Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jeff

#1 Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Jeff »

Bas me zanima ime nekog bogatasa kojeg mediji u BiH jos nisu proglasili lopovom kriminalcem itd?

Da li u BiH postoji i jedan jedini tip koji ima lovu da nije popljuvan preko medija da je kriminalac i lopov? Znamo da su braca Sabanovici isto bili navodni igraci SDA, pa da trose lovu iz Cengicevih fondova, pa evo Fahro otvorio tornjeve ali on je (sto nije iskljuceno) "vec odavno kriminalac" barem u nekim medijima u BiH.

Znaci da li netko moze biti u Bosni bogat da nije kriminalac, lopov, utajivac poreza itd?

Ah da jos imam jedno pitanje na koje mozda netko moze odgovoriti, a to je zasto Senad Avdic ne pokrene dnevni list (navodno pismeni dnevni list) konkurenciju Avazu pa i on ne napravi tornjeve?
combe

#2 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

Jeff wrote:Bas me zanima ime nekog bogatasa kojeg mediji u BiH jos nisu proglasili lopovom kriminalcem itd?

Da li u BiH postoji i jedan jedini tip koji ima lovu da nije popljuvan preko medija da je kriminalac i lopov? Znamo da su braca Sabanovici isto bili navodni igraci SDA, pa da trose lovu iz Cengicevih fondova, pa evo Fahro otvorio tornjeve ali on je (sto nije iskljuceno) "vec odavno kriminalac" barem u nekim medijima u BiH.

Znaci da li netko moze biti u Bosni bogat da nije kriminalac, lopov, utajivac poreza itd?

Ah da jos imam jedno pitanje na koje mozda netko moze odgovoriti, a to je zasto Senad Avdic ne pokrene dnevni list (navodno pismeni dnevni list) konkurenciju Avazu pa i on ne napravi tornjeve?
Senad nije pokrenuo dnevni list jer je svjestan da se od toga niko nije obogatio .
Da bi postao bogat on bi morao krenuti Fahrinim stopama pa u lopovluk ...
Pravda30

Post by Pravda30 »

To ti je nas mahalski, zatucani menatalitet. Nedamo da se bilo ko "uzdigne" vise od nas. Cim neko malo "uspije"(u bilo cemu) odmah ga treba popljuvati, osuditi, udariti po glavi i vratiti dole nazad, medu ostalu "bijedu". Mozda je najbolji primjer bio Salihamidzic. Do sada sam cuo na destine ljudi koji pljuju po njemu... tacno covjeku da se zgadi.

Jos pogotovo ako taj nije iz tvog kvarta... eee to je tek katastrofa. Cesto mozes cuti pricu "e vidi ja roden ovdje, imam 30 godina a jos zivim kod roditelja, a onaj doso' Bog sami zna odakle i eno ga kucu gradi!!! Mos' mislit'! ( a to sto ne mice malim prstom da bi poboljsao svoju situaciju je prica za sebe)

PS. Sve ostale zemlje gledaju kako ce privuci sto vise bogatasa(bili oni lopovi ili ne) a kod nas.. :roll: bolje i ne pricati.
Pravda30

#4 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by Pravda30 »

combe wrote:
Senad nije pokrenuo dnevni list jer je svjestan da se od toga niko nije obogatio .

Ti vec imas dokaze da je ta osoba lopov? Ako ih imas zasto ih ne dostavis sudu? Ili si samo bio informisan od nase nenadmasive informativne agencije "rekla kazala".
car-x

Post by car-x »

sve su to zaostavistine komunizma i socijalizma u kojem su svi (ko fol) bili jednaki i imali isto. i onda, cim se neko izdizo od ostalih, bio je ili lopov ili neki strani faktor..

to razmisljanje je i danas..

kopex sarajlic (nadam se da vas je dosta culo za njega) je svojevremeno bio kovac. potkivo je konje i tako zaradio za put u njemacku. u njemackoj je radio i zaradio prvi kamion, MAN.. s kamionom se vratio u bosnu i nekad 60-ih i 70-ih godina bio jedan od prvih autoprevoznika u mojoj mahali. radeci kamionom kupio je bager, pa rovokopac, pa grtalicu, i tako u nedogled.. pa onda prva cisterna. pa jos jedna..

