Ma stipu sad to, nego jes' se ti odlučio da pomogneš kako državi, mislim našoj, ne Saudijsoj Arabiji,biturbo wrote: Fatko-udarnik-islamofob ,pokriva tri smjene .
Može li religija pomoći državi BiH ?!
- fatamorgana
#976 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
- Kroksica
#977 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa kako ce iko od nas znati zasto se Japanac oblaci kao beduin? Moja pretpostavka je da je to furke radi, kao sto sam ja jedno vrijeme furala kozni mantil tako on fura galabiju. Mozda ga prodje ko i mene, a mozda nece. Uglavnom, nije uopste bitno, njegova stvar.fatamorgana wrote:Kroksica wrote:@Fatko
Ne razumijem zasto pitas Nasu zbog cega Japanac nosi beduinsku nosnju. Pitanje ti se ubilo za nekog vica.
Pa nije bilo ni tebe, ni vatrogasca ni japanca mor'o sam nekoga da pitam,(naso, predahni sad malo, stigla konjica),
-
amazon
#978 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ti si neka rokerka dok si furala kozni mantilKroksica wrote:Pa kako ce iko od nas znati zasto se Japanac oblaci kao beduin? Moja pretpostavka je da je to furke radi, kao sto sam ja jedno vrijeme furala kozni mantil tako on fura galabiju. Mozda ga prodje ko i mene, a mozda nece. Uglavnom, nije uopste bitno, njegova stvar.fatamorgana wrote:Kroksica wrote:@Fatko
Ne razumijem zasto pitas Nasu zbog cega Japanac nosi beduinsku nosnju. Pitanje ti se ubilo za nekog vica.
Pa nije bilo ni tebe, ni vatrogasca ni japanca mor'o sam nekoga da pitam,(naso, predahni sad malo, stigla konjica),
- Kroksica
#979 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Sad sam stara da bilo sta furam.amazon wrote:Ti si neka rokerka dok si furala kozni mantilKroksica wrote: Pa kako ce iko od nas znati zasto se Japanac oblaci kao beduin? Moja pretpostavka je da je to furke radi, kao sto sam ja jedno vrijeme furala kozni mantil tako on fura galabiju. Mozda ga prodje ko i mene, a mozda nece. Uglavnom, nije uopste bitno, njegova stvar.sta sad furas, ako se smije znati
-
amazon
#980 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ne daj se, ines..Kroksica wrote:Sad sam stara da bilo sta furam.amazon wrote:Ti si neka rokerka dok si furala kozni mantilKroksica wrote: Pa kako ce iko od nas znati zasto se Japanac oblaci kao beduin? Moja pretpostavka je da je to furke radi, kao sto sam ja jedno vrijeme furala kozni mantil tako on fura galabiju. Mozda ga prodje ko i mene, a mozda nece. Uglavnom, nije uopste bitno, njegova stvar.sta sad furas, ako se smije znati
- fatamorgana
#981 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa pitanje je bilo ne zašto se samo on tako oblači već zašto se ti slični likovi, navodni i pravi šejhovi, neo konvertiti i sl tako oblače u smislu ako vidio si jednog vidio si ih sve ....Kroksica wrote:Pa kako ce iko od nas znati zasto se Japanac oblaci kao beduin? Moja pretpostavka je da je to furke radi, kao sto sam ja jedno vrijeme furala kozni mantil tako on fura galabiju. Mozda ga prodje ko i mene, a mozda nece. Uglavnom, nije uopste bitno, njegova stvar.fatamorgana wrote:Kroksica wrote:@Fatko
- miskin
#982 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Zar vam nije @nasa ovo objasnila vise puta, zasto ne citate postove, ili zelis da pitas svakog ko stigne koje je njegovo misljenje?Pa pitanje je bilo ne zašto se samo on tako oblači već zašto se ti slični likovi, navodni i pravi šejhovi, neo konvertiti i sl tako oblače u smislu ako vidio si jednog vidio si ih sve ....
