MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Locked
luckylaka

#201 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by luckylaka »

Mozda naslov teme treba preimenovati u,,mozemo li skupiti milione za poplave,,Kakve ima veze ko ih daje.
Itakoto

#202 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Itakoto »

Temu treba izbrisati ili barem zakljucati jer uvodni komentar vrijedja upravo one od koji se nesto i ocekuje. Paradoks!
casica

#203 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by casica »

Ma važno je naprđivati, ko hoće da pomogne naći će način i neće zijati na sva zvona. Evo jedan https://www.facebook.com/groups/515755208531098/
detroit-mercy

#204 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by detroit-mercy »

Googlerica wrote:
detroit-mercy wrote:[Ja cak znam raje iz vana koja stedi u BiH bankama jer su kamate mnogo vise nego vani.
:lol: :skoljka:
Sta je smijesno :mrgreen: , najsmjesnija je glupost.
hAZNADAR

#205 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by hAZNADAR »

todd_smith wrote:
Ali ja kompleksas, koji je ljubomoran na tebe jer si iz dijaspore :wink:
Jasta si nego kompleksas - u najblazem slucaju. Umjesto da se na ovoj temi pise o nacinima finansiranja, ekonomskom povezivanju nasih i stranih firmi, organizacijama od povjerenja koje prikupljaju sredstva, najboljim nacinima primjene, postocima koje prosjecna dijasporska familija moze odvojiti,... ti ovdje trolas o kurcenju lijepim kucama, kurcenju novim autima, primitivnim dijasporcima, nekim klasama ko neko iznad a neko ispod,... kladim se da si jedan od one samozvane urbane elite koja ima potrebu da je nesto kao iznad seljaka, dosljaka, Sandzaklija, patriota, pa i dijaspore.

Odvajas dijasporu i klasno i kulturno kao da je u pitanju neka druga rasa a ne Bosanci i Hercegovci iste nacije, kulture, jezika, mentalnog sklopa i ljubavi prema domovini.

Toliko si nasrao stereotipa, nebuloza, predrasuda, mrznje i prezira,.. da ne samo da zagadjujes ovu temu - vec zagadjujes i ovaj forum u ovom vremenu kada solidarnost nikad nije bila bitnija.

Bosanci i Hercegovci koji vole domovinu su isti korpus ma gdje zivjeli i to se sada po ko zna koji put dokazuje - crkni od muke ali neces to nikada promijeniti.
noiserr

#206 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by noiserr »

todd_smith wrote:Jebes comedy central, citati vase komentare ovdje je bolje. :lol:

Jedno i ne procita nego izmisli da sam nesto rekao, drugo se uhvati Islama/Bosnjaka iz posta koje nema nikakve veze sa istim, trece spominje da ima muda jer daje pare :lol:

Jarane ako ces ti dati te pare, da bi se mogao po forumu kurciti, dzaba ih dajes vjeruj mi. I nemas muda nego novcanik. Ja licno nemam potrebu anonimusu na forumu da se pravdam koliko sam i sta sam uradio za ostecene u poplavama. Ali sta ces, bice da nemam muda znaci.
Pa znamo da nisi nista uradio, kad sjedis na kompjuteru i jos vrjedjas one koji hoce pomoci. Da pomazes nebi te bilo na forumu, nego bi lopato mulj sada.

Pusti se provincijalskog razmisljanja i non-stop podvajanja na ove ili one, to nas je i najvise unazadilo. Postoje samo ljudi i neljudi. A iz prilozenog znamo u koju kategoriju ti spadas.
todd_smith

#207 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

hAZNADAR wrote:
todd_smith wrote:
Jasta si nego kompleksas - u najblazem slucaju. Umjesto da se na ovoj temi pise o nacinima finansiranja, ekonomskom povezivanju nasih i stranih firmi, organizacijama od povjerenja koje prikupljaju sredstva, najboljim nacinima primjene, postocima koje prosjecna dijasporska familija moze odvojiti,... ti ovdje trolas o kurcenju lijepim kucama, kurcenju novim autima, primitivnim dijasporcima, nekim klasama ko neko iznad a neko ispod,... kladim se da si jedan od one samozvane urbane elite koja ima potrebu da je nesto kao iznad seljaka, dosljaka, Sandzaklija, patriota, pa i dijaspore.

