enjoy
http://www.sicx.info/Defence/Baga%20Music/
mp3 Defence - Baga Music
Moderator: _BataZiv_0809
-
mariot
#7 Oko piratluka
SOUL, mene iznenadjuje da tako brzo prihvatas (pogresne) korporativne modele ponasanja koji imaju nekog smisla samo u MTV svijetu. Protivljenjem piratizaciji Defence-a ti zapravo stetis tom bendu. Evo kako:
Od prodanog CD-a izvodjac dobije 10%. Znaci, ako je CD 10KM, Defence dobiva marku. 10.000 prodanih primjeraka, 10.000KM. I sam znas da je 10.000 brojka koja se moze samo sanjati. Ako su poznati, ako ekipa zna za njih, 10.000KM zarade na 5-10 svirki.
Piratizacija Defence-u pomaze da dodje do ekipe koja ih NIKAD ne bi kupila. Ukoliko se protivis piratizaciji underground bendova, ti im zapravo stetis jer sprecavas da oni dodju do zainteresirane publike.
Dva primjera iz Zagreba:
- ajs nigrutin je mogao prodati tri koncerta zaredom u Ksetu koliki je bio interes
- Zoster isto tako rasprodali koncert
Ni jedan ni drugi nisu u Hrvatskoj prodali niti jedan CD. Sve se kopiralo, downloadalo. Piratiziralo. Pitaj Edu nek ti usporedi svoje prihode od prodaje albuma i prihode od koncerata. Koji je omjer? 1 naspram 30? 1 naspram 50?
Prodaja glazbe je proslost. Mlade izdavacke kuce u svijetu to su vec skontale i pokusavaju na besplatnoj distribuciji konkurirati velikim izdavacima. Oni koji mogu nesto ozbiljnije prodati su bendovi uvezani u ogromne medjunarodne sustave, di se ukus kreira, usmjerava i na kraju komercijalizira. Znaci, Britney Spears, Defence nikako.
Podji od sebe. Gdje bi bio da ne mozes ilegano downloadati? Zar bi kupovao svu muziku da bi ostao informiran? Jel bi kupovao bitove, softver?
Edu Maajku je vise isfurao download nego ijedan legalni CD shop. Istina, onaj tko je prodavao piratski CD je ukrao Edi marku iz dzepa ali mu je na duze staze zaradio dodatne 3. Meni je to prednost, tebi mana.
Defence je odlican - treba ga dati svima. Onda ce imati rasprodane koncerte, zaradit ce lovu i imat ce je dovoljno da plate put na jebeni festival u Italiju.
Pozdrav svima,
M.
Od prodanog CD-a izvodjac dobije 10%. Znaci, ako je CD 10KM, Defence dobiva marku. 10.000 prodanih primjeraka, 10.000KM. I sam znas da je 10.000 brojka koja se moze samo sanjati. Ako su poznati, ako ekipa zna za njih, 10.000KM zarade na 5-10 svirki.
Piratizacija Defence-u pomaze da dodje do ekipe koja ih NIKAD ne bi kupila. Ukoliko se protivis piratizaciji underground bendova, ti im zapravo stetis jer sprecavas da oni dodju do zainteresirane publike.
Dva primjera iz Zagreba:
- ajs nigrutin je mogao prodati tri koncerta zaredom u Ksetu koliki je bio interes
- Zoster isto tako rasprodali koncert
Ni jedan ni drugi nisu u Hrvatskoj prodali niti jedan CD. Sve se kopiralo, downloadalo. Piratiziralo. Pitaj Edu nek ti usporedi svoje prihode od prodaje albuma i prihode od koncerata. Koji je omjer? 1 naspram 30? 1 naspram 50?
Prodaja glazbe je proslost. Mlade izdavacke kuce u svijetu to su vec skontale i pokusavaju na besplatnoj distribuciji konkurirati velikim izdavacima. Oni koji mogu nesto ozbiljnije prodati su bendovi uvezani u ogromne medjunarodne sustave, di se ukus kreira, usmjerava i na kraju komercijalizira. Znaci, Britney Spears, Defence nikako.
Podji od sebe. Gdje bi bio da ne mozes ilegano downloadati? Zar bi kupovao svu muziku da bi ostao informiran? Jel bi kupovao bitove, softver?
Edu Maajku je vise isfurao download nego ijedan legalni CD shop. Istina, onaj tko je prodavao piratski CD je ukrao Edi marku iz dzepa ali mu je na duze staze zaradio dodatne 3. Meni je to prednost, tebi mana.
Defence je odlican - treba ga dati svima. Onda ce imati rasprodane koncerte, zaradit ce lovu i imat ce je dovoljno da plate put na jebeni festival u Italiju.
Pozdrav svima,
M.
-
S0UL
ok mario znas da ja tvoje misljenje cijenim i postujem
radi se o tome da nece biti drugog albuma , cak i druge grupe mogu ispastati tj vjerovatno hoce ako se barem ne otplati izdavacu ovo izdanje. uglavnom puno se ima i reci i argumentirati i s moje i s druge strane , al ne da mi se preko neta pa cemo nekad kad se vidimo
ma uglavnom , kvalitet benda je neupitan pa ce sve vec doci na svoje.
ma uglavnom , kvalitet benda je neupitan pa ce sve vec doci na svoje.
-
dreadis
To je poenta kupovanja ovog CD-a, a o zaradi na prodaju nema potrebe polemisati jer i sam bend zna da je, ruku na srce, nece biti. Znaci, ako se album ne pokaze na trzistu i ne proda predvidjena kolicina, izdavacka kuca nema nikakvog ekonomsko/isplativog razloga da izda i drugi...S0UL wrote: radi se o tome da nece biti drugog albuma ako se barem ne otplati izdavacu ovo izdanje
Za bend, u komercijalnom smislu, jeste bolje da sto vise ljudi ih slusa i imaju kopiju albuma (na kakav god nacin dosli do nje)...jer, time ce ih vecina njih i zavoljeti i time odlaziti na njihove koncerte...hence, veca ce "potraznja" biti za njima po klubovima, vise ce svirati i vise zaradjivati! Ali, to ce sve trajati dok se ne "ispuca" promocija ovog albuma...sta kada dodje na red izdavanje novog?
Peace,
ed
-
marimahunar
majstore, neki songovi nisu potpuni (fire, kao i raggae muslims) ... ajd' to zakrpi pa nabaci ponovo na tu svoju kantu ako ti se ne gadi ...