Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
biturbo

#226 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by biturbo »

nasa wrote:
znalac wrote:mala digresija, vrijedi odvojit par minuta i nasmijat se glupostima iz vjerskih knjiga

http://www.youtube.com/watch?v=opncVf-eKec&hd=1
A zasto ti imas potrebu za ismijavanjem bilo koga ili bilo cije religije,ja ne vidim da ovdje bilo ko ismijava tebe pogotovo ne s "posudjenim"salama..
Nemam nista protiv i ovakvih sala jer imas pravo ,a dovoljno imam mozga da me to ne dira...ipak vise cijenim i smjesnije je da si sam osmislio neku salu ;-)
Osim toga,ismijavanje bez povoda daje miskinu puno pravo da ti kaze da ne moze biti prijatelj s tobom odnosno ti mu svojim odgovorom dajes argument za takav stav!
Naso ,nije to Miskinov stav ,to je stav islama .
O vjernici, ne prijateljujte s onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili bili mnogobošci, - i Allaha se bojte ako ste vjernici -
miskin

#227 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Nikad nije kasno za tevbu :D http://www.akos.ba/francuskinja-se-vrat ... ni-zivota/

Hvala Bogu da ima neko da potvrdi i moje misljenje, @biturbo :thumbup:
miskin

#228 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

ja se miskinu i tebi smijem ali ja nikada vas dvoje ne bih osudio na smrt vjesanjem ili kamenovanjem sto je preporuka serijata za murtede poput mene, sto jasno govori koliko su moji stavovi bezazleni nasuprot onog sto predlaze islam npr
Pa ne bi ni ja tebe osudio, ima kadija koji to radi, ja sam obicna raja, ja bi mogao biti samo vrsilac radnje :D u tom slucaju, treba znanja i znanja da bi neko mogao biti kadija
nasa

#229 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

biturbo wrote:
nasa wrote:
znalac wrote:mala digresija, vrijedi odvojit par minuta i nasmijat se glupostima iz vjerskih knjiga

A zasto ti imas potrebu za ismijavanjem bilo koga ili bilo cije religije,ja ne vidim da ovdje bilo ko ismijava tebe pogotovo ne s "posudjenim"salama..
Nemam nista protiv i ovakvih sala jer imas pravo ,a dovoljno imam mozga da me to ne dira...ipak vise cijenim i smjesnije je da si sam osmislio neku salu ;-)
Osim toga,ismijavanje bez povoda daje miskinu puno pravo da ti kaze da ne moze biti prijatelj s tobom odnosno ti mu svojim odgovorom dajes argument za takav stav!
O vjernici, ne prijateljujte s onima koji vjeru vašu za podsmijeh i zabavu uzimaju, bili to oni kojima je data Knjiga prije vas, ili bili mnogobošci, - i Allaha se bojte ako ste vjernici -
Pa vi birate nekako uvijek radikalniji stav ,ja sam bas povodom jedne rasprave s Odronom koristila stav unutar sunitskog islama da prekidanje prijateljstva nije obavezno te se navodi hadis o Muhamedu i hidzri te ajeti o roditeljima te jos nekoliko hadisa koji su dokaz da se nisu u potpunosti prekidali odnosi...pogotovo ne u zemlji kao sto je nasa u kojoj pokazati prijateljsko raspolozenje je nuzno.
Naravno takav odnos se ne smije zasnivati na bilo cemu sto je suprotno islamu niti protiv muslimana!
znalac

#230 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

Platformas wrote:

Carlin je bolji

ah, Carlin je Carlin
amazon

#231 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

biturbo wrote:
nasa wrote:

Ja se nicijoj vjeri ne smijem, samo mislim da ne treba bas sve slijepo sljediti, ^sta je neko napisao..ili nam je bezveze data pamet..Ima u svakoj religiji i dobri kao i losi strana, a ne sve bezuvjetno dobro, nema nista savrseno..ajde recite mi zasto su zene u svakoj religiji podcjenjene..zato sto su muskarci jaci fizicki i muskarci su pisali knjige a ne zene , eto u tome je caka..
miskin

#232 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Pa vi birate nekako uvijek radikalniji stav ,ja sam bas povodom jedne rasprave s Odronom koristila stav unutar sunitskog islama da prekidanje prijateljstva nije obavezno te se navodi hadis o Muhamedu i hidzri te ajeti o roditeljima te jos nekoliko hadisa koji su dokaz da se nisu u potpunosti prekidali odnosi...pogotovo ne u zemlji kao sto je nasa u kojoj pokazati prijateljsko raspolozenje je nuzno.
Naravno takav odnos se ne smije zasnivati na bilo cemu sto je suprotno islamu niti protiv muslimana!
Nisam ni ja rekao da treba prekinuti svaki odnos, samo da ne mozes biti prijatelj sa njim, besmisleno je reci da se mora prekinuti svaki vid komunikacije, jos pogotovo ako se radi o roditelju, rodbini, zna se sta je prijateljstvo a sta lijep i korektan odnos
znalac