Odvajas dijasporu i klasno i kulturno kao da je u pitanju neka druga rasa a ne Bosanci i Hercegovci iste nacije, kulture, jezika, mentalnog sklopa i ljubavi prema domovini.

Toliko si nasrao stereotipa, nebuloza, predrasuda, mrznje i prezira,.. da ne samo da zagadjujes ovu temu - vec zagadjujes i ovaj forum u ovom vremenu kada solidarnost nikad nije bila bitnija.

Bosanci i Hercegovci koji vole domovinu su isti korpus ma gdje zivjeli i to se sada po ko zna koji put dokazuje - crkni od muke ali neces to nikada promijeniti.
Listaj temu i upravo ces vidjeti da to dolazi od osoba iz dijaspore ovdje. Cak i neko stranicu prije rece da su iznad bosanskog podmorstva ili sta vec. Tako da prvo procitas, pa razmislis, pa onda napises.

A za ovog noisera, uopce mi ne pada na pamet da ja tebi pisem sada sta sam i kome sam sta pomogao. Ako ces po tvom argumentu, znaci nisi ni ti nista uradio, samo sjedis tu i palamudis o mojim postovima ovdje. Odakle onda tebi takvom to pravo?
cindrlimindrli

#208 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by cindrlimindrli »

a ljudi kako vam se u ovom belaju da raspravljati o ovim budalastinama, hljeba vam?
noiserr

#209 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by noiserr »

todd_smith wrote:
hAZNADAR wrote:
todd_smith wrote:

Listaj temu i upravo ces vidjeti da to dolazi od osoba iz dijaspore ovdje. Cak i neko stranicu prije rece da su iznad bosanskog podmorstva ili sta vec. Tako da prvo procitas, pa razmislis, pa onda napises.

A za ovog noisera, uopce mi ne pada na pamet da ja tebi pisem sada sta sam i kome sam sta pomogao. Ako ces po tvom argumentu, znaci nisi ni ti nista uradio, samo sjedis tu i palamudis o mojim postovima ovdje. Odakle onda tebi takvom to pravo?
Ja sam na poslu, i na kraj svjeta. I interesujem se za najbolji nacin za pomoci. A ti si tu i vidim pravo pomazes.
stakasa

#210 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by stakasa »

Bez veze ste se okomili na toda smitha. Ima ih puno, puno gorih i zlonamjernijih. Cak je i u pravu kad kaze da zubare i kuce kupujemo zbog vlastitog ceifa
todd_smith

#211 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

noiserr wrote: Ja sam na poslu, i na kraj svjeta. I interesujem se za najbolji nacin za pomoci. A ti si tu i vidim pravo pomazes.
Po cemu vidis? Kad si vidovit tako, daj nam brojeve da uplatimo Bingo i Lotto da sve te pare uplatimo raji :thumbup:
Paranoid

#212 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by Paranoid »

cindrlimindrli wrote:a ljudi kako vam se u ovom belaju da raspravljati o ovim budalastinama, hljeba vam?
U poplavi ispliva svašta..
mO k3

#213 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by mO k3 »

