto si mi navalio na Alijinu izdaju i na srpsku državu s ove strane Drine koje nema i neće je biti dok je Bošnjaka..nisam baš siguran da bi ona tebi toliko smetala..
probuseni $

#336 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

udrch wrote:
probuseni $ wrote:

Da ja sam Bošnjak musliman, što pitaš..i nemoj zajebavati..ili pričaj ozbiljno i relevantno ili šuti..nešto si mi navalio na Alijinu izdaju i na srpsku državu s ove strane Drine koje nema i neće je biti dok je Bošnjaka..nisam baš siguran da bi ona tebi toliko smetala..
Pa kazem ti, ti kao bosnjak i musliman ne znas da vam je vodja Alija napravio prvi srpsku zemlju sa ove strane Drine . Poklonio im je pola Bosne. Po meni , da je ostala Republika BiH, nje nikad nebi bilo.
plemba

#337 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by plemba »

probuseni $ wrote:
udrch wrote:
probuseni $ wrote:
Pa kazem ti, ti kao bosnjak i musliman ne znas da vam je vodja Alija napravio prvi srpsku zemlju sa ove strane Drine . Poklonio im je pola Bosne. Po meni , da je ostala Republika BiH, nje nikad nebi bilo.
a taj vas "babo" nije saradivao sa tim istim srbima sa ove strane drine, i sa one strane drine i dovodio ih da ratuju za njega protiv drzave BiH. nemoj molim te vise. na svaku tvoju izjavu cu naci tri protuargumenta i mozemo tako danima i godinama. shvati da ste izdajnici i da ste vi ti koji su sa cetnicima sarađivali. pisao sam vec ranije, pred Miloradom Ulemekom Legijom ste svi u stroju stajali.

p.s. a ko je bio ono komandir akcije sprzena zemlja :roll:

ako hoces jos argumenata, samo pisi
udrch

#338 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

@Probušeni $

Ne razumijem te nikako..s jedne strane Aliju optužuješ za sve i svašta, od izdaje, islamske džamahirije, 200 000 mrtvih, a sa druge strane mu osporavaš pravo što je zaustavio rat i dao određene ustupke Srpskom narodu..
Niko nije pristao na PC, mi smo natjerani na takav sporazum, izbora se nije imalo..
Nakon četiri godine šutnje Amerikanci sve saberu u Dejtonu i zar iko pametan misli da se mogao napustiti taj sastanak bez potpisa?
probuseni $

#339 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

plemba wrote:
a taj vas "babo" nije saradivao sa tim istim srbima sa ove strane drine, i sa one strane drine i dovodio ih da ratuju za njega protiv drzave BiH. nemoj molim te vise. na svaku tvoju izjavu cu naci tri protuargumenta i mozemo tako danima i godinama. shvati da ste izdajnici i da ste vi ti koji su sa cetnicima sarađivali. pisao sam vec ranije, pred Miloradom Ulemekom Legijom ste svi u stroju stajali.

Otkud ti ideja da je Babo moj ?

Meni su i Alija i Fikret isti. Izdajnici obojica. Obojica su zatupali bosnjacke -muslimanske interese i potukli se izmedju sebe zbog vlastitih i licnih interesa.

Mi bosanci vas smatramo izdajnicima , bili vi Babini ili Didini.
plemba

#340 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by plemba »

probuseni $ wrote:
plemba wrote:

Meni su i Alija i Fikret isti. Izdajnici obojica. Obojica su zatupali bosnjacke -muslimanske interese i potukli se izmedju sebe zbog vlastitih i licnih interesa.

slusaj probuseni

vrlo dobro sam upucen u sva desavanja koja su se zbila u tom kraju '93-'95
svako onaj ko podrzava stranku DNZ ciji clanovi idu u Rijeku kako bi cestitali rodendan osudenom ratnom zlocincu (ne samo pristalice, vec i vođe stranke, te se ne ograđuju od politike koja je vladala pomenutim periodom) su za mene isti poput "babe" i babinih boraca, izdajnici, kolaboracionisti, petokolonasi.

i ne mozes biti u DNZ-u a da nisi "babin", nema sanse
probuseni $

#341 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

plemba wrote:
probuseni $ wrote:
plemba wrote:

slusaj probuseni

vrlo dobro sam upucen u sva desavanja koja su se zbila u tom kraju '93-'95
svako onaj ko podrzava stranku DNZ ciji clanovi idu u Rijeku kako bi cestitali rodendan osudenom ratnom zlocincu (ne samo pristalice, vec i vođe stranke, te se ne ograđuju od politike koja je vladala pomenutim periodom) su za mene isti poput "babe" i babinih boraca, izdajnici, kolaboracionisti, petokolonasi.

