moze li itko pomoc???
-
matan12
#1 moze li itko pomoc???
zna li itko zasto dode do "samozapaljenja", motor radi sam i nikako se ne moze ugasiti? sklopio sam motor upalio ga i ispocetka je radio u redu,a onda je poceo sam dobivati gas,napunio bi puni gas i nikako se ne moze smanjiti.ispocetka se mogao ugasiti,al odjednom ga vise nisam mogao ugasit,radi pri punom gasu,skinio sam kabel sa svjecice ugasio ga na kljucu al on je idalje radio.ugasio sam ga tek kad sam prekinuo gorivo,ostao je bez goriva.radi se o yamahi tdr 125 92g.,vec sam pisao o njoj.
-
esso_sa
#2 Re: moze li itko pomoc???
Obzirom da si napisao da si sklopio motor, moguce je da si nesto pogresno sklopio pa sad imas preveliku kompresiju a ona moze dovesti do zapaljenja goriva prije nego sto svjecica uopste i baci iskru i rezultat je situacija slicna tvojoj. Vidi dokumentaciju svog motora i vidi koja kompresija treba da bude a onda izmjeri kompresiju i uporedi brojke
- hotazmaj
#3 Re: moze li itko pomoc???
Meni ovo lici na neki veci zajeb.
Kazes skinuo lulicu sa svecice a on radio dok nije gorivo potrosio???
Iskreno nisam neki majstor, znam tek ponesto, ali ovo prvi put cujem
Imam ti odlicnog majstora pa ako hoces javi se na PM
Kazes skinuo lulicu sa svecice a on radio dok nije gorivo potrosio???
Imam ti odlicnog majstora pa ako hoces javi se na PM
-
matan12
#4 Re: moze li itko pomoc???
a znate li zasto sam dobiva gas??
-
pigcop
#5 Re: moze li itko pomoc???
hm nisam siguran da sam dobro shvatio al gas ti je puni cim upalis motor? Imam prijatelja koji je imao slican fazon sa vespom,e sad jel to isti mehanizam ne znam.Uglavnom kad god je dao gas do kraja onaj dio koji otvara protok goriva sto je sajla na njega nakacena se zaglavi.I onda mozes svirati borbene dok ne rastavis pola motora jer je kod njega to bilo ne pristupacno i sarafcigerom odglavi
. Naravno kasnije je to rijesio sto je mjenjao citav taj mehanizam jer se non stop zaglavljivalo ako das malo jaci gas.A sa svjecicom mi nije poznato nista da se ikome desilo.Sto se tice ne gasenja motora mogao bi biti neki elektronicki kvar sa izolacijama zica ili ne ispravnost prekidaca samog kod kljuca gdje gasis motor.Al to su cista onako lupetanja
Najbolje kod majstora i mozak na pasu 
-
mille1981
#7 Re: moze li itko pomoc???
Po mom misljenju mislim da dolazi do efekta samozapaljenja ili kliktanja. Uzrok moze biti povecana kompresija, gorivo niske oktanske vrijednosti ili presiromasna smjesa
Ali mislim da je najbolje da ti to pogleda "strucno" lice