Nije serijat vjera,serijat je drzavno uredjenje koje nije isto u dvije drzave danas ,pa o cemu i o kakvom serijatu pricamo..znalac wrote:pazi, ako ti mislis da je ono sto ja mislim glupost onda imas svako pravo da to kazes, i da se smijes onome sto govorim. To je tvoje pravo, ali moje je takodjer da ucinim isto iako po serijatu ti mozes uciniti prvo, ali ja ne mogu uciniti drugo. Malo razmisli zasto je to tako.znalac wrote:nasa wrote:Dobro ,kako hoces
ali ja npr.nikad ne bih napisala da su tvoja uvjerenja ateisticka glupost jer to smatram nekulturnim,a mislim da svi imaju pravo vjerovati u sta zele dok ne cine stetu drugomPored realnog zla kojim ovaj svijet ,a i nasa zemlja obiluje ,price o kamenovanju i sl.su samo zanimacija ni izbliza nisu problem ni meni ni tebi jer problema ima ,ali druge vrste.
Nisu nam to problemi ali mogli bi biti ako se nakoti dovoljno idiota koji ce dati sebi za pravo da provode tzv. bozioje zakone (citaj: zakone koje su postavili ljudi ali se samo tako interpretiraju da bi im se dao neki kredibilitet). Ali da kazes da sam ne kulturan zato sto mislim da su vjernici ljudi koji uopste ne razmisljaju o svojoj religiji, da su ovce, da ne vide nista smijesno npr. u prici o Nuhu, je totalna glupost, to nije nekultura, nekultura je kad posprejas po gradu reklame za donji ves jer mislis da se takvo sta ne bi trebalo reklamirati (ucinjeno od strane vehabija u Zenici) ili kad bacas smece tamo gdje postoji posuda za otpatke, to je nekultura, a ovo izmedju mene i tebe je neslaganje na datu temu, nije vidjelo nekulture
Ja pricam o islamu i islamskim stavovima ,a ne o prizivanju serijata....
Imas pravo reci i bezveze gubis vrijeme na obrazlaganje svojih prava jer ti ih nisam osporila ,samo sam napisala da ja licno takvu vrstu komunikacije ne praktikujem jer nisam takva osoba ZA MENE sto ne mora znaciti i za tebe to je nekulturno-nazvati necije stavove glupostima,psovati na odgovore samo zato sto ti se ne svidjaju isl.