Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post Reply
Alfa Kentaur

#51 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Ne pada mi na pamet wrote:
Alfa Kentaur wrote:
Vodenjak wrote: SDA stranka koja je drzavu izdala a narod u crno zavila. :oops:
Bolje je i ovo sto imamo, kakvo god daje, nego da nas je SDP prodao Velikoj Srbiji pa da danas svi budemo u masovnim grobnicama a da se nasi SDP-ovci tucaju ca srbijanskim socijalistima.

*Za vrijeme dok se Srbija pripremala za agresiju na BiH, dok je Sefer Halilovic organizovao otpor, dok je SDA pripremala armiju, SDP je govorio -hajde da protesvujemo :-? kao da ce nas transparenti spasiti od cetnickih granata.
izvini a gdje je ono bila najveca slobodna teritorija u ratu?
Onda kada je Dudakovic krenuo na Banja Luku i kada smo bili nadomak pobjede, pod zapovjednistvom SDA, a ne SDP-a!
hadzofield

#52 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

KatarinaKosaca wrote:Sa Zlatkom ili bez njega, ova stranka prvo treba da primjenjuje načela socijaldemokratije i da ih promovira. To ne čini.
Treba da radi opoziciju. NI to ne čini. Treba da dobro vlada, tamo gdje vlada. Ni to ne čini
A njen predsjednik je posebna priča. Čitam izjavu nekog uhapšenog kriminalca, koji je rekao ni manje ni više, nego da je najveći reket davao Zlatku da ga sačuva, a stan u Ciglanama, navodno da je dobio od brata najvećeg nrkodilera na Balkanu.
Iako se radi o izjavi osuđenog kriminalca, ovo i te kako doprinosti imidžu, posebno što nema demantija, niti transparentnosti, tako da se nimalo ne čudim penzionerki iz granapa.

Znaci Zlatko je mocan i kad nije na vlasti?
hadzofield

#53 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

Alfa Kentaur wrote:
Onda kada je Dudakovic krenuo na Banja Luku i kada smo bili nadomak pobjede, pod zapovjednistvom SDA, a ne SDP-a!

A pod cijim zapovjednistvom su bili oni koji su cinili zlocine u grabovici, trusinu itd??
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#54 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

hadzofield wrote:Znaci Zlatko je mocan i kad nije na vlasti?
Ja sam samo prepričala ono što je taj rekao. ali se zna da se i opozicija treba ušutkati. Jer, opozidija kada priča i proziva, najgori je neprijatelj vlasti. Nije ovdje slučaj, definitivno.
hadzofield

#55 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

KatarinaKosaca wrote:
Ja sam samo prepričala ono što je taj rekao. ali se zna da se i opozicija treba ušutkati. Jer, opozidija kada priča i proziva, najgori je neprijatelj vlasti. Nije ovdje slučaj, definitivno.

Opozicija prica...
al ti jedino citas avaz ... :)
KatarinaKosaca

#56 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

hadzofield wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Opozicija prica...
al ti jedino citas avaz ... :)
Nije informacija iz avaza. A šef opozcije je moćna ličnost u svakoj zemlji. Ne pravi se lud, jer to dobro znaš. :roll:
Alfa Kentaur

#57 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

hadzofield wrote:
Alfa Kentaur wrote:

A pod cijim zapovjednistvom su bili oni koji su cinili zlocine u grabovici, trusinu itd??
Lokalnih komandanata i pojedinaca vojnika! Alija ne moze znati ni kontrolisati 100% sve u momentu kada nas udaraju i napadaju sa svih strana. Dobro je pa nije bilo i vise nasih osvetnika!
Alija nikada nije izdao niti jednu naredbu da se izvrse bilo kakvi zlocini. O tome svjedoce netaknute crkve, nebosnjaci kojima ni dlaka nije falila tamo gdje je bila Armija BiH itd...
Ali je ocito koliko bi neki voljeli da mu oko vrata okace kojekakve zlocine i sto sta drugo...

