combe wrote:Moji sunarodnici nisu ni Raso ni Fahro i na tu cinjenicu mogu biti sto i jesam veoma , veoma ponosan .kub lajkan wrote:Karadzic nije moj sunarodnjak i nije covjek kojeg bih na bilo koji nacin branio. Njega sam pomenuo samo kao primjer, a to sto ti nemas dio mozga za rezonovanje, ne mislim da je tvoja krivica. Priroda se poigrala, i tu se nista ne moze. Zali boze spermatozoida...in&san wrote: combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah
I nemoj se odmah ljutiti sto sam ti iskreno rekao da nisi u stanju pratiti ovakvu diskusiju. To je moje misljenje koje sam stekao na osnovu tvojih replika. Ti ne samo da me nisi doveo u nedoumicu vec si moje misljenje potvrdio , na zalost.
Opet ti ponavljam,
Zar su potrebni neki dokazi da je Raso planetarni zlocinac a Fahro planetarni lopovcina, Mafijas ?
Meni nisu a zalim svakog onog kome su ti dokazi potrebni .
Jasno ?
Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
-
laliberty
#51 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
-
kub lajkan
#52 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
Harizmatican1 wrote:Ma nisam protiv njega , sto bih biokub lajkan wrote:Harizmatican1 wrote: Pa moj skolski drug koji je jedva zavrsio osam razreda
obogatio se u ratu i sad ima svojih 100 radnika,
a prije rata je imao golfa keca...
Jaro, jel' to ti nas farbas? Pa jel' stvarno mislis da mi necemo skontati da si ti protiv njega zato sto je on musliman?
mozda sutra budem kod njega radio...![]()
samo istinu govorim...
inace on je srbin kao i ja i zivi u bijeljini.
ma ja, to sam i htio reci, ti si protiv njega zato sto je on srbin... znamo mi takve, eheeeeeeeeee mislis nas prekurlatat'...
-
Harizmatican1
ma ja, to sam i htio reci, ti si protiv njega zato sto je on srbin... znamo mi takve, eheeeeeeeeee mislis nas prekurlatat'...
ma ajde ne zezaj, mozda mu zavidim jebiga
ima lovu al nezna da zivi...
novac je dobar sluga ali los gospodar!
nego jedno vrijeme sam sa njim saradjivao dok sam se bavio
svercom cigara , ja mu dovucem iz crne gore
a on sjedi kuci i kupuje gotove i opet zaradi ko i ja...
u skoli nije imao pojma o matemtici
a ovaj posoa oko cigara tu ti je moj jaran racunao bolje od digitrona!
'prekurlatat'...
sta mu to dodje?
ma ajde ne zezaj, mozda mu zavidim jebiga
ima lovu al nezna da zivi...
novac je dobar sluga ali los gospodar!
nego jedno vrijeme sam sa njim saradjivao dok sam se bavio
svercom cigara , ja mu dovucem iz crne gore
a on sjedi kuci i kupuje gotove i opet zaradi ko i ja...
u skoli nije imao pojma o matemtici
a ovaj posoa oko cigara tu ti je moj jaran racunao bolje od digitrona!
'prekurlatat'...
- 8. sekretar SKOJ-a
Nije sve u parama, nešto je i u zlatu!Soul_Sista wrote:Samo jedno pitanje vezano za temu, zasto se bogatstvo uvijek mora mjeriti u parama? Bogatstvo je biti zdrav, imati neko duhovno zadovoljstvo u sebi, biti skolovan, samo znati citati je veliko bogatstvo u danasnjem svijetu gdje mnogi nemaju ni kruha za dan, imati zive roditelje je veliko bogatstvo.Ne zavisim onima koji imaju vise para od mene, nadam se da su ih zaradili na posten nacin a ne na racun drugih. Samo nek ne zaborave da nisu sami na ovom svijetu i da ima i drugih koji se bore za barem jedan mali komad od onoga sto oni posjeduju.
Nije sve u parama, ima nesto i u nama samima
MOJA MONETA JE OSMJEH!
-
kub lajkan
preyebat'Harizmatican1 wrote: 'prekurlatat'...sta mu to dodje?
-
in&san
#57 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
combe wrote:Moji sunarodnici nisu ni Raso ni Fahro i na tu cinjenicu mogu biti sto i jesam veoma , veoma ponosan .kub lajkan wrote:Karadzic nije moj sunarodnjak i nije covjek kojeg bih na bilo koji nacin branio. Njega sam pomenuo samo kao primjer, a to sto ti nemas dio mozga za rezonovanje, ne mislim da je tvoja krivica. Priroda se poigrala, i tu se nista ne moze. Zali boze spermatozoida...in&san wrote: combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah
I nemoj se odmah ljutiti sto sam ti iskreno rekao da nisi u stanju pratiti ovakvu diskusiju. To je moje misljenje koje sam stekao na osnovu tvojih replika. Ti ne samo da me nisi doveo u nedoumicu vec si moje misljenje potvrdio , na zalost.
