Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
miskin

#426 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Kroksica wrote:
miskin wrote:
Odes na stranicu rijaseta ili na preporod.com i trazilicu na stranici ukucas rijeci horoskop, nakon toga procitaj nesto o tome, pa me onda opet pitaj, jel moze?
A znas da do tih stranica drzim ko i do horoskopa u Oslobodjenju. :D
Ako ti Enes Ljevakovic, ili ljudi koji uređuju preporod nisu autoritet, kako bih to mogao biti ja, kojeg ni ne poznajes, koji ti pisem iza 7 gora, mozda....
amazon

#427 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

miskin wrote:
Reci mi sta mladog covjeka privlaci tako nesto..zar nije ljepse ganjat cure, sport, bilo sto sto vole mladi..
Ja se ne mogu zamislit bez namaza, bez Kur'ana, to je moj zivot i ja tu nalazim sebe. Sto se tice tog zivota koji vodi vecina mladih, moram priznati da sam ja bio takođe iskusan time, cure, alkohol, marihuana, diskoteke, razni party, no u tome sam bio aktivno malo vise od 2 godine, i to mi je nekako dosadilo, i nekako sam nesvejsno poceo razmisljati imao neki stari knjigu u kuci otac jos dobio u ratu, poceo to citati, upoznao momke sa slicnom pricom i od tada sam ovdje na ovoj strani
Jel i ti ne priznas drzavne zakone ko oni selafije u Njemackoj, kazu ne priznaju Merkeline zakone, samo Bozije...
miskin

#428 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Pa šta da ti kažem Miske, pamet u glavu .... :)
Znam se ja cuvati i znam gdje treba ici i gdje ne treba, zato sam mnogo puta rekao na forumu kljuc uspjeha i ustrajnosti na islamu jeste cvrsto i jasno serijatsko znanje, da te ne poljulja svaki vjetar, da ti ne moze svako unijeti sumnju u tvoju vjeru.
fatamorgana

#429 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
Znam se ja cuvati i znam gdje treba ici i gdje ne treba, zato sam mnogo puta rekao na forumu kljuc uspjeha i ustrajnosti na islamu jeste cvrsto i jasno serijatsko znanje, da te ne poljulja svaki vjetar, da ti ne moze svako unijeti sumnju u tvoju vjeru.
Nemo' da ti moradnem poslije naranče u Centralni donosit' ;-)
amazon

#430 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

miskin wrote:
U tom i jeste kvaka, kad se pocinje sa ispiranjem mozga, ne dozvoli da posumnjas..
miskin

#431 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Jel i ti ne priznas drzavne zakone ko oni selafije u Njemackoj, kazu ne priznaju Merkeline zakone, samo Bozije...
Nije mi to poznato da ima kod svaba, ali ne moras ici tako daleko imas iste takve ljude ovdje u BiH, ja pricao s jednim on nesto urla galami, hoce ovdje sultanom (sila,moc) da siri islam, i korz pricu covjek ne zna naborjati islamske sarte. To su vecinom ljudi koji su skloni manipulacijama insana koji zavrse fakulet u Saudiji i onda to prenesu njima, i ne nisam od takvih, nemam ni dosije, ja sam uzoran građanin sto bi se reklo.

Zato imaju stepeni pri ucenju znanja:

1. slusanje
2. razumjevanje
3. pamcenje
4. rad po tome
5. prenosenje znanja drugim ljudima

Docim ovakvi ljudi samo nauce iz knjiga i kazu treba prebit momka sto se poljubio s curom u janvosti, van pameti
Kroksica

#432 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Kroksica wrote:
miskin wrote:
Odes na stranicu rijaseta ili na preporod.com i trazilicu na stranici ukucas rijeci horoskop, nakon toga procitaj nesto o tome, pa me onda opet pitaj, jel moze?
A znas da do tih stranica drzim ko i do horoskopa u Oslobodjenju. :D
Ako ti Enes Ljevakovic, ili ljudi koji uređuju preporod nisu autoritet, kako bih to mogao biti ja, kojeg ni ne poznajes, koji ti pisem iza 7 gora, mozda....
Iskreno, vise me zanima sta ti mislis nego Ljevakovic jer pojma ne'am ko je lik. S tobom ako nista vako prozborim.

