moze li se stati u kraj???

the_stick
Posts: 1170
Joined: 16/02/2002 00:00

#1 moze li se stati u kraj???

Post by the_stick »

Danasnji tekst iz avaza...
Zašto SDA, nakon 23 godine, mora u opoziciju: Prodali su državu radi interesa pet porodica
Nije ni lako, moram priznati, ovih dana biti Suljo Tihić, održavati državnu mafiju, a istovremeno glumiti nedužnog i brižnog demokratu

Autor Omer ČEVRA | Objavljeno 08.06.2012. u 06:14
Prvaci SDA na okupu: Odbijaju priznati izbornu volju naroda i građana Slatki psić je moj pas Pancho. Inteligentno malo stvorenje. Čim uzmem nešto da jedem, dotrči i sjedne pokraj mene, spusti okice, rastuži se, savije uhice i moli me pogledom da mu poklonim komadić hrane! Tako nekako su mi izgledali Sulejman Tihić, predsjednik SDA, i njegov intelektualni pokrovitelj i savjetnik, profesionalni konobar Asim Sarajlić - bravče kada su shvatili da će uistinu, nakon 20 godina vladavine, ostati bez vlasti i morati ići u opoziciju!

Nije ni lako, moram priznati, ovih dana biti Suljo Tihić, održavati državnu mafiju, a istovremeno glumiti nedužnog i brižnog demokratu te, pod plaštom državnih i nacionalnih interesa, puniti džepove svojih najbližih porodica i najbližih saradnika!

Ideološka srž

Još je nezabilježeno u parlamentarnoj demokratiji da jedna stranka ne želi odstupiti s pozicija, bez obzira što postoji nova dogovorena parlamentarna većina, koja je odredila svoju sudbinu zajedničkog djelovanja. Zar je moguće da jedna stranka koja sebe naziva demokratska, stranka koja deklarativno štiti interese građana BiH, stranka kojoj su, kako to vele džukele sa slike, "građani i njihovi interesi prioritet", odbija priznati izbornu volju svih naroda i građana u BiH te legitimitet nove potencijalne parlamentarne većine!

Drugim riječima, oni nam poručuju: "Ili ćemo biti u vlasti, ili države neće biti!" Ova njihova strategija perfektno se uklapa u ideološku srž i programsku platformu "stranke demokratske akcije", koja je već jednom, prije 23 godine, prodala državu i žrtvovala njene građane, isključivo radi finansijskih interesa pet porodica i njihovih najbližih saradnika!

Teško je za SDA prihvatiti činjenicu da se BiH ipak demokratizira. Teško je prihvatiti činjenicu da kleptokratija koju je SDA stvorila polako nestaje, da građani postaju sve svjesniji i demokratski zreliji. Koliko god se SDA borila protiv uspostave demokratije i vladavine prava, koliko god mislila i vjerovala da će građani BiH vječno živjeti u strahu i grču kao zemljoradnici na usluzi našim begovima, moram ih razočarati. Pravna država dolazi, mic po mic, korak po korak.

Vakuum baliluka

Nevjerovatno je licemjerstvo koju SDA svojim izjavama i djelima demonstrira negiranjem izborne volje svih građana ove države, odbijajući prihvatiti demokratske principe 21. stoljeća te želeći vječno živjeti u uspostavljenom feudalizmu i vakuumu balinluka, u kojem su oni begovi, a svi mi kmetovi!

Objektivno analizirajući, SDA ne zaslužuje više biti vlast. Ne zato jer ja tako mislim, nego zato što nas je dovela, prema svim ekonomskim pokazateljima, na dno Evrope. Svoje funkcionere je drastično obogatila, korupciju sistematsku podržavala i aktivno u njoj učestvovala te se pokazala nesposobna i nekompetentna kao faktor koji će voditi ovu državu ka evropskim integracijama!

Problem je samo što SDA ne može prosto da ide u opoziciju, jer ona nije stvorena da bude u opoziciji. Ona je stvorena da bude vlasnik društva, a ne njen kritičar! To je njena historijska uloga. Ona nikad nije ni pomislila da postoji mogućnost demokratizacije, tj. sve ove godine je radila isključivo, svim silama, da se BiH ne demokratizira i da vječno ostane u vakuumu balinluka.

Naredni period u Sarajevu bi mogao biti vrlo nezgodan. Sve je moguće. Državna mafija neće mirno otići. SDA-ovi borci će se kao lavovi boriti za svoje lične interese, za svoje pare, za svoje upravne i nadzorne odbore, za svoje automobile, za svoje vile, za svoje vikendice, za svoje fondove, za svoje tendere, za svoje privatne firme!

Naravno, sve u ime državnih interesa, građana BiH i bošnjačkog naroda!

Šta je s pokradenim novcem od donacija?

