A da malo govoris u svoje ime?probuseni $ wrote:OK Seln !...Ljudi u Krajini to posmatraju ovako
Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
-
JBL
#251 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
- seln
#252 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Pa, imali ste dobre ucitelje.probuseni $ wrote:Tako ti je i sa Biblijom, Torom, Kuranom....ponavlja se sve isto vec 2000g. ....seln wrote: Ako ponovis jos 998 puta, haman ce postati istina..![]()
kako ono rece Goebbels...hiljadu puta ponovljena laz......i ljudu naravno vjeruju ....
![]()

-
JBL
#253 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
sa Babom u pobjede?!
Last edited by JBL on 22/09/2010 22:39, edited 1 time in total.
-
Novak
#254 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Naravno, gospodin Đedović nikad nije krio šta je radio na tom skupu.Ta slika je čak i bila predmet na sudu BiH u postupku protiv njega.Gospodin Đedović je u vrijeme kad je nastala famozna fotografija bio zamjenik generalnog direktora Agrokomerca,u to vrijeme je hrana za Veliku kladušu dolazila preko teritorije tkz. srpske krajine i gospodin Đedović bio je gost na tom skupu jer je to morao da bi obezbjedio hranu za narod krajine, koja je iz italije preko srbije dolazila u Veliku kladušu i naravno bila je plaćena.JBL wrote:
Voljeni Vodja i Ulemek
Ulemek...
Dovoljno?
De sad izvuci slike ostalih političara kako mezu dok je narod ginuo. Čovjek radio svoj posao a nevidim tu nikakav zločin. Tako da ste jadni i pateticni.
Svaka cast Ibrahime. Samo naprijed, od sad sam i ja tvoj promoter.
-
Novak
#255 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Citaj komentar na slici, ljudi se ponose prvim poslijeratnim skupom.JBL wrote:
- seln
#256 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Jah...s Babom na robiju.Novak wrote:Citaj komentar na slici, ljudi se ponose prvim poslijeratnim skupom.JBL wrote:
- probuseni $
#257 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
OK. U moje ime ja. Ja u moje ime. Moje ime i ja. Ja i moje ime....JBL wrote:A da malo govoris u svoje ime?probuseni $ wrote:OK Seln !...Ljudi u Krajini to posmatraju ovako
-
JBL
#258 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Pa i Skorpijoni (Ulemek) su radili svoj "posao"... A Lepi Voljeni Vodja pomagao.Novak wrote:Čovjek radio svoj posao a nevidim tu nikakav zločin. Tako da ste jadni i pateticni
-
Novak
#259 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
A usporedbe majke ti, vidi se intelektJBL wrote:Pa i Skorpijoni (Ulemek) su radili svoj "posao"... A Lepi Voljeni Vodja pomagao.Novak wrote:Čovjek radio svoj posao a nevidim tu nikakav zločin. Tako da ste jadni i pateticni
- seln
#260 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
I Eichmann je samo radio svoj posao.Novak wrote:A usporedbe majke ti, vidi se intelektJBL wrote:Pa i Skorpijoni (Ulemek) su radili svoj "posao"... A Lepi Voljeni Vodja pomagao.Novak wrote:Čovjek radio svoj posao a nevidim tu nikakav zločin. Tako da ste jadni i pateticni
-
Novak
#261 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
''Koga tužim, od toga ne tražim milost''
Vidju legende, kaze ''bice interesantno''
http://hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews ... 0a1358d609
- seln
#262 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Hajd ziv bio, nauci da postavljas linkove.Novak wrote:''Koga tužim, od toga ne tražim milost''![]()
-
Novak
#263 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Jest ti tesko bilo copy/paste, mora di si sav automatican kao i tvoji postoviseln wrote:Hajd ziv bio, nauci da postavljas linkove.Novak wrote:''Koga tužim, od toga ne tražim milost''![]()
- seln
#264 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
...i bosanski jezik.Novak wrote:Jest ti tesko bilo copy/paste, mora di si sav automatican kao i tvoji postoviHajd ziv bio, nauci da postavljas linkove.
- Been
#265 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
I Dodik je sjedio u ratnoj skupštini RS-a, i Čavić je bio oficir VRS-a... Ne postoji mogućnost zabrane ili indoktrinacije kandidata zbog njegove borbe na "krivoj strani" prvenstveno zato jer se još uvijek sporimo koja je prava, a koja kriva strana...