Odoh spavat, sad ce oni sjetanski cas, pa da me ne zatekne budnu. :lol:

Selam alejk i LN, raji.
miskin

#433 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

skreno, vise me zanima sta ti mislis nego Ljevakovic jer pojma ne'am ko je lik. S tobom ako nista vako prozborim.

Odoh spavat, sad ce oni sjetanski cas, pa da me ne zatekne budnu. :lol:
:?:

Sto se Enesa tice, insan je doktor hafijskog mezheba.
miskin

#434 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

U tom i jeste kvaka, kad se pocinje sa ispiranjem mozga, ne dozvoli da posumnjas..
Istina je uvijek između 2 krajnosti.
fatamorgana

#435 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
Selam alejk i LN, raji.
LN, :)
miskin

#436 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Sta smo rekli jesam li vehabija ili nisam, jel dovoljno moje misljenje o velikom ucenjaku ummeta Ibn Tejmiji i Maoci te horoskopu, ili cemo ipak morati posegnuti za fotkom, kako kazu slika vrijedi vise nego hiljadu rijeci, fata tebe pitam?
fatamorgana

#437 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

miskin wrote:Sta smo rekli jesam li vehabija ili nisam, jel dovoljno moje misljenje o velikom ucenjaku ummeta Ibn Tejmiji i Maoci te horoskopu, ili cemo ipak morati posegnuti za fotkom, kako kazu slika vrijedi vise nego hiljadu rijeci, fata tebe pitam?
Ma ne bi da te više uvaljujem, ako jesi, dovoljno si se već sam uvalio, želim ti svako dobro, :)
Ugljesa_

#438 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Miske fanatik si zivota mi. Mani se tih gluposti zglajzat ces
dustaban

#439 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by dustaban »

Ugljesa_ wrote:Miske fanatik si zivota mi. Mani se tih gluposti zglajzat ces
On ti je inace LAKOZGLAJZLJIVE prirode :mrgreen:
miskin wrote:
Reci mi sta mladog covjeka privlaci tako nesto..zar nije ljepse ganjat cure, sport, bilo sto sto vole mladi..
Ja se ne mogu zamislit bez namaza, bez Kur'ana, to je moj zivot i ja tu nalazim sebe. Sto se tice tog zivota koji vodi vecina mladih, moram priznati da sam ja bio takođe iskusan time, cure, alkohol, marihuana, diskoteke, razni party, no u tome sam bio aktivno malo vise od 2 godine, i to mi je nekako dosadilo, i nekako sam nesvejsno poceo razmisljati imao neki stari knjigu u kuci otac jos dobio u ratu, poceo to citati, upoznao momke sa slicnom pricom i od tada sam ovdje na ovoj strani
Tipican "na putu" slucaj. Ovaj ti je izisao iz Zbanickinog filma.
I sto je najgore, ne mozes im objasniti da je ljudska zrelost kada BIRAS STA KONZUMIRAS.
A da je NEZRELO posegnuti za svakom zenskom, bocom, cigarom i knjigom na koju naletis.
Ali eto... sto jes jes interesantan je forumas, al' daleko mu moja kuca...
Ugljesa_

#440 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

dustaban wrote:
Ugljesa_ wrote:Miske fanatik si zivota mi. Mani se tih gluposti zglajzat ces
miskin wrote:
I sto je najgore, ne mozes im objasniti da je ljudska zrelost kada BIRAS STA KONZUMIRAS.
A da je NEZRELO posegnuti za svakom zenskom, bocom, cigarom i knjigom na koju naletis.
Pa tipican slucaj uopste. Znam ih more takvih koji su sad ogrezli mevlidovci
dustaban

#441 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by dustaban »