- fatamorgana
#983 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Slabo je objasnila, bolje reći zapravo nije ništa objasnila pa se pitanje postavlja radi pomankanja istog,miskin wrote:Zar vam nije @nasa ovo objasnila vise puta, zasto ne citate postove, ili zelis da pitas svakog ko stigne koje je njegovo misljenje?Pa pitanje je bilo ne zašto se samo on tako oblači već zašto se ti slični likovi, navodni i pravi šejhovi, neo konvertiti i sl tako oblače u smislu ako vidio si jednog vidio si ih sve ....
zašto oponašaju beduinski način oblačenja i ko treba i ko ne treba?
- miskin
#984 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Fata oponasaju zato sto je prakticno, zato sto fino povjetarac ako ga bude da izvines puhne im malo ispod, oponasaju zato sto im je to tradicionlna nosnja, uostalom koga briga zasto Arapi nosaju galabije kakve mi prakticne koristi imamo od toga, kakve koristi ima ova tema, kakve koristi na kraju krajeva ima drzava BiH zato sto cemo mi znati zasto Arapi nosaju galabiju.Slabo je objasnila, bolje reći zapravo nije ništa objasnila pa se pitanje postavlja radi pomankanja istog,
Da ja tebe pitam zasto mi nosamo, hlace?
-
amazon
#985 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Da ti ne puse ispodmiskin wrote:Fata oponasaju zato sto je prakticno, zato sto fino povjetarac ako ga bude da izvines puhne im malo ispod, oponasaju zato sto im je to tradicionlna nosnja, uostalom koga briga zasto Arapi nosaju galabije kakve mi prakticne koristi imamo od toga, kakve koristi ima ova tema, kakve koristi na kraju krajeva ima drzava BiH zato sto cemo mi znati zasto Arapi nosaju galabiju.Slabo je objasnila, bolje reći zapravo nije ništa objasnila pa se pitanje postavlja radi pomankanja istog,
Da ja tebe pitam zasto mi nosamo, hlace?
- fatamorgana
#986 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Ovo važi samo za pustinju i tamo gdje je vruće, da im vjetar hladi .... a tamo gdje je hladno? Pa kad ovi samoprozvani šejhovi snimaju video na youtubu mislim da nema posebne vrućine u studiju ili u drugim nearapskim zemljama, zašto se skoro svi oblače k'o Osama bin Laden, da prostiš?miskin wrote: Fata oponasaju zato sto je prakticno, zato sto fino povjetarac ako ga bude da izvines puhne im malo ispod,.....
- nasa
#987 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Kada bi malo razmislio skontao bi da sam sebi dajes odgovor vise puta u toku rasprave....fatamorgana wrote:Ovo važi samo za pustinju i tamo gdje je vruće, da im vjetar hladi .... a tamo gdje je hladno? Pa kad ovi samoprozvani šejhovi snimaju video na youtubu mislim da nema posebne vrućine u studiju ili u drugim nearapskim zemljama, zašto se skoro svi oblače k'o Osama bin Laden, da prostiš?miskin wrote: Fata oponasaju zato sto je prakticno, zato sto fino povjetarac ako ga bude da izvines puhne im malo ispod,.....
Zasto hodze imaji istu odjecu,zasto popvi,svstenici itd....
- miskin
#988 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Valjda zato sto je to njima ideal ljepote, kao sto ovi nasi nosaju odijela, a uvijek postoji mogucnost da ih pitas ako te toliko zanima i ne oblace se oni kao Osama nego se on oblacio kao oni.fatamorgana wrote:Ovo važi samo za pustinju i tamo gdje je vruće, da im vjetar hladi .... a tamo gdje je hladno? Pa kad ovi samoprozvani šejhovi snimaju video na youtubu mislim da nema posebne vrućine u studiju ili u drugim nearapskim zemljama, zašto se skoro svi oblače k'o Osama bin Laden, da prostiš?miskin wrote: Fata oponasaju zato sto je prakticno, zato sto fino povjetarac ako ga bude da izvines puhne im malo ispod,.....
- Kroksica
#989 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Svidja im se taj trend Fatko, ili mozda hoce da se razlikuju od zapadnjaka...ili....ima neki hadis.. 