A sad na temu... Gledao sam večerašnju emisiji i ovaj kandidat mi se učinio prilično dobrim. Stavovi su realni i univerzalni, ali bojim se da je kao čovjek previše markiran prošlošću i da će ga to stajati dosta glasova... Šteta, jer se vidi da je čovjek stručan i da zna šta govori.. Kao i gospodin Kešetović.. Dvojac, Latić - Spahić, ne bih komentirao !
A sad na temu... Gledao sam večerašnju emisiji i ovaj kandidat mi se učinio prilično dobrim. Stavovi su realni i univerzalni, ali bojim se da je kao čovjek previše markiran prošlošću i da će ga to stajati dosta glasova... Šteta, jer se vidi da je čovjek stručan i da zna šta govori.. Kao i gospodin Kešetović.. Dvojac, Latić - Spahić, ne bih komentirao !
-
L@BuD
#266 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Meni su također Kešetović i Đedović ostavili najbolji utisak imaju kvalitet.Been wrote:I Dodik je sjedio u ratnoj skupštini RS-a, i Čavić je bio oficir VRS-a... Ne postoji mogućnost zabrane ili indoktrinacije kandidata zbog njegove borbe na "krivoj strani" prvenstveno zato jer se još uvijek sporimo koja je prava, a koja kriva strana...
- hape
#267 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Znate li sta je meni najsmjesnije kad citam ove bljuvotine koje pisu babini puleni? Sto stalno govore "Babo je isto uradio sto je Alija poslije uradio", a to je da se dogovarao sa cetnicima i pregovarao s ljudima. Jeste ljudi moji, bas je tako bilo.
ALI, za razliku od babe, Alija je IMAO pravo i legimitet da kao predsjednik nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i kao vrhovni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine pregovara sa protivnickom stranom. Za vasu informaciju, moji babini puleni: Fikret Abdic NIJE imao ni pravo ni legimitet da pregovara sa protivnickom stranom jer po USTAVU Republike Bosne i Hercegovine NIJE bio na funkciji koja mu je to dozvoljavala. U onom trenutku kad je samostalno poceo pregovarati sa cetnicima i kad je svoje jedinice stavio na raspolaganje neprijatelju, on je izvrsio cin IZDAJE. Valjda znate i vi, moji babini puleni, da je Velika Kladusa bila sastavni dio nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i samim tim SVE jedinice u tom reonu su imale obavezu da izvrsavaju naredbe koje im salje VRHOVNI KOMANDANT ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. Fikret Abdic se digao iznad zakona i smatrao je da ne mora vise slusati naredbe vrhovnog staba. Samim tim je postao drzavni neprijatelj i jedinice Armije BiH s pravom su usle u Veliku Kladusu. A tu pricu da su pucali u neduzne ljude okacite macku o rep. Sami znate da lazete kad kazete da je narod slavio sto je proradio Agrokomerc.
Eh, da se sada vratimo Misteru Djedovicu (pretpostavljam da Mr. u ovom slucaju znaci Mister, jer jos nisam cuo da se ijedna titula osim doktorske stavlja ispred imena, osim ako se neko zeli malo kurciti). Mister Djedovic je pordrskom izdajnika babe Fikreta i sâm postao izdajnik. Zasto? Procitajte sta sam maloprije napisao.
I da, popustite malo sa glupostima o proslosti, da ne propustimo slucajno sta pametno u buducnosti.
ALI, za razliku od babe, Alija je IMAO pravo i legimitet da kao predsjednik nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i kao vrhovni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine pregovara sa protivnickom stranom. Za vasu informaciju, moji babini puleni: Fikret Abdic NIJE imao ni pravo ni legimitet da pregovara sa protivnickom stranom jer po USTAVU Republike Bosne i Hercegovine NIJE bio na funkciji koja mu je to dozvoljavala. U onom trenutku kad je samostalno poceo pregovarati sa cetnicima i kad je svoje jedinice stavio na raspolaganje neprijatelju, on je izvrsio cin IZDAJE. Valjda znate i vi, moji babini puleni, da je Velika Kladusa bila sastavni dio nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i samim tim SVE jedinice u tom reonu su imale obavezu da izvrsavaju naredbe koje im salje VRHOVNI KOMANDANT ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. Fikret Abdic se digao iznad zakona i smatrao je da ne mora vise slusati naredbe vrhovnog staba. Samim tim je postao drzavni neprijatelj i jedinice Armije BiH s pravom su usle u Veliku Kladusu. A tu pricu da su pucali u neduzne ljude okacite macku o rep. Sami znate da lazete kad kazete da je narod slavio sto je proradio Agrokomerc.