P.S. Pod cijom su komandom bili partizani koji su cinili pojedinacne i masovne zlocine(masovne grobnice, strijeljanja itd...) ??
Last edited by Alfa Kentaur on 27/09/2009 21:07, edited 2 times in total.
HAVANA

#58 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
Alfa Kentaur wrote:
Bolje je i ovo sto imamo, kakvo god daje, nego da nas je SDP prodao Velikoj Srbiji pa da danas svi budemo u masovnim grobnicama a da se nasi SDP-ovci tucaju ca srbijanskim socijalistima.

Gdje si ti bio u ratu?
Alfa Kentaur

#59 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Bio sam u BiH, u svom rodnog gradu, na slobodnoj teritoriji!
hadzofield

#60 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

KatarinaKosaca wrote: Nije informacija iz avaza. A šef opozcije je moćna ličnost u svakoj zemlji. Ne pravi se lud, jer to dobro znaš. :roll:

ma kad razmislim moguce je ... posto Zlatku jos samo nisu ratni zlocin pripisali ...
KatarinaKosaca

#61 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

Alfa Kentaur wrote:Bio sam u BiH, u svom rodnog gradu, na slobodnoj teritoriji!
I da nisi nema veze. Bio je Tihić u Njemačkoj, pa je sad glavna faca :-) :-)
hadzofield

#62 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by hadzofield »

Alfa Kentaur wrote:
Lokalnih komandanata i pojedinaca vojnika! Alija ne moze znati ni kontrolisati 100% sve u momentu kada nas udaraju i napadaju sa svih strana. Dobro je pa nije bilo i vise nasih osvetnika!
Alija nikada nije izdao niti jednu naredbu da se izvrse bilo kakvi zlocini. O tome svjedoce netaknute crkve, nebosnjaci kojima ni dlaka nije falila tamo gdje je bila Armija BiH itd...
Ali je ocito koliko bi neki voljeli da mu oko vrata okace kojekakve zlocine i sto sta drugo...

P.S. Pod cijom su komandom bili partizani koji su cinili pojedinacne i masovne zlocine(masovne grobnice, strijeljanja itd...) ??
A koliko je zlocinaca procesuirano? Ako se saznalo za grabovicu zasto odmah nisu procesuirali? Sefer je dazab lezo zbog toga

Zasto Alija nije procesuirao one koji su pljackali hrvatska sela??

kako to da Alija nije mogao kontrolisati te negativnosti ali je mogao kontrolisati pobjede ...??

Sto se tice tvog pitanja... partizani su bili pod komandom druga Tita
KatarinaKosaca

#63 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

hadzofield wrote:
KatarinaKosaca wrote: Nije informacija iz avaza. A šef opozcije je moćna ličnost u svakoj zemlji. Ne pravi se lud, jer to dobro znaš. :roll:

ma kad razmislim moguce je ... posto Zlatku jos samo nisu ratni zlocin pripisali ...
Ja ne znam da li je moguće ili nije. Nisam vidjela. Ali da o meni netko tako kaže, reagirala bih i napisala kako sam kupila stan.
Da nisam uzela reket. Posebno ako imam političke aspiracije, a stalno gubim. Tako bih ja. Ali , kako nismo svi isti, ostaje što je taj rekao i onda naravno da ostaje sumnja kod nekih ljudi. Onda oni nisu glupi kad ga ne glasaju.
Alfa Kentaur

#64 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

hadzofield wrote:
A koliko je zlocinaca procesuirano? Ako se saznalo za grabovicu zasto odmah nisu procesuirali? Sefer je dazab lezo zbog toga

kako to da Alija nije mogao kontrolisati te negativnosti ali je mogao kontrolisati pobjede ...??

Slazem se, ti zlocinci su trebali odmah biti objeseni! To jeste bio propust tadasnje vlasti!

Velike akcije i pobjede su morale imati odobrenje i odluku vrhovnog staba i vrhovnog komandanta. Ali djela sitnih piljara i zlocinaca se ne moze kontrolisati 100%! Za akciju i pobjedu je potreba cijela jedinica ili korpus, a za zlocin samo jedan ludak.

P.S. Koliko je procesuirano partizana za njihova zlodjela, i navedi mi nekoliko poznatih sudjenja partizanima??

Ako su ti zlocinci partizani bili pod komandom tvog druga Tita, jel to znaci da je Tito bio zlocinac??
HAVANA

#65 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by HAVANA »

Alfa Kentaur wrote:Bio sam u BiH, u svom rodnog gradu, na slobodnoj teritoriji!

