Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post Reply
seln

#26 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
Socijalista wrote:Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima predsjednika, koji se zove dr. Zlatko Lagumdzija, njegov mandat traje jos 4 godine i smatram da on jedini ima petlju s Amerima i EU, zato je najbolje rijesenje da Zlaja ostane jos 4 godine, jer nam trebaju ustavne reforme, znamo dobro da Zlatko saradjuje dobro s Amerikancima i to je veliki plus. Poslije tog mandata zelim vidjeti pravu demokratsku utrku unutar SDP-a za predsjednicku funkciju izmedju:

- Zeljka Komsica
- Denisa Becirovica
- Jasmina Imamovica
- Hamdije Lipovace
- i dr.
:lol:
Fakat, jesi vidio komunjara...nisu demokrate kao NS, kod njih se vodjstvo mijenja svaki dan. :D
Socijalista

#27 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Socijalista »

VjecitiStudent wrote:
Socijalista wrote:Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima predsjednika, koji se zove dr. Zlatko Lagumdzija, njegov mandat traje jos 4 godine i smatram da on jedini ima petlju s Amerima i EU, zato je najbolje rijesenje da Zlaja ostane jos 4 godine, jer nam trebaju ustavne reforme, znamo dobro da Zlatko saradjuje dobro s Amerikancima i to je veliki plus. Poslije tog mandata zelim vidjeti pravu demokratsku utrku unutar SDP-a za predsjednicku funkciju izmedju:

- Zeljka Komsica
- Denisa Becirovica
- Jasmina Imamovica
- Hamdije Lipovace
- i dr.
:lol:
nece duze no sikiriki :D
Orbini

#28 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Orbini »

- Zeljka Komsica
- Denisa Becirovica
- Jasmina Imamovica
- Hamdije Lipovace
- i dr.
Njegova dosadasnja saradnja sa Amerima je bila u stilu "samo recite sta treba". Znam da nije mogao nista kada se alzirska grupa isporucivala, Ameri se na kraju uvijek moraju poslusati, ali mogao je bar na pametan nacin bar spomenutu nas zakon i ustav po tim pitanjima. Neznam nasta mislis pod petljom sa Amerima. On je kao politicar potrosen i nije u stanju nositi se sa sljedecim izazovima politike, ekonomije,.. Ima kvalitete za neku vaznu funkciju ali ne moze biti pandan tipovima poput Dodika i sl.
Ja se nadam da ce Jasmin Imamovic u sto skorije vrijeme preuzeti celo SDP-a, jer jedini on od ovih ima kvalitete za danasnje izazove. I ostali su OK sa liste, ali Imamovic je daleko ispred.
nosara

#29 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by nosara »

Orbini wrote:

- Zeljka Komsica
- Denisa Becirovica
- Jasmina Imamovica
- Hamdije Lipovace
- i dr.
Njegova dosadasnja saradnja sa Amerima je bila u stilu "samo recite sta treba". Znam da nije mogao nista kada se alzirska grupa isporucivala, Ameri se na kraju uvijek moraju poslusati, ali mogao je bar na pametan nacin bar spomenutu nas zakon i ustav po tim pitanjima. Neznam nasta mislis pod petljom sa Amerima. On je kao politicar potrosen i nije u stanju nositi se sa sljedecim izazovima politike, ekonomije,.. Ima kvalitete za neku vaznu funkciju ali ne moze biti pandan tipovima poput Dodika i sl.
Ja se nadam da ce Jasmin Imamovic u sto skorije vrijeme preuzeti celo SDP-a, jer jedini on od ovih ima kvalitete za danasnje izazove. I ostali su OK sa liste, ali Imamovic je daleko ispred.
Zar je Dodo postao mjera politicara buducnosti... :shock:

Daj, ne lupaj vise Tita ti... :lol:
kosmos

#30 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by kosmos »

@ Orbini, kad se spomene zlatko, meni se odmah zavrti u glavi i pocinjem povracat. ali, ako je iko u Bosnjaka pokazao DRZAVNICKU ODGOVORNOST to je bio ZLATKO PO PITANJU ALZIRSKE GRUPE. jedino to cijenim kod tog covjeka
Socijalista

#31 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Socijalista »

Dodika treba sto vise ignorirati, da ne bi spali na njegov traktorski nivo kao Tihic :D
seln

#32 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by seln »

Socijalista wrote:Dodika treba sto vise ignorirati, da ne bi spali na njegov traktorski nivo kao Tihic :D
Moram da priznam da je doticni jorksirski krmak prevario i mene... :roll:
onomad sam ga smatrao gradjanskom alternativom za nacionalisticki SDS.
znalo se da hoce malo ukrasti, ali hebi ga... ako je samo to...
no, pokazalo se da krmak nece malo, vec sve...i da mu je svejedno ako izazove rat zbog toga.
detroit-mercy

