Mozda... danski jezik?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Unchi88

#1 Mozda... danski jezik?

Post by Unchi88 »

Slijedom raznih dogadjaja u skorije vrijeme javilo mi se zanimanje za ucenje danskog jezika. Da li neko slucajno zna ili je upucen - da li u Sarajevu postoji aktivan kurs ovog jezika, moguce u danskoj ambasadi ili tome slicno (mada nisam uspjela pronaci validan link na njihovoj web stranici).

Bilo kakvi "hintovi" ce biti jako cijenjeni.

Hvala!
Luke Perry

#2 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Luke Perry »

pretpostavljam da kanis ici u dansku. ne idi. jedina prava skandinavska drzava je svedska.
foton

#3 Re: Mozda... danski jezik?

Post by foton »

Znam gdje mozes dobiti privatne casove danskog... ali ti stvarno ni ja ne preporucujem Dansku za zivot... ako je to uopste razlog sto zelis da naucis jezik...
MoHiKaNaC

#4 Re: Mozda... danski jezik?

Post by MoHiKaNaC »

Ma odakle vam pravo da dajete savjete u stilu ''ne idi'' ako ne znate o cemu se ustvari radi... :shock:

Nemam pojma gdje ga nauciti kod nas ali sasvim sigurno u danskoj ambasadi imaju tu informaciju.
Gray

#5 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Gray »

Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
Luke Perry

#6 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Luke Perry »

samo velim :D
zlatan01

#7 Re: Mozda... danski jezik?

Post by zlatan01 »

Gray wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
Nedavno je moja prijateljica iz Tuzle pokusavala naci nesto slicno jer je bila "na cekanju" dozvole boravka u Svedskoj te je zeljela nesto nauciti i prije preseljenja. Kurs postoji ali nazalost broj zainteresiranih kandidata je vrlo mali tako da od svega nije bilo nista. Pokusaj ipak preko ambasade.
MmeDeLafayette

#8 Re: Mozda... danski jezik?

Post by MmeDeLafayette »

pored toliko lijepih jezika vi nashli skandinavske :D al eto - o ukusima se ne raspravlja
tebi sretno u svakom slucaju , a najbolje ti je da kontaktiras dansko veleposlanstvo u Sa, oni znaju 100%
Pozz i sretno :)
Gray

#9 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Gray »

zlatan01 wrote:
Gray wrote:Da ne otvaram novu temu, zna li neko gdje ima kurs švedskog? Dakle ne privatni časvi, nego neki kurs po završetku kojeg se može dobiti certifikat.
Nedavno je moja prijateljica iz Tuzle pokusavala naci nesto slicno jer je bila "na cekanju" dozvole boravka u Svedskoj te je zeljela nesto nauciti i prije preseljenja. Kurs postoji ali nazalost broj zainteresiranih kandidata je vrlo mali tako da od svega nije bilo nista. Pokusaj ipak preko ambasade.

Hvala. Ne znak kako da dođem do nekoga u ambasaid, slao sam im email na koji niko nije odgovorio, a kada nazovem na telefon dobijem samo snimljeni glas, nikako s živim čovjekom da pričam :D
Unchi88

#10 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Unchi88 »

Hvala puno za brze odgovore svima :)

:-)
zlatan01

#11 Re: Mozda... danski jezik?

Post by zlatan01 »

Gray wrote:
zlatan01 wrote:

Hvala. Ne znak kako da dođem do nekoga u ambasaid, slao sam im email na koji niko nije odgovorio, a kada nazovem na telefon dobijem samo snimljeni glas, nikako s živim čovjekom da pričam :D

Embassy of Sweden Sarajevo
Postal address Embassy of Sweden
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Address Ferhadija 20
Sarajevo
Tel:+387-33-27 60 30
Tel Visa Section:+387-33-27 60 37
Fax:+387-33-27 60 60
Fax Visa Section:+387-33-27 60 61
Email:[email protected]

Jesi li koristio ove telefone i adresu? Ako si blizu najbolje je da ih posjetis.
Gray

#12 Re: Mozda... danski jezik?

Post by Gray »

Jesam, te sam zvao. A izgleda da će najbolje biti da ih posjetim kada stignem.
Post Reply