Kojem gradu i kojoj teritoriji?
Koliko ti je godina?
Pričaj nam malo kako je to bilo,kako je to sda spašavala a sdp prodavao...
Mi ne znamo ništa a interesuje nas...
Reci nam malo kako su to željko,slaviša,denis,zlatko trgovali...
Kako je sda sve odbranila,pričaj nam,baš sam se uzbudio,hoću sve da čujem...
Pričaj nam gdje su bili slaviša,zlatko,željko,jasmin,denis...u ratu
Gdje je bio tihić,čengić,švrakić,silajdžić,radončić...i svi koji su se vrtili oko sda...
Pričaj nam,trebaš nam :lol:
ultima_palabra

#66 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:Sa Zlatkom ili bez njega, ova stranka prvo treba da primjenjuje načela socijaldemokratije i da ih promovira. To ne čini.
Treba da radi opoziciju. NI to ne čini. Treba da dobro vlada, tamo gdje vlada. Ni to ne čini
:thumbup:
KatarinaKosaca wrote:A njen predsjednik je posebna priča. Čitam izjavu nekog uhapšenog kriminalca, koji je rekao ni manje ni više, nego da je najveći reket davao Zlatku da ga sačuva, a stan u Ciglanama, navodno da je dobio od brata najvećeg nrkodilera na Balkanu.
Iako se radi o izjavi osuđenog kriminalca, ovo i te kako doprinosti imidžu, posebno što nema demantija, niti transparentnosti, tako da se nimalo ne čudim penzionerki iz granapa.
:lol: :-) U prvom quoteu odlično opisuješ mane SDP-a, a onda ubaciš ove nebuloze :shock:
HAVANA wrote:
Alfa Kentaur wrote:

Gdje si ti bio u ratu?
3. minhenska motorizovana po svemu sudeći :lol:
Alfa Kentaur

#67 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Silajdzic je bio tu! Radoncic u armiji BiH. Svrakic u armiji BiH.

Za tvoju informaciju, ima zlatnih ljiljana i heroja koji su bili za SDA. Npr Izet Nanic, Dudakovic, idr...

Dobrih pojedinaca je bilo iz svih stranaka i naroda! Ali se o stranackoj ulozi zna jedno; sda jeste bila glavna odbrana zemlje, zato smo se uspjeli odbaniti od trostruke agresije i velika srbija ne postoji, dok je sdp nosio transparente "za tita i partiju".
KatarinaKosaca

#68 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Kojem gradu i kojoj teritoriji?
Koliko ti je godina?
Gdje je bio tihić,čengić,švrakić,silajdžić,radončić...i svi koji su se vrtili oko sda...
Evo, ja sam tvojih godina, bila tu, ako je on bio mali ja ću ti odgovoriti

Slaviša, najbolji borac ABIH bio na Žuči, tenkista
Željko bio u rovu
Zlatko, šeto sa alijom po LIsabonu, pa šetao po Ferhadiji, pa upao u tuđi stan, pa ranjen pa na lijčenje vani
Haris, bio ministar ino poslova, dobro odradio posao, poslije bio premijer, prisutan u Sarajevu, loše uradio premijerski posao
tihić, u logoru, pa u Njemačkoj matičar
Čengić, pobjegao
A da li je to bila privilegija SDA (bježanija kao Čengić) ili nitko iz SDP nije otišao ha u četnike ha vani?
Fahro, bio u gradu, uzeo lovu i pokrenuo Avaz. Tad stanovao kod Narodnog pOzorišta
Alfa Kentaur

#69 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Alfa Kentaur wrote:
hadzofield wrote:

Slazem se, ti zlocinci su trebali odmah biti objeseni! To jeste bio propust tadasnje vlasti!

Velike akcije i pobjede su morale imati odobrenje i odluku vrhovnog staba i vrhovnog komandanta. Ali djela sitnih piljara i zlocinaca se ne moze kontrolisati 100%! Za akciju i pobjedu je potreba cijela jedinica ili korpus, a za zlocin samo jedan ludak.

P.S. Koliko je procesuirano partizana za njihova zlodjela, i navedi mi nekoliko poznatih sudjenja partizanima??