Ugljesa_ wrote:
dustaban wrote:Ugljesa (quote) - "Miske fanatik si zivota mi. Mani se tih gluposti zglajzat ces!"
miskin wrote: Ja se ne mogu zamislit bez namaza, bez Kur'ana, to je moj zivot i ja tu nalazim sebe. Sto se tice tog zivota koji vodi vecina mladih, moram priznati da sam ja bio takođe iskusan time, cure, alkohol, marihuana, diskoteke, razni party, no u tome sam bio aktivno malo vise od 2 godine, i to mi je nekako dosadilo, i nekako sam nesvejsno poceo razmisljati imao neki stari knjigu u kuci otac jos dobio u ratu, poceo to citati, upoznao momke sa slicnom pricom i od tada sam ovdje na ovoj strani
Pa tipican slucaj uopste. Znam ih more takvih koji su sad ogrezli mevlidovci
Obrati paznju i na ovaj detalj - "u tome sam bio aktivno malo vise od 2 godine, i to mi je nekako dosadilo..."
Bas me interesuje koliko ce ga sad ova faza drzati. Ako ovu temu odmah ne zakljucaju dabogda da se za par dana opet ne preshalta!
Nedaj se Miske, znam da su te nasi postovi dobro poljuljali!
:mrgreen:
Avetinho

#442 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Avetinho »

miskin wrote:
Ovoga su puni zatvori po Americi, kladim se i svugdje drugo u svijetu.

Kad nesto shebu u svom zivotu, pa ih strpa iza resetaka, postanu veci vjernici od imama i pape (al u *urcu), kao -- bog licno razgovarao s njima i uputio ih na pravi put, tako da su sad najbolji. Treba ih odmah pustiti vanka i dati im odlikovanje za humanost i bogobojaznost.
Kroksica

#443 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

A sto ste pukli po Misketu, lijepo nakav strah bije iz vas. :D
Miske i ja se u 80% stvari krvnicki ne slazemo ali overall, ljudina je i jedan od najiskrenijih forumasa ovdje.
Ugljesa_

#444 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Ugljesa_ »

Kroksica wrote:A sto ste pukli po Misketu, lijepo nakav strah bije iz vas. :D
Miske i ja se u 80% stvari krvnicki ne slazemo ali overall, ljudina je i jedan od najiskrenijih forumasa ovdje.
Strah ociju nema.

Ma iskreno nije ugodno dijeliti isti zrak sa ljudima kao sto su oni u npr. maoci, ne priznaju ni drzavu ni tebe, sreca pa takvih ekstremista uvijek ima malo i nikad ne mogu dosegnuti neki kritican broj da predstavljaju opasnost, doduse zbog toga i jesu gerilci al hajd sad :)
odr0n

#445 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by odr0n »

Religija nije ništa specijalno nit se razlikuje od alkohola, sporta, politike itd. Nekome je donjela dobro, nekoga je uništila, nekome nije ni potrebna. Npr. znamo da je religija protiv alkohola i govori sve najcrnije o tome, ali stvar je da je to tek polovično (ne)tačno jer nekoga jeste uništio, ali za neke je pozitivno te ih nije dovela do propasti nego im je dodatni užitak u životu, dok nekima i nije potrebna. (Uz napomenu da alkohol nema toliko jako dejstvo kao religija da pokrene ratove, podjele i mržnje :lol:) Tako i sa sportom, u i van njega, neko dođe na utakmicu da navija, neko samo da pravi belaje, bavljenje istim nekome donosi zdravlje i posao, nekome smrt, politika isto, pa tako i religija nekome olakša život, nekoga navede da raznese autobus, dok nekima nije ni potrebna itd.
miskin

#446 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Vidis vi sto me "savjetujete", odem ja jutros na sabah dođem u dzamiju u 06:18 klanjam 2 rekata tehijetu-l-mesdzida, pogledam na sat ono 06:23, ezan uci u 06:30, nagnem se na jedan stub u dzamiji i zikrim, razmisljam. Ja ne bih dao tih svojih 7 minuta ni za Pamelu Anderson. Allah te izabere između vise od 100 000 stanovnika tvog grada da ti budes među rijetkima koji je dosao na sabah, ja to vidim kao pocast meni, Allahovu blagodat prema meni. Vracam se kuci i ucim putem jutarnji zikr, tada bih volio da mi je kuca sto dalje od dzamije da duze setam i zikrim putem kad se Sunce rađa.

