moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Troll_Happens

#26 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Troll_Happens »

Evo info iz prve ruke za centralni hahaha i senada bice otvaranje bazena Čage kod Srebrenika, kazu pice po nabavnim cijenama rostiljada muzika DZigara da ne kazem vasar ali bazen mi se ucinio malen jedva ali dobro :) valja od neceg krenut :run:
nexo

#27 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by nexo »

Vogoscanski dani, festival o kojem sam cuo, po tvojoj prici izgleda kao uspjesan, dakle komercijalan, donosi novac, opstini, narodu, organizatorima, tehnickoj podrsci, itd. Eh, sada bi ti da se sve to ukine kako bi ti mogla nesmetano uciti. Sada, ako smijem predpostaviti, pocela si studirati sa 18, a sda ti je 25 i na 3-oj si godini, masala!
Ako se tvoji roditelji okrecu oko tebe samo zbog toga sto bi trebala ili morala zavrsiti pravo, nemoj misliti da treba to ciniti i ostatak svijeta. Roditelji ti valjda imaju vikendicu, pa u tom periodu se preseli i uci u vikendici, svakako nije dallje od fakulteta nego stan u kojem trenutno stanujes.
Takodje ti najtoplije preporucujem da pored gradiva koje ucis na fakultetu naucis da zivis u drustvu. Znam da to na prvi pogled izgleda komplikovano, ali opusti se, nije ni najmanje!
tatjanamster

#28 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by tatjanamster »

nexo wrote:Vogoscanski dani, festival o kojem sam cuo, po tvojoj prici izgleda kao uspjesan, dakle komercijalan, donosi novac, opstini, narodu, organizatorima, tehnickoj podrsci, itd. Eh, sada bi ti da se sve to ukine kako bi ti mogla nesmetano uciti. Sada, ako smijem predpostaviti, pocela si studirati sa 18, a sda ti je 25 i na 3-oj si godini, masala!
Ako se tvoji roditelji okrecu oko tebe samo zbog toga sto bi trebala ili morala zavrsiti pravo, nemoj misliti da treba to ciniti i ostatak svijeta. Roditelji ti valjda imaju vikendicu, pa u tom periodu se preseli i uci u vikendici, svakako nije dallje od fakulteta nego stan u kojem trenutno stanujes.
Takodje ti najtoplije preporucujem da pored gradiva koje ucis na fakultetu naucis da zivis u drustvu. Znam da to na prvi pogled izgleda komplikovano, ali opusti se, nije ni najmanje!
bravo!
;-)
irrelevant

#29 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by irrelevant »

@lolo, tatjana, etc - prisustvujete li vi ili ste prisustvovali nekom prilikom toj manifestaciji?
Lesli Eldridž

#30 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Lesli Eldridž »

irrelevant wrote:@lolo, tatjana, etc - prisustvujete li vi ili ste prisustvovali nekom prilikom toj manifestaciji?
Ma jok, oni tamo "pjevaju" :D
alica.k

#31 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by alica.k »

nexo wrote:Vogoscanski dani, festival o kojem sam cuo, po tvojoj prici izgleda kao uspjesan, dakle komercijalan, donosi novac, opstini, narodu, organizatorima, tehnickoj podrsci, itd. Eh, sada bi ti da se sve to ukine kako bi ti mogla nesmetano uciti. Sada, ako smijem predpostaviti, pocela si studirati sa 18, a sda ti je 25 i na 3-oj si godini, masala!
toliko pogresnih pretpostavki da mi se ne da ni ispravljati te.

kao sto vec rekoh, to za ucenje sam samo usputno dodala, ali hajde recimo da nije to za mene, a sta je za ostale koji moraju ucit jer ono I NJIMA SU ISPITI ZA KOJIH 10TAK DANA?! sta je recimo sa malom bebom koja je sinoc svu noc plakala kod komsinice iznad jer dijete nije moglo od buke da spava? sta je sa ljudima koji su morali rano na posao a nisu mogli da spavaju? sta je sa nekim bolesnim ljudima koji ne mogu iz kreveta a smeta im buka. i milion drugih slicnih stvari.

to jedno. drugo, opstina je prosle godine IZDVOJILA 100000KM za tu "manifestaciju", ove godine ne znam, ali sigurno joj se te pare nece vratiti.

vec rekoh, kome smeta tema sigurno ima zanimljivijih.
lolo_lolo

#32 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by lolo_lolo »

irrelevant wrote:@lolo, tatjana, etc - prisustvujete li vi ili ste prisustvovali nekom prilikom toj manifestaciji?
naravno,pise ti na prethodnoj stranici
svaka tebi cast :thumbup:
Eweleen

#33 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Eweleen »

Prošle godine su glavna atrakcija bili "Kalesijski zvuci" koji su treštali 7 dana u radijusu jedno 5 kilometara od izvora. Ove godine izgleda da pokazuju stanovit napredak ka emancipovanju :razz:

Shvatam zašto te nervira i da bi najradije to ukinula, ovi drugi bi ukinuli i pozorište jer šta će nam tobože to. Moramo imat ponešto za svakoga. Nismo svi isti jebiga. Samo bar smanjit malo da ne čuju i oni kinezi iz rajlovca :/

@nexo

I Čevljanska korida nekom pare donosi. Isto kao prevoženje tankera kokaina preko atlantika. Kakav je to pokušaj argumenta? :lol:

I tako niski udarci lične prirode, al mislim ono tebi svaka čast :thumbup:

Zaključak: U vinu istina, u istini vino. Ja pijem čašu. čaša pije mene! - Otto von Grunf :mrgreen:
Globus

#34 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Globus »

ma najlakse ti je bacit bombu :D il kad trebas ucit dojavis bombu na tom podrucju telefonom i mirna si jedno 2-3 sata da ucis ... i tako dok ne naucis :D ... mozes otjerat seljaka sa sela .. al nemozes selo iz njega .. tako da ... razumijemo se valjda :)
tempora

#35 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by tempora »

alica.k wrote: toliko pogresnih pretpostavki da mi se ne da ni ispravljati te.

kao sto vec rekoh, to za ucenje sam samo usputno dodala, ali hajde recimo da nije to za mene, a sta je za ostale koji moraju ucit jer ono I NJIMA SU ISPITI ZA KOJIH 10TAK DANA?! sta je recimo sa malom bebom koja je sinoc svu noc plakala kod komsinice iznad jer dijete nije moglo od buke da spava? sta je sa ljudima koji su morali rano na posao a nisu mogli da spavaju? sta je sa nekim bolesnim ljudima koji ne mogu iz kreveta a smeta im buka. i milion drugih slicnih stvari.

to jedno. drugo, opstina je prosle godine IZDVOJILA 100000KM za tu "manifestaciju", ove godine ne znam, ali sigurno joj se te pare nece vratiti.

Mogu samo zamisliti kako se osjecas. Jedne prilike sam se zadesila u Visokom, za vrijeme "manifestacije" "Visocko ljeto", ima tome godina i godina. Fizicki sam odbolovala. Glavobolja, bolovi u stomaku, mucnina. Ali moj dozivljaj je trajao mozda nekih 2 sata. Kako je vama zivjeti uz to, ne znam. :( Interesuje me do kojih doba u noc to traje? I zar nema neki zakon ( mozda postavljam glupa pitanja) pa i za manifestacije tog tipa, do kojih sati mogu biti odrzavane?
Amazonka27

#36 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Amazonka27 »

sta napadate curu bezze? Svako ima pravo na svoj mir pa tako i ona. nije u pitanju "vogoscanski sati" nego "vogoscanski dani" i puno je teze za pretrpiti. jos ako ima ringispil koji svaki drugu krug bude pracen mega hitom "garo-garo", iz jedne kafane "op mala mic" iz druge " razvedi se od nje" sa SATORSKIM efektom ozvucenja...aferim vam onda sto podrzavate tako nesto i dabogda vam bilo tako veselo svih 365 dana u godini. piiiiiiiiiiiiiiiiiip vas takva kultura.
alica.k

#37 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by alica.k »

Amazonka27 wrote:sta napadate curu bezze? Svako ima pravo na svoj mir pa tako i ona. nije u pitanju "vogoscanski sati" nego "vogoscanski dani" i puno je teze za pretrpiti. jos ako ima ringispil koji svaki drugu krug bude pracen mega hitom "garo-garo", iz jedne kafane "op mala mic" iz druge " razvedi se od nje" sa SATORSKIM efektom ozvucenja...aferim vam onda sto podrzavate tako nesto i dabogda vam bilo tako veselo svih 365 dana u godini. piiiiiiiiiiiiiiiiiip vas takva kultura.
e bas to. postavili su ringispil i autice, muzika tresti sto iz tog "luna parka" sto iz okolnih kafica do nekih doba (prvu noc do pola 1, sinoc do skoro ponoci). binu su vec postavili za kojekakve folkere i djecu sto pjevaju narodnjacke hitove.

zakon vjerovatno ima tempora, ali opstina organizuje to, a policajci svi redom su na manifestaciji, nema tu sta da se prica dalje.

prosle godine je zadnju noc uz nasminkane 6-godisnjakinje koje su se takmicile za miss vogosce (??!?!?!?!?!?!?) sve bilo popraceno i vatrometom dobrih 15tak minuta (te ce im se pare sigurno vratiti), a muzika je do dobrih 2 sata vristala. znam, jer sam sve sjedila u autu ispred zgrade cekajuci kad ce mi se osloboditi mjesto da se parkiram i idem napokon kuci.

(ne mogu da vjerujem da cu ovo reci) HVALA BOGU PA JE RUZNO VRIJEME DANAS, napokon malo mira i tisine a nema ni toliko ljudi na ulici. ove godine sreca i krace traje, samo 10 dana.
Troll_Happens

#38 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Troll_Happens »

alica.k wrote:
Amazonka27 wrote:sta napadate curu bezze? Svako ima pravo na svoj mir pa tako i ona. nije u pitanju "vogoscanski sati" nego "vogoscanski dani" i puno je teze za pretrpiti. jos ako ima ringispil koji svaki drugu krug bude pracen mega hitom "garo-garo", iz jedne kafane "op mala mic" iz druge " razvedi se od nje" sa SATORSKIM efektom ozvucenja...aferim vam onda sto podrzavate tako nesto i dabogda vam bilo tako veselo svih 365 dana u godini. piiiiiiiiiiiiiiiiiip vas takva kultura.
e bas to. postavili su ringispil i autice, muzika tresti sto iz tog "luna parka" sto iz okolnih kafica do nekih doba (prvu noc do pola 1, sinoc do skoro ponoci). binu su vec postavili za kojekakve folkere i djecu sto pjevaju narodnjacke hitove.

zakon vjerovatno ima tempora, ali opstina organizuje to, a policajci svi redom su na manifestaciji, nema tu sta da se prica dalje.

prosle godine je zadnju noc uz nasminkane 6-godisnjakinje koje su se takmicile za miss vogosce (??!?!?!?!?!?!?) sve bilo popraceno i vatrometom dobrih 15tak minuta (te ce im se pare sigurno vratiti), a muzika je do dobrih 2 sata vristala. znam, jer sam sve sjedila u autu ispred zgrade cekajuci kad ce mi se osloboditi mjesto da se parkiram i idem napokon kuci.

(ne mogu da vjerujem da cu ovo reci) HVALA BOGU PA JE RUZNO VRIJEME DANAS, napokon malo mira i tisine a nema ni toliko ljudi na ulici. ove godine sreca i krace traje, samo 10 dana.
taman dok ispiti dodju :) sad iskoristi i baci se na ucenje a ne na forumanje sem ako ne pravis pauzu :dance:

Jel medju tim kaficima i Cigo cuo sam da je mnogo posjecen kafic a nerjetko ima i pucanja...
The Nightwatchman

#39 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by The Nightwatchman »

grmaljijada, bruka i sramota.

nimalo dostojanstva, umjerenosti i odvažnosti.

neorganizovano totalno, ne zna se ko pije ni ko placa. bio, vidio, pa sam onda kontao pobjeci glavom bez obzira, ali taj freak show me ipak zadrzao.... da sve to gledam i da se cudom cudim, i da se nikada ne nacudim.

a ljudi po mjesecu hodaju.
tatjanamster

#40 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by tatjanamster »

Lesli Eldridž wrote:
Ma jok, oni tamo "pjevaju" :D
hoće ovi da hin se naPŠici :D
Jel stig'o SeJo BoY??? :D :D :D
Čula sam da je glaFna atrakcija :oops: :oops: :oops:

Ja malena, a ti velikiiii...
udes nam se posrećiiii.....

:oops: :oops: :oops: :oops:

:lol: :lol: :lol:

:-)
Shoshana

#41 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Shoshana »

alica.k wrote:
ove godine sreca i krace traje, samo 10 dana.
10 dana :shock: :shock: :shock:

DESET DANA :? :?