Opet ti ponavljam,
Zar su potrebni neki dokazi da je Raso planetarni zlocinac a Fahro planetarni lopovcina, Mafijas ?
Jasno ?
Ma meni je sega i odgovarati na ovakve postove al , hajd...
niti kudim niti branim ovog covjeka , niti znam da je kriminalac,
cim ne znam i ne znamo znaci da nije planetarni i ne kaki,
a naravno da karadza jeste,
e sad sto ti mahalske price uzdises i sam ih kvalifikujes kao
planetarni problem ,i kako ti zelis, to je tvoja stvar
K a p i t o !!!
-
combe
#58 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
Iskreno i meni je ispod casti ubjedjivati nekog fahrinog svalera da Fahro nije mafijas .in&san wrote:combe wrote:Moji sunarodnici nisu ni Raso ni Fahro i na tu cinjenicu mogu biti sto i jesam veoma , veoma ponosan .kub lajkan wrote: Karadzic nije moj sunarodnjak i nije covjek kojeg bih na bilo koji nacin branio. Njega sam pomenuo samo kao primjer, a to sto ti nemas dio mozga za rezonovanje, ne mislim da je tvoja krivica. Priroda se poigrala, i tu se nista ne moze. Zali boze spermatozoida...
Opet ti ponavljam,
Jasno ?
K a p i t o !!!![]()
-
in&san
#59 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?
combe wrote:Iskreno i meni je ispod casti ubjedjivati nekog fahrinog svalera da Fahro nije mafijas .in&san wrote:combe wrote: Moji sunarodnici nisu ni Raso ni Fahro i na tu cinjenicu mogu biti sto i jesam veoma , veoma ponosan .
Opet ti ponavljam,
Jasno ?
K a p i t o !!!![]()
-
privremeni
Ne u Bosni, vec u svijetu, nitko ne moze posteno zaraditi gomilu love za nekoliko godina, a da startuje od nule. Prema tome, ova dilema oko imenovanog i inih je lazna.
U zemljama tranzicije prva garnitura "bogatasa" je regrutovana iz kruga ljudi bliskih vlasti i to je neminovnost, jer su bili bliski zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti. U nasim uslovima, samo se moze dodati: i bliski bogovima rata. A ekonomija i moralnost ne idu zajedno.
Jedino cemu se moze nadati velika vecina najamne radne snage( a ako medju njima ima i kreativaca preporucam da pozure sa "poslovanjem" jer je pet do dvanaest) je da ce drzava stati na noge i da ce profunkcionirati pravni sistem. Za koju godinu prvi u safu pobornika pravne drzave ce biti ti isti "uspjesni poslovni ljudi". Naime, trebat ce im drzava da zastiti steceno bogatstvo od ljudi njihovog profila koji su zakasnili. A slijedeca generacija, odnosno djeca raznih fahra ce biti vec pravi biznismeni i moci ce si dozvoliti luksuz placanja poreza ili bar dijela poreza, pa cak i da moju i vasu djecu uce demokratiji. Skolski primjer porodica Kenedy.
Elem nejse, sve ovo je bio dio onog paketa zvanog "prvi visestranacki izbori", kada je vecina mislila da samo glasa za "svoje" a glasala je za fahru i slicne ili prvu fazu akumulacije kapitala.
U zemljama tranzicije prva garnitura "bogatasa" je regrutovana iz kruga ljudi bliskih vlasti i to je neminovnost, jer su bili bliski zakonodavnoj i izvrsnoj vlasti. U nasim uslovima, samo se moze dodati: i bliski bogovima rata. A ekonomija i moralnost ne idu zajedno.
Jedino cemu se moze nadati velika vecina najamne radne snage( a ako medju njima ima i kreativaca preporucam da pozure sa "poslovanjem" jer je pet do dvanaest) je da ce drzava stati na noge i da ce profunkcionirati pravni sistem. Za koju godinu prvi u safu pobornika pravne drzave ce biti ti isti "uspjesni poslovni ljudi". Naime, trebat ce im drzava da zastiti steceno bogatstvo od ljudi njihovog profila koji su zakasnili. A slijedeca generacija, odnosno djeca raznih fahra ce biti vec pravi biznismeni i moci ce si dozvoliti luksuz placanja poreza ili bar dijela poreza, pa cak i da moju i vasu djecu uce demokratiji. Skolski primjer porodica Kenedy.
Elem nejse, sve ovo je bio dio onog paketa zvanog "prvi visestranacki izbori", kada je vecina mislila da samo glasa za "svoje" a glasala je za fahru i slicne ili prvu fazu akumulacije kapitala.
-
combe
Slazem se ali je cinjenica da je - I nakon Fahre dosao Fahro -privremeni wrote:Ne u Bosni, vec u svijetu, nitko ne moze posteno zaraditi gomilu love za nekoliko godina, a da startuje od nule. Prema tome, ova dilema oko imenovanog i inih je lazna.
tj. Na prvim izborima Izgubili su KRIMINALCI a pobjedili MAFIJASI !