todd_smith wrote:
mO k3 wrote:
todd_smith wrote:Joj sto ne mogu na rende kora sa tom pricom kako dijaspora drzi ekonomiju i ulaze sline pare. Da donese se, ali nije to dodje, kaze eh evo ti 3 milijarde odoh ja. Nego se kupuju kuce, stanovi, auta, ide se zubaru, doktoru, frizeru, na more, i tako se ulazu pare. Znaci dobijes nesto nazad, nije samo kes 3 milijarde i eto ti drzi ekonomiju. Dodje ovdje zubaru, jer nece da placa u inostranstvu, jer mu je tamo skupo. Ne jer hoce da drzi BiH ekonomiju, da ima u Njemackoj jeftinije, malo morgen bi tebi dolazio da trosi. Stipu suplju.
Drugar ima istine u tvome postu , ali recimo sta ti misliš da mi ne dojdemo dole potrošimo pare kod zubara i recimo ti si prodavač ,pekar neki odakle znam , da li bi taj zubar dolazio kod tebe u kupovinu ??da nema para ... Nemoj tako jer griješiš
Jarane da ti imas jeftinijeg zubara gdje se ti nalazis, da li bi dolazio ovome u BiH? Necemo se lagati sada. Platis i dobijes. Ovdje slusam pricu kao da nam cinite uslugu jer ovdje dolazite, jer eto kao vama ne treba nego radi nas i sevapa to radite.
Onako usput imam dobre zube i ako pravim , pravim vamo jer nam je komsinica i prijateljica zubarka ....
Necinimo mi tebi ili nekome drugome uslugu samo razmisli malo i vidi da je Hrvatska turistička zemlja sto bosna nije ni manje ni vise :mrgreen:
detroit-mercy

#214 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by detroit-mercy »

stakasa wrote:Bez veze ste se okomili na toda smitha. Ima ih puno, puno gorih i zlonamjernijih. Cak je i u pravu kad kaze da zubare i kuce kupujemo zbog vlastitog ceifa
Nije u pravu. Kada neko iz Kuvajta, Francuske, Italije i sl dodje ovdje i investira pare da se izgradi 1000 stanova za trziste to je onda investicija, jer eto placa se porez, ulozio kapital, zaposlila se gradjevinska operativa, zaposlili radnici i slicno.
Kada 1000 Bosanaca izgradi sebi po kucu onda to nije investicija nego ceif :-) , koja je tu razlika de mi objasni. I jedni i drugi zaposljavaju gradjevinsku operativu, kupuju materijal, placaju PDV drzavi. U USA su oba slucaja investicije ali koda nas jedno investicija, jedno ceif.
Kad turist NIjemac ode kod zubara u Kroaciji da popravi zube onda je to usluzna djelatnost koju ovi pruzaju Nijemcima jer kod njih u Njemackoj je skuplje, pa normalan NIjemac hoce da spoji ugodno sa korisnim e onda je to za pohvalit jer eto u Kroaciji se pruza i ta vrsta usluga.
Kada Bosanac koji radi u Njemackoj dodje na odmor u BiH i usput popravi zube onda je za Smitha supak, doso ovdje da popravlja zube :-). Kao da time krade nesto nekom stanovniku BiH. Sad de mi reci koja je razlika izmedju turista Nijemca koji usput popravi zube u BiH i Bosanca iz Njemacke koji isto tako popravi zube u BiH :skoljka:.
Ili kada npr 20tak ljudi iz neke pripizdine u BiH skupi lovu da im se asvaltira put put do njihovog zaseoka, onda je to po Smithu kurcenje a ne investicija u popravljanje okruzenja u kome ti ljudi vec zive a time i podizanje vrijednosti te imovine koju posjeduju u BiH.
Zasto pare koje ja ulozim u npr stan u Dalmaciji su investicija za Hrvatsku a pre koje ulozim u stan u BiH su kurcenje za Smitha i slicne :skoljka: . Ili kupovina kuce u Spaniji se karakterise kao investicija a izgradnja kuce u BiH kurcenje :-) .
Kako to da se trzi dlaka u jajetu na novac koji u velikoj kolicini dijaspora unosi u BiH svake godine, za te pare BiH ne trosi nikakve resurse, ne zagadjuje prirodu, ne proizvodi nista, znaci 0 input a dobit se mjeri u milijardama :skoljka:. Zar je jedini problem tog novca, koji bi usput svaka ekonomija u svijetu pozeljela, to sto ne lijeze na racun Smitha i par slicnih iako i Smith i slicni indirektno imaju itekako koristi od te love koju dijaspora salje.
Ne vidm sta je problem u toj lovi i u cemu je cijela frka kada se zna da to nije ni malo mala svota love, i kada se zna da se tomo lovom krpi BH deficit u velikoj mjeri i odrzava socijalni mir.
Btw, koliko malo BH dijaspora love unosi u zemlju govori i cinjenica da smo po tom prilivu novcanih sredstava u vrhu u svijetu :skoljka: i onda se nadju pametolozi da i to komenatrisu.
mO k3

#215 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by mO k3 »

detroit-mercy wrote:
stakasa wrote:Bez veze ste se okomili na toda smitha. Ima ih puno, puno gorih i zlonamjernijih. Cak je i u pravu kad kaze da zubare i kuce kupujemo zbog vlastitog ceifa
Nije u pravu. Kada neko iz Kuvajta, Francuske, Italije i sl dodje ovdje i investira pare da se izgradi 1000 stanova za trziste to je onda investicija, jer eto placa se porez, ulozio kapital, zaposlila se gradjevinska operativa, zaposlili radnici i slicno.
Kada 1000 Bosanaca izgradi sebi po kucu onda to nije investicija nego ceif :-) , koja je tu razlika de mi objasni. I jedni i drugi zaposljavaju gradjevinsku operativu, kupuju materijal, placaju PDV drzavi. U USA su oba slucaja investicije ali koda nas jedno investicija, jedno ceif.
Kad turist NIjemac ode kod zubara u Kroaciji da popravi zube onda je to usluzna djelatnost koju ovi pruzaju Nijemcima jer kod njih u Njemackoj je skuplje, pa normalan NIjemac hoce da spoji ugodno sa korisnim e onda je to za pohvalit jer eto u Kroaciji se pruza i ta vrsta usluga.
Kada Bosanac koji radi u Njemackoj dodje na odmor u BiH i usput popravi zube onda je za Smitha supak, doso ovdje da popravlja zube :-). Kao da time krade nesto nekom stanovniku BiH. Sad de mi reci koja je razlika izmedju turista Nijemca koji usput popravi zube u BiH i Bosanca iz Njemacke koji isto tako popravi zube u BiH :skoljka:.
Ili kada npr 20tak ljudi iz neke pripizdine u BiH skupi lovu da im se asvaltira put put do njihovog zaseoka, onda je to po Smithu kurcenje a ne investicija u popravljanje okruzenja u kome ti ljudi vec zive a time i podizanje vrijednosti te imovine koju posjeduju u BiH.
Zasto pare koje ja ulozim u npr stan u Dalmaciji su investicija za Hrvatsku a pre koje ulozim u stan u BiH su kurcenje za Smitha i slicne :skoljka: . Ili kupovina kuce u Spaniji se karakterise kao investicija a izgradnja kuce u BiH kurcenje :-) .
Kako to da se trzi dlaka u jajetu na novac koji u velikoj kolicini dijaspora unosi u BiH svake godine, za te pare BiH ne trosi nikakve resurse, ne zagadjuje prirodu, ne proizvodi nista, znaci 0 input a dobit se mjeri u milijardama :skoljka:. Zar je jedini problem tog novca, koji bi usput svaka ekonomija u svijetu pozeljela, to sto ne lijeze na racun Smitha i par slicnih iako i Smith i slicni indirektno imaju itekako koristi od te love koju dijaspora salje.
Ne vidm sta je problem u toj lovi i u cemu je cijela frka kada se zna da to nije ni malo mala svota love, i kada se zna da se tomo lovom krpi BH deficit u velikoj mjeri i odrzava socijalni mir.
Btw, koliko malo BH dijaspora love unosi u zemlju govori i cinjenica da smo po tom prilivu novcanih sredstava u vrhu u svijetu :skoljka: i onda se nadju pametolozi da i to komenatrisu.
:thumbup: lijepo napisno i sada je vrijeme da se malo smirimo i dotični Smith malo popusti da ne bi ispo još vise smiješan i sam sebe da diskvalificira iz svake buduće rasprave sa njim ....
andalib

