Mozes li zivjeti bez auta?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vidi naslov

1. Da
57
50%
2. Ne
58
50%

Total votes: 115

TheGodfather001

#51 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by TheGodfather001 »

Komercijala povezuje djelimično 3 sarajevske opštine, ostali mogu mahati ušima...Bez auta se može, ali bez bilo kakvog vlastitog prevoznog sredstva (motor, el.skuter, biciklo) je nemoguće raditi i živjeti, a ko ima djecu ne može ni bez auta...
TDK-90

#52 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by TDK-90 »

Prenatrpanost drzave privatnim automobilima dovoljno govori o "kvalitetu" javnog prevoza i kvalitetu zivota. :bih:

Ne mozes se pouzdati u javni prevoz kao i u skoro svaku javnu ustanovu :-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#53 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by sime_cipol »

U svakom momentu voze najmanje 4 autobusa na liniji Dobrinja-Vijecnica, nekad i 6. Dakle u prosjeku ti svakih 15min nailazi komercijala.
Imas liniju i Aerodrom-Vijecnica.
Svi u skolu isli tramvajem, trolom. Nekad i komercijalom, sad kad je gospoda pocela raditi i ima za auto ne može bez njega. Ali zato moze parkirati po ulicama, sokacima, blokirati po grada, trotoarima i sl disciplinama neplaćanja parkinga.
Ako se u ista od Gradskog saobraćaja mozes pouzdati, to je komercijala.
BiBi911

#54 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by BiBi911 »

sime_cipol wrote:U svakom momentu voze najmanje 4 autobusa na liniji Dobrinja-Vijecnica, nekad i 6. Dakle u prosjeku ti svakih 15min nailazi komercijala.
Svi u skolu isli tramvajem, trolom. Nekad i komercijalom, sad kad je gospoda pocela raditi i ima za auto ne može bez njega. Ali zato moze parkirati po ulicama, sokacima, blokirati po grada, trotoarima i sl disciplinama neplaćanja parkinga.
:razz:

Stanujem na Dobrinji komercijala ne pici u mom pravcu(imam hodat bar 2km), trola il je prenatrpana il kasni il ne dodje.
Ima neki bus koji vozi aerodromsko stup (kuda ide i kada prolazi samo ptice znaju).
Eh sada posto radim u Vogosci to je nekih13km. Trebam traziit taj bus do stupa pa bus za vogoscu sta onda kako do ind. Zone.

Ili trola do grada pa bus ili trola do vojnickog pjehoke do stupa pa bus..

Jbga nisam sretnik ko ti da sam sisar.. trajvan vazda kasni, ujutro rade 3, trola isto tako. Karta za komercijalu stoja + za gras 60 eto ga gorivo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#55 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by mk ultra »

ti si bas na čudnoj liniji :mrgreen:

realno svi ovi što žive na bilo kojem spoju na ulicu kurta schorka popusili su dobro sto se tice gradskog prevoza...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by sime_cipol »

BiBi911 wrote:
sime_cipol wrote:U svakom momentu voze najmanje 4 autobusa na liniji Dobrinja-Vijecnica, nekad i 6. Dakle u prosjeku ti svakih 15min nailazi komercijala.
:razz:

Stanujem na Dobrinji komercijala ne pici u mom pravcu(imam hodat bar 2km), trola il je prenatrpana il kasni il ne dodje.
Ima neki bus koji vozi aerodromsko stup (kuda ide i kada prolazi samo ptice znaju).
Eh sada posto radim u Vogosci to je nekih13km. Trebam traziit taj bus do stupa pa bus za vogoscu sta onda kako do ind. Zone.

Ili trola do grada pa bus ili trola do vojnickog pjehoke do stupa pa bus..

Jbga nisam sretnik ko ti da sam sisar.. trajvan vazda kasni, ujutro rade 3, trola isto tako. Karta za komercijalu stoja + za gras 60 eto ga gorivo
Tebe razumijem, ima jos takve raje. Ali debela vecina ne radi u Vogosci, Hadzicima...
530i

#57 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by 530i »

U Sarajevu teško, ne znam za ove malo manje gradove tipa BL, MO, TZ i ZE. U svim ostalim gradovima i gradićima auto ti ne treba osim za izleta ili nekog putovanja. Naravno ne računajući ko radi u drugom mjestu. Druga su krajnost udaljena seoska područja gdje je auto možda i veća potreba nego u SA.
animals

#58 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by animals »

Moze ako imas konja..
pa djiha dji ha...
Mlad i Nevin

#59 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by Mlad i Nevin »