pa je danas tu gdje jeste.. pa ce se opet naci neko da za njega kaze da je kriminalac.. kao i za sve ostalo.. samo zato sto ima vise nego neko drugi.. to sto je cojk sve postigo svojim radom je sasvim svejedno..

mene skroz nervira kad cujem nekog da prica nesto kao: e pa on sverca ili on radi ovo ili ono.. pa idi i ti covjece.. fazon kapitalizma je da svi mogu raditi sta hoce sve dok za to imaju love..

druga je stvar sto ima u kukolja u svemu tome, koji su se na racun drzave i neplacenih poreza preko noci obogatili.. ali to je opet druga prica i tu drzava treba da pokaze zube..
combe

Post by combe »

Pravda30 wrote:To ti je nas mahalski, zatucani menatalitet. Nedamo da se bilo ko "uzdigne" vise od nas. Cim neko malo "uspije"(u bilo cemu) odmah ga treba popljuvati, osuditi, udariti po glavi i vratiti dole nazad, medu ostalu "bijedu". Mozda je najbolji primjer bio Salihamidzic. Do sada sam cuo na destine ljudi koji pljuju po njemu... tacno covjeku da se zgadi.

Jos pogotovo ako taj nije iz tvog kvarta... eee to je tek katastrofa. Cesto mozes cuti pricu "e vidi ja roden ovdje, imam 30 godina a jos zivim kod roditelja, a onaj doso' Bog sami zna odakle i eno ga kucu gradi!!! Mos' mislit'! ( a to sto ne mice malim prstom da bi poboljsao svoju situaciju je prica za sebe)

PS. Sve ostale zemlje gledaju kako ce privuci sto vise bogatasa(bili oni lopovi ili ne) a kod nas.. :roll: bolje i ne pricati.
Mozes misliti kako se sve zemlje svijeta utrkuju za bjelosvjetskim kriminalcima . :lol:
A vidi belaja , BiH se posrecilo da udomi jednog od najvecih kriminalaca Balkana .
I sad cjeli narod treba da sija od srece i da bude i zahvalan svim onim osobama koje nesto znace u ovoj drzavi a koji su uspjeli da podignu i udome ovdje takvog dzeparosa koji je izrastao u najveceg lopovcinu koji se odaziva na ime Fahrudin Radoncic .
Viva kriminalci . :shock:
in&san

#7 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by in&san »

Pravda30 wrote:
combe wrote:

Ti vec imas dokaze da je ta osoba lopov? Ako ih imas zasto ih ne dostavis sudu? Ili si samo bio informisan od nase nenadmasive informativne agencije "rekla kazala".

ma sve su ti ovo mahalci , ko kakve tetkice krenule u mahalu pa laprdaju... :lol:
combe

#8 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

Pravda30 wrote:
combe wrote:

Dokazi da je ta osoba lopov su pred nasim ocima jer covjek je dosao u BiH go i bos i nema tog legalnog biznisa koji moze da donese toliku lovu u tako kratkom vremenu .
Vrijeme u kojem je stecena ta kolicina novca su najveci i neoborivi dokaz da se ta osoba obogatila na nelegalan nacin.
Kriminalci posjeduju i jednu za njih pogubnu karakteristiku da su pored drugih sposobnosti i svi odreda Glupi .
Da nije tako taj Fahro bi sjeo i sracunao Vrijeme i Lovu i vidio da jedno sa drugim nejde . Nejde pa nejde .
winetou

Post by winetou »

Mozes misliti kako se sve zemlje svijeta utrkuju za bjelosvjetskim kriminalcima
Englezi i Roman Abramovic. To je najpoznatiji slučaj, ima toga još :D
in&san

#10 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by in&san »

combe wrote:
Pravda30 wrote:
combe wrote:

Dokazi da je ta osoba lopov su pred nasim ocima jer covjek je dosao u BiH go i bos i nema tog legalnog biznisa koji moze da donese toliku lovu u tako kratkom vremenu .
Vrijeme u kojem je stecena ta kolicina novca su najveci i neoborivi dokaz da se ta osoba obogatila na nelegalan nacin.
Kriminalci posjeduju i jednu za njih pogubnu karakteristiku da su pored drugih sposobnosti i svi odreda Glupi .
Da nije tako taj Fahro bi sjeo i sracunao Vrijeme i Lovu i vidio da jedno sa drugim nejde . Nejde pa nejde .

gdje se to tako govori "nejde" pa "nejde" :lol:
kike

Post by kike »

YU je bila socijalisticka zemlja i niko nije imao privatnu tvornicu pa je naslijedio

Dalje....