#233 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

miskin wrote:ja sebi sistem radio sinoc, nemam ni flash player, nisam jos skinuo, niti imam Chrome, tako da ne mogu gledati ove klipove na moju nesrecu ili srecu, po reakcijama @nase bit ce da je ovo drugo

@ pussysmoke
Vjera mi ne dozvoljava :lol: :lol:
vjerovao mi ili ne,al evo kunem ti se Darwinom (xD) nedavno sam bio u drustvu djevojke koja je muslimanka, klanja posti i ti fazoni, znas vec, al pusi maridzuanu :D Ozbiljno. Ja kazem njoj zar to nije suprotno tvojim vjerskim uvjerenjima, ona kaze nije uopste, ja se naravno odvalio smijat. Toliko tim vjernicima i tumacenju vjerskih propisa
It_is_a_Leclerc

#234 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja imam jako, jako dobrih prijatelja Katolika, nešto manje Pravoslavaca, ali i njih ima. Imam i ateista sa kojima često "razmjenim vatru" na teme religijskog tipa.

No, kad bi mi i jedan od njih napisao da je ono što u šta svim srcem vjerujem glupost, bajka i šprdnja, nikad ga u životu ne bih pogledao. Da ja to učinim njima, sekunde se ne bih bunio da me neko od njih zamrzi.
biturbo

#235 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by biturbo »

miskin wrote:Nikad nije kasno za tevbu :D http://www.akos.ba/francuskinja-se-vrat ... ni-zivota/

Hvala Bogu da ima neko da potvrdi i moje misljenje, @biturbo :thumbup:
Boriš se ko lav :thumbup: ,da te Allah dž.š. nagradi. Amin
miskin

#236 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Ja se nicijoj vjeri ne smijem, samo mislim da ne treba bas sve slijepo sljediti, ^sta je neko napisao..ili nam je bezveze data pamet..Ima u svakoj religiji i dobri kao i losi strana, a ne sve bezuvjetno dobro, nema nista savrseno..ajde recite mi zasto su zene u svakoj religiji podcjenjene..zato sto su muskarci jaci fizicki i muskarci su pisali knjige a ne zene , eto u tome je caka..
Ja cu ti odmah reci da je islam kao religija apsolutno savrsena, jer dolazi od onog koji je savrsen i bez nedostataka, u islamu nema nista lose, u njemu je sve dobro i ovog i buduceg svijeta.

Zene u islamu su ravnopravne sa muskracima u pogledu islamski propisa, ali nisu jednake, poznata subha s ulogomo zene u islamu i njenom oslobađanju od okova islama u modernu zenu.
nasa

#237 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

znalac wrote:
nasa wrote:

ako je nesto smijesno onda je zaista smijesno, i nemoj Allaha ti sa tom tezom o ismijavanju religije, ona je sama po sebi smijesna samo neki od nas ne vide komediju koja im se odigrava pred ocima, a sta ima lose postavit link prilicno smijesnog videa, a zaista ne mozes ocekivati od nekoga da se ne smije tvojim vjerskim uvjerenjima jer su presmijesna

ja se miskinu i tebi smijem ali ja nikada vas dvoje ne bih osudio na smrt vjesanjem ili kamenovanjem sto je preporuka serijata za murtede poput mene, sto jasno govori koliko su moji stavovi bezazleni nasuprot onog sto predlaze islam npr
Dobro ,kako hoces
ali ja npr.nikad ne bih napisala da su tvoja uvjerenja ateisticka glupost jer to smatram nekulturnim,a mislim da svi imaju pravo vjerovati u sta zele dok ne cine stetu drugomPored realnog zla kojim ovaj svijet ,a i nasa zemlja obiluje ,price o kamenovanju i sl.su samo zanimacija ni izbliza nisu problem ni meni ni tebi jer problema ima ,ali druge vrste.
znalac

