Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shalaedin

#1 Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

Posto smo svi na ovome forumu redovni u kritici i dobrih i losih stvari u BiH-a i svakodnevno pljujemo na nase vlastodrsce i kritikujemo sve moguce organe i osobe u BiH-a.
Postavlja se pitanje dali mozemo svojim politickim stavom cesto jedinstvenim u mnogim stvarima promjeniti stanje u BIH-i.
Ovdje se redovno razgovara u svemu. Ostaje pitanje nakon svega dali smo icim pridonjeli da se ijedna stvar u BIH-a promjeni koju smo ovdje kritikovali.

Dali mi mozemo promjeniti nesto u BIH-i?
Dali forumasi sarajevo-x.com ili nekog drugog foruma mogu izvrsiti medijski pritisak ili srusiti poljuljanu vlast u BIH-a?

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
uvjek dobar gost

#2 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by uvjek dobar gost »

Da ali mimo foruma !

U smislu organizovanja u formalne već postojeće ili neformalne grupe... jer očigledno je da ovdje ima ljudi sa više klikera i morala nego u sindikatu, studentskim udruženjima i udruženjima demobilisanih boraca....

Znači ja mislim da može jer forum (internet) nam daje mnogo mogućnosti... pitanje je samo vremena i živaca koje smo spremni uložiti...!

samo od laprdanja nema ništa !
shalaedin

#3 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by shalaedin »

Ma to se da primjetiti na stanju u drustvu...
amrica

#4 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by amrica »

uvjek dobar gost wrote:Da ali mimo foruma !

U smislu organizovanja u formalne već postojeće ili neformalne grupe... jer očigledno je da ovdje ima ljudi sa više klikera i morala nego u sindikatu, studentskim udruženjima i udruženjima demobilisanih boraca....

Znači ja mislim da može jer forum (internet) nam daje mnogo mogućnosti... pitanje je samo vremena i živaca koje smo spremni uložiti...!

samo od laprdanja nema ništa !

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
uvijek dobar post

#5 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by uvijek dobar post »

nema šanse.
uvjek dobar gost

#6 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

uvijek dobar post wrote:nema šanse.
Moj uvijek optimistični rođak... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by mIRCerka »

Ne mozemo srusiti vlast, ali mozemo jesti dobar grah. :D
Hoce li sloboda ...

#8 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Hoce li sloboda ... »

Nije problem u rušenju vlasti odnosno promjeni vladajuće garniture već u izmjeni kompletnog sistema.
Mehanizam, modus vladavine, zakonski okviri, sve je to lako za zloupotrebiti a mogućnost manipulacije je ogromna.
Ovdje se diskutuje u smislu "Sjaši Kurta da uzjaše Murta" a to je po meni pogrešno.
DobroJutroKolumbo

#9 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by DobroJutroKolumbo »

uvjek dobar gost wrote:
Moj uvijek optimistični rođak... :D

Uz to , jos je i tezi koju kilu od tebe... :lol: :lol: :lol:
Korisnica

#10 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Korisnica »

shalaedin wrote:Posto smo svi na ovome forumu redovni u kritici i dobrih i losih stvari u BiH-a i svakodnevno pljujemo na nase vlastodrsce i kritikujemo sve moguce organe i osobe u BiH-a.
Postavlja se pitanje dali mozemo svojim politickim stavom cesto jedinstvenim u mnogim stvarima promjeniti stanje u BIH-i.
Ovdje se redovno razgovara u svemu. Ostaje pitanje nakon svega dali smo icim pridonjeli da se ijedna stvar u BIH-a promjeni koju smo ovdje kritikovali.

Dali forumasi sarajevo-x.com ili nekog drugog foruma mogu izvrsiti medijski pritisak ili srusiti poljuljanu vlast u BIH-a?

Raja sa ovog foruma ne moze nista. Raji sa ovog foruma je dobro.
mIRCerka

#11 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by mIRCerka »

Korisnica wrote:
shalaedin wrote:Posto smo svi na ovome forumu redovni u kritici i dobrih i losih stvari u BiH-a i svakodnevno pljujemo na nase vlastodrsce i kritikujemo sve moguce organe i osobe u BiH-a.

Raja sa ovog foruma ne moze nista. Raji sa ovog foruma je dobro.
volim sto ste upuceni ;)
amrica

#12 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by amrica »

Hoce li sloboda ... wrote:Nije problem u rušenju vlasti odnosno promjeni vladajuće garniture već u izmjeni kompletnog sistema.
Mehanizam, modus vladavine, zakonski okviri, sve je to lako za zloupotrebiti a mogućnost manipulacije je ogromna.
Ovdje se diskutuje u smislu "Sjaši Kurta da uzjaše Murta" a to je po meni pogrešno.