i ne mozes biti u DNZ-u a da nisi "babin", nema sanse
Kako onda objasnjavas vjecnu koaliciju prije i poslije rata Alijine i Karadjiceve partije. Ako je Babo saradjivo, a jeste, to isto je cinio i Alija. U cemu je razlika izmedju njih dvojice. Obojica suradjivali sa cetnicima ?
udrch

#342 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

Sve koalicije je lahko objasniti čovjeku koji je bar jednom u životu makar letimično pročitao Izborni zakon i Ustav ove zemlje..onima koji neće da čitaju, a vole da pričaju možeš govoriti koliko god hoćeš, ali džaba..
Proglašavaš sebe kozmopolitom, bosancem i nenacionalistom a oduzeo bi pravo srpskom i hrvatskom narodu da ih prestavljaju ljudi koje su oni izabrali..
Sa njihovim prestavnicima treba raditi i polahko im tupiti nacionalističku retoriku..
Tvoj govor je jako sličan Harisovom, a vidjeli smo šta narod misli o Harisu na ovim izborima..
treba raditi ono što se može, a ne ono što se hoće i što je ćeif jednom narodu..
I ja bih volio da PC nestane preko noći, ali ne mere sine, u tom PC ima narod koji to na ovaj tvoj i Harisov način neda..
probuseni $

#343 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

udrch wrote:Sve koalicije je lahko objasniti čovjeku koji je bar jednom u životu makar letimično pročitao Izborni zakon i Ustav ove zemlje..onima koji neće da čitaju, a vole da pričaju možeš govoriti koliko god hoćeš, ali džaba..
Proglašavaš sebe kozmopolitom, bosancem i nenacionalistom a oduzeo bi pravo srpskom i hrvatskom narodu da ih prestavljaju ljudi koje su oni izabrali..
Sa njihovim prestavnicima treba raditi i polahko im tupiti nacionalističku retoriku..
Tvoj govor je jako sličan Harisovom, a vidjeli smo šta narod misli o Harisu na ovim izborima..
treba raditi ono što se može, a ne ono što se hoće i što je ćeif jednom narodu..
I ja bih volio da PC nestane preko noći, ali ne mere sine, u tom PC ima narod koji to na ovaj tvoj i Harisov način neda..
Cemu koristi ovaj tvoj odgovor. Sta si odgovorio s njim ? Ja sam jasno napisao da je Alija kolaborirao, bio u koaliciji sa cetnicima isto kao i Fikret. Zato te pitam u cemu je razlika izmedju njih dvojice. Obojica izdajnici. Zar ne ! ?
udrch

#344 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by udrch »

probuseni $ wrote:
udrch wrote:Sve koalicije je lahko objasniti čovjeku koji je bar jednom u životu makar letimično pročitao Izborni zakon i Ustav ove zemlje..onima koji neće da čitaju, a vole da pričaju možeš govoriti koliko god hoćeš, ali džaba..
Cemu koristi ovaj tvoj odgovor. Sta si odgovorio s njim ? Ja sam jasno napisao da je Alija kolaborirao, bio u koaliciji sa cetnicima isto kao i Fikret. Zato te pitam u cemu je razlika izmedju njih dvojice. Obojica izdajnici. Zar ne ! ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Đesba Harise, nisam te prepoznao odmah..
Da je bilo po tvom ova država od Dejtona do danas nikad ne bi imala nikakvu zajedničku vlast i mi bi još uvijek bili ondje gdje je to SDS želio..
Alija nikad nije bio u koaliciji sa četnicima, to pričaju slični tebi..Alija je formirao vlast sa njima, ali koalicija je nešto drugo prijatelju..čitaj malo..imaš na internetu značenje roiječi koalicija..
Fikret je izdajnik, Alija je obnovitelj državnosti Bosne i Hercegovine..priznali ovi kao ti to ili ne priznali, svejedno ne možete dokazati suprotno..
Ako je Alija uradio nešto pogrešno odlukom na samostalnost, reci mi koji je to političar 1990. bio sposoban da ovau državu i ovaj narod povede u bolju sudbinu?
Možda Fikret Abdić ili Ante Marković?
probuseni $