#216 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by andalib »

todd_smith wrote:Covjece ako hoces kupuj, doniraj, ko ti brani? Ako neces, ne moras, niko te ne tjera. Ali nemoj suplje da cinis neki sevap. Kad si se tako pametan nasao i kad ste tako darezljivi onda posaljite nam jaja da idu uz onaj k*** koji smo dobili od dijaspore tokom rata.
stvarno ne znam kako da se izrazim, kako da izbjegnem rijec glup... mrznja i zavist te ne mogu ovoliko zaslijepiti. zamisli zemlje koje vecinom zive od turizma: one se satrase reklamirajuci svoje prirodne ljepote i dr. turisticke atrakcije da bi strani turista dosao, to obisao, a usput potrosio sto vise para. niko nikada ne ocekuje da mu neko dodje i ostavi pare, a da ne dobije nesto natrag. apsurdno.
bosanska dijaspora unosi novac u bih na vise nacina, recimo dva: jedan bi bio bas ono sto ti ocigledno najvise prizeljkujes, a to je direktno davanje bez primanja ikakvih usluga, a drugi je nesto sto se moze nazvati turizam: doci, obici, popiti, pojesti, kupiti nekretninu ili uslugu, etc. poenta je kako odrzavati tu vezu s dijasporom, kako ih i dalje dovoditi u bih... nije bas da bih moze reci, dodjite ako hocete, a ako necete ko vas hebe. ili ta glupa prica, dolazite radi sebe. da je poenta samo u popravci zuba, islo bi se do madjarske, recimo. to je sta radi zapadna evropa, ide u neku svrlj zemlju po jeftinije usluge. bosanska dijaspora dolazi u bosnu, jer je voli i tu puni dusu, i usput potrosi hejbet para. da je samo do mora, kafice u kaficu, zubara, i stancica, vjeruj da spanija, grcka i azijske zemlje nude ljepse i nekad povoljnije aranzmane. moliti Boga da ce dijaspora jos neko vrijeme gajiti patriotske osjecaje i nostalgiju, i sipati novac tim kanalima u bih, jer kad se okrene negdje drugo, sumLJam da ces govoriti, hos, nes, ne moras, ko vas hebe. ne znam na cemu se zasniva ta arogancija. sigurno ne na dobro razvijenom industrijskom sektoru.
i ne, stvarno ne ocekujem da mi se iko zahvaljuje i za sta, Boze sacuvaj, ali ne dozvoljavam ni da me se pljuje i omalovazava.
todd_smith

#217 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

@ detroit-mercy

Daj mi moj post gdje sam rekao te stvari tj da si supak ako to uradis i slicno. Ako nemas da odmah prijavim moderatoru za izmisljanje.

Ako ista vise puta sam naglasavao "trosi niko ti ne brani, bujrum slobodno", jednostavno sam rekao da se trubi prica da dijaspora izdrzava ekonomiju BiH jer ULAZE kao da oni nekome cine uslugu tj kao da trose pare a da oni sami nemaju nikakve koristi od toga nego radi samih gradjana Bosne i Hercegovine eto dolaze i urucuju novac zatvorenih ociju.

Doduse nisam iznenadjen da samo lupate ovdje kada jedan rece danas "Nisam ni procitao nista sto je napisano..." i nastavio sa argumentom o napisanom postu. Logika. :-)
mO k3

#218 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by mO k3 »

Ah da Mađari,Slovaci , Čehi organizuju preko agencija izlete iz njemačke do zubara u navedenim zemljama ...
andalib

#219 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by andalib »

Kada 1000 Bosanaca izgradi sebi po kucu onda to nije investicija nego ceif
cekaj dok bosanci iz dijaspore "iz cejfa" krenu kupovati i graditi kuce u drugim zemljama, kako ce se to dozivljavati. svaka iole normalna zemlja koja nema nista osim tercijernog sektora, i to veoma bijednog, se svim silama bori da privuce sto vise stranaca u posjetu, da im ponudi neki cejf i razonodu, samo kod nas je to ispod ponizenja ili sta vec...