Last edited by Kroksica on 17/01/2013 00:19, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#990 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa da ispadnu uvjerljivo, isto k'o i ovi likovinasa wrote: Zasto hodze imaji istu odjecu,zasto popvi,svstenici itd....
- fatamorgana
#991 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Aha, znači i japanac se ne oblači zapravo kao Osama nego kao oni .... Oni?miskin wrote: Valjda zato sto je to njima ideal ljepote, kao sto ovi nasi nosaju odijela, a uvijek postoji mogucnost da ih pitas ako te toliko zanima i ne oblace se oni kao Osama nego se on oblacio kao oni.
- nasa
#992 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Vjerovatno je i japanac neki vjerski funkcioner ali mozemo se i dalje praviti da to nije ocigledno i trolati o oblacenju....fatamorgana wrote:Pa da ispadnu uvjerljivo, isto k'o i ovi likovinasa wrote: Zasto hodze imaji istu odjecu,zasto popvi,svstenici itd....
- fatamorgana
#993 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa vidi, ja nemam problema sa oblačenjem, mogu se obući kako god hoću, za tebe i one koji slijede "objavu", nisam siguran,nasa wrote:Vjerovatno je i japanac neki vjerski funkcioner ali mozemo se i dalje praviti da to nije ocigledno i trolati o oblacenju....fatamorgana wrote:Pa da ispadnu uvjerljivo, isto k'o i ovi likovinasa wrote: Zasto hodze imaji istu odjecu,zasto popvi,svstenici itd....
- miskin
#994 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Pa citas li ti ista sto bilo ko drugi pise. Oni su Arapi jel o njima pricamo. Osama je rođen u Saudiji, i nosio je ono sto nosi njegov narod, jel ti toliko tesko skontat.fatamorgana wrote:Aha, znači i japanac se ne oblači zapravo kao Osama nego kao oni .... Oni?miskin wrote: Valjda zato sto je to njima ideal ljepote, kao sto ovi nasi nosaju odijela, a uvijek postoji mogucnost da ih pitas ako te toliko zanima i ne oblace se oni kao Osama nego se on oblacio kao oni.
Samo mlatis praznu slamu bezveze.
- fatamorgana
#995 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
A ti?miskin wrote: Pa citas li ti ista sto bilo ko drugi pise. .
- nasa
#996 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
To je tvoja stvar,a moja stvar je koliko i na koji nacin slijedim Objavu,uglavnom ne cinim nista sto ne zelim ili s cime nisam zadovoljnafatamorgana wrote:Pa vidi, ja nemam problema sa oblačenjem, mogu se obući kako god hoću, za tebe i one koji slijede "objavu", nisam siguran,nasa wrote:Vjerovatno je i japanac neki vjerski funkcioner ali mozemo se i dalje praviti da to nije ocigledno i trolati o oblacenju....fatamorgana wrote:
Pa da ispadnu uvjerljivo, isto k'o i ovi likovi
Ima zemalja islamskih i neislamskih u kojima se na neki nacin odredjuje odjeca,sto se tice islamskih samo one s serijatom imaju propise oko toga dok se u ostalim mozes obuci kako zelis.....
- fatamorgana
#997 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Za one koji nisu pogledali video ....odr0n wrote:E čuj što, ti fato ko da nikad Tokija nisi vidio.fatamorgana wrote:Nego, nešto ne kontam, što se svi ovakvi likovi, neo konvertiti ufuraju u ovaj "islamski" look, imidž? Dobro brada i nekako al' što će mu turban i ove anterije pa ne živi u pustinji pobogu .... jedino ako ne živi u nekoj nama nepoznatoj pustinjskoj oblasti Japana ...odr0n wrote: Imaju oni već svog Takazawu.![]()
Ma nema šta, Japan islamska država.![]()
Pitanje se onda nameće spontano: A gdje je parkir'o kamilu?![]()
- cartman
#998 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
jel tesko shvatit da svaka religija ima svoj dress code?
- fatamorgana
#1000 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!
Nije, al' meni su takvi likovi smiješni, hoće da izgledaju ozbiljno, trude se iz petnih žila al' ne uspijevaju i to bode u oči ....cartman wrote:jel tesko shvatit da svaka religija ima svoj dress code?