Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Juliuscezar

#51 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Juliuscezar »

bitanga_sa_otesa wrote:
bhnapoleon1 wrote: Da svi rodjeni u Sarajevu su fina gradska raja, ne daj boze da je nko rodjen i odrastao u Saraj'vu propalica dok su svi oni koji dođu sa strane huligani. Povraća mi se od ovakvog pisanja na forumu i razmišljanja.
Na osnovu čega ste zaključili da ovo nije uradio neko ko upravo ne potice od tih sarajevskih "aga i begova".
pa povrati,niko ne kaze da su svi cvjecke,ali ja ne poznajem nikog ko je rodjen u sarajevu da bi uradio ovako nesto.ovakve stvari rade samo neodgojeni primitivci i destruktivci ...i nisam rodjen juce, vec prije 40 godina.i ne poznajem nikakve age i begovske familije,vec normalnu raju...
Da rade neodgojeni primitivci i destruktivci, ali biti primitivac ili destruktivac ne zavisi od toga je li se rodjeno u Sarajevu ili ne. To sto vi ne poznajete ne znaci da ne postoje osobe koje bi uradile to. Mogu i ja reci ne poznajem nikoga ko nije rodjen u Sarajevu da bi dosao unistavati po njemu.

Svi gradovi na svijetu imaju huligane, klošare, propalice samo se neku znaju nositi sa tim problem , a naši znaju reci Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća.
JThomas

#52 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by JThomas »

naravno da postoje i smiješno je to i dovoditi u pitanje.
Thorgerson

#53 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Thorgerson »

To je li neko rodjen ovdje ili ne, nema nikakve veze.
A jos je gluplje izjaviti ja ne znam nikoga ko bi to uradio. :-) Sta to znaci?

Pa ko onda pravi ove probleme i unistava javna dobra? Duhovi? Dodju iz drugih gradova jel i unistavaju?

Pa jbt ovaj grad ima 400k ljudi, koja je otprilike ovdje na forumu dob forumasa? Je li se vi druzite sa tinejdzerima, ja ne?
Da ne govorimo o tome da tinejdzer kuci i tinejdzer sa rajom su totalno dvije razlicite stvari.

Evo ne znam ni ja nikoga ko bi ovo radio, ali vidjam klosare za koje mogu tvrditi da im nije problem pocupati drvo, isarati zgradu itd. Dakle, neko to radi. Je li rodjen ovdje ili nije nema nikakve veze. I da nije rodjen ovdje, treba mu neko objasniti da to ne smije i kazniti ga.

A ne nasa prica se uvijek svede, ma to ne bi mi, to su ove doslje. I tako mi dok pricamo nema zgrade da nije isarana, parka da nije razjeban itd.

Otkriti djubrad koja su ovo uradila. Fino im isporuciti kovertu roditeljima (jer sam siguran da su u pitanju balavci), pa cete vidjet hoce li im opet pasti na pamet.

Mojim roditeljima je jednom policija dosla na vrata zbog jednog belaja, bezazlenog, koji nije ni 2% ovoga. Malo je falilo da zaginem, jer je stari htio da me baci kroz prozor.

Samo po dzepu.

Jer grad je postao fuj. One grafite kad vidim pozli mi. Ok, ne mogu se svi uhvatiti, ali uhvati jednog i daj za primjer ostalima sta ce im se desiti.
Banksy

#54 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Banksy »

Thorgerson wrote: Samo po dzepu.
upsy_daisy

#55 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by upsy_daisy »

Jedne godine slučajno se obreh u mjestu pored Mostara, sa prelijepom rijekom koja protiče kroz mjesto.Blizu izvora rijeka kao u bajci.... čista, čista, piti se može... i takva je cijelim tokom do ..prvih kuća.Tu nastaju tetrapaci od mlijeka, razne kese sa smećem, flaše, itd.
Nisam mogla vjerovati.Tako da sam duž sela propratila tok rijeke i situacija je bila ista kroz cijelo selo i riječni tok.Bukvalno sa prozora su bacali.
I šta reći?I ja sam za kaznu, ali tu bi dijelio te kazne neki ROĐO pa da se ne bi zamjerio kome ne bi kazni ni bilo.
:roll:
Banksy

#56 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Banksy »

Istina. Nema ljepše, a prljavije prirode od one u užoj mostarskoj regiji ...
JThomas

#57 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by JThomas »

u hercegovini su svakako svi rođe i kumovi :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#58 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

Thorgerson wrote:To je li neko rodjen ovdje ili ne, nema nikakve veze.
ima mjesto rodjenja itekako veze....izvini glup sam,nece se vise ponoviti..
zao mi je sto ne poznajem raznorazne papke i međede iako ih vidjam po ulici stalno...eto ako ima neko takav na forumu volio bih ga upoznati.
Ommadawn

#59 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote:
zao mi je sto ne poznajem raznorazne papke i međede iako ih vidjam po ulici stalno...eto ako ima neko takav na forumu volio bih ga upoznati.
I moji rođaci koji žive u Sarajevu, neki rođeni prije a neki poslije rata, imaju roditelje koji su se doselili u Sarajevo pa niko od njih nije sklon uništavanju.
Moj otac je sa sela došao kao mlad u Sarajevo, nije ga uništavao za sve godine dok je tamo živio, nego ga čak gradio.
Nagledao sam se masu vandala ovdje u Švedskoj i mahom su bili graCka raja Banja Luke, Saraj'va, Mostara (maajke mi) i Zenice - skloni uništavanju, prevari, krađama i šta sve ne.

Prije rata u novouseljenoj zgradi u BL ja nacrtao nešto na zidu - poslije par šamara od staraca sam četkom ribao zid dok nisam očistio. Nije mi više na um palo nikada.