530i wrote:U Sarajevu teško, ne znam za ove malo manje gradove tipa BL, MO, TZ i ZE. U svim ostalim gradovima i gradićima auto ti ne treba osim za izleta ili nekog putovanja. Naravno ne računajući ko radi u drugom mjestu. Druga su krajnost udaljena seoska područja gdje je auto možda i veća potreba nego u SA.
Evo ja sam u relativno malom gradu, ali zivim 3 km od grada i sta ja da radim bez auta, svakodnevno treba. Za alternstivni prevoz kao sto je bicikl ili pjesobus jednostavno nemam vremena, zivot je prebrz. Ja mislim da je auto puno potrebniji u manjim sredinama gdje nema javnog prevoza nego u Sarajevu ili. BL.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#60 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by konektovan »

Ako si u gradu, kako zivis 3 km od njega????? :mrgreen:
animals

#61 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by animals »

konektovan wrote:Ako si u gradu, kako zivis 3 km od njega????? :mrgreen:
:lol: :lol:
Mlad i Nevin

#62 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by Mlad i Nevin »

I ti si ko sto gledam u Sarajevu a zivis ustvari na Tarcinu :skoljka:
konektovan

#63 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by konektovan »

Mlad i Nevin wrote:
Ja sam ti iz Kraševa, 450 m od hifinog tanka za euro dizel 6.. tuka class... :mrgreen:
NediM17

#64 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:
Mlad i Nevin wrote:
Ja sam ti iz Kraševa, 450 m od hifinog tanka za euro dizel 6.. tuka class... :mrgreen:
Pa jesi li poplavio sinoć, jel' ti odnijelo zitrona. On svakako ne mere potonut, pluta na vodi. :lol:
Mlad i Nevin

#65 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by Mlad i Nevin »

konektovan wrote:
Mlad i Nevin wrote:
Djesi komsija, da onaj Jasar Amedovski nije taxista iz jelaha sa plavim Mercedesom :mrgreen:
530i

#66 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by 530i »

Mlad i Nevin wrote:
530i wrote:U Sarajevu teško, ne znam za ove malo manje gradove tipa BL, MO, TZ i ZE. U svim ostalim gradovima i gradićima auto ti ne treba osim za izleta ili nekog putovanja. Naravno ne računajući ko radi u drugom mjestu. Druga su krajnost udaljena seoska područja gdje je auto možda i veća potreba nego u SA.
Evo ja sam u relativno malom gradu, ali zivim 3 km od grada i sta ja da radim bez auta, svakodnevno treba. Za alternstivni prevoz kao sto je bicikl ili pjesobus jednostavno nemam vremena, zivot je prebrz. Ja mislim da je auto puno potrebniji u manjim sredinama gdje nema javnog prevoza nego u Sarajevu ili. BL.
Pa to spada u seoska područja, ima ljudi koji žive na selima i po 20-25 kilometara udaljeni od bilo čega, prodavnice, pošte, doktora i sl.
Maraschino

#67 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by Maraschino »

Kao jedinka u ovakvom svijetu tesko je bez auta ali kada bi se svi toga odrekli, ne bi ni meni tesko palo.
BarbaDue

#68 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by BarbaDue »

Mogu, ali što bi to radio!?
r_faruk

#69 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by r_faruk »

Mlad i Nevin wrote:
Kakva je putna infrastruktura u tom gradu. Za 3 km ti treba 15ak minuta biciklom. Ne znam jesi li vani ili u BiH pa je tesko bilo sta komentarisati. Ono sto znam i u sta sam se uvjerio jeste da mi u Svicarskoj, Svedskoj i Holandiji ne bi trebalo auto. Odnosno, vrlo lako bih mogao zivjeti bez auta. U BiH bi trebalo da mozemo bez auta, ali javni prevoz to ne dozvoljava :-?
Mlad i Nevin

#70 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by Mlad i Nevin »

Necu biciklom u podmjeru, ili po zenu na posao :mrgreen: , a rekao sam da nemam vremena za takve poduhvate, jednostavno previse radim.
basicm

#71 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by basicm »

Ako se budemo ubjedjivali nista od price, svako od nas ima razlicite potrebe i zivote, makar komsije bili.
konektovan

#72 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by konektovan »

Sta je podmjera????
problemnatravunu

#73 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by problemnatravunu »

Auto jeste da u konačnici dosta košta, ali u Sarajevu znači dobru ustedu vremena na dnevnoj bazi, jer je javni gradski prijevoz jadan!
Pogotovo mi je puno značio dok je dijete bilo u predskolskim i osnovnoškolskim godinama!Ko bi bez svog auta sve to stigao?
Uz neki idealni javni gradski prevoz bi mogao zamisliti život bez auta, uz uzimanje u najam nekakvoga par puta godišnje za dalje relacije!
NediM17

#74 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:Sta je podmjera????
Valjda nešto ispod mjere, k'o što joj i samo ime kaže. :mrgreen:
konektovan

#75 Re: Mozes li zivjeti bez auta?

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:Sta je podmjera????
Valjda nešto ispod mjere, k'o što joj i samo ime kaže. :mrgreen: