... mozda u nestanak!"
-
kub lajkan
#1 ... mozda u nestanak!"
"Ako SDP koalira sa SDA nemojte misliti da necete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a svoju stranku...
-
senada
#2 Re: ... mozda u nestanak!"
a radi cega se po tvojoj poruci trebamo osjecati kao sumanuto manijakalni pastir? e pa ni moralne ucjene ne piju vise vode....makar dolazile i od mog cace a ne od sdp-a koji rastjera sve svoje clanove i sta mu sada ostaje nego terza? a vlast voooooooooli ne mere da odolikub lajkan wrote:"Ako SDP koalira sa SDA nemojte misliti da necete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a svoju stranku...
ucinio je isto sto i tihic i sda sa radovanovom strankom.
-
mamica papucarka
jel se vi to zezate, ili... 
-
senada
za druge ne znam je li se zezaju ali za sebe znam da sam cula i vidjela zlaju kada je na hadjifejzovicevo pitanje - hoce li u koaliciju sa sda - uz namjensku jeftinu vadionu za gledateljstvo rekao je - kao - ako se sda popravi, onda ce sa njima koalirati - i cica-mica gotova i zlajina pricamama29 wrote:jel se vi to zezate, ili...
- Vodenjak
#6 Re: ... mozda u nestanak!"
Ejvala za ovo @Lajkane!kub lajkan wrote:"Ako SDP koalira sa SDA nemojte misliti da necete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a svoju stranku...
Slazem se!
- danas
da ti posteno kazem senada, jedino za sefera 100% znam da nece NIKADA uci sa SDA (a prema tome, ni sa SDS i HDZ) u koaliciju... jer su mi svi radili o glavi, i covjek ima makar toliko integriteta...senada wrote:....vjerujem ili zelim vjerovati da Lamija i jos neke stranke i pojedinci nikada nece biti saveznici sa tihicevom i harisovom odnosno sa karadjicevim strankama...
ovo ostalo sve... ko zna.. zivi bili pa vidjeli...
-
senada
Za njega nema niko nista lose reci ali nije jedini, ima ih jos da valjaju.Nadam se da ce se prije izbora konacno razdvojiti kukolj od zita, ili ulje od preli-vode.danas wrote:da ti posteno kazem senada, jedino za sefera 100% znam da ce IKADA uci sa SDA (a prema tome, ni sa SDS i HDZ) u koaliciju... jer su mi svi radili o glavi, i covjek ima makar toliko integriteta...senada wrote:....vjerujem ili zelim vjerovati da Lamija i jos neke stranke i pojedinci nikada nece biti saveznici sa tihicevom i harisovom odnosno sa karadjicevim strankama...
ovo ostalo sve... ko zna.. zivi bili pa vidjeli...
-
mostarac
Ja samo ne znam na osnovu cega se zakljucuje da ce SDP koalirati sa SDA nakon izbora. je li vi zaista mislite da je to realno i cime to potkrepljujete? Ne kontam, ali eto. Ako mislite zbog toga sto se SDP i SDA slazu oko nekih pitanja kad se radi o promjeni ustava onda vas zaista ne razumijem. Znaci ako je SDA za nesto, SDP mora biti automatski protiv. Mislim da to nema veze sa zdravim razumom.
I narod izgleda pocinje pusiti prichu bas onako kako Haris hoce, a to je da kaze (ali on kaze a ne neko iz SDP-a), da ce SDP i SDA u koaliciju kako bi sebe predstavio kao jedinu alternativu, a on ne moze biti alternativa, jer je jedina politicka opcija koja je posljednjih 15 godina bila u vlasti. Ako ovaj narod popushi Harisovu prichu onda fakat i zasluzuje da mu vladaju Haris i Stranka ZgraBiH.
Vjerovatnije je da papa postane musliman nego da SDP koalira sa SDA. Je li vi stvarno mislite da je u toj stranci 50.000 majmuna koji bi sebi rado grob iskopali?
I narod izgleda pocinje pusiti prichu bas onako kako Haris hoce, a to je da kaze (ali on kaze a ne neko iz SDP-a), da ce SDP i SDA u koaliciju kako bi sebe predstavio kao jedinu alternativu, a on ne moze biti alternativa, jer je jedina politicka opcija koja je posljednjih 15 godina bila u vlasti. Ako ovaj narod popushi Harisovu prichu onda fakat i zasluzuje da mu vladaju Haris i Stranka ZgraBiH.
Vjerovatnije je da papa postane musliman nego da SDP koalira sa SDA. Je li vi stvarno mislite da je u toj stranci 50.000 majmuna koji bi sebi rado grob iskopali?
-
davis.ba
Ja ne razumijem ljude koji misle da SDP neće u koaliciju sa SDA. Nije ništa sigurno ali kako ja predviđam pobjednici na izborima će biti SDP i SDA te SNSD. SDP će svakako želiti formirati vlast a sigurno neće opet praviti vlast sa 10 stranaka kao u vrijeme Alijanse. Budući da se vlast mora formirati ja prognoziram, naravno ako budu otprilike ovi rezultati, vlast na državnom nivou će napraviti SDA-SDP-SNSD i još jedna ili dvije manje stranke, u Federaciji SDA-SDP i još jedna ili dvije manje stranke na nivou federacije.
-
kub lajkan
Ma ovo je starije od aktuelnog cirkusa sa Ustavom. Mozda ti je ovo promaklo:mostarac wrote:Ja samo ne znam na osnovu cega se zakljucuje da ce SDP koalirati sa SDA nakon izbora. je li vi zaista mislite da je to realno i cime to potkrepljujete? Ne kontam, ali eto. Ako mislite zbog toga sto se SDP i SDA slazu oko nekih pitanja kad se radi o promjeni ustava onda vas zaista ne razumijem. Znaci ako je SDA za nesto, SDP mora biti automatski protiv. Mislim da to nema veze sa zdravim razumom.
senada wrote:za druge ne znam je li se zezaju ali za sebe znam da sam cula i vidjela zlaju kada je na hadjifejzovicevo pitanje - hoce li u koaliciju sa sda - uz namjensku jeftinu vadionu za gledateljstvo rekao je - kao - ako se sda popravi, onda ce sa njima koalirati - i cica-mica gotova i zlajina prica
-
senada
1.Ako laze Zlaja onda lazemo i mi.mostarac wrote:(...)Vjerovatnije je da papa postane musliman nego da SDP koalira sa SDA. Je li vi stvarno mislite da je u toj stranci 50.000 majmuna koji bi sebi rado grob iskopali?
2.Poslije izjave da hoce u koaliciju sa SDA - svejedno je hoce li - izreceno = ucinjeno.
-
mostarac
nije bas tako rekao. Gledao sam taj centralni dnevnik i rekao je da ce SDP formirati vlast sa onim strankama koje zele ostvariti iste ciljeve kao i SDP, a onda ga je HAdzifejzovic pitao da li je to i SDA, a on je rekao da je to svaka stranka koja prihvati nacin na koji SDP misli djelovati u vlasti. I budali je jasno da SDA tu nece imati sta da trazi, a takvu odluku ne moze donijeti cak ni Glavni odbor SDP-a, nego Kongres stranke, a ako cete iskreno najvjerovatniji scenarij nakon oktobarskih ibzora vam je ovaj:kub lajkan wrote:Ma ovo je starije od aktuelnog cirkusa sa Ustavom. Mozda ti je ovo promaklo:mostarac wrote:Ja samo ne znam na osnovu cega se zakljucuje da ce SDP koalirati sa SDA nakon izbora. je li vi zaista mislite da je to realno i cime to potkrepljujete? Ne kontam, ali eto. Ako mislite zbog toga sto se SDP i SDA slazu oko nekih pitanja kad se radi o promjeni ustava onda vas zaista ne razumijem. Znaci ako je SDA za nesto, SDP mora biti automatski protiv. Mislim da to nema veze sa zdravim razumom.
Vjerovatnije je da papa postane musliman nego da SDP koalira sa SDA. Je li vi stvarno mislite da je u toj stranci 50.000 majmuna koji bi sebi rado grob iskopali?senada wrote:za druge ne znam je li se zezaju ali za sebe znam da sam cula i vidjela zlaju kada je na hadjifejzovicevo pitanje - hoce li u koaliciju sa sda - uz namjensku jeftinu vadionu za gledateljstvo rekao je - kao - ako se sda popravi, onda ce sa njima koalirati - i cica-mica gotova i zlajina prica
SDP ce biti najjaca poiliticka partija nakon izbora, a ostace u opoziciji. To je moje predvidjanje.
-
kub lajkan
Upravo je rijec o sadrzaju. Biti isti kao "oni" je sadrzaj, a ne forma...zzzzz wrote:joj slatki ste mi skroz
ko j... sadrzinu, forma je vazna
-
zzzzz
Kriticari potpisa Dejtona prihvacaju da je uz Lagumdzijin blagoslov promjenjen izborni zakon RBiH i zamjenjen je entitetskim. Ovo je samo jedan primjer.kub lajkan wrote:Upravo je rijec o sadrzaju. Biti isti kao "oni" je sadrzaj, a ne forma...zzzzz wrote:joj slatki ste mi skroz
Kako onda mene ubjediti (neko koga forma ne interesuje vec iskljucivo sadrzaj) da pocne ponovo glasati. Doduse Tokic je blizu ukoliko se konsoliduju i iznesu jasan program i ciljeve, trenutno se sve svodi na kritiku onog sto SDA i SDP dogovaraju u Centralnoj Banci.