Hronološki gledano, SDA je od svog nastanka djelovala isključivo za svoje interese! Svjesno je iskoristila priliku tranzicije za lično bogaćenje! Svjesno je ušla u rat i svjesno napravila dogovor s agresorom, svjesno gurnula narod u klanje i svjesno je podijelila međusobno sve državne resurse, svjesno je pobila i protjerala intelektualnu elitu, a kao zamjenu postavila švercere i oportuniste, taktički je postavila Bakira Izetbegovića na čelo Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva, svjesno je pokrala desetine milijardi donacija koje su pristizale iz islamskog svijeta, žrtvovala je Srebrenicu, prevarom s certifikatima pokupovala cijelo Sarajevo i, na kraju, kao nagradu za genocid, pristala na Republiku Srpsku! Nakon što su sebe upisali u gruntovnicu cijelog Sarajeva, odnosno postali vlasnici grada Sarajeva, počeli su polako pokradeni novac od donacija prebacivati u raznorazne fondove po islamskom svijetu, a onda, preko svojih državnih instrumenata, predstavljali vlastiti pokradeni novac kao strane investicije raznoraznih fondova koji, navodno, ulažu u razvoj BiH!
Nisam ljubitelj SDA, bar ne ove strukture koja je tu zadnjih 15-ak godina, i drago mi je sto su izbaceni iz vlasti. Ali sto je previse, previse je. Je li stvarno moguce da ovom avazu bas niko nista ne moze? Zar nemaju neki novinarski principi i udruzenja koja nalazu da rijec 'dzukela' nije primjerena za clanak. Zar nema neko pravilo da novinari trebaju da izvjestavaju, a ne pisu neko svoje licno, frustrirano misljenje. Navodi sa kraja clanka nisu vrijedni ni komentarisanja. Ja samo cekam da pocnu izvlaciti 'slike' Alije i naravno Bakira, kako sa Karadzicem i Mladicem stoje iznad Sarajeva i daju nalog gdje da se puca. Sto je najtuznije, ovaj nas neobrazovani narod ovo cita i upija kao spuzva. Moze li se ikako stati u kraj budalastinama i ovako nebuloznim tekstovima???
m_l
Posts: 1804
Joined: 06/06/2012 21:19

#2 Re: moze li se stati u kraj???

Post by m_l »

Jadno i bijedno! Da cijelu Bosnu poplocaju suhim zlatom, badava je, kad su ovoliko nekulturni. Neka nam je dragi Bog na pomoci sa dolazecom politickom kobinacijom. I da, nisam postovalac tihicevske politike, ali dolazeca ekipa Zlaja & Fahro & Co. su, bojim se, pocetak kraja bosnjackog naroda.
User avatar
baustelac
Posts: 1401
Joined: 16/07/2005 09:05
Location: AC-DE

#3 Re: moze li se stati u kraj???

Post by baustelac »

Od ponedjeljka nas ocekuje bolja buducnost....
User avatar
Chisum
Posts: 4685
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#4 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Chisum »

the_stick wrote: Ja samo cekam da pocnu izvlaciti 'slike' Alije i naravno Bakira, kako sa Karadzicem i Mladicem stoje iznad Sarajeva i daju nalog gdje da se puca.

Tesko... rijetke su ratne slike malog princa iznad povrsine zemlje...



Inace, interesantan je ovaj rasplet izmedju SDA i njihovog Frankensteina od Berana, covjeka koji se samo u okruzenju koje su oni stvarali mogao dogurati dokle je dogurao... otkad se Franki oteo kontroli, jecaji s mindera ne jenjavaju.

Image
Last edited by Chisum on 08/06/2012 21:38, edited 2 times in total.
User avatar
Platformas
Posts: 1323
Joined: 07/08/2011 09:45
Location: /public_html
Contact:

#5 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Platformas »

m_l wrote:Jadno i bijedno! Da cijelu Bosnu poplocaju suhim zlatom, badava je, kad su ovoliko nekulturni. Neka nam je dragi Bog na pomoci sa dolazecom politickom kobinacijom. I da, nisam postovalac tihicevske politike, ali dolazeca ekipa Zlaja & Fahro & Co. su, bojim se, pocetak kraja bosnjackog naroda.

I ja sam bas zabrinut, dvadeset godina pod vodstvom SDA drzava prosperirala, nezaposlenih bosnjaka skoro da nema ili bolje receno ima samo onih koji nece da rade al i za njih je SDA obezbijedila finansiranje jer svi nezaposleni bosnjaci imaju 850 KM primanja sa biroa dok ne nadju posao.

Sad nam se bas crno pise.
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Nije tačno da princ nema ratnih slika! :oops:
Image
User avatar
Chisum
Posts: 4685
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#7 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Chisum »

Je l' mu ovo sef za izlaska? Ono, petak, subota... :lol:
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Chisum wrote:Je l' mu ovo sef za izlaska? Ono, petak, subota... :lol:
Tebi smiješno a čovjek je morao prvo isprazniti sadržaj da bi sebi napravio mjesta,
veliko je to zahmećenje i srklet. :oops:
Innovation
Posts: 4229
Joined: 23/03/2011 11:58

#9 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Innovation »

I da je tako kako kazete, posteno je priznati da bi svako od nas svog sina jedinca pokusao zastititi na sve moguce nacine.Zato su otac i sestre bili istureni za sve nas. Zao mi je sto ovdje nema forumasa koji mogu reci istinu, a ne ovi sto se drze rekla kazala pa jos malo dodaju.
User avatar
Platformas
Posts: 1323
Joined: 07/08/2011 09:45
Location: /public_html
Contact:

#10 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Platformas »

Innovation wrote:I da je tako kako kazete, posteno je priznati da bi svako od nas svog sina jedinca pokusao zastititi na sve moguce nacine.Zato su otac i sestre bili istureni za sve nas. Zao mi je sto ovdje nema forumasa koji mogu reci istinu, a ne ovi sto se drze rekla kazala pa jos malo dodaju.
Da, ali mu nebi dozvolio da krade od sirotinje, mudruje o ratu, prica kako je on propatio nesto, nebi se nikad kandidovao za predsjednika istog naroda koju je njegova porodica unistila, bilo bi ga stid.
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#11 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Innovation wrote:I da je tako kako kazete, posteno je priznati da bi svako od nas svog sina jedinca pokusao zastititi na sve moguce nacine.Zato su otac i sestre bili istureni za sve nas. Zao mi je sto ovdje nema forumasa koji mogu reci istinu, a ne ovi sto se drze rekla kazala pa jos malo dodaju.