Eh, da se sada vratimo Misteru Djedovicu (pretpostavljam da Mr. u ovom slucaju znaci Mister, jer jos nisam cuo da se ijedna titula osim doktorske stavlja ispred imena, osim ako se neko zeli malo kurciti). Mister Djedovic je pordrskom izdajnika babe Fikreta i sâm postao izdajnik. Zasto? Procitajte sta sam maloprije napisao.
I da, popustite malo sa glupostima o proslosti, da ne propustimo slucajno sta pametno u buducnosti.
- probuseni $
#268 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ustav R BiH. ( prarafriziram na brzinu ) clan 153. "Niko nema pravo potpisati kapitulaciju drzave"...Alija hladno potpisuje Dejton i time unistava R BiH ! Cista izdaja.hape_hapica wrote:Znate li sta je meni najsmjesnije kad citam ove bljuvotine koje pisu babini puleni? Sto stalno govore "Babo je isto uradio sto je Alija poslije uradio", a to je da se dogovarao sa cetnicima i pregovarao s ljudima. Jeste ljudi moji, bas je tako bilo.
Vidis da dje ustvari Alija veci izdajnik od Fikreta jer je imao najvisi polozaj u R BiH.
- hape
#269 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Izvini, ali pises gluposti. Nadji mi dokaz da smo potpisali KAPITULACIJU i kunem ti se Bogom da cu glasati za Djedovica. Mi kapitulirali nismo, a prosli bismo jos bolje od Dejtona da vase izdaje nije bilo. Da ne bude zablude, ne branim Aliju, cak sta vise, smatram licno da se posrao na nasu borbu kad je potpisao Dejton. Doduse, posrao se jos kad je dopustio islamizaciju BiH. Ali cinjenica je da BiH postoji jos uvijek u svojim AVNOJ-skim granicama. Samim tim nije bilo kapitulacije. Uz to, ako je po tvom misljenju Alija izdao BiH, hajde mi reci sta je Fikret Abdic svojim cinom uradio?
PS: Cudi me samo sto nisi odgovorio na ostalo sto sam napisao.
- probuseni $
#270 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Kapitulacija ? Kapitulacija ti je kad ti cetnici iz Srbije i ustase iz Hrvatske dadnu komad papira na kojem pise da si ti jako dobar i pametan decko, jer si pola drzave prepiso 1/1 srpskim deckima i obeco da ce neces skoro nikako mjesati u njihovu kucu., a hrvatske decke ces imati kao cimere koji nemaju obavezu da postuju kucni red, vec kako im se prahne... To ti je unutarnja kapitulacija koja je svim trima stranama omogucila pljacku i anarhiju u ime svojih naroda.Alija je u ruke od komunsta dobio jednu drugaciju kucu, funkcionalnu i cjelovitu koju je on pregradio iznutra ne pitajuci za dozvolu Parlament koji jedini ima pravo na bilo kakve izmjene . To ti je cista izdaja i kaznjiva je. Jako, jako kaznjiva. Da on to nije ucinio sad bi Bosanski FBI otisao i uhapsio Dodika jer poziva javno da se pola Bosne pripoji drugoj drzavi i sud bi ga zatvorio na duze vrijeme u kakav bosanski zatvor. A ovako mu ne mozes nista.hape_hapica wrote:Izvini, ali pises gluposti. Nadji mi dokaz da smo potpisali KAPITULACIJU i kunem ti se Bogom da cu glasati za Djedovica. Mi kapitulirali nismo, a prosli bismo jos bolje od Dejtona da vase izdaje nije bilo. Da ne bude zablude, ne branim Aliju, cak sta vise, smatram licno da se posrao na nasu borbu kad je potpisao Dejton. Doduse, posrao se jos kad je dopustio islamizaciju BiH. Ali cinjenica je da BiH postoji jos uvijek u svojim AVNOJ-skim granicama. Samim tim nije bilo kapitulacije. Uz to, ako je po tvom misljenju Alija izdao BiH, hajde mi reci sta je Fikret Abdic svojim cinom uradio?![]()
- hape
#271 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Ama mani se Alije, jebo njega ba. Ti stalno pricas o tome sta je Alija uradio 1995, ali ja s tobom zelim da pricam o stvarima koje su se desavale 1993!!!! Da nije vase i HVO izdaje bilo, ne bi mozda ni do Dejtona doslo jer bismo gamad otjerali preko Drine. I ne bismo sada morali o Aliji pricati. Ako je Alija po tebi izdajnik (eto prihvaticu to da je izdajnik), sta je onda Fikret Abdic za tebe? Ako toliko mrzis Aliju, kako je moguce da ne mrzis Fikreta koji je napravio isto sranje?