Ovo zaista nema vise nikakve veze sa kulturom ili papanlukom, jerbo da mi se i MOzart svira pod prozorima deset dana - do zla boga.... Deset dana teferica u sred naselja prevazilazi sve norme nekog civilizovanog ljudskog drustva. Jebo te, ja sve mislim ono jedan vikend, pa reko' hajde... moglo bi se i istrpiti :oops:

Dobro ti je neko rek'o, na prvu telefonsku govornicu, pa zovi policiju i prijavljuj postavljenu bombu :D (ne zaboravi uredno mijenjati govornicu, a mogla bi ponekad zamoliti nekoga da ti to isto ucini i iz Sarajeva) Cuj deset dana... Svasta
MERIMA-MERI

#42 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by MERIMA-MERI »

vjesticanametli wrote::lol: :lol: ajmo zene gumenih Ćizamaaaaaaaaaaa, kisobrana i pecenih suĐŽuka a sve uz pjesmu ne karaj me majko bila je djevica :run:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brinetta

#43 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by brinetta »

Prava sramota! Pocev od Cevljanske koride pa do tih dana u Gorazdu pa manifestacija u Vogosci.....i to jos 10 dana, da te Bog dragi sacuva!
brinetta

#44 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by brinetta »

Prava sramota! Pocev od Cevljanske koride pa do tih dana u Gorazdu pa manifestacija u Vogosci.....i to jos 10 dana, da te Bog dragi sacuva!
tatjanamster

#45 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by tatjanamster »

brinetta wrote:Prava sramota! Pocev od Cevljanske koride pa do tih dana u Gorazdu pa manifestacija u Vogosci.....i to jos 10 dana, da te Bog dragi sacuva!

Što ste taki'
ne znate uživati.... :dance: :dance: :dance:
Troll_Happens

#46 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by Troll_Happens »

tatjanamster wrote:
brinetta wrote:Prava sramota! Pocev od Cevljanske koride pa do tih dana u Gorazdu pa manifestacija u Vogosci.....i to jos 10 dana, da te Bog dragi sacuva!

Što ste taki'
ne znate uživati.... :dance: :dance: :dance:
gdje nam je ronhill da janje okrene hahahha i da zapjeva ooooojhaaa :lol: :lol:
nexo

#47 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by nexo »

alica.k wrote:
toliko pogresnih pretpostavki da mi se ne da ni ispravljati te.

Nemoj ti to suvise licno uzeti, to je gneralizacija, receno da bi ti bolje shvatila poziv koji si uputila. Vidim da jesi i to je dobar znak. Znaci nisi samo ti u pitanju vec i druge kategorije stanovnistva. Ipak sa druge strane imas i mase kojima se to dopada i prilika im je da se zabave, a takodje i one koji ce da zarade.
Dakle, nemoze odma ukidanje. Moze li se malo prakticnije razmiljati, pa umjesto ukidanja traziti savjet kako da se to dovede pod zakonske i estetske okvire.
Koliko vidim, nisi ni probala okupiti grupu gradjana kako bi se zalili kod opstinskih sluzbi i primorali ih da postuju zakonske regulative tokom trajanja festivala. To bi bio prvi korak, pa ako ne zele da ispostuju vase zakonski osnovane zahtjeve, ima kanton itd.
alica.k

#48 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by alica.k »

prosle godine je nekolicina nas isla i trazila da ako vec MORAJU da se odrze (naglasavam ponovo: prosle godine su jos i duze trajali) nek barem bude kulturnije i da na neki nacin sklone bas sa glavne ceste one standove i binu (pored onolikog ksca i terena oni su to u sred vogosce stavili) i slicno.

doveli su nam jednu vecer dblavorse i rekli "sta je sta hocete vise, kud ce kulturnije?" ostale dane ista prica ko i ove godine, narodnjaci, kalesija, i kolona auta kroz vogoscu da budu vidjeni.

i nesto jako zanimljivo, tu vecer je bilo osjetno manje ljudi nego inace sto bude.

a jucer, guzva do vogosce...15 min mi je trebalo jedan kilometar da dodjem do kuce.
Image
HAVANA

#49 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by HAVANA »

:shock: :lol: :-)
Hebo woodstock šta je ovo. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#50 Re: moze li se nekako ukinuti manifestacija (vogoscanski dani)

Post by ladyblue18 »

HAVANA wrote::shock: :lol: :-)
Hebo woodstock šta je ovo. :D
:lol: :lol: :lol: legendo :mrgreen:

Nego, ja samo da kazem da dosta moje raje koja zivi u Vogosci mi se zali nekoliko zadnjih dana na ovu kulturnu manifestaciju. :oops: Tako da alica ocigledno nije jedina. ;-)
Post Reply