U okolini gdje ljudi klanjaju samo dzumu namaz, ti koji klanjas 5x dnevno, si naravno fanatik za njih, jos ako se trudis sto cesce ici u dzamiju onda je to jos gore. Od bosanske tradicije je da su muslimani donedavno bili slicni Misketu, nisu od bosanske tradicije danasnje stvari. Nije od bosanske tradicije da dođes u Tesanj da nemas s kim klanjati sabah, nego ga klanjas pred dzamijom i razguli kuci.

I ne, za one sto se boje, nisam na ideologiji Mevlida Jasarevica, Nusreta Imamovica sta vise ne slazem se s tim.

Kad bismo svi isto razmisljali bilo bi nam strasno dosadno
covjekizsjene

#447 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by covjekizsjene »

odr0n wrote:Religija nije ništa specijalno nit se razlikuje od alkohola, sporta, politike itd. Nekome je donjela dobro, nekoga je uništila, nekome nije ni potrebna. Npr. znamo da je religija protiv alkohola i govori sve najcrnije o tome, ali stvar je da je to tek polovično (ne)tačno jer nekoga jeste uništio, ali za neke je pozitivno te ih nije dovela do propasti nego im je dodatni užitak u životu, dok nekima i nije potrebna. (Uz napomenu da alkohol nema toliko jako dejstvo kao religija da pokrene ratove, podjele i mržnje :lol:) Tako i sa sportom, u i van njega, neko dođe na utakmicu da navija, neko samo da pravi belaje, bavljenje istim nekome donosi zdravlje i posao, nekome smrt, politika isto, pa tako i religija nekome olakša život, nekoga navede da raznese autobus, dok nekima nije ni potrebna itd.
Jos nisi naucio osnove Islama :roll: Koliko pricas o njemu rek'o bi da si hafiz :zoka: Opet , za mene je bolji biti ateista nego krscanin.Kao sto Zakir-Nakir kaze ateista je na pola puta do Islama.
odr0n

#448 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by odr0n »

covjekizsjene wrote:
odr0n wrote:Religija nije ništa specijalno nit se razlikuje od alkohola, sporta, politike itd. Nekome je donjela dobro, nekoga je uništila, nekome nije ni potrebna. Npr. znamo da je religija protiv alkohola i govori sve najcrnije o tome, ali stvar je da je to tek polovično (ne)tačno jer nekoga jeste uništio, ali za neke je pozitivno te ih nije dovela do propasti nego im je dodatni užitak u životu, dok nekima i nije potrebna. (Uz napomenu da alkohol nema toliko jako dejstvo kao religija da pokrene ratove, podjele i mržnje :lol:) Tako i sa sportom, u i van njega, neko dođe na utakmicu da navija, neko samo da pravi belaje, bavljenje istim nekome donosi zdravlje i posao, nekome smrt, politika isto, pa tako i religija nekome olakša život, nekoga navede da raznese autobus, dok nekima nije ni potrebna itd.
Jos nisi naucio osnove Islama :roll: Koliko pricas o njemu rek'o bi da si hafiz :zoka: Opet , za mene je bolji biti ateista nego krscanin.Kao sto Zakir-Nakir kaze ateista je na pola puta do Islama.
Gdje pogriješih, prosvjetli nas? :lol: Btw. bolje je uopšte nepoznavati osnove, nego ih učiti od cirkusanata kao što su Zakir-Nakir. :lol:
covjekizsjene

#449 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by covjekizsjene »

odr0n wrote:
covjekizsjene wrote:
Gdje pogriješih, prosvjetli nas? :lol: Btw. bolje je uopšte nepoznavati osnove, nego ih učiti od cirkusanata kao što su Zakir-Nakir. :lol:
Za tebe cirkusanti isto kao sto su za me "naucno-propagandski" mediji ala National Geographic cirkusanti.Ti se drzi svoga ja se Bogami drzim svoga pa cemo vidjeti ko je jaci :zoka:
pussysmoke

#450 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by pussysmoke »

covjekizsjene wrote:Za tebe cirkusanti isto kao sto su za me "naucno-propagandski" mediji ala National Geographic cirkusanti.Ti se drzi svoga ja se Bogami drzim svoga pa cemo vidjeti ko je jaci :zoka:
Ljudima koji se bave "ublehama", činjenice uvijek predstavljaju "cirkus". Da nije tako ne bi se ni bavili "ublehama".
Post Reply