#33 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by detroit-mercy »

Ja licno kao glasac SDPa smatram da treba osvjeziti stranku, Zlatko je predugo na celu SDPa. Stranci treba novo lice, nove snage, jednostavno energija da se bori sa ovim djuturumima. Kada mislim novo lice, po mogucnosti mladja, karizmaticna osoba, a ne neko tipa Behmena. Zlatko posjeduje odredjene kvalitete, i za te kvalitete ima mjesta u stranci i u drzavnom aparatu, ali SDP na celu treba novo lice koje ce privuci ove ne-glasace da glasaju. Ovi sto brane status quo, bi se trebali malo zamisliti, niko nije nezamjenjiv, i politicki lideri se potrose nakon odredjenog vremena.
kosmos

#34 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by kosmos »

zlatkova snishodljiva privatna politika prema onim ratnoprofiterskim neformalnim bosnjackim velikosrpsko_cetnickim afinitetom i zadatkom, koji su potpisali dejtonsku kapitulaciju i predali pola drzave cetnicima a ukupnu politiku bosnjaka prepustili tadicu, pretvorio je sdp u septicku jamu politickog zivota sa zadatkom da sva njihova politicka govna kao u tehnoloskom postupku septicke jame, nataloze se u sdp-u kao zvanicna njegova politka. zbog ovog zlatkovog izdajnickog odnosa prema sdp-u nastala je i nasa stranka. ali nevladin sektor nije tako ogranicen kao rukovodstvo sdp-a da preko toga jednostavno predje
kaze zlatko, dobri nasi tuzioci, a mi radi nedostatka borbe protiv korupcije nedobismo bijeli shengen. necemo biti zlatko tvoji taoci, nismo mi masici, becirevici, komsici, sucuri .............
Maraschino

#35 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Maraschino »

Sve dok je Lagumdzija na celu SDP-a, jedan glas manje...
Area_51

#36 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Area_51 »

Jel ovo opet pokusaj ovih iz NS da love u mutnom. Jeste li vise izgradili to kino novo :) .

Salim se, ovdje se radi o tome da sta god bilo, SDP ima rast u apsolutnim brojevima sa 130.000 na 190.000 i to je cinjenica. Kasnije cu kazat za sto je ovo relevetno za moju diskusiju. To znaci, SDP se ne rasipa vec pomalo raste. I to bas sa Zlatkom, cime se svima nama ukljucujuci i mene, izbijaju argumenti da, kao on je taj zbog kojeg SDP nije vlast.

Hocemo li sad malo realno. Ko ovdje glasa, u ovoj zemlji. Na izbore izadje jedno 40-45% gradjana i hladno izaberu ove sto su sad na vlasti. Rasporede se tako na SDA, SBiH, HZD, SDS ili SNSD, malo PDP i HDZ1990 i skupe zajedno dovoljno mandata da formiraju vlast, na nacin da raspodjele fotelje i rastale se. Sve jasno. E sad, jeste se susreli a ja jesam i to vise puta kad vam covjek kaze, ma glasacu za SDA, nek su svi Brankovic i lopovi, jer su oni za moj narod. Znaci, njega nije briga sto ga ovi lazu i kradu, covjek misli da glasa za svoje i da je to jedini ispravan nacin da se suprostavi nekad SDS a sad SNSD.

Ti ljudi izadju i izglasaju vlast.

Sta je ovdje sa preostalih 55-60% gradjana. Sjede kuci, najcesce za kompjuterima ili za televizijskim sapunicama, spadaju u neku srednju klasu u smislu, negdje se radi, ima neka platica, moze se na more, glasao ne glasao, sve isto. Nista ne diraj, ovo je kao fol jos i dobro, kako moze biti.

To je veca grupa ljudi, koja vrlo vjerovatno konta ove stvari, ali je malo kao biva zadovoljna licnim stanjem, nista ne diraj, sve je dobro. Jesu li bas to ljudi naklonjeni socijaldemokratiji, ne znam, ali mozes ti izmisljati nove stranke koliko hoces, dovesti Pamelu Anderson za predsjednika, nece se desit nista. Jednostavno ljudi nemaju svijest da izlaskom na izbore mogu ove pomesti, staviti neke druge, bilo koje, dati im sansu, pa da vidimo. Ako nista ima jos izbora, nisu zadnji.