Jednog dana ce se morati prmijeniti nakaradno ludjacko uredjenje ove jadne zemlje, a do tad, ako narod natjera Kurtu da sjase, Murta ce razmisliti kako ce se ponasati, jer ce on sljedeci pasti, a narodu, bez obzira koliko spor i inertan bio, fitilj se krati... A vlast vise nema para da zacepljava rupe i rupice, da usutkava civilne invalide, napr, vojne su kupili nekim mrvicama, penzionerima vec najavljuju da mozda nece biti martovske plate, pa ce je, kao onda oni obezbijediti...
Korisnica

#13 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Korisnica »

Pa ustanite ako grijesim. Sta je? Samo laprdate, u stvari samo pisete. Dokle? Pa zar vam nije pun k.... svega?
Korisnica

#14 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Korisnica »

Her Flick wrote:
Korisnica wrote:Pa ustanite ako grijesim. Sta je? Samo laprdate, u stvari samo pisete. Dokle? Pa zar vam nije pun k.... svega?
ponesiiiiii zaaaaaaastavuuuuuuuuuuu
ti prva a ja cu te gledati iz kafane

Takvih ko ti je pun forum. Hajmo se zajebavat. Ma neka nas gaze, i zasluzili smo.

Zasto se vi uopste bunite??
uvjek dobar gost

#15 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Korisnica wrote:Pa ustanite ako grijesim. Sta je? Samo laprdate, u stvari samo pisete. Dokle? Pa zar vam nije pun k.... svega?
Ja sam ustao a ti lezi....

Ne kontam čemu ovakav rezon jer svi mi smo u istom loncu... koji samo što nije eksplodirao jer mu se regulator pritiska pokvario...

Sve u svemu dnevnice čuda čine !

Zašto se bunimo... lakše je pitnje zašto se ne bunimo ....
mIRCerka

#16 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by mIRCerka »

Sve i jedan protest, sve i jedna akcija, skoro sve vrijedno pomena pod terminom talasanja je krenulo s ovog foruma. Stoga, suti zivota ti i ne prosipaj se vise.
Korisnica

#17 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Korisnica »

Nastavite sa pametovanjem, to vam super ide. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by Truba »

ajmo se kladit da imam najmanju platu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
uvjek dobar gost

#19 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Korisnica wrote:Nastavite sa pametovanjem, to vam super ide. :run:
Mnogo si ratoborna sa svega 32 posta... :-) :D

Pametuju premijeri, a mi radimo !
fixer

#20 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by fixer »

mogu oni s foruma http://www.drzavniudar.ba
no, sad ozbiljnije, ovaj forum je oaza u dnevnopolitickoj, kulturoloskoj, gradjanskoj svakodnevnici u bih. ono sto njemu uspjeva je sacuvati jedan koliko-toliko normalan nacin komunikacije medju samim forumasima. pozitivna stvar je sto se profasisticki, psihopatski, malogradjanski komentari ostro kaznjavaju na dvije instance. prva je naravno moderatorska, oficijalna, njihova primjena represionistickih metoda je ono sto barem na ovom forumu mijenja balkanski mentalitet. ako zelis biti ovdje, naucit ces kako se prica ovdje.
druga instanca je nesvjesno formirani odbranbeni stit samih forumasha. kad se pojavi neki "dobro skriveni" fasist, rijetko da bi mogao provesti dugo vremena u svojoj igri kameleona. forumashi zajednistvom i raznim metodama uglavnom uspjevaju natjerati pojedinca da pokaze svoje pravo lice. e, upravo zbog toga ovaj forum nije slika bosansko hercegovackog drustva. te pojedince ne mozes odstraniti u normalnom zivotu. oni su tu, jako prisutni, i nisu pojedinci, vec citave politike. iluzorno je ocekivati da mi nesto s ovog foruma mozemo promijeniti na bolje.
zasto? pa da se barem malo pitala vecina ovih na ovom forumu, promjena danas ne bi bila potrebna, jer ne bi imali ovako sranje. da bosnu cine samo ljudi s ovog foruma bosna bi bila mnogo sretnija zemlja.
a mi, svjesni potpuno da smo manjina, ali nesvjesni sta znaci uloga manjine - ima nas manje, ali to znaci da moramo biti glasniji - mi smo zanijemili, vise se trudimo da ubjedimo druge da nas nema, da im se prilagodimo, a upravo ovaj potez je tezi udarac ovoj bosni nego svi ratni.
bh drustvo je ustolicilo pogresne vrijednosti i instaliralo ih kao ispravne.
a mi kukavice svakodnevno dolazimo ovdje, ubjedjujemo sebe da ono na ulici je iluzija, i tako, sve vise vremena provodimo u nasoj iluziji.
hepek071