#345 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by probuseni $ »

udrch wrote:
probuseni $ wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Đesba Harise, nisam te prepoznao odmah..
Da je bilo po tvom ova država od Dejtona do danas nikad ne bi imala nikakvu zajedničku vlast i mi bi još uvijek bili ondje gdje je to SDS želio..
Alija nikad nije bio u koaliciji sa četnicima, to pričaju slični tebi..Alija je formirao vlast sa njima, ali koalicija je nešto drugo prijatelju..čitaj malo..imaš na internetu značenje roiječi koalicija..
Fikret je izdajnik, Alija je obnovitelj državnosti Bosne i Hercegovine..priznali ovi kao ti to ili ne priznali, svejedno ne možete dokazati suprotno..
Ako je Alija uradio nešto pogrešno odlukom na samostalnost, reci mi koji je to političar 1990. bio sposoban da ovau državu i ovaj narod povede u bolju sudbinu?
Možda Fikret Abdić ili Ante Marković?
Zaboravio sam Izetbegovicu i Fikretu dodati Harida Silajdjica koji je takodje izdajnik !

Koalicija moj Udrch znaci politicko prijateljstvo, zajednicki politicki ciljevi. Tako je Alija u suradnji sa prijateljima cetnicima stvorio RS.

Samostalnost Bosne nikad nije dolazila u pitanje jer je ona bila republika u YU sa pravom na osamostaljenje. Tu nema nikakve Alijine zasluge. To su zasluge komunista.

I Alija i Fikret, i Silajdjic su cetnicki prijatelji , svaki iz svog razloga. Da su oni zastupali bosansku politiku umjesto bosnjacke, danas bi prica bila drugacija. Ali , sta ces, prece im je biti musliman nego bosanac.
plemba

#346 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by plemba »

probuseni, niste i necete koalirati jer niste i necete imati nikakvu znacajnu politicku zastupljenost u Bosni i Hercegovini (drzavni nivo). Imali ste jednog delegata u proslom sazivu parlamenta, sad ce biti ili/ili, mozda ostanete i bez tog jednog. zato, nemoj pricati kako niste koalirali. Koalirali bi vi, al nece niko sa vama
Been

#347 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

plemba wrote:probuseni, niste i necete koalirati jer niste i necete imati nikakvu znacajnu politicku zastupljenost u Bosni i Hercegovini (drzavni nivo). Imali ste jednog delegata u proslom sazivu parlamenta, sad ce biti ili/ili, mozda ostanete i bez tog jednog. zato, nemoj pricati kako niste koalirali. Koalirali bi vi, al nece niko sa vama
hmmm.. DNZu je dodjeljen jedan kompenzacijski mandat i imaju jedan mandat zbog broja glasova iz USK, što bi značilo da je 1+1 = 2.

Na stranu njihova prošlost, ali primjetan je povećan broj glasova DNZ-a. Recimo, od ovih izbora postaju treća politička snaga na USK i umjesto prošloizbornih 8 % sad imaju 12 % glasovA !
plemba

#348 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by plemba »

Been wrote:
plemba wrote:probuseni, niste i necete koalirati jer niste i necete imati nikakvu znacajnu politicku zastupljenost u Bosni i Hercegovini (drzavni nivo). Imali ste jednog delegata u proslom sazivu parlamenta, sad ce biti ili/ili, mozda ostanete i bez tog jednog. zato, nemoj pricati kako niste koalirali. Koalirali bi vi, al nece niko sa vama
hmmm.. DNZu je dodjeljen jedan kompenzacijski mandat i imaju jedan mandat zbog broja glasova iz USK, što bi značilo da je 1+1 = 2.

Na stranu njihova prošlost, ali primjetan je povećan broj glasova DNZ-a. Recimo, od ovih izbora postaju treća politička snaga na USK i umjesto prošloizbornih 8 % sad imaju 12 % glasovA !
kad je dodijeljen konpenzacijski mandat?

p.s. sacekajmo da vidimo raspored mandata
Been

#349 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by Been »

plemba wrote:
Been wrote:

kad je dodijeljen konpenzacijski mandat?

p.s. sacekajmo da vidimo raspored mandata
pa ako je Đedović dobio 12 000 glasova za predsjedništvo, to će po sili zakona značiti kompenzacijski mandat...
plemba

#350 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Post by plemba »

predsjednistvo i parlament su dva razlicita pojma
Post Reply