Istureni?IKM? :?Ma hajde. :oops:
Moju su porodicu i desetine hiljada drugih izložili pogromu svojom mediokritetskom politikom,živio sam ko' pseto
pod zemljom 4 godine i borio se kao životinja da sačuvam glavu,a ni to nije bilo dosta već su poslije rata nas
nemilosrdno pljačkali i radili sve ono što su radili(detalji opisani na temi SDA all about :oops: ).
Za njih na ovome svijetu adekvatne kazne nema! :!:
User avatar
Chisum
Posts: 4685
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#12 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Chisum »

Prije nego replicirate, ne zaboravite kome replicirate...
Innovation wrote:Ima jedna jako lijepa pjesma, koja kaze "Hvala BiH Armiji, SDA i Aliji, sto smo zivi ostali, sto smo svoji postali...........".
:lol: :lol:

A sto se ovoga tice...
Innovation wrote:I da je tako kako kazete, posteno je priznati da bi svako od nas svog sina jedinca pokusao zastititi na sve moguce nacine.Zato su otac i sestre bili istureni za sve nas. Zao mi je sto ovdje nema forumasa koji mogu reci istinu, a ne ovi sto se drze rekla kazala pa jos malo dodaju.
... objasni to majkama i ocevima koji su s ponosom svoje sinove pratili u borbu... pogotovo danas im to objasni, kada im kraj mezara sinova o borbi i davanju zivota prica jedan ovakav podrumas, pa uz sve to jos i poruci da ima dovoljno onih koji ce opet da ginu, ako pripuca.... dok on broji kesh u sefu.

Last edited by Chisum on 08/06/2012 22:19, edited 2 times in total.
HM 2011
Posts: 4736
Joined: 26/06/2011 22:58

#13 Re: moze li se stati u kraj???

Post by HM 2011 »

the_stick wrote:Danasnji tekst iz avaza...
Zašto SDA, nakon 23 godine, mora u opoziciju: Prodali su državu radi interesa pet porodica
Nije ni lako, moram priznati, ovih dana biti Suljo Tihić, održavati državnu mafiju, a istovremeno glumiti nedužnog i brižnog demokratu

Autor Omer ČEVRA | Objavljeno 08.06.2012. u 06:14
Prvaci SDA na okupu: Odbijaju priznati izbornu volju naroda i građana Slatki psić je moj pas Pancho. Inteligentno malo stvorenje. Čim uzmem nešto da jedem, dotrči i sjedne pokraj mene, spusti okice, rastuži se, savije uhice i moli me pogledom da mu poklonim komadić hrane! Tako nekako su mi izgledali Sulejman Tihić, predsjednik SDA, i njegov intelektualni pokrovitelj i savjetnik, profesionalni konobar Asim Sarajlić - bravče kada su shvatili da će uistinu, nakon 20 godina vladavine, ostati bez vlasti i morati ići u opoziciju!

Nije ni lako, moram priznati, ovih dana biti Suljo Tihić, održavati državnu mafiju, a istovremeno glumiti nedužnog i brižnog demokratu te, pod plaštom državnih i nacionalnih interesa, puniti džepove svojih najbližih porodica i najbližih saradnika!

Ideološka srž

Još je nezabilježeno u parlamentarnoj demokratiji da jedna stranka ne želi odstupiti s pozicija, bez obzira što postoji nova dogovorena parlamentarna većina, koja je odredila svoju sudbinu zajedničkog djelovanja. Zar je moguće da jedna stranka koja sebe naziva demokratska, stranka koja deklarativno štiti interese građana BiH, stranka kojoj su, kako to vele džukele sa slike, "građani i njihovi interesi prioritet", odbija priznati izbornu volju svih naroda i građana u BiH te legitimitet nove potencijalne parlamentarne većine!

Drugim riječima, oni nam poručuju: "Ili ćemo biti u vlasti, ili države neće biti!" Ova njihova strategija perfektno se uklapa u ideološku srž i programsku platformu "stranke demokratske akcije", koja je već jednom, prije 23 godine, prodala državu i žrtvovala njene građane, isključivo radi finansijskih interesa pet porodica i njihovih najbližih saradnika!

Teško je za SDA prihvatiti činjenicu da se BiH ipak demokratizira. Teško je prihvatiti činjenicu da kleptokratija koju je SDA stvorila polako nestaje, da građani postaju sve svjesniji i demokratski zreliji. Koliko god se SDA borila protiv uspostave demokratije i vladavine prava, koliko god mislila i vjerovala da će građani BiH vječno živjeti u strahu i grču kao zemljoradnici na usluzi našim begovima, moram ih razočarati. Pravna država dolazi, mic po mic, korak po korak.

Vakuum baliluka

Nevjerovatno je licemjerstvo koju SDA svojim izjavama i djelima demonstrira negiranjem izborne volje svih građana ove države, odbijajući prihvatiti demokratske principe 21. stoljeća te želeći vječno živjeti u uspostavljenom feudalizmu i vakuumu balinluka, u kojem su oni begovi, a svi mi kmetovi!