#238 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

miskin wrote:
Pa ne bi ni ja tebe osudio, ima kadija koji to radi, ja sam obicna raja, ja bi mogao biti samo vrsilac radnje :D u tom slucaju, treba znanja i znanja da bi neko mogao biti kadija
eto vidis, u tome je poenta svega. Vi ste ko fol toliko sigurni u svoju vjeru ali niste u stanju da podesete necije nevjerovanje, pa kad ga vec ne mozete usutiti onda mu bar mozete skinuti glavu. To je glavna karakteristika religije od kada je nastala i jedan od razloga, empirijskih dokaza, zasto je potpuno pogresna.
fatamorgana

#239 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

dustaban wrote: Sta bi falilo da na crkve i dzamije stave natpis - zabranjen ulazak kriminalcima, lopovima, pedofilima, licimurima, nevjernicima i inovjernicima!
Dodao bih i lažnim vjernicima, :lol:
miskin

#240 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

znalac wrote:
miskin wrote:ja sebi sistem radio sinoc, nemam ni flash player, nisam jos skinuo, niti imam Chrome, tako da ne mogu gledati ove klipove na moju nesrecu ili srecu, po reakcijama @nase bit ce da je ovo drugo

@ pussysmoke
Vjera mi ne dozvoljava :lol: :lol:
vjerovao mi ili ne,al evo kunem ti se Darwinom (xD) nedavno sam bio u drustvu djevojke koja je muslimanka, klanja posti i ti fazoni, znas vec, al pusi maridzuanu :D Ozbiljno. Ja kazem njoj zar to nije suprotno tvojim vjerskim uvjerenjima, ona kaze nije uopste, ja se naravno odvalio smijat. Toliko tim vjernicima i tumacenju vjerskih propisa
Cim se zakunes tim gospodinom sve ti vjerujem pa i da je trava crna. Trebao si joj odmah na podijelit koju vaspitnu :D , salim se nema nikakvog udranja, ili kako se to kaze fizicka dawa, to ne postoji.

Te njene rijeci su vrlo opasne, jer dozvolajava nesto sto je zabranjeno, i one izvode covjeka iz vjere, bez obzira da li oguli koljena na sedzdi, ali na nju necemo spustiti propis tekfira, jer je ona mozda nesto pogresno razumjela, pa treba da joj se objasni ispravno, da joj ALlah pomogne da ostavi to zlo.

Ja znam insana, i bradu ima, covjek pusi ove tvoje travke naveliko, covjek pije alkohol, tako da ima svega, ja prvi put i jedini kad sam se njemu priblizio, smrdi na alkohol, kad je on otisao pitam ovog sto ga zna, ma nista to veli on meni, on je takav.

Zato je opasno da svako tumaci vjeru kako mu pase i kako godni jegovim strastima
amazon

#241 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

miskin wrote:
Ja cu ti odmah reci da je islam kao religija apsolutno savrsena, jer dolazi od onog koji je savrsen i bez nedostataka, u islamu nema nista lose, u njemu je sve dobro i ovog i buduceg svijeta.

Zene u islamu su ravnopravne sa muskracima u pogledu islamski propisa, ali nisu jednake, poznata subha s ulogomo zene u islamu i njenom oslobađanju od okova islama u modernu zenu.
Da, a sta je onda ajmo reci samo sa one dvije druge u Bosni, ako je tvoja savrsena, onda su one nesavrsene i pune gresaka..zar to nije vrijedjanje, iz kojeg se onda stvaraju konflikti..
miskin

#242 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
dustaban wrote: Sta bi falilo da na crkve i dzamije stave natpis - zabranjen ulazak kriminalcima, lopovima, pedofilima, licimurima, nevjernicima i inovjernicima!
gdje si fata brate, jesil to bio na "bez cenzure" hajde pomozi bratu, ubise ovi s svih strana
amazon

#243 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

fatamorgana wrote:
Pa ti koji stoluju u crkvama i djamijama su bas ti kojim bi ti zabranio ulazak u svoje dvore :D
miskin

#244 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Da, a sta je onda ajmo reci samo sa one dvije druge u Bosni, ako je tvoja savrsena, onda su one nesavrsene i pune gresaka..zar to nije vrijedjanje, iz kojeg se onda stvaraju konflikti..
Ne, nije vvrijeđanje, zar te druge dvije ne kazu isto za moju vjeru, sve su vjere iskljucive, nema tu nikakvog konflikta, mozemo samo pricati i raspravljati s dokazima, ko ljudi, a ne da pucamo jedni na druge i da se gledamo preko nisana, sve se moze rijesiti razgovorom, nikad se oni nece slozit s nama, niti mi s njima, ali imamo zajednickih stvari dosta, a jedan od tih je da ne ubijamo jedni druge bespravno.
znalac

#245 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

znalac wrote:
nasa wrote:
znalac wrote:
ako je nesto smijesno onda je zaista smijesno, i nemoj Allaha ti sa tom tezom o ismijavanju religije, ona je sama po sebi smijesna samo neki od nas ne vide komediju koja im se odigrava pred ocima, a sta ima lose postavit link prilicno smijesnog videa, a zaista ne mozes ocekivati od nekoga da se ne smije tvojim vjerskim uvjerenjima jer su presmijesna

Dobro ,kako hoces
ali ja npr.nikad ne bih napisala da su tvoja uvjerenja ateisticka glupost jer to smatram nekulturnim,a mislim da svi imaju pravo vjerovati u sta zele dok ne cine stetu drugomPored realnog zla kojim ovaj svijet ,a i nasa zemlja obiluje ,price o kamenovanju i sl.su samo zanimacija ni izbliza nisu problem ni meni ni tebi jer problema ima ,ali druge vrste.
pazi, ako ti mislis da je ono sto ja mislim glupost onda imas svako pravo da to kazes, i da se smijes onome sto govorim. To je tvoje pravo, ali moje je takodjer da ucinim isto iako po serijatu ti mozes uciniti prvo, ali ja ne mogu uciniti drugo. Malo razmisli zasto je to tako.
Nisu nam to problemi ali mogli bi biti ako se nakoti dovoljno idiota koji ce dati sebi za pravo da provode tzv. bozioje zakone (citaj: zakone koje su postavili ljudi ali se samo tako interpretiraju da bi im se dao neki kredibilitet). Ali da kazes da sam ne kulturan zato sto mislim da su vjernici ljudi koji uopste ne razmisljaju o svojoj religiji, da su ovce, da ne vide nista smijesno npr. u prici o Nuhu, je totalna glupost, to nije nekultura, nekultura je kad posprejas po gradu reklame za donji ves jer mislis da se takvo sta ne bi trebalo reklamirati (ucinjeno od strane vehabija u Zenici) ili kad bacas smece tamo gdje postoji posuda za otpatke, to je nekultura, a ovo izmedju mene i tebe je neslaganje na datu temu, nije vidjelo nekulture
nasa

#246 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

amazon wrote:
miskin wrote:

To je svestran problem,hajde reci kako katolici tumace islam odnosno katolicki stav spram islama!
fatamorgana

#247 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote: Nakon duuugooo godina komunizma vjernici se na odredjen nacin plase povratka slicne politike koja bi vjeru gurnula na margine..
Nisu te dobro informisali, kod nas je bilo socijalizam a ne komunizam, :)
miskin

#248 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Ali da kazes da sam ne kulturan zato sto mislim da su vjernici ljudi koji uopste ne razmisljaju o svojoj religiji, da su ovce, da ne vide nista smijesno npr. u prici o Nuhu, je totalna glupost, to nije nekultura, nekultura je kad posprejas po gradu reklame za donji ves jer mislis da se takvo sta ne bi trebalo reklamirati (ucinjeno od strane vehabija u Zenici) ili kad bacas smece tamo gdje postoji posuda za otpatke, to je nekultura, a ovo izmedju mene i tebe je neslaganje na datu temu, nije vidjelo nekulture
Jel crni sprej, dole na Jaliji. Nisam ja :lol:
Avetinho

#249 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Avetinho »

miskin wrote:
Naravno da ne moraju biti prijatelji.
Ali je mnogo lakse raspiriti mrznju medju njima, jer eto tako pise u Kuranu. I eto ti belaja.
Pogresno. Zar nismo bili prijatelji s komsijama 50 godina, i vise od toga zenili se međusobno, pa vidi sta su nam uradili i s kojom zestinom, neviđenom od vremena Hitlera, bolje bi prosli da nismo zajedno jeli krmad i pili lozu, ne bi toliko uzivali u silovanjima nasih majki i djvojaka
Pogresno. Da smo bili prijatelji, ne ni nilo rata nikad.
Nego smo jedni pored drugih zivjeli, bas kao sto pise u Kuranu da treba.

Islam - religija mira.
Krscanstvo - religija ljubavi.

My ass. U nas ti je -- svakom svoje, uvijek bilo, a kad je problem, krvi na sve strane.
miskin

#250 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
nasa wrote: Nakon duuugooo godina komunizma vjernici se na odredjen nacin plase povratka slicne politike koja bi vjeru gurnula na margine..
Nisu te dobro informisali, kod nas je bilo socijalizam a ne komunizam, :)
Kad bi bilo vise ovakvih vjernika http://www.avaz.ba/globus/europa/sveste ... bella-ciao
Post Reply