Tu prica oko Zlatka pada u vodu, jer evo da ima ovdje 30 ljudi koji inkiliniraju ka NS, posteno, nema ih oko 250.000 hiljada na bazi izlaska od 45% koliko ti treba najmanje koncentracije samo u jednoj stranci da bi se oko nje okupila neka koaliciona masa. Tu snagu nema ni SDP. Jel vi mislite da bi odlaskom Zlatka Lagumdzije, SDP dosao do tih 250.000 glasova i postao osnov za formiranje nove vlast. Ja mislim, iskreno, da ne bi, vec da treba naci sve druge nacine da se ti ljudi animiraju i izadju na izbore. Pa Boze moj, ako opet izaberu ove iste, onda cemo znati da gradjani Bosne i Hercegovine hoce da nemaju vize, da budu gladni, da imaju lose ceste, korumpirane doktore i profesore. Manje emocija, vise racija, k tome jos neki plan za akciju, mozda bismo dosli do boljeg rjesenja. Ovako. ne idemo nigdje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by -LIBERO- »

detroit-mercy wrote:Ja licno kao glasac SDPa smatram da treba osvjeziti stranku, Zlatko je predugo na celu SDPa. Stranci treba novo lice, nove snage, jednostavno energija da se bori sa ovim djuturumima. Kada mislim novo lice, po mogucnosti mladja, karizmaticna osoba, a ne neko tipa Behmena. Zlatko posjeduje odredjene kvalitete, i za te kvalitete ima mjesta u stranci i u drzavnom aparatu, ali SDP na celu treba novo lice koje ce privuci ove ne-glasace da glasaju. Ovi sto brane status quo, bi se trebali malo zamisliti, niko nije nezamjenjiv, i politicki lideri se potrose nakon odredjenog vremena.
Sta nisi za Zlatka na CELU svih socijademokrata drzave,ti si islamofob...ups..tj. ti nisi socijademokrata :lol:

Jel'da SDP-ovci :lol: :thumbup:
trofej

#38 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by trofej »

Šta ima Miner sa socijaldemokratijom, on je klasični trojanac Alije Izetbegovića i njegovih klerofašista, riješenih da se konačno oslobode odgovornosti za tragedije Bosne i Hercegovine. Znaju da je to moguće jedino ukoliko Bosna i Hercegovina nestane. Pošto - neočerkivano! - Bosna i Hercegovina nije šapatom pala, sve čine da taj cilj realiziraju u postdaytonskom miru.
viva_castro

#39 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by viva_castro »

Orbini wrote:Sutra bi bio SDP-ovac ako bi Zlatko otisao. A i vrijeme je da se proba nesto novo posto sam umoran od nacionalista. Koji usput receno i nisu neki sticenici nacije buduci koliko su uradili za sebe a koliko za narod.
Socijaldemokratija je u vecini slucajeva u Evropi imala pozitivan ucinak na polju ekonomije i ljudskih prava.
U Zlatkov patriotizam, bosanstvo,.. ne sumnjam, .. ali nije za lidera, isuvise je vlastoljuban i egoista. Opet je upotrebljiv, mozda za neko ministarstvo ili mjesto ambasadora,.. jer ima znanje i pamet,.. ali za lidera nije.

No, pitanje je koga postaviti na celo stranke. Komsic ima najbolje merite i najkompetentniji je za tu ulogu, samo, bojim se da bi njegovo ime smetalo na neki nacin ili ulijevalo nepovjerenje mnogim bosnjackim biracima koji su ipak vise nacionalisti a ne komunisti.

Kad smo kod toga - problem sa SDP-om je stereotip komunjara, anacionalista, islamofoba, jugonostalgicara i sl. Koji nije tacan ali je prisutan zahvaljujuci retorici nacionalista i pojedinih medija. Ja licno znam zaklete SDP-ovce koji su vjernici, nacionalisti,... ali su kroz ove stereotipe prokazani kao nesto drugo.

Tako da SDP ima sanse za uspjeh ako se pocne boriti protiv tog stereotipa.
Sve osim zlatka je veoma tačno.

Zlatka što se tiče, nije bajan, nije vođa iz snova, ali radi posao sjajno. Može bolje svakako, ali s obzirom na to šta se sve dešava i kako se sve radi u BiH ja sam zlatkom prezadovoljan.
trofej

#40 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by trofej »

Zlatka što se tiče, nije bajan, nije vođa iz snova, ali radi posao sjajno
. Svakako - u ulozi klasičnog trojanca Alije Izetbegovića i njegovih klerofašista.
kosmos

#41 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by kosmos »

trofej wrote:
. Svakako - u ulozi klasičnog trojanca Alije Izetbegovića i njegovih klerofašista.
to je jos i lajcak govorio. zlaja je ba pionir jos duhom. neke ptice nikad ne polete, e zlaja je taj
nenadd

#42 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by nenadd »

Maraschino wrote:Sve dok je Lagumdzija na celu SDP-a, jedan glas manje...
Dva glasa manje :wink:
Vodenjak

#43 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Vodenjak »

nenadd wrote:
Maraschino wrote:Sve dok je Lagumdzija na celu SDP-a, jedan glas manje...
Dva glasa manje :wink:

U puno toga se slazem sa @Orbinijem na ovoj temi.
SDP je, za sada, jedina realna opcija ovim razbojnicima, kriminalcima te terminatorima drzave BiH.
Vrlo cesto sam ovdje govorio da je to jedina alternativa cak i u ovom vremenu kada se gotovo cijeli SDP pretvorio samo u kabinetsku stranku.
Zlatko je zvakan, zvakan i gotovo sazvakan u kuhinjama i medijima kleronacionalista a tome je, treba priznati, i sam podobro doprinijeo.

Medjutim, samo zbog Zlatka ne glasati za SDP, smatram da je (AKO je samo to u pitanju!) sve to samo, bez uvrede, znak politicke nezrelosti.
To je otprilike isto kao sto mnogi jos i danas zbog pijeteta koji osjecaju prema Aliji Izetbegovicu (samo oni znaju i zasto to osjecaju :wink: ) glasaju za SDA iako je SDA stranka koja je drzavu izdala a narod u crno zavila. :oops:
Alfa Kentaur

#44 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

trofej wrote:
:-?
Sram bilo Izetbegovica i sve nas bosnjake sto smo se uobrazili da zivimo i da se odbranimo od agresije. Ako je Alija klero fasista, onda smo svi klero fasisti, od prvog po poslednjeg bosnjaka, od djeteta do starca.
Alfa Kentaur

#45 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Alfa Kentaur »

Vodenjak wrote: SDA stranka koja je drzavu izdala a narod u crno zavila. :oops:
Bolje je i ovo sto imamo, kakvo god daje, nego da nas je SDP prodao Velikoj Srbiji pa da danas svi budemo u masovnim grobnicama a da se nasi SDP-ovci tucaju ca srbijanskim socijalistima.

*Za vrijeme dok se Srbija pripremala za agresiju na BiH, dok je Sefer Halilovic organizovao otpor, dok je SDA pripremala armiju, SDP je govorio -hajde da protesvujemo :-? kao da ce nas transparenti spasiti od cetnickih granata.
Kupalo

#46 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Kupalo »

Alfa Kentaur wrote:
Bolje je i ovo sto imamo, kakvo god daje, nego da nas je SDP prodao Velikoj Srbiji pa da danas svi budemo u masovnim grobnicama a da se nasi SDP-ovci tucaju ca srbijanskim socijalistima.

*Za vrijeme dok se Srbija pripremala za agresiju na BiH, dok je Sefer Halilovic organizovao otpor, dok je SDA pripremala armiju, SDP je govorio -hajde da protesvujemo :-? kao da ce nas transparenti spasiti od cetnickih granata.
Ovo me podsjeca na pricu iz granapa. Ulazi zena u granap drobi i nabraja:"Lopovi, majku im ukinuli su mi muzu i tudu pomoc, nemamo sad od cega da zivimo .., smanjili nam penziju.." Ja cu joj na to "A vi gospodo opet glasajte za njih." ,na sto se ona:" A za koga da glasam i Lagumdija je lopov...."

Kako god bilo sa Zlatkom ili bez socijaldemokratija sa ovakvim narodom ima slabe sanse.
Vodenjak

#47 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Vodenjak »

Alfa Kentaur wrote:

Dobro, ako ti tako kazes... :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#48 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by KatarinaKosaca »

Sa Zlatkom ili bez njega, ova stranka prvo treba da primjenjuje načela socijaldemokratije i da ih promovira. To ne čini.
Treba da radi opoziciju. NI to ne čini. Treba da dobro vlada, tamo gdje vlada. Ni to ne čini
A njen predsjednik je posebna priča. Čitam izjavu nekog uhapšenog kriminalca, koji je rekao ni manje ni više, nego da je najveći reket davao Zlatku da ga sačuva, a stan u Ciglanama, navodno da je dobio od brata najvećeg nrkodilera na Balkanu.
Iako se radi o izjavi osuđenog kriminalca, ovo i te kako doprinosti imidžu, posebno što nema demantija, niti transparentnosti, tako da se nimalo ne čudim penzionerki iz granapa.
HAVANA

#49 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by HAVANA »

Alfa Kentaur wrote:

Gdje si ti bio u ratu?
Ne pada mi na pamet

#50 Re: Može Socijaldemokracija i bez Zlatka

Post by Ne pada mi na pamet »

Alfa Kentaur wrote:

izvini a gdje je ono bila najveca slobodna teritorija u ratu?
Post Reply