Objektivno analizirajući, SDA ne zaslužuje više biti vlast. Ne zato jer ja tako mislim, nego zato što nas je dovela, prema svim ekonomskim pokazateljima, na dno Evrope. Svoje funkcionere je drastično obogatila, korupciju sistematsku podržavala i aktivno u njoj učestvovala te se pokazala nesposobna i nekompetentna kao faktor koji će voditi ovu državu ka evropskim integracijama!

Problem je samo što SDA ne može prosto da ide u opoziciju, jer ona nije stvorena da bude u opoziciji. Ona je stvorena da bude vlasnik društva, a ne njen kritičar! To je njena historijska uloga. Ona nikad nije ni pomislila da postoji mogućnost demokratizacije, tj. sve ove godine je radila isključivo, svim silama, da se BiH ne demokratizira i da vječno ostane u vakuumu balinluka.

Naredni period u Sarajevu bi mogao biti vrlo nezgodan. Sve je moguće. Državna mafija neće mirno otići. SDA-ovi borci će se kao lavovi boriti za svoje lične interese, za svoje pare, za svoje upravne i nadzorne odbore, za svoje automobile, za svoje vile, za svoje vikendice, za svoje fondove, za svoje tendere, za svoje privatne firme!

Naravno, sve u ime državnih interesa, građana BiH i bošnjačkog naroda!

Šta je s pokradenim novcem od donacija?

Hronološki gledano, SDA je od svog nastanka djelovala isključivo za svoje interese! Svjesno je iskoristila priliku tranzicije za lično bogaćenje! Svjesno je ušla u rat i svjesno napravila dogovor s agresorom, svjesno gurnula narod u klanje i svjesno je podijelila međusobno sve državne resurse, svjesno je pobila i protjerala intelektualnu elitu, a kao zamjenu postavila švercere i oportuniste, taktički je postavila Bakira Izetbegovića na čelo Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva, svjesno je pokrala desetine milijardi donacija koje su pristizale iz islamskog svijeta, žrtvovala je Srebrenicu, prevarom s certifikatima pokupovala cijelo Sarajevo i, na kraju, kao nagradu za genocid, pristala na Republiku Srpsku! Nakon što su sebe upisali u gruntovnicu cijelog Sarajeva, odnosno postali vlasnici grada Sarajeva, počeli su polako pokradeni novac od donacija prebacivati u raznorazne fondove po islamskom svijetu, a onda, preko svojih državnih instrumenata, predstavljali vlastiti pokradeni novac kao strane investicije raznoraznih fondova koji, navodno, ulažu u razvoj BiH!
Nisam ljubitelj SDA, bar ne ove strukture koja je tu zadnjih 15-ak godina, i drago mi je sto su izbaceni iz vlasti. Ali sto je previse, previse je. Je li stvarno moguce da ovom avazu bas niko nista ne moze? Zar nemaju neki novinarski principi i udruzenja koja nalazu da rijec 'dzukela' nije primjerena za clanak. Zar nema neko pravilo da novinari trebaju da izvjestavaju, a ne pisu neko svoje licno, frustrirano misljenje. Navodi sa kraja clanka nisu vrijedni ni komentarisanja. Ja samo cekam da pocnu izvlaciti 'slike' Alije i naravno Bakira, kako sa Karadzicem i Mladicem stoje iznad Sarajeva i daju nalog gdje da se puca. Sto je najtuznije, ovaj nas neobrazovani narod ovo cita i upija kao spuzva. Moze li se ikako stati u kraj budalastinama i ovako nebuloznim tekstovima???

Hajmo analizirati tekst:

Kao prvo SDA je politička partija - zamislimo je kao pravno lice, pravno lice se ponaša onako kako fizička lica - rukovodioci i radnici pravnog lica kažu :

Ko su bili rukovodioci i članovi SDA od njenog osnivanja, ima li članova SBB-a ?

Fahrudin Radončić - Formirao Avaz, novac "navodno" dobio od SDA, političku podršku za jačanje dobio od SDA, borba sa Oslobođenjem podržan od strane SDA - griješim li ?

Fehim Škaljić - je bio načelnik općine Stari grad ispred koje stranke ?

Članovi glavnog odbora jesu li bili politički aktivni prije ili im je ovo prvi stranački anažman ?

---------------------------------------------------

Nezabilježeno da politička partija ne želi odstupiti sa vlasti - meni ovo nije jasno -
Jel nova koalicija formirana da izbaci SDA iz vlasti, ili je formirana da napravi parlamentarnu većinu, ako već ima parlamentarnu većinu - neka izvrši reformu vlasti ( bez obzira što postoji nova dogovorena parlamentarna većina - odbija priznati izbornu volju svih naroda i građana u BiH te legitimitet nove potencijalne parlamentarne većine! ) ?
Ako nema - onda je postojeća koalicija uništena radi stvaranja nefunkcionalnog radnog ambijenta ?

Kao zaključak osnovne laži izvodi se:
"Drugim riječima, oni nam poručuju: "Ili ćemo biti u vlasti, ili države neće biti!" Ova njihova strategija perfektno se uklapa u ideološku srž i programsku platformu "stranke demokratske akcije", koja je već jednom, prije 23 godine, prodala državu i žrtvovala njene građane, isključivo..."

tj. Ako postoji parlamentarna većina bez SDA - SDA tu nema šta da priča, njeni ministri nemaju podršku u parlamentu i vlada se raspada te većina frmira novu vladu - međutim pošto izgleda ne postoji većina - imamo problem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

radi finansijskih interesa pet porodica i njihovih najbližih saradnika! Ko je tih pet porodica i ko su bili njihovi najbliži saradnici tokom DUGIH 20 GODINA ?

