Mozda bi ipak BiH mogla biti na Svjetskom prvenstvu ?
-
king_sa
#1 Mozda bi ipak BiH mogla biti na Svjetskom prvenstvu ?
Sumirajuci nedavne dogadjaje oko utakmice u srbiji, i dogadjaje koji predstoje u okruzenju pade mi napamet jedna stvar. Crna Gora raspisuje referendum o nezavisnosti veoma skoro mozda i do kraja godine. Sto znaci ako se crnogorci otcjepe od srbijanaca da njihova sadasnja reprezentacija nece bez obzira na izboren plasman uzeti ucesce na World Cup-u, ako se primjeni isto pravilo kao 1992 kad se raspala bivsa Juga i kad reprezentacija tadasnje prisvojene Jugoslavije od strane fasista nije mogla da ucestvuje na Evropskom prvenstvu iako je izborila plasman nego je umjesto nje otisla Danska koja je tada postala i evropski prvak. E sad samo ne znam tj nisam siguran da li je Danska otisla iz iste grupe u kojoj je bila i Juga kao slijedeca najbolja reprezentacija po plasmanu ili po nekom drugom pravilu UEFE ili FIFE. Ako je bila u istoj grupi s jugom onda nam ostaje tracak nade uz sretnu okolnost da crnogorci donesu odluku o otcjpljenju sto se skoro gotovo sigurno moze i ocekivati, a imajuci da smo mi 3 u grupi tj slijedeca najbolja reprezentacija da bi ipak mogli putovati na SP 2006. Ima li neko tacan podatak po kojem je kljucu Danska otisla na Evropsko prvenstvo 1992. MAda ja mislim iako sam u pravu i ako se sve ove cinjenice ispune da ce FIFA izmisliti po kozna koji put novo pravilo a nece primjeniti vec postojece i ne bi nam dozvolili da se nadjemo tamo. Jer zaboga sta ce oni s jadnim i siromasnim BOSANCIMA tamo.
-
winetou