Naravo , potraga za POSTENIM mora se nastaviti ali ta potraga podrazumjeva da se prvo imenuju i pohapse i KRIMINALCI i MAFIJASI !
-
reaktor
elvir baljic se obogatio, a nije kriminalac... samo se pitam sta mi imamo od njegovih miliona?????
s druge strane, radoncic, nekoliko stotina zaposlenih, od kojih, kako rece m.djakovic, niko ne da ni rijeci reci protiv njega... ,dvije lijepe zgrade u sarajevu... mozda ne bi bilo lose da ima jos nekoliko takvih.
gledao sam covjeka u teleringu, meni njegova prica djeluje ok
a vidjecemo sta ce selimovic i lojo uraditi sa oslobodjenjem... mozda ni ta vrsta kriminalaca ne bude losa

s druge strane, radoncic, nekoliko stotina zaposlenih, od kojih, kako rece m.djakovic, niko ne da ni rijeci reci protiv njega... ,dvije lijepe zgrade u sarajevu... mozda ne bi bilo lose da ima jos nekoliko takvih.
a vidjecemo sta ce selimovic i lojo uraditi sa oslobodjenjem... mozda ni ta vrsta kriminalaca ne bude losa
-
combe
Vidi ovo ,reaktor wrote:elvir baljic se obogatio, a nije kriminalac... samo se pitam sta mi imamo od njegovih miliona?????
a vidjecemo sta ce selimovic i lojo uraditi sa oslobodjenjem... mozda ni ta vrsta kriminalaca ne bude losa![]()
![]()
![]()
Postujem tvoje misljenje da su kriminalci pozitivci ali to primam i na znanje .
Kod mene si izgubio kredibilitet .
-
privremeni
reaktor wrote:elvir baljic se obogatio, a nije kriminalac... samo se pitam sta mi imamo od njegovih miliona?????
a vidjecemo sta ce selimovic i lojo uraditi sa oslobodjenjem... mozda ni ta vrsta kriminalaca ne bude losa![]()
![]()
![]()
bila je rijec o tome da li goljo preko noci postaje gazda na posten nacin. A fahro se sam nametnuo kao sinonim tog procesa. Ha ti razmisljanja o zaposlenim bilo gdje, ujedi ruku koja te hrani na brdovitom Balkanu sa ovakvim sindikatom i pravima uposlenih. Kad gazda naredi, ide se i pred OHR bistriti politika. I ovo je samo kao primjer.
Legalnost necijeg poslovanja je u domenu kontrole drzave. Ali nemoj ocekivati od drzave jeftino skolstvo, pa i onaj studenski dom od stotinjak maraka mjesecno, zdravstvenu zastitu, participaciju u svemu i svacemu, a istovremeno hvaliti naprimjer svog poslodavca koji nije uopce ili nije u punom iznosu platio obaveze prema drzavi. A ovaj vid pljacke drzave znaju vec i djeca u obdanistu.
To sto se pomenuti vrte i prozivaju po stampi je vise stvar marketinga (imas vise tema na forumu sa tom svrhom:fahro,bosmal i slicno) i parole da nema lose reklame s jedne strane, i njihovog primitivizma i potrebe da se slikaju, s druge strane.
A ima u Bosni ljudi koji rade, imaju zavidna bogatsva a o kojima se ne prica
-
combe
Karika koja je veoma poznata ide u ovakvom nizu ,
Fahro se bavi kriminalom i da bi taj kriminal bio zasticen njemu je potrebna vlast . Do vlasti se najlakse dolazi preko javnog mjenja a javno mjenje se stvara preko sredstava informisanja . A fahrina sredstva informisanja produkuju zaglupljivanje i tako se krug Zatvara i od drzave stvara jalijaska ili mafijaska Avlija . A Avlija nikad nije bila niti ce biti Drzava .
Prosto receno , ono sto su branioci odbranili Fahro ce sahraniti .Sto zedju sto gladju ...
Ako to vec nije .
ps. Njegovo haram bogastvo njegova djeca nece trositi u BiH jer tad nece biti BiH .

Fahro se bavi kriminalom i da bi taj kriminal bio zasticen njemu je potrebna vlast . Do vlasti se najlakse dolazi preko javnog mjenja a javno mjenje se stvara preko sredstava informisanja . A fahrina sredstva informisanja produkuju zaglupljivanje i tako se krug Zatvara i od drzave stvara jalijaska ili mafijaska Avlija . A Avlija nikad nije bila niti ce biti Drzava .
Prosto receno , ono sto su branioci odbranili Fahro ce sahraniti .Sto zedju sto gladju ...
Ako to vec nije .
ps. Njegovo haram bogastvo njegova djeca nece trositi u BiH jer tad nece biti BiH .