Odgovor na to pitanje bi bio samoubilački za autora ovog novinskog članka -

Okvirni odgovor je : SVI KOJI SU PARTICIPIRALI U VLASTI ILI OMOGUĆAVALI PARTICIPIRANJE U VLASTI SDA - među kojima je i Avaz - u vlasništvu Radončića...

--------------------------------------------------

Teško je prihvatiti činjenicu da kleptokratija koju je SDA stvorila polako nestaje, da građani postaju sve svjesniji i demokratski zreliji - Kleptokratija nestaje jer još malo pa niko više neće imati šta da privatizira....

Svjesnost i demokratska zrelost je uvjek postojala kod pojedinaca - ali ti pojedinci ne voze službene audije, nemaju tjelohranitelje niti su uspjeli izgraditi nebodere, ne školuju djecu izvan države, ne duguju ništa i slično....

----------------------------------------------------------------------

Koliko god se SDA borila protiv uspostave demokratije i vladavine prava, koliko god mislila i vjerovala da će građani BiH vječno živjeti u strahu i grču kao zemljoradnici na usluzi našim begovima, moram ih razočarati. Pravna država dolazi, mic po mic, korak po korak.

Ako pravna država dolazi mic po mic korak po korak - a mi svi plivamo u kreditima - neka novinar kaže ko će platiti te kredite....

---------------------------------------------------------------------

te želeći vječno živjeti u uspostavljenom feudalizmu i vakuumu balinluka, u kojem su oni begovi, a svi mi kmetovi!


Ovaj se život i ogleda u činjenici da će oni koji imaju kapital biti begovi a mi koji nemamo kmetovi - i kapak - jer nemamo početni kapital za pokretanje businessa - nema niti ga može biti bez prodaje duše Šejtanu.....

(kroz vjersku prizmu) Sad ako ja okrenem Kur"an naopako i hodam po njemu, moleći šejtana da mi da imovine jako puno, i dobijem je - teško da će se iko okoristiti od te imovine ako mi je šejtan dodjeli.... Ako je moja imperija izgrađena na kamati - ona će propasti i slično....

(krozu ljudsku prizmu) Odnosno ako ja radnicima isplaćujem minimalac, a sebi od razlike profita kupujem avione, kamione džipove - jesam li ja dobrotvor što sam zaposlio ljude da mogu da prežive dok ja uživam u luksuzu ?

Neka novinar odgovori na to - neka upita za skromnost svih lidera i liderčića, i neka upita kako taj famozni građanin živi - ima li avione i kamione ?

Koliko sadake daju ljudi ?

Jesu li dužni Zekaata ? :mrgreen:

Najlakše je reći ne vjerujem ja u to i gotovo -
--------------------------------------------------------------------

Svoje funkcionere je drastično obogatila, korupciju sistematsku podržavala i aktivno u njoj učestvovala te se pokazala nesposobna i nekompetentna kao faktor koji će voditi ovu državu ka evropskim integracijama!


Funkcioneri su u tranzicijskoj BiH postali jako BOGATI - Hoćemo li mjeriti bogatstva svih funkcionera i uspjeh u privrednom poslovanju svih funkcionera političkih partija koji su došli iz privrede -

Šta smo mi to plasirali na tržište svijeta ?
Usluge građenja u libiji, usluge grašenja u maleziji, usluge građenja u Africi ?

U čemu se ogleda privredni uspjeh - rekonstrukciji ratom srušenih objekata,
uvoz i prodaja robe na domaćem tržištu,
šverc robe, nafte, naftnih derivata ?

Društva u tranziciji su nesređena društva koja uvode red kako se tranzicija završava - a sve u svrhu da spriječe raspad i nestanak - tj. zato što su primorani na to - nagonom za održanjem društva -

Međutim koliko rukovodioci vole ovo društvo - recimo Fahro - prodaje Avaz, napusti politiku, napusti BiH, i boli ga kiki - za 10 godina ?

Isto kao i austrijanac branković i ostali podobnjaci - jer problem SDA nakon dobrog starta u samom početku jeste u okruživanju podobnjacima bez ideala usmjerenih ka ostvarenju cilja od opšteg javnog interesa - nego samo podobnjaci - koji po automatizmu i jesu sebični....

------------------------------------------------------------------

sve ove godine je radila isključivo, svim silama, da se BiH ne demokratizira i da vječno ostane u vakuumu balinluka.


ovo novinaru nije istina - ne vrti se svijet oko tebe novinaru....

Pitanje je hoćeš li ti i tvoj poslodavac za ovaj tekst uplatiti koji miliončić KM na moj račun -
Nećeš, kao što nikada nije ni SDA, ni SDP, ni bilo ko drugi....

Taj balinluk se ogleda u tome da realno sagledavanje stvari, otvorena igra - nema prolaza u ovom društvu gdje svakoga kad tad uvuku u korupciju - a izostanak korupcije ti je ideal EU ?

Vakuum balinluka možeš vidjeti u hroničnom nepotizmu i osnovnoj nepravdi koja vlada na ovim prostorima i predstavlja modus operandi kako u Avazu, tako i javnom ili privatnom sektoru, od javnih nabavki, do političke debate....

Tog balinluka se teško riješiti - ali o tom potom doći će i to na red valjda za par milenija....