Sve je to do kućnog odgoja djeteta neovisno da li u selu ili gradu se isti provodi.
Banksy

#60 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Banksy »

Ommadawn wrote:
Sve je to do kućnog odgoja djeteta neovisno da li u selu ili gradu se isti provodi.
Tačno, kućni odgoj, ali i novčana kazna koja onda taj odgoj diže na novi, efikasniji nivo.
zavezata-vreca

#61 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by zavezata-vreca »

Onakvu drzavu smo unistili a da ne unistimo rukohvat lift klupu ili fasadu.
vješalica

#62 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

O'zone wrote: Image

.
#Igor Buzov na zidu piše
avetinja

#63 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by avetinja »

Stoka pogana. Uništi sve što nije tvoje i boli te briga, to im je mentalitet. Ne znaju šta će od bijesa, pa razvaljuju gdje god šta stignu. Davno, početkom 2000-te, sa nebodera na Grbavici sam vidio kako troje mladih uništavaju ljuljačke. Iz čista mira počeli divljati kao da su sa lanca pušteni. Inače, klupe redovno stradaju. Ja ne razumijem mentalitet ljudi koji svjesno idu izvaljivati klupe, saobraćajne znakove, kande za smeće...
vješalica

#64 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

igrališta koja su nikla iza rata u ime zabave i jedne kulture življenja u gradu
su brzo uništena od stanovnika
tako da to previše ne iznenađuje
stajališta imala kante za smeće,sada nemaju
postojale su i obične kante za smeće pa ni njih nema
pa i one betonske su uništene
pothodnik sa slika uništen totalno,neosvjetljen,sav išaran,zapaljeni liftovi,smeće baca ko stigne ono usput i tako dalje
ovdje treba onu meksičku vojsku do zuba naoružanu angažovati da čuva,ko se od klošara odluči da uništava ubiti ga treba na licu mjesta
P308

#65 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by P308 »

vješalica wrote: #Igor Buzov na zidu piše

:thumbup:
Ima i FB profil.
vješalica

#66 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by vješalica »

P308 wrote:
vješalica wrote: #Igor Buzov na zidu piše

Ima i FB profil.
a piše i buba corelli
to je neki lik sa umjetničkim imenom-ovi furač reperi
naravno unaprijed se izvinjavam ukoliko dotični nisu cvrljali po zidu
dječak sa šibicama

#67 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by dječak sa šibicama »

potpisani vandali, ne znam jesu li ovi spalili lift ali su ostavili svoj zvjerski potpis na zidu... inace o ovom debilu pisu kao o "perspektivnom muzicaru" koji se bori protiv zla zvanog turbofolk.

Bitno da je on potpis metno. I da se on i njegovi debili od fanova loze na "gangsta rep".
nema me tamo

#68 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by nema me tamo »

bach wrote:Prilikom snimanja spota pirotehnika malo izmakla kontroli

Obećali da će sve okrečiti kada potpišu ugovor sa produkcijskom kućom Puff Daddya...
Ccc.
spreca

#69 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by spreca »

sema911s wrote:
dezurni_ucenik wrote:Cemu potreba za modernizacijom ovog drustva kad smo mi svi generalno zapeli u srednjem vijeku. Jos nam fali epidemija kuge i paljenje vjestica na lomaci.
Kuga je krenula(samo u obliku nekih drugih baja)... Lomace, lincove imas u vidu bradonja, samo sto se o tome sutii
I mozda bi pomoglo da vrate slavnu Miliciju
Thorgerson

#71 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Thorgerson »

bitanga_sa_otesa wrote:
Upravu si, izvini.

Cim se rodis u Sarajevu, automatski si ko pcela i mrav. Odmah znas gdje, sta kako.

Ja ne poznajem nijednog klosara, koji je rodjen u Sarajevu. Svi oni su odnekle uvezeni, sjeme im se zatrlo.

:oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#72 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by bitanga_sa_otesa »

Thorgerson wrote:
Cim se rodis u Sarajevu, automatski si ko pcela i mrav. Odmah znas gdje, sta kako.

Ja ne poznajem nijednog klosara, koji je rodjen u Sarajevu. Svi oni su odnekle uvezeni, sjeme im se zatrlo.

dovoljan dokaz su ti lobanje i postupak one dvojice sto bacise djevojku s litice...sto kazu stari ljudi:pametnom je i isaret dosta ..... izvini zurim,idem da ne smetam :run:
Thorgerson

#73 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by Thorgerson »

bitanga_sa_otesa wrote:
Thorgerson wrote:

dovoljan dokaz su ti lobanje i postupak one dvojice sto bacise djevojku s litice...sto kazu stari ljudi:pametnom je i isaret dosta ..... izvini zurim,idem da ne smetam :run:
A ti poredjenja jebote zivot...

Pa evo šešelj je rodjen u sarajevu, neki od najvecih zlocinaca koji su harali gradom su rodjeni ovdje...

Kakve to jebene veze ima?

Brate trebas se malo preispitati. Ne mozes ljude etiketirati odmah cim saznas gdje su rodjeni. Izadji malo van ovog kantona, prodji malo svijeta...

Jebote gdje ja zivim i s kim.

:run:
karanana

#74 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by karanana »

seselj je rodjen u trebinju
edit: ipak je izgleda u sarajevu. nastavite kao da nista nisam rekao
strong69

#75 Re: Može li se više dotaći dno u ovome gradu?!

Post by strong69 »

Danas sam naucio nesto novo. Mjesto rodjenja odreduje covjeka. Pogotovo ako je to u Sarajevu. Nisu vazni ni roditelji, ni skola. Ni obrazovanje. Dovoljno je da ti u rodnom listu pise da si rodjen u Sarajevu.

:izet: :izet: :izet:
Post Reply