Smijesno fakat da vi optuzujete Aliju za izdaju a Fikret eto kao spasitelj Bosne. Ma bravo!
Smijesno fakat da vi optuzujete Aliju za izdaju a Fikret eto kao spasitelj Bosne. Ma bravo!
-
JBL
#272 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
A kako bi nazvao obecanje Babe cetnicima iz Srbije i ustasama iz Hrvatske da ce pucati na svoj narod? Posao jel?probuseni $ wrote:Kapitulacija ? Kapitulacija ti je kad ti cetnici iz Srbije i ustase iz Hrvatske dadnu komad papira na kojem pise da si ti jako dobar i pametan decko, jer si pola drzave prepiso 1/1 srpskim deckima i obeco da ce neces skoro nikako mjesati u njihovu kucu., a hrvatske decke ces imati kao cimere koji nemaju obavezu da postuju kucni red, vec kako im se prahne...
-
Povjerenje
#273 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Treći dan kampanje po FBiH
Karavana gospodina Đedovića koja je već treći dan na putu po FBiH, danas je posjetila glavni grad naše države Sarajevo.
Prvo su posjetili Skenderiju, gdje su ih dočekali članovi i simpatizeri Demokratske Narodne Zajednice, na čelu sa Muhamedom Čengićem,
Hajrijom Mujić, Nerminom Mališević, te Zoranom Zuljević.
Aktivisti su postavili info-pult, te građanima podijelili reklamni materijal.
Aktivisti su, zatim, info-pulteve postavili i kod BBA centra, te na Dobrinji, gdje su također podijelili reklamni materijal građanima.
Zajedno su prošetali Baščaršijom, gdje je gospodin Đedović sa građanima razgovarao o programskoj platformi Demokratske Narodne Zajednice,
te tako spomenuo reformu obrazovanja i zdravstva, koje su nam prijeko potrebne.
Aktivisti su i danas šetali u majicama sa zastavom Demokratske Narodne Zajednice, te sloganom "Vrijeme je.. da popustimo prošlost, da ne propustimo budućnost".
Gospodin Đedović još jednom je pozvao na mir, dijalog i toleranciju.
Karavana gospodina Đedovića koja je već treći dan na putu po FBiH, danas je posjetila glavni grad naše države Sarajevo.
Prvo su posjetili Skenderiju, gdje su ih dočekali članovi i simpatizeri Demokratske Narodne Zajednice, na čelu sa Muhamedom Čengićem,
Hajrijom Mujić, Nerminom Mališević, te Zoranom Zuljević.
Aktivisti su postavili info-pult, te građanima podijelili reklamni materijal.
Aktivisti su, zatim, info-pulteve postavili i kod BBA centra, te na Dobrinji, gdje su također podijelili reklamni materijal građanima.
Zajedno su prošetali Baščaršijom, gdje je gospodin Đedović sa građanima razgovarao o programskoj platformi Demokratske Narodne Zajednice,
te tako spomenuo reformu obrazovanja i zdravstva, koje su nam prijeko potrebne.
Aktivisti su i danas šetali u majicama sa zastavom Demokratske Narodne Zajednice, te sloganom "Vrijeme je.. da popustimo prošlost, da ne propustimo budućnost".
Gospodin Đedović još jednom je pozvao na mir, dijalog i toleranciju.
- probuseni $
#274 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Nije uopste tacno to sto tvrdis. Za mene je Alija veci izdajnik od Fikreta, ali obojica su izdajnici. To je poenta. I sad imas situaciju da Fikretova DNZ ne valja, a Alijina SDA je dobra ? Obe te patije kod bosanaca moraja na smece !hape_hapica wrote:Ama mani se Alije, jebo njega ba. Ti stalno pricas o tome sta je Alija uradio 1995, ali ja s tobom zelim da pricam o stvarima koje su se desavale 1993!!!! Da nije vase i HVO izdaje bilo, ne bi mozda ni do Dejtona doslo jer bismo gamad otjerali preko Drine. I ne bismo sada morali o Aliji pricati. Ako je Alija po tebi izdajnik (eto prihvaticu to da je izdajnik), sta je onda Fikret Abdic za tebe? Ako toliko mrzis Aliju, kako je moguce da ne mrzis Fikreta koji je napravio isto sranje?