-----------------------------------------------------------------------

SDA-ovi borci će se kao lavovi boriti za svoje lične interese, za svoje pare, za svoje upravne i nadzorne odbore, za svoje automobile, za svoje vile, za svoje vikendice, za svoje fondove, za svoje tendere, za svoje privatne firme!

AKo se ne budu borili kao lavovi postati će žrtvena jagnjad ostalih učesnika političke scene - da oni svima ostalim pokažu kako su oni fini i bezgriješni....

Upravni i nadzorni odbori nisu ni moji ni tvoji, nego JAvni, međutim pošto se sve privatuzeje po principu demokratije, odnosno onaj za kojeg ovce najviše glasova poklone, taj će dapostavi svoje ljude u upravne i nadzorne odbore, nebitno jesu li sposobni - bitno je da su poslušni..... POveži sa balinlukom i podobništvom u tranzicijskoj privredi..... Razmisli kako će postupiti tvoj predsjednik - hoće li postaviti nezavisnog stručnjaka na čelo upravnog odbora i dati mu odriješene ruke da radi ili smnatraš da to ne funkcioniše tako - kao što seu sve političke opcije smatrale do sada ?

----------------------------------------------------------------------

Svjesno je ušla u rat i svjesno napravila dogovor s agresorom, svjesno gurnula narod u klanje i svjesno je podijelila međusobno sve državne resurse, svjesno je pobila i protjerala intelektualnu elitu, a kao zamjenu postavila švercere i oportuniste, taktički je postavila Bakira Izetbegovića na čelo Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva, svjesno je pokrala desetine milijardi donacija koje su pristizale iz islamskog svijeta, žrtvovala je Srebrenicu, prevarom s certifikatima pokupovala cijelo Sarajevo i, na kraju, kao nagradu za genocid, pristala na Republiku Srpsku!

Svjesno ušla BiH u rat - tako što je svjenso očekivala agresiju...

Svjesno se provukla koliko je god mogla - čak i praveći dogovore sa agresorom,

Svjesno gurnula narod u klanje - Klanje je posljedica agresije - u agresiji agresor napada i kolje osim ako se ti ne odbraniš ili pobjegneš - ovo je teška optužba - ako se dokaže krivica teško tom koji je to uradio i na ovom i na onom svijetu....

svjesno je podijelila međusobno sve državne resurse - ništa zato ti ćeš kao novinar da kažeš nato-u sad ćemo da okupiramo komplet BiH, jel tako - nije, podjela imovine na entitete je posljedica agresije, klanja i genocida....

svjesno je pobila i protjerala intelektualnu elitu - jbt - gori su od karadžića ? koga je protjerala - koga je ubila ? Mahalaški šverceri i oportunisti su iz lokalnih zajednica protjerivali lokalne intelektualce u svrhu centralizacije moći - koja se na kraju izjalovila što se moglo i predpostaviti - niko nije rekao da nisu bili glupi - a znaju to i sami - jer je posljedica ekonomski kolaps - ali kome se žaliti - sigurno ne tebi....
Ista situacija je i sada - prilikom tzv. preokreta kada SDA prelazi u opoziciju.....
za ubistva - to je već ozbiljna optužba - provjeri ti to malo prije nego napišeš.....

taktički je postavila Bakira Izetbegovića na čelo Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva - Taktički se čovjek sam postavio koliko ja shvatam stvari - jel trebao neko drugi po tvom mišljenju u takvom spletu okolnosti ?

Taktički je Fahro postavljen kao medijski magnat, jesi li uzeo to u obzir - i to od iste SDA ?

ima li neko nešto dodati - urediti ?
Last edited by HM 2011 on 08/06/2012 22:29, edited 6 times in total.
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#14 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Chisum wrote:Prije nego replicirate, ne zaboravite kome replicirate...
Innovation wrote:Ima jedna jako lijepa pjesma, koja kaze "Hvala BiH Armiji, SDA i Aliji, sto smo zivi ostali, sto smo svoji postali...........".
:lol: :lol:
:D


A šta ćemo sa onima koji su im kosti razbucane na sve strane? :? Hvala Aliji,SDA? :shock: :?
Što se Armije tiče,to smo bili mi koji smo spriječili da četnici ne dođu do onoga sefa.... :oops: ,a da su uspjeli
doći otvorili bi ga nekako a onda bi bilo zanimljivo....
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#15 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Tekst u AVAZU je SBB-ov promotivni pamlet,ali u drugu ruku nema mu se puno dodati niti oduzeti. :dance:
User avatar
Chisum
Posts: 4685
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#16 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Chisum »

Nikakve tu nema greske.... iz jednostavnog razloga - sto Avaz govoreci o SDA govori i o samom sebi, a koga ces poznavati najbolje, nego sebe samog.... sve su ovo bivsi jurisnici SDA, bivsi prvi safovi...

Avaz, a s njima i Fahro i svi podrumasi-profiteri su samo jedna od nuspojava sramne minderaske politike, hirurskog zahvata odstranjivanja obraza, casti i postenja ovog naroda, pa mi nije jasno cemu se to danas SDA-ovci ibrete.... dok su ga stvarali, dok im je pomagao u kradji, drkali su na one njegove "uspjehe", na njegove zgradurine, nazivajuci ga najvecim neimarom u Bosnjaka.... danas su se malo uzjebali...