to mi je nekako kao i s arapima: kad kod nas nesto grade, fuj su, plasimo se mogucih posljedica, poput islamizacije, i sta ti ja znam, a kad odrijese kesu u srbiji, onda bude, a oni cetnici, a njima daju, a sto ne daju nama...
todd_smith

#220 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Jeste, jer kada neko iz Njemacke, Amerike, Svedske kupi stan u Bosni njegova/njena prva pomisao je:

Ovo ce da pomogne razvoju moje drzave

:lol: :lol: :lol: :lol:

De odvadite malo majke vam
mO k3

#221 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by mO k3 »

todd_smith wrote:Jeste, jer kada neko iz Njemacke, Amerike, Svedske kupi stan u Bosni njegova/njena prva pomisao je:

Ovo ce da pomogne razvoju moje drzave

:lol: :lol: :lol: :lol:

De odvadite malo majke vam
To si ti rekao .... De ba popusti vise neće te niko vise u budućnosti shvatiti ozbiljno .....
todd_smith

#222 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by todd_smith »

Isto kao sto ja kazem jedno, ovdje dodje 2-3 i izmisle nesto trece i ostane da sam ja to rekao. :wink:
mO k3

#223 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by mO k3 »

andalib wrote:
cekaj dok bosanci iz dijaspore "iz cejfa" krenu kupovati i graditi kuce u drugim zemljama, kako ce se to dozivljavati. svaka iole normalna zemlja koja nema nista osim tercijernog sektora, i to veoma bijednog, se svim silama bori da privuce sto vise stranaca u posjetu, da im ponudi neki cejf i razonodu, samo kod nas je to ispod ponizenja ili sta vec...

to mi je nekako kao i s arapima: kad kod nas nesto grade, fuj su, plasimo se mogucih posljedica, poput islamizacije, i sta ti ja znam, a kad odrijese kesu u srbiji, onda bude, a oni cetnici, a njima daju, a sto ne daju nama...
Joj Arapi , de majketi te " prave" muslimane mi ne spominji , imam jednog poznanika koji je radio u Dubai u hotelu kao jedan od zamjenika šefova ..... Alokohol u litrama , moli te !!!!
andalib

#224 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by andalib »

todd_smith wrote:Ako ista vise puta sam naglasavao "trosi niko ti ne brani, bujrum slobodno", jednostavno sam rekao da se trubi prica da dijaspora izdrzava ekonomiju BiH jer ULAZE kao da oni nekome cine uslugu tj kao da trose pare a da oni sami nemaju nikakve koristi od toga nego radi samih gradjana Bosne i Hercegovine eto dolaze i urucuju novac zatvorenih ociju.
ti mora da si neko dijete, srednjoskolac ili nesto? naglasavas rijec ULAZE. koristiti tu rijec ne implicira sadaku, vec zaradu. svaki ulagac ocekuje nesto natrag. ako tebe bas iritira sto dijaspora dobije neku uslugu za ulozene novce, bas izraz ulaganje najblize opisuje tu radnju. da si imalo pametan, bio bi sretan sto iko hoce da ulaze u bosnu, i to ocekujuci profit. kad ljudi skuze, da pare u bosni propadaju u crnu rupu, a vec su skuzili, umanjice, a vec je umanjilo... ali hajde.
andalib

#225 Re: MOZE LI DIJASPORA SKUPITI 100 MILIONA MARAKA ZA POPLAVE?

Post by andalib »

mO k3 wrote:
andalib wrote:

Joj Arapi , de majketi te " prave" muslimane mi ne spominji , imam jednog poznanika koji je radio u Dubai u hotelu kao jedan od zamjenika šefova ..... Alokohol u litrama , moli te !!!!
ne kontam sta hoces ovim reci. i ne spominjem ih u kontekstu "pravih muslimana", vec imam dojam kako se kod nas na svakog ulagaca gleda s visine, kao ne treba nam, 'ta ce nam on, sve dok ne presusi... a onda ce biti, kukala nam majka. al opet kazem, hajd nejse...
Locked