#21 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by hepek071 »

možemo i te kako..samo trebamo uvjeravati sve ljude koje poznajemo da izađu na izbore i glasaju. I to da glasaju po principu uvijek za opoziciju bez obzira koja je stranka/e na vlasti. Jedino tako možemo stjerati u ćošak ove srednjovjekovne kreature na političkoj sceni da promjene priču i način rada. Tako da shvate da im se prati svaki korak i da nisu "vječnici", stopljeni sa bogom danom foteljom. To će biti prava revolucija bez kapi krvi.
uvjek dobar gost

#22 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

fixer wrote:mogu oni s foruma http://www.drzavniudar.ba
no, sad ozbiljnije, ovaj forum je oaza u dnevnopolitickoj, kulturoloskoj, gradjanskoj svakodnevnici u bih. ono sto njemu uspjeva je sacuvati jedan koliko-toliko normalan nacin komunikacije medju samim forumasima. pozitivna stvar je sto se profasisticki, psihopatski, malogradjanski komentari ostro kaznjavaju na dvije instance. prva je naravno moderatorska, oficijalna, njihova primjena represionistickih metoda je ono sto barem na ovom forumu mijenja balkanski mentalitet. ako zelis biti ovdje, naucit ces kako se prica ovdje.
druga instanca je nesvjesno formirani odbranbeni stit samih forumasha. kad se pojavi neki "dobro skriveni" fasist, rijetko da bi mogao provesti dugo vremena u svojoj igri kameleona. forumashi zajednistvom i raznim metodama uglavnom uspjevaju natjerati pojedinca da pokaze svoje pravo lice. e, upravo zbog toga ovaj forum nije slika bosansko hercegovackog drustva. te pojedince ne mozes odstraniti u normalnom zivotu. oni su tu, jako prisutni, i nisu pojedinci, vec citave politike. iluzorno je ocekivati da mi nesto s ovog foruma mozemo promijeniti na bolje.
zasto? pa da se barem malo pitala vecina ovih na ovom forumu, promjena danas ne bi bila potrebna, jer ne bi imali ovako sranje. da bosnu cine samo ljudi s ovog foruma bosna bi bila mnogo sretnija zemlja.
a mi, svjesni potpuno da smo manjina, ali nesvjesni sta znaci uloga manjine - ima nas manje, ali to znaci da moramo biti glasniji - mi smo zanijemili, vise se trudimo da ubjedimo druge da nas nema, da im se prilagodimo, a upravo ovaj potez je tezi udarac ovoj bosni nego svi ratni.
bh drustvo je ustolicilo pogresne vrijednosti i instaliralo ih kao ispravne.
a mi kukavice svakodnevno dolazimo ovdje, ubjedjujemo sebe da ono na ulici je iluzija, i tako, sve vise vremena provodimo u nasoj iluziji.
fixer ljubi te drug za ovaj post.... svaka čast na preciznim definicijama i jasnoj argumentaciji.. !!!

Skidam kapu i naklon !
5ar5rovic

#23 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by 5ar5rovic »

babilon wrote:I koga da onda postavimo, svi su isti :(
Pročitaj Amricin post. Postaviti bilo koga ko nakon što MI skinemo KURTU, ima petlju da bude MURTA !
hepek071

#24 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by hepek071 »

5ar5rovic wrote:
babilon wrote:I koga da onda postavimo, svi su isti :(
Pročitaj Amricin post. Postaviti bilo koga ko nakon što MI skinemo KURTU, ima petlju da bude MURTA !
sada jesu svi uz suštini isti uz male kozmetičke razlike......ali pitanje je : Da li bi imali muda da budu isti da im je svake četiri godine noga u guzicu?

Problem jeste što se svi osile kad vide da im sve prolazi, i da šta god rade opet se za njih glasa Zato samo glas za opoziciju, onda opetza četiri godine opet glas za opoziciju itd. Garanutujem jedini put za promjene
vjesticanametli

#25 Re: Može li raja sa ovoga foruma srusiti "popljuvanu" vlast ?

Post by vjesticanametli »

Korisnica wrote:Nastavite sa pametovanjem, to vam super ide. :run:
a ti idi taji na cas flaute

bektudutopik forumasi su pokusali i receno nam je da nas placa sdp ........... eto sad znamo da sdp pogani placa taju a ne nas i nadam se da je semiha zadovoljna
Post Reply