Rat je donio pustos i bijedu

Poslijeratna menadzerska placa je izmedju 3.000 i 5.000 KM

to su najvece place

Da li je 10 godina dovoljno da se po ovoj mjesecnoj placi covjek obogati?

Nije...

Kako je onda moguce doci iz Sandzaka sa najlon kesom i za 15 godina imati tormnjeve, a da je sve cisto i posteno?

Odgovor: Nikako
combe

Post by combe »

car-x wrote:sve su to zaostavistine komunizma i socijalizma u kojem su svi (ko fol) bili jednaki i imali isto. i onda, cim se neko izdizo od ostalih, bio je ili lopov ili neki strani faktor..

kopex sarajlic (nadam se da vas je dosta culo za njega) je svojevremeno bio kovac. potkivo je konje i tako zaradio za put u njemacku. u njemackoj je radio i zaradio prvi kamion, MAN.. s kamionom se vratio u bosnu i nekad 60-ih i 70-ih godina bio jedan od prvih autoprevoznika u mojoj mahali. radeci kamionom kupio je bager, pa rovokopac, pa grtalicu, i tako u nedogled.. pa onda prva cisterna. pa jos jedna..

pa je danas tu gdje jeste.. pa ce se opet naci neko da za njega kaze da je kriminalac.. kao i za sve ostalo.. samo zato sto ima vise nego neko drugi.. to sto je cojk sve postigo svojim radom je sasvim svejedno..

mene skroz nervira kad cujem nekog da prica nesto kao: e pa on sverca ili on radi ovo ili ono.. pa idi i ti covjece.. fazon kapitalizma je da svi mogu raditi sta hoce sve dok za to imaju love..

druga je stvar sto ima u kukolja u svemu tome, koji su se na racun drzave i neplacenih poreza preko noci obogatili.. ali to je opet druga prica i tu drzava treba da pokaze zube..
Da , u nekim stavovima se slazem ali evo na primjer ,
Taj sarajlic nije se mogao obogatiti na legalan nacin tj. da je on placao porez drzavi nikad se on nebi obogatio a drzavni porez je novac iz kojeg se obezbjedjuju sredstva za drzavu i razne fondove iz kojih je finansiraju nneke kategorije stanovnistva . Neplacanje poreza je direktna pljacka naroda itd .
Ako se ne varam i sam Sarajlic je u jednom intervjuu pricao da u to vrijeme nije placao porez a od poreza zivi zdravstvo.skolstvo.penzioneri ...

Ovo ti nije tacno ,
Fazon kapitalizma je da -radis kako hoces ali neces dokle hoces -.
Fazon kapitalizma je - Porez za postene a Zatvor za lopove - .
RPM

Post by RPM »

combe wrote: Fazon kapitalizma je da -radis kako hoces ali neces dokle hoces -.
fazon kapitalizma je rijeka amazon u kojoj veca riba jede manju, a ti rodjak plivaj kako znas, ako se budes puno obazirao iza i oko sebe odnese te vrtlog ... :D
combe

Post by combe »

winetou wrote:
Mozes misliti kako se sve zemlje svijeta utrkuju za bjelosvjetskim kriminalcima
Englezi i Roman Abramovic. To je najpoznatiji slučaj, ima toga još :D
Abramovic nije opljackao Engleze a cim bi pokusao riknuo bi .
Fahro nije opljackao Crnu Goru vec BiH o tom je rijec .
combe

Post by combe »

RPM wrote:
combe wrote: Fazon kapitalizma je da -radis kako hoces ali neces dokle hoces -.
fazon kapitalizma je rijeka amazon u kojoj veca riba jede manju, a ti rodjak plivaj kako znas, ako se budes puno obazirao iza i oko sebe odnese te vrtlog ... :D
Fahro je opljackao ovu drzavu i ovaj narod i da je on nije tako bezdusno opljackao vjerovatno bi nekoliko sehidskih familija imale krov nad glavom , vjerovatno bi zdravstvo uspjelo spasiti nekoliko zivota itd.
O tom je rijec .
kub lajkan

#16 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by kub lajkan »

Pravda30 wrote:
combe wrote:

