Bećirovići preživljavaju zahvaljujući skupljanju starog željeza i invalidnini od 75 KM, a Edin kaže da ih je neimaština i činjenica da im niko od nadležnih ne želi ili neće pomoći, natjerala da razmišljaju i o onim očajnim stvarima, pa je njegova supruga Timka čak odlučila da proda i bubreg, kako bi svojoj djeci obezbijedila dostojan život.
- Živimo u iznajmljenoj sobi koja je prepuna vlage i vjerujte strahujem za svoju malu bebu i kćerku Ajlu, jer se umjesto drva kojih nemamo, grijemo na rernu od šporeta. Dugo sam razmišljala i odlučila sam da prodam i bubreg samo da sakupim novaca za svoju djecu - kaže Timka Bećirović.
Bećirović kaže da ga je sramota nekome i reći da je RVI, s obzirom kako se nadležne institucije odnose prema nekadašnjim borcima koji su krvarili za Bosnu i Hercegovinu.
- Ne tražim ja nikakvu milostinju , već samo razumijevanje onih koji bi trebali pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Mi smo pomogli državi kada je bilo najteže, pa valjda bi sada država trebala pomoći meni i mojoj porodici. Zaista je teško živjeti bez svoje djece i volio bih da smo svi na okupu - kaže Bećirović.
http://www.novosti.ba/novosti/1247.html