Ja sam gore vec napisao da je sukob izmedju Alije i Fikreta privatne prirode i radilo se samo o njihovim guzicama. Alija je morao bilo kako eliminisati Fikreta jer mu je on politicki protivnik i ugrozava lidersko mjesto kod bosanjackog naroda. Drugi motiv, je interes IZ I Cerica koji svoju moc nad Bosnjacima gradi upravo na svadji frakcija u samom narodu . Svaki konflikt medju muslimanima njemu odgovara jer time postaje zastitinik , kako naroda , tako i muslimana. Zar ne vidis da Ceric svake dvije godine mjenja partnera . Nije to bez veze. Sve je to smisljeno da drzi tenzije medju Bosnjacima, da bi se zabavili sami sobom, a njemu pozicija i dalje ostaje nedodirljiva. Jebe se i Ali i Fikretu i Cericu sto u tim sukobima ginu ljudi, bosnjaci, muslimani, vazno je ostati na povrsini.Prva politicka pratija kod Bosnjaka koja bude trazila da se IZ i Cericu u potpunosti zabrani svaki vid djelovanja medju Bosnjacima, ce biti prva partija koja brani interese Bosnjaka. Na kraju krajecva , IZ i Ceric trebaju da se brinu o muslomanima a ne o Bosnjacima i to samu u domenu vjere.Za politiku su zaduzeni politcari.
- hape
#275 Re: Mr.Ibrahim Đedović: BOŠNJAČKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH
Vidis, ja ne smatram da je bas isto s obzirom da je Fikret naredio svojim sljedbenicima da PUCAJU na jedinice Armije Republike BiH, koje su, da te podsjetim, bile jedina legalna armija na podrucju BiH. Alija nije nigdje naredio da se puca po legalnoj armiji.probuseni $ wrote:
Nije uopste tacno to sto tvrdis. Za mene je Alija veci izdajnik od Fikreta, ali obojica su izdajnici. To je poenta. I sad imas situaciju da Fikretova DNZ ne valja, a Alijina SDA je dobra ? Obe te patije kod bosanaca moraja na smece !
I nigdje nisam rekao da je SDA dobra, supci su i oni. Ali eto, Fikretovci su meni jos malo veci supci.
Ovdje cu se cak donekle sloziti s tobom, supci su svi. Samo je problem sto sam ja realan i ovo kazem javno, dok Fikretovci tvrde da je samo Alija supak a Fikret dobar covjek. U tome je problem druze moj. A da je IZ grobar svega bosanskoga u BiH, o tome ne moramo ni pricati. To svako zna.probuseni $ wrote: Ja sam gore vec napisao da je sukob izmedju Alije i Fikreta privatne prirode i radilo se samo o njihovim guzicama. Alija je morao bilo kako eliminisati Fikreta jer mu je on politicki protivnik i ugrozava lidersko mjesto kod bosanjackog naroda. Drugi motiv, je interes IZ I Cerica koji svoju moc nad Bosnjacima gradi upravo na svadji frakcija u samom narodu . Svaki konflikt medju muslimanima njemu odgovara jer time postaje zastitinik , kako naroda , tako i muslimana. Zar ne vidis da Ceric svake dvije godine mjenja partnera . Nije to bez veze. Sve je to smisljeno da drzi tenzije medju Bosnjacima, da bi se zabavili sami sobom, a njemu pozicija i dalje ostaje nedodirljiva. Jebe se i Ali i Fikretu i Cericu sto u tim sukobima ginu ljudi, bosnjaci, muslimani, vazno je ostati na povrsini.Prva politicka pratija kod Bosnjaka koja bude trazila da se IZ i Cericu u potpunosti zabrani svaki vid djelovanja medju Bosnjacima, ce biti prva partija koja brani interese Bosnjaka. Na kraju krajecva , IZ i Ceric trebaju da se brinu o muslomanima a ne o Bosnjacima i to samu u domenu vjere.Za politiku su zaduzeni politcari.