Ako su ti zlocinci partizani bili pod komandom tvog druga Tita, jel to znaci da je Tito bio zlocinac??
hadzofield, hoces li mi odgovoriti??
Kupalo

#70 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Kupalo »

Alfa Kentaur wrote:
Alfa Kentaur wrote:
hadzofield wrote:

hadzofield, hoces li mi odgovoriti??
A sta mislis ko je ispocetka gulio na Golom Otoku?
Alfa Kentaur

#71 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Kada su odgovarali oni sto su po partijskom naredjenju strijeljali "drzaven neprijatelje" kao na primjer rahmetli Mustafu??
Kada je odrzano sudjenje partizanima?? navedi mi par imena??

Sve je ovo OFF TOPIC, zato se vratimo na temu, jer je ocigledno da svako ima oraha i da niko nije savrsen sto se tice ovoga sto raspavljamo.

Mislim da ako SDP hoce da napravi uocljiv iborni rezultat, moraju se rijesiti Zlaje i odalamiti se od komunisticke zaostavstine koja ih izjeda.
HAVANA

#72 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote:Kojem gradu i kojoj teritoriji?
Koliko ti je godina?
Evo, ja sam tvojih godina, bila tu, ako je on bio mali ja ću ti odgovoriti

Slaviša, najbolji borac ABIH bio na Žuči, tenkista
Željko bio u rovu
Zlatko, šeto sa alijom po LIsabonu, pa šetao po Ferhadiji, pa upao u tuđi stan, pa ranjen pa na lijčenje vani
Haris, bio ministar ino poslova, dobro odradio posao, poslije bio premijer, prisutan u Sarajevu, loše uradio premijerski posao
tihić, u logoru, pa u Njemačkoj matičar
Čengić, pobjegao
A da li je to bila privilegija SDA (bježanija kao Čengić) ili nitko iz SDP nije otišao ha u četnike ha vani?
Fahro, bio u gradu, uzeo lovu i pokrenuo Avaz. Tad stanovao kod Narodnog pOzorišta

Zahvaljujem na odgovoru :D
Reći da je sda odbranila a sdp prodavao je u najmanju ruku glupo.
Znam ja dobro svačije zasluge u ratu,bar što se sarajeva tiče .Svugdje je bilo i dobrih i loših.
Ne možemo pisati gluposti i sve ljude trpati u isti koš.
Pored mene je poginuo divan čovjek koji je bio u sda,slaviša je bio blizu,marinko,dragan,dado,jusuf...tad to i nije bilo važno,tad smo bili bolji ljudi.
KatarinaKosaca

#73 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:Zahvaljujem na odgovoru :D
Reći da je sda odbranila a sdp prodavao je u najmanju ruku glupo.
Znam ja dobro svačije zasluge u ratu,bar što se sarajeva tiče .Svugdje je bilo i dobrih i loših.
Ne možemo pisati gluposti i sve ljude trpati u isti koš.
Pored mene je poginuo divan čovjek koji je bio u sda,slaviša je bio blizu,marinko,dragan,dado,jusuf...tad to i nije bilo važno,tad smo bili bolji ljudi.
MOram zapamtiti datum, jer je prvi put (a sve nešto mislim i posljednji) da se slažem sa svim što si ovdje napisao
Bosanski_kralj

#74 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Bosanski_kralj »

@Alfa Kentaur nemoj Allaha ti nikad više spomenuti da je SDA ona koja nas je odbranila.
KatarinaKosaca

#75 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

Bosanski_kralj wrote:@Alfa Kentaur nemoj Allaha ti nikad više spomenuti da je SDA ona koja nas je odbranila.
Nije nas SDA obranila, nego ljudi ove zemlje. Najčešće su bili van politike. Ali SDA ima svoju povjesnu ulogu u državnosti jer se referendum glasao baš kad je ona vladala. Tada je SDP-om vladao vječito pijani NIjaz Duraković , kojeg nikada neću zaboraviti po rečenici... Ne vidim zašto bi Sobodan MIlošević bio kriv. I dan danas pamtim promukao glas i izraz lica kada je to u nekoj emisiji rekao. Tada SDP nije bila stranka u koju se moglo uzdati da nas na tanjuru neće predati u Veliku Srbiju.
Post Reply