-
mostarac
Ovo nije istina, jer se izbori u BiH nisu odvijali po tom zakonu RBiH. Kada bi to bila istina parlament BiH bi imao preko 200 poslanika, ne bi postojali entitetski i kantonalni parlamenti, a predsjednistvo bi brojalo 7 clanova i svako od nas bi glasao za vise kandidata na toj listi i liste stranaka bi bile zatvorenog tipa. Dakle ovo sto si rekao nije istina.zzzzz wrote:Kriticari potpisa Dejtona prihvacaju da je uz Lagumdzijin blagoslov promjenjen izborni zakon RBiH i zamjenjen je entitetskim. Ovo je samo jedan primjer.kub lajkan wrote:Upravo je rijec o sadrzaju. Biti isti kao "oni" je sadrzaj, a ne forma...zzzzz wrote:joj slatki ste mi skroz
Kako onda mene ubjediti (neko koga forma ne interesuje vec iskljucivo sadrzaj) da pocne ponovo glasati. Doduse Tokic je blizu ukoliko se konsoliduju i iznesu jasan program i ciljeve, trenutno se sve svodi na kritiku onog sto SDA i SDP dogovaraju u Centralnoj Banci.
-
senada
Bez SDA je licio na nesto, makar iluzorno.zzzzz wrote: (...)
kao i princip neka potpisuje sta hoce samo ne sa SDA u talu
(...)
Potpisao se on - da valja.
Duznost naroda je da bira a duznost drzavnika i politicara je da STROGO i bez odstupanja slijede sve interese naroda i drzave - a ne obratno i ne smiju da potpisuju "nametnuto jer moraju" - jedini pred kojima moraju odgovarati jesmo mi gradjani - ali do kada cemo mi dopustati njihove "americke" ustave ubice BiH u kojima je samo strancima, "drzavnicima i politicarima" raj na ovoj NASOJ zemlji?
- Vodenjak
@Mostarac, prijatelju, s obzirom na trenutni odnos politickih stranaka i uz sigurnu pretpostavku da ni SDA ni SDP, iako najjace, ne mogu dobiti natpolovicnu vecinu u parlamentu, koje stranke, objektivno, vidis u koaliciji?mostarac wrote:nije bas tako rekao. Gledao sam taj centralni dnevnik i rekao je da ce SDP formirati vlast sa onim strankama koje zele ostvariti iste ciljeve kao i SDP, a onda ga je HAdzifejzovic pitao da li je to i SDA, a on je rekao da je to svaka stranka koja prihvati nacin na koji SDP misli djelovati u vlasti. I budali je jasno da SDA tu nece imati sta da trazi, a takvu odluku ne moze donijeti cak ni Glavni odbor SDP-a, nego Kongres stranke, a ako cete iskreno najvjerovatniji scenarij nakon oktobarskih ibzora vam je ovaj:kub lajkan wrote:Ma ovo je starije od aktuelnog cirkusa sa Ustavom. Mozda ti je ovo promaklo:mostarac wrote:Ja samo ne znam na osnovu cega se zakljucuje da ce SDP koalirati sa SDA nakon izbora. je li vi zaista mislite da je to realno i cime to potkrepljujete? Ne kontam, ali eto. Ako mislite zbog toga sto se SDP i SDA slazu oko nekih pitanja kad se radi o promjeni ustava onda vas zaista ne razumijem. Znaci ako je SDA za nesto, SDP mora biti automatski protiv. Mislim da to nema veze sa zdravim razumom.
Vjerovatnije je da papa postane musliman nego da SDP koalira sa SDA. Je li vi stvarno mislite da je u toj stranci 50.000 majmuna koji bi sebi rado grob iskopali?senada wrote:za druge ne znam je li se zezaju ali za sebe znam da sam cula i vidjela zlaju kada je na hadjifejzovicevo pitanje - hoce li u koaliciju sa sda - uz namjensku jeftinu vadionu za gledateljstvo rekao je - kao - ako se sda popravi, onda ce sa njima koalirati - i cica-mica gotova i zlajina prica
SDP ce biti najjaca poiliticka partija nakon izbora, a ostace u opoziciji. To je moje predvidjanje.