Da si prije samo par godina pitao prosjecnog SDA glasaca da li je u zivotu procitao ista drugo osim Avaza, ne bi mogao da se sjeti...
Innovation
Posts: 4229
Joined: 23/03/2011 11:58

#17 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Innovation »

Bez obzira sto se Chisum ruga, ova pjesma je predivna. Mozete je naci na YouTube pod naslovom SDA. :)
Sto se tice naseg prvog Predsjednika BiH,mogao je sina poslati bilo gdje van BiH,ali nije sklonio nikoga od svoje porodice, kao mnogi sto jesu.
HM 2o11 svaka cast na analizi najodvratnijeg clanka koji sam procitala. :)
User avatar
prljavi Hare
Posts: 10553
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#18 Re: moze li se stati u kraj???

Post by prljavi Hare »

Innovation wrote:Bez obzira sto se Chisum ruga, ova pjesma je predivna. Mozete je naci na YouTube pod naslovom SDA. :)
Sto se tice naseg prvog Predsjednika BiH,mogao je sina poslati bilo gdje van BiH,ali nije sklonio nikoga od svoje porodice, kao mnogi sto jesu.
HM 2o11 svaka cast na analizi najodvratnijeg clanka koji sam procitala. :)
Ja se sav naježim kada pomislim kakvu je žrtvu predsjednik morao dati za BiH. :oops:

P.S.Meni su SDA-ovi partneri u vlasti iz 1992 god. sklonili neke od mojih članova porodice u masovne grobnice,
tako da se ne moram za njih sekirati a od pjesme me trnci prođu i suza mi iz oka krene.. :oops:

A @Chisum je pravi šupak što se ruga! :D
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#19 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Bosnjak333 »

prljavi Hare wrote:
Innovation wrote:Bez obzira sto se Chisum ruga, ova pjesma je predivna. Mozete je naci na YouTube pod naslovom SDA. :)
Sto se tice naseg prvog Predsjednika BiH,mogao je sina poslati bilo gdje van BiH,ali nije sklonio nikoga od svoje porodice, kao mnogi sto jesu.
HM 2o11 svaka cast na analizi najodvratnijeg clanka koji sam procitala. :)
Ja se sav naježim kada pomislim kakvu je žrtvu predsjednik morao dati za BiH. :oops:

P.S.Meni su SDA-ovi partneri u vlasti iz 1992 god. sklonili neke od mojih članova porodice u masovne grobnice,
tako da se ne moram za njih sekirati a od pjesme me trnci prođu i suza mi iz oka krene.. :oops:

A @Chisum je pravi šupak što se ruga! :D
Je li mislis prijatelju da si ti jedini koji je pretrpio zrtve u proteklom ratu???Moj otac je meni lijepo rekao kad sam bio dijete,neko je bio stvoren da ratuje,a neko da bude logistika i podrska.Ne krivim one koji su za vrijeme rata otisli vani jer su tih nekoliko mjeseci koliko su bili dio tog rata sigurno propatili mnogo,ali krivim one koji su se skrivali po podrumima i bili u inostranstvu,a danas se pojave i napadaju one koji su kako,tako branili Bosnu i Hercegovinu.Ne mogu dati nikakvu ocjenu za Alijinog sina Bakira,ali znam da je Alija ipak bio ljudina,covjek koji o nikome ruzne rijeci nije rekao,nikoga uvrijedio,bio pobozan,a to je osnovno sto treba da ima dobar covjek.Fahrudin Radoncic svojim clancima i pljuvarijama samo dokazuje da je obicno djubre.Ako vlast ne moze uzeti demokratskim putem i pametnom pricom(kako ce biti pametna kad nema ni srednje skole) onda veli hajde da ja idem na silu,pljuje one koji su branili BiH dok se on skrivao u podrumu,ne bitno sta oni danas rade(njima na cast).Kad pljuje po SDA napao je svakog clana stranke bez obzira bio on dobar ili los jer SDA ima mnogo bivsih boraca kao clanova svoje stranke,nisu svi poslije rata postali profiteri!
User avatar
plain vanilla
Posts: 66782
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#20 Re: moze li se stati u kraj???

Post by plain vanilla »

Znaci, dosad je Avaz bio solidan, tek sad ne valja? :D
Nebitan32
Posts: 1118
Joined: 31/12/2011 21:40

#21 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Nebitan32 »

plain vanilla wrote:Znaci, dosad je Avaz bio solidan, tek sad ne valja? :D
Avaz je uvijek bio los a ovaj "clanak" je uvreda za zdrav razum i ovakvo smece ne bi publicirala niti jedna obrazovana i odgovorna osoba. Ali to je na razini objavljivanja slika osoba koje su izvrsile samoubistvo ili poginule u saobracajnoj nesreci.
Lesinarski pristup koji je svakodnevnica u Avaz-u.

Ali takvi svi ostali mediji u Bosni. Problem lezi u tome sto postoji sprega izmedu politike-poslovnih interesa i medija i tu ne postoje granice kada je u pitanju odbrana sopstvenih interesa.

To ce se jedino promjeniti povecanjem stope obrazovanosti. Ako se dobro sjecam, citao sam da u Bosni ima oko 3% visokobrazovanih. Uporedimo to s Belgijom npr gde ta stopa iznosi oko 33%. Kvalitetno novinarstvo u Bosni ce se pojaviti sa povecanjem te stope na nekih 20-tak %. To ce stvoriti zahtjevniju publiku koja nije ljubitelj crne hronike vec strucnijeg i zahtjevnijeg stiva. Vece su sanse da neko ko je zavrsio fakultet cita Tolstoja a ne novine Expres i obratno.
User avatar
plain vanilla
Posts: 66782
Joined: 05/10/2008 12:10
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#22 Re: moze li se stati u kraj???