Ovo je isto da te sad neko pita: imas li TI dokaze da je Radovan Karadzic ratni zlocinac? Ako TI nemas dokaze, onda je sve to oko Karadzica samo rekla-kazala...
combe

#17 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

kub lajkan wrote:
Pravda30 wrote:
combe wrote:

Ovo je isto da te sad neko pita: imas li TI dokaze da je Radovan Karadzic ratni zlocinac? Ako TI nemas dokaze, onda je sve to oko Karadzica samo rekla-kazala...
Vise nego tacno .
samo glupi ljudi mogu potezati pitanje dokaza jer oni ne razumiju faktor Vrijeme i faktor Novac . A jedno bez drugog neide .
dugi

Post by dugi »

car-x wrote:sve su to zaostavistine komunizma i socijalizma u kojem su svi (ko fol) bili jednaki i imali isto. i onda, cim se neko izdizo od ostalih, bio je ili lopov ili neki strani faktor..

Ovo je primjer da se covjek moze obogatiti relativno posteno, samo ti treba jedno 50-ak godina vremena i ako te do 80-e ne spuca infarkt imas sanse da malo uzivas u tome. Naravno uzivace vise djeca doticnog :-D

Znam da ne postoji apsolutno postenje, tako da nema privatnika koji nece pokusati da ne plati porez ako je ikako moguce. Znaci da je i onaj mali piljar koji utaji 100KM poreza kriminalac :)
Naravno ima i milionskih duznika ali oni su trenutno na vlasti ili imaju kontakte sa vlastima tako da su nedodirljivi. Neki grade tornjeve da pokazu sta moze covjek ako nije posten, a usput da pokazu gdje su otisle pare penzionera i socijalnih slucajeva :roll:
Neka se vidi da ja Fahro NAMA napravio tornjeve i da te pare nisu iskoristene u, ne daj Boze, privatne svrhe :D

Ovi ratni i poslijeratni bogatasi nisu vrijedni rasprave, kad se zna da je njihovo bogatstvo raslo na krvi, pljacki i ubistvima :sad:
car-x

#19 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by car-x »

meni se cini da je ovo tema cisto iz zavidluka. ako neko godinama nije placo porez i na racun toga se obogatio nije kriv on, nego drzava koja mu je to omogucila.

a to za hasu sarajlica ti ne vjerujem nikako. ne ulazim u to da li je placo porez ili nije, ali da je sam to reko u jednom intervjuu, to bi volio na pismeno da vidim.. mani se mahalskih prica..
Nex

#20 Ma ajde

Post by Nex »

[size=18]Zao mi je ali ti je jadovan zlocinac, durmitorski opanak, Dr.Jekil. Dokazano iako to tebi valjda treba uklesat na kamenu plocu sto lezi u tvojoj glavi.
Sta ste se digli protiv Fahrudina Radoncica. Covjek ima novinsku kucu a mogli su je i drugi imati da nisu bancili po kafanama i cekali kada ce im neko govno donijeti (ekskluzivnu, tajnog sadrzaja iz BG-Zg kuhinje) vijest.
Sta ces kada bosnjaci teroristi, avazovstina, i ostale teme ne daju nekima mira a oni gube glasove, podrsku, svoje clanove, slijepa crijeva i sada tlo pod nogama pa im pola kongresa prodje u avazovstini -najvecem zlu nakon jabuke i izgona iz Edenskog vrta. Sta ces kada borci -cetnici vise vole Avaz no koku komunjarku. Pa ovo je demokratsko drustvo, nece nam se nametati Causesku, prijetiti se gulagom.

To Fahro care, imao si odlican intervju sinoc, bez srkleta, bez vrijedjanja, profesionalan.

Nisam sandzaklija ali da napomenem Fahri, kupi zivota ti Sarajevo i Zelju pa da crknu "istomisljenici", sitni regionalni fasisti.
combe

Post by combe »

dugi wrote:

Ovo je primjer da se covjek moze obogatiti relativno posteno, samo ti treba jedno 50-ak godina vremena i ako te do 80-e ne spuca infarkt imas sanse da malo uzivas u tome. Naravno uzivace vise djeca doticnog :-D

Znam da ne postoji apsolutno postenje, tako da nema privatnika koji nece pokusati da ne plati porez ako je ikako moguce. Znaci da je i onaj mali piljar koji utaji 100KM poreza kriminalac :)
Naravno ima i milionskih duznika ali oni su trenutno na vlasti ili imaju kontakte sa vlastima tako da su nedodirljivi. Neki grade tornjeve da pokazu sta moze covjek ako nije posten, a usput da pokazu gdje su otisle pare penzionera i socijalnih slucajeva :roll:
Neka se vidi da ja Fahro NAMA napravio tornjeve i da te pare nisu iskoristene u, ne daj Boze, privatne svrhe :D

Ovi ratni i poslijeratni bogatasi nisu vrijedni rasprave, kad se zna da je njihovo bogatstvo raslo na krvi, pljacki i ubistvima :sad:
Postoje mali veci i veliki kriminalci , postoje i mali veci i veliki utajivaci poreza ali postoje i
male vece i velike KAZNE za mala veca i velika krivicna djela .
Mjesec za 100km
Godina za 5000km
Dvadeset godina za 5000000 km .
Itd.
Fahro bi vjerovatno lapio dozivotnu .
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Samo jedno pitanje vezano za temu, zasto se bogatstvo uvijek mora mjeriti u parama? Bogatstvo je biti zdrav, imati neko duhovno zadovoljstvo u sebi, biti skolovan, samo znati citati je veliko bogatstvo u danasnjem svijetu gdje mnogi nemaju ni kruha za dan, imati zive roditelje je veliko bogatstvo. :) Ne zavisim onima koji imaju vise para od mene, nadam se da su ih zaradili na posten nacin a ne na racun drugih. Samo nek ne zaborave da nisu sami na ovom svijetu i da ima i drugih koji se bore za barem jedan mali komad od onoga sto oni posjeduju.

Nije sve u parama, ima nesto i u nama samima :)
combe

#23 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by combe »

car-x wrote:meni se cini da je ovo tema cisto iz zavidluka. ako neko godinama nije placo porez i na racun toga se obogatio nije kriv on, nego drzava koja mu je to omogucila.

a to za hasu sarajlica ti ne vjerujem nikako. ne ulazim u to da li je placo porez ili nije, ali da je sam to reko u jednom intervjuu, to bi volio na pismeno da vidim.. mani se mahalskih prica..
Dobre ti logike,
Pa nije onda ni Raso kriv sto se narod nije naoruzao i pruzio otpor zlocincima a on je najavljivao te zlocine .
I u pravu si ti , jer je drzava jedini krivac sto je Fahro opljackao narod .
A vidi belaja , onaj najglavniji u drzavi u vrijeme fahrine pljacke sad je na sehidskom mezarju i njegov mezar danonocno cuvaju vojnici Armije BiH .
A upravo je njega Fahro dizao nebu pod oblake .
Racumica je jasna , jelde ! :zzzz:
Last edited by combe on 11/02/2005 14:04, edited 1 time in total.
in&san

#24 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by in&san »

combe wrote:
kub lajkan wrote:
Pravda30 wrote:

Vise nego tacno .
samo glupi ljudi mogu potezati pitanje dokaza jer oni ne razumiju faktor Vrijeme i faktor Novac . A jedno bez drugog neide .

hhahaha cuj ovog sta lupa i pise, pa kad je rekla - kazala zasto onda
taj zlikovac Karadzic ne izadje iz rupe u kojoj ga cuvate....
in&san

#25 Re: Moze li u BiH covjek biti bogat da nije kriminalac?

Post by in&san »

combe wrote:
car-x wrote:meni se cini da je ovo tema cisto iz zavidluka. ako neko godinama nije placo porez i na racun toga se obogatio nije kriv on, nego drzava koja mu je to omogucila.

Dobre ti logike,
Pa nije onda ni Raso kriv sto se narod nije naoruzao i pruzio otpor zlocincima a on je najavljivao te zlocine .
I u pravu si ti , jer je drzava jedini krivac sto je Fahro opljackao narod .
A vidi belaja , onaj najglavniji u drzavi u vrijeme fahrine pljacke sad je na sehidskom mezarju i njegov mezar danonocno cuvaju vojnici Armije BiH .
A upravo je njega Fahro dizao nebu pod oblake .
Racumica je jasna , jelde ! :zzzz:

combe i kumb lajkan o kome o cemu oni o svom rasi hahahah :lol:
Post Reply