možel pomoć!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Murisno1

#1 možel pomoć!!

Post by Murisno1 »

ljudi treba mi hitna pomoć oko kupovine razglasa za ozvučavanje malo većih prostora!! (znam da možda nije rubrika odgovarajuća ali mislio sam da bi mi neko mogao pomoć oko odluke s obzirom da je rubrika možda usko vezana za ovo što mi treba! :roll: )

4 x 15" (yamaha)
4 x 18" (bass bin - yamaha)
1 skretnica (ne znam detalje ali navodno je dobra :? )
2 x snagator od 1,5 kW = 3 kW :-D
1 DJ mixeta
Neka rasvjeta (disko rasvjeta, nije nešto posebno ali ima onih džidža puno :-D )
Dva aparata za kafu (oni veliki a to nisam u toku koliko košta i novo!)

sa predpostavkom da je ovo sve malo koristeno vrijedi li sve zajedno 10.000,- KM ??

Unaprijed hvala i još jednom se izvinjavam ako se ovo ne bi trebalo nalaziti u ovoj rubrici ali stvarni hitno je!!

pozdrav!!
Vingo

Post by Vingo »

kupujes ili prodajes?
Murisno1

Post by Murisno1 »

kupujem jarane!!
i to trebam da odlučim do prekosutra najkasnije!!
ili da li mi se isplati kupiti novo ali svakako bi dobio manje opreme!
barem mislim tako!!
Vingo

Post by Vingo »

Jaranica :D
Vidi moj muz ti je expert za te stvari, samo trenutno ga ne mogu dobiti...Imas li jos detalja, koja marka i to?
Murisno1

Post by Murisno1 »

aa jaranica!
pardon!! :-D

kutije su yamaha i 15" i 18"
snagatori su neki kromnovi! tako mi rekoše (kažu poznata marka)
i samo tih artikala mi je i važna marka ovi aparati i rasvjeta su sporedna stvar ali svakako vrijede nekih parica!
Vingo

Post by Vingo »

Hajd javicu ti do veceras....ako do tad vec ne nadjes pomoc.
Murisno1

Post by Murisno1 »

hvala ti veliko!!
nadam se da ću uspjeti da skupim dovoljno informacija pa da pametno odlučim :-D !!
nije cener hiljada malehna stvar :-D !
Propast1

Post by Propast1 »

x 15" (yamaha)
4 x 18" (bass bin - yamaha)
1 skretnica (ne znam detalje ali navodno je dobra )
2 x snagator od 1,5 kW = 3 kW
To ti samo nije skupo za 10.000 KM. Samo te 15'' jamahine kutije nisu nista extra i nenadaj se nesta posebno. Ti bas binovi su ok.

U mene jaran ima slicnu opremu i zvuk je onako. Mislim jest za dobar al nije to to. Mozda sa ta 4 bas bina bi trebao biti dobar zvuk na jedno 100 m2 prostora.

Ali neznam kako sa tim pojacalima. On ima 2x3 kW i non stop je sve u crvenom skoro. Mozes ti to prespojiti da da vise ali onda se pazi da sve ne crkne. Imo je on na probu isto pojacalo od 5 kW i bio je puno bolji bas nego sad.

Bas me interesuje mozda moze bolje sa drugacije postavljenih 1,5 kW nego sa 3 ali volio bi cuti nekog ko to zna (taman da prepravimo prije nove godine :-)
Murisno1

Post by Murisno1 »

Dugo već iznajmljujem razglas a imam 2 kutije 15" yamahine i yamahinu mixetu sa pojačalom 2 x 500 W i služi me odlično ! Ljudi mi non stop dolaze i sve fercera bez problema!
razmišljam da li da uzmem ovu turu koju sam gore naveo
ili da odem pa uzmem dva nova razglasa znači 2x (2x kutija po 500 W + mixeta 2x 500 W) ?
Propast1

Post by Propast1 »

Pa moguce da te dvije petneske dobro funkcioniraju ako je mali prostor. Po mom dvije takve petneske mogu napraviti dobar zvuk za prostor sa max 30 ljudi.

Ja mislim da same kutije sa bas binovima (4x4) kostaju tako oko 10.000.

A vidi 1 kW nije neka ozbiljna snaga i sta moras znati jos... drugo su obicne 15''-ke a drugo su bas binovi. Oni ako nemaju snage djaba ti.

I sta bi ti ja mozda drugo preporucio. Uzmi bar audio-muzicke kutije sa gumenom membranom i to kad bi uzo 4 x 15'' bio bi ti bolji zvuk nego te jamahine sa binovima (izvini za gresku ako nemislimo na iste jamahine kutije).

Ja mislim da bi 4x15'' zvučnika sa gumenom membranom sa pojacalom originalnim kostalo negdje oko 5.000 KM (zavisi od marke)
Vingo

Post by Vingo »

Evo muz diktira:
Svakako bi bilo dobro da prije nego das pare odes u prodavnicu ARTIST (http://www.artist.ba) koja se nalazi na putu prema Vracama, iznad zaobilaznice s lijeve strane. Tacno je da je oprema koju si naveo nekada bila placena i puno vise od tih 10,000, medjutim, danas su ti cijene nove opreme znacajno u padu. Kad se pominju 15" i sve ostalo vazno je znati u kakvom su stanju visokotonci ili horne jer to uglavnom crkava kada se oprema duze koristi-handri. Prema tome, posto ti niko ne zna reci koliko je oprema koristena i kad ce crknut, zakljucak je da je jako opasno kupovat polovne stvari. Postoji i lik u Visokom. Zove se Drazen (mogu ti naci tel.) koji po jako povoljnim cijenama moze naci sve sto zamislis, a sto je u skladu s tvojim stvarnim potrebama. ne trci pred rudu. Pogledaj ponudu i cijene u Artistu, pa onda odlucuj...

Eto....
Murisno1

Post by Murisno1 »

Jučer bio u artistu i vidio cijene i najvjerovatnije uzimam :
6 x 15" yamaha
2 x mixeta + pojačalo yamaha

8.000,-

To mi je već provjereno jer evo dvije godine radim sa setom od 2 yamahine kutije i mixer od 1KW i savrseno me služi!!

Hvala jaranice :D !!
Post Reply