Post by plain vanilla »

avaz je vec dugi niz godina uvreda za zdrav razum

a kakav li je to razum koji je to tek sad primijetio i kome je tek sad avaz zasmetao
User avatar
illuminated
Posts: 999
Joined: 01/10/2007 19:52
Location: BI-DE

#23 Re: moze li se stati u kraj???

Post by illuminated »

Nebitan32 wrote:
To ce se jedino promjeniti povecanjem stope obrazovanosti. Ako se dobro sjecam, citao sam da u Bosni ima oko 3% visokobrazovanih. Uporedimo to s Belgijom npr gde ta stopa iznosi oko 33%. Kvalitetno novinarstvo u Bosni ce se pojaviti sa povecanjem te stope na nekih 20-tak %. To ce stvoriti zahtjevniju publiku koja nije ljubitelj crne hronike vec strucnijeg i zahtjevnijeg stiva. Vece su sanse da neko ko je zavrsio fakultet cita Tolstoja a ne novine Expres i obratno.
bas zato su ti isti, neobrazovani 20 godina glasali za SDA. tako da ti procenti sigurno igraju ulogu u dosadasnjim izborima...
i doveli nas tamo gdje jesmo...zaduzeni, bez posla, pola drzave gladno i bijedno, bez perspektive.
nadam se da ovo vodi konacno raspadu sda, i odpremanju na smetljiste historije.( ovakve kakva je sad, bez ikakvih kadrova, sa princom koji samo se sebi grabi...itd itd)
Nebitan32
Posts: 1118
Joined: 31/12/2011 21:40

#24 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Nebitan32 »

plain vanilla wrote:avaz je vec dugi niz godina uvreda za zdrav razum
a kakav li je to razum koji je to tek sad primijetio i kome je tek sad avaz zasmetao
Ne radi se o tome da je to neko tek sad primjetio vec o tome da se vlasnik Avaz-a okrece drugim ljudima (SDP). Ljudima koji cemu omoguciti daljnje bogacenje. A na njeg prstom upiru koje ostavlja iza sebe.

Avaz je dobio financijska sredstva i prostor za djelovanje od strane SDA i samim time u svom zacetku i dugi period je bio na njihovoj strani jer su mu oni omogucavali da ima dominaciju na trzistu. Kasnije je podrzavao one koji su bili u usponu a to su bili SBIH i SDP ali na kraci period jer jer njihov uspon bio kratkog daha. Ponovo se vracaju SDA a sada se opet okrecu SDP-u jer su ovi trenutno "dominantni" i omogucit ce im trziste i povoljnosti u poslovanju (izdavanje dozvola za gradnju na dobrim lokacijama, mjesta za kadar itd).

I to je to. No tako je sa svim medijima u Bosni. Cak je i sramnije sta je SDP uradio s FTV jer je to javna ustanova. To jeste kako ga je pretvorio politicko glasilo i kakvo se silovanje vrsi tamo. O "medijima" iz genocidne tvorevine je bespredmento i govoriti.

Ono u cemu kuliminira piskaranje u Avaz-u su "clanci" kao ovo sto se nalazi na pocetku ove teme. Lesinarski i bolestan pristup. Medutim ne zaostaju ni drugi mnogo iza njih. Jos uvjek se sjecam naslova iz Oslobodenja gdje je stojalo da je u 4 godine 1000 bivsih pripadnika ARBIH izvrsilo samoubistvo. U navedenom periodu u FBIH nije bilo toliko samoubistva ukupno a kamoli samo bivsih pripadnika ARBIH.
Nebitan32
Posts: 1118
Joined: 31/12/2011 21:40

#25 Re: moze li se stati u kraj???

Post by Nebitan32 »

illuminated wrote:
Nebitan32 wrote:
To ce se jedino promjeniti povecanjem stope obrazovanosti. Ako se dobro sjecam, citao sam da u Bosni ima oko 3% visokobrazovanih. Uporedimo to s Belgijom npr gde ta stopa iznosi oko 33%. Kvalitetno novinarstvo u Bosni ce se pojaviti sa povecanjem te stope na nekih 20-tak %. To ce stvoriti zahtjevniju publiku koja nije ljubitelj crne hronike vec strucnijeg i zahtjevnijeg stiva. Vece su sanse da neko ko je zavrsio fakultet cita Tolstoja a ne novine Expres i obratno.
bas zato su ti isti, neobrazovani 20 godina glasali za SDA. tako da ti procenti sigurno igraju ulogu u dosadasnjim izborima...
i doveli nas tamo gdje jesmo...zaduzeni, bez posla, pola drzave gladno i bijedno, bez perspektive.
nadam se da ovo vodi konacno raspadu sda, i odpremanju na smetljiste historije.( ovakve kakva je sad, bez ikakvih kadrova, sa princom koji samo se sebi grabi...itd itd)

Reci cu jedno.

Do kada mislite vise kukakati? Zar vise nije dosta tog prosjacenja i kukulecenja. Nevjerovatno u kakvu sadaka naciju se pretvarate. Jos malo pa ce se moci pomisliti kako ce se za svaku gluposti traziti da se "nacrta" na TV-u i trazi humana, traziti penzije s 30 godina i tako 350 godina nakon rata.

Muka mi je vise od tog vaseg kukanja. Fuj. Prestanite vise s tim!

Imate li vi uopste ponosa?
Post Reply