-
kub lajkan
Slazem se da nije rekao bas tako kako je Senada parafrazirala, ali sustina je ta.mostarac wrote:nije bas tako rekao. Gledao sam taj centralni dnevnik i rekao je da ce SDP formirati vlast sa onim strankama koje zele ostvariti iste ciljeve kao i SDP, a onda ga je HAdzifejzovic pitao da li je to i SDA, a on je rekao da je to svaka stranka koja prihvati nacin na koji SDP misli djelovati u vlasti. I budali je jasno da SDA tu nece imati sta da trazi, a takvu odluku ne moze donijeti cak ni Glavni odbor SDP-a, nego Kongres stranke, a ako cete iskreno najvjerovatniji scenarij nakon oktobarskih ibzora vam je ovaj:
Sjeti se samo kako se Lagumdzija zajapurio na izricito i konkretno Hadzifejzovicevo pitanje. Vidjelo se da tu nisu cista posla. Nakon takvog nastupa svaki pokusaj vadione je dosta blijed. Pa i ovo tvoje opravdanje spada u to...
- danas
hoces da kazes, mogao je fino reci -- necemo sa njima u koaliciju, i gotovo...kub lajkan wrote:
Sjeti se samo kako se Lagumdzija zajapurio na izricito i konkretno Hadzifejzovicevo pitanje. Vidjelo se da tu nisu cista posla. Nakon takvog nastupa svaki pokusaj vadione je dosta blijed. Pa i ovo tvoje opravdanje spada u to...
-
zavrzlama
Nije problem u strankama...problem smo mi gradani BIH koji glasamo.
Ako trubimo zadnjih 10 godina da hocemo normalnu BIH...pa hajdemo onda svi koji osjecamo BIH kao svoju drzavu,glasati za sdp,tako da sdp netreba nikakva koalicija sa sda ili bilo kojom nacionalnom strankom.
Izadimo na glasanje i dajmo svoje glasove nenacionalnim strankama i netrebamo dovooditi u poziciju cocijaldemokratske stranke u polozaj da moraju koalirati sa nacionalnim strankama.....tako jednostavno...a mi pravimo komplikovano.
Ako se dosad nismo naucili pameti..onda i trebamo da patimo i da nas kradu i unistavaju nam drzavu.
Ako trubimo zadnjih 10 godina da hocemo normalnu BIH...pa hajdemo onda svi koji osjecamo BIH kao svoju drzavu,glasati za sdp,tako da sdp netreba nikakva koalicija sa sda ili bilo kojom nacionalnom strankom.
Izadimo na glasanje i dajmo svoje glasove nenacionalnim strankama i netrebamo dovooditi u poziciju cocijaldemokratske stranke u polozaj da moraju koalirati sa nacionalnim strankama.....tako jednostavno...a mi pravimo komplikovano.
Ako se dosad nismo naucili pameti..onda i trebamo da patimo i da nas kradu i unistavaju nam drzavu.
-
kub lajkan
Ako tako moze biti deset godina, ne vidim zasto je jedanaesta problem...danas wrote:hoces da kazes, mogao je fino reci -- necemo sa njima u koaliciju, i gotovo...kub lajkan wrote:
Sjeti se samo kako se Lagumdzija zajapurio na izricito i konkretno Hadzifejzovicevo pitanje. Vidjelo se da tu nisu cista posla. Nakon takvog nastupa svaki pokusaj vadione je dosta blijed. Pa i ovo tvoje opravdanje spada u to...![]()
-
mostarac
Kongres SDP-a se jednom zajebao i izglasao da idemo sa SBiH u koaliciju i to nas je jako skupo kostalo. Drugi put nece sigurno. Kazem ti ja SDP vidim kao opozicionu partiju, a u vlasti vidim ove "patriote" Tokica, Ajanovica, Silajdzica zajedno sa SDA. To je postizborna realnost, a SDP ako ne bude mogao bez SBiH-a i bez SDA formirat vlast ostace u opoziciji.Vodenjak wrote:@Mostarac, prijatelju, s obzirom na trenutni odnos politickih stranaka i uz sigurnu pretpostavku da ni SDA ni SDP, iako najjace, ne mogu dobiti natpolovicnu vecinu u parlamentu, koje stranke, objektivno, vidis u koaliciji?mostarac wrote:nije bas tako rekao. Gledao sam taj centralni dnevnik i rekao je da ce SDP formirati vlast sa onim strankama koje zele ostvariti iste ciljeve kao i SDP, a onda ga je HAdzifejzovic pitao da li je to i SDA, a on je rekao da je to svaka stranka koja prihvati nacin na koji SDP misli djelovati u vlasti. I budali je jasno da SDA tu nece imati sta da trazi, a takvu odluku ne moze donijeti cak ni Glavni odbor SDP-a, nego Kongres stranke, a ako cete iskreno najvjerovatniji scenarij nakon oktobarskih ibzora vam je ovaj:kub lajkan wrote: Ma ovo je starije od aktuelnog cirkusa sa Ustavom. Mozda ti je ovo promaklo: