Mozda... danski jezik?
-
Unchi88
#1 Mozda... danski jezik?
Slijedom raznih dogadjaja u skorije vrijeme javilo mi se zanimanje za ucenje danskog jezika. Da li neko slucajno zna ili je upucen - da li u Sarajevu postoji aktivan kurs ovog jezika, moguce u danskoj ambasadi ili tome slicno (mada nisam uspjela pronaci validan link na njihovoj web stranici).
Bilo kakvi "hintovi" ce biti jako cijenjeni.
Hvala!
Bilo kakvi "hintovi" ce biti jako cijenjeni.
Hvala!
- Luke Perry
#2 Re: Mozda... danski jezik?
pretpostavljam da kanis ici u dansku. ne idi. jedina prava skandinavska drzava je svedska.
-
foton
#3 Re: Mozda... danski jezik?
Znam gdje mozes dobiti privatne casove danskog... ali ti stvarno ni ja ne preporucujem Dansku za zivot... ako je to uopste razlog sto zelis da naucis jezik...
- MoHiKaNaC
#4 Re: Mozda... danski jezik?
Ma odakle vam pravo da dajete savjete u stilu ''ne idi'' ako ne znate o cemu se ustvari radi...
Nemam pojma gdje ga nauciti kod nas ali sasvim sigurno u danskoj ambasadi imaju tu informaciju.
Nemam pojma gdje ga nauciti kod nas ali sasvim sigurno u danskoj ambasadi imaju tu informaciju.
-
Gray
#5 Re: Mozda... danski jezik?
Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
-
zlatan01
#7 Re: Mozda... danski jezik?
Nedavno je moja prijateljica iz Tuzle pokusavala naci nesto slicno jer je bila "na cekanju" dozvole boravka u Svedskoj te je zeljela nesto nauciti i prije preseljenja. Kurs postoji ali nazalost broj zainteresiranih kandidata je vrlo mali tako da od svega nije bilo nista. Pokusaj ipak preko ambasade.Gray wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
-
MmeDeLafayette
#8 Re: Mozda... danski jezik?
pored toliko lijepih jezika vi nashli skandinavske
al eto - o ukusima se ne raspravlja
tebi sretno u svakom slucaju , a najbolje ti je da kontaktiras dansko veleposlanstvo u Sa, oni znaju 100%
Pozz i sretno
tebi sretno u svakom slucaju , a najbolje ti je da kontaktiras dansko veleposlanstvo u Sa, oni znaju 100%
Pozz i sretno
-
Gray
#9 Re: Mozda... danski jezik?
zlatan01 wrote:Nedavno je moja prijateljica iz Tuzle pokusavala naci nesto slicno jer je bila "na cekanju" dozvole boravka u Svedskoj te je zeljela nesto nauciti i prije preseljenja. Kurs postoji ali nazalost broj zainteresiranih kandidata je vrlo mali tako da od svega nije bilo nista. Pokusaj ipak preko ambasade.Gray wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
Hvala. Ne znak kako da dođem do nekoga u ambasaid, slao sam im email na koji niko nije odgovorio, a kada nazovem na telefon dobijem samo snimljeni glas, nikako s živim čovjekom da pričam
-
Unchi88
#10 Re: Mozda... danski jezik?
Hvala puno za brze odgovore svima 

-
zlatan01
#11 Re: Mozda... danski jezik?
Gray wrote:zlatan01 wrote:Nedavno je moja prijateljica iz Tuzle pokusavala naci nesto slicno jer je bila "na cekanju" dozvole boravka u Svedskoj te je zeljela nesto nauciti i prije preseljenja. Kurs postoji ali nazalost broj zainteresiranih kandidata je vrlo mali tako da od svega nije bilo nista. Pokusaj ipak preko ambasade.Gray wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
Hvala. Ne znak kako da dođem do nekoga u ambasaid, slao sam im email na koji niko nije odgovorio, a kada nazovem na telefon dobijem samo snimljeni glas, nikako s živim čovjekom da pričam
Embassy of Sweden Sarajevo
Postal address Embassy of Sweden
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Address Ferhadija 20
Sarajevo
Tel:+387-33-27 60 30
Tel Visa Section:+387-33-27 60 37
Fax:+387-33-27 60 60
Fax Visa Section:+387-33-27 60 61
Email:[email protected]
Jesi li koristio ove telefone i adresu? Ako si blizu najbolje je da ih posjetis.
-
Gray
#12 Re: Mozda... danski jezik?
Jesam, te sam zvao. A izgleda da će najbolje biti da ih posjetim kada stignem.