Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zovem se Kenan i imam pitanje vezano za ucenje engeskog jezika , preciznije polaganje (Cambridge Ispita za Engleski jezik ).E sad vidim da imaju testni centri u Banja Luci i Sarajevu.Pa me zanima cjena polaganja i jeli neko imao iskustva u vezi toga ispita i polaganja ).Ja znam engleskog dosta sto se tice pricanja i pisanja gramatiku znam al ne bas mnogo.
Zovem se Kenan i imam pitanje vezano za ucenje engeskog jezika , preciznije polaganje (Cambridge Ispita za Engleski jezik ).E sad vidim da imaju testni centri u Banja Luci i Sarajevu.Pa me zanima cjena polaganja i jeli neko imao iskustva u vezi toga ispita i polaganja ).Ja znam engleskog dosta sto se tice pricanja i pisanja gramatiku znam al ne bas mnogo.
Hvala
Ne ide ti to druže tako "znam engleskog dosta"... Cambridge ispiti ti obuhvataju sve 4 jezičke vještine. Npr. speaking: čak i ako komuniciraš bez problema na engleskom jeziku, ako nisi pripremljen za format ispita, nemaš šanse. Da ne spominjem čitanje, slušanje, pisanje. A tu je i Use of English dio, u kojem se provjerava znanje gramatike i vokabulara. Imaš primjere testova na internetu (cambridgeenglish), pa probaj. Kompleksnije je no što misliš. Trebaš i vidjeti koji to nivo želiš i možeš polagati.
Banja Luka i Sarajevo bi trebali imati iste cijene. Provjeri na stranicama British Councila za Sarajevo i Cambridge Centra za Banja Luku.
Hvala
Ne ide ti to druže tako "znam engleskog dosta"... Cambridge ispiti ti obuhvataju sve 4 jezičke vještine. Npr. speaking: čak i ako komuniciraš bez problema na engleskom jeziku, ako nisi pripremljen za format ispita, nemaš šanse. Da ne spominjem čitanje, slušanje, pisanje. A tu je i Use of English dio, u kojem se provjerava znanje gramatike i vokabulara. Imaš primjere testova na internetu (cambridgeenglish), pa probaj. Kompleksnije je no što misliš. Trebaš i vidjeti koji to nivo želiš i možeš polagati.
Banja Luka i Sarajevo bi trebali imati iste cijene. Provjeri na stranicama British Councila za Sarajevo i Cambridge Centra za Banja Luku.
Ja sam mislio prvo upisati neki kurs pripremni za to pa onda polagati B1 (PET) Razinu.
Nađi na internetu dodatni materijal od prošlih ispita i prođi kroz to više puta! Obrati pažnju na gramatiku, izgovor (ovo ti je veoma bitno) ali i smislene odgovore u usmenom dijelu. Ja sam polagao TOEFL (prije nego što sam otišao engleski studirati) i pao sam jer sam se ustrtario na pisanju eseja do te mjere da nisam ništa napisao tako da bi ti moja preporuka bila i da to vježbaš (ja nisam i koštalo me, doslovno). Pametnica
Sretno
Hvala
Ja sam mislio prvo upisati neki kurs pripremni za to pa onda polagati B1 (PET) Razinu.
Svakako na kurs, ali pazi pošto većina ovih škola za jezike ne priprema za Cambridge (vanjsko ocjenjivanje, jbg, lakše je štancat' svoje certifikate), ne daj da te navuku pričom B1 je B1. Ne kreći na kurs bez Placement testa (za određivanje nivoa) jer ti se može desiti ili da kreneš, pa skontaš da džaba daješ pare jer ti je nivo prenizak ili ti je nivo previsok, pa ne možeš pratit'. A oni hoće uvalit ljude na onaj kurs koji trenutno imaju. Proguglaj škole i vidi koje su do sada izvodile kandidate na ove ispite i kakav im je procenat prolaznosti.