ado-šampion wrote:
Haha, da sam hadzija vozao bih civare.
Pazi ja imam hajde recimo neko elementarno razumijevanje o autima (recimo) i nisam ovca za sisanje. Tomic mi je za 2 diska i 2 disk plocice trazio 1000 KM (ni manje ni vise). Sat vremena u servisu 80 KM. Toliko o hadziji. Ko u Bosni daje 1000 KM za diskove i plocice na autu koje nije pod garancijom on je budala a ne hadzija. Tim prije sto te iste diskove i plocice mozes zamijeniti za 30% te cijene. Pa i vodja servisa gleda skepticno i samo sto ne kaze ne moras to u ovlastenom.
Sad recimo za nekog hadziju tih 700 maraka je sica, dok za nekog drugog to je recimo dvosoban apartman u centru Praga 5 dana.
Moj Nedime, losa ti je percepcija (u najmanju ruku) ako mislis da je svakom ko hoce iznadprosjecno auto jedini cilj biti hadzija...
Ali eto sad kad si ispoljio svoje, hajmo dalje na temu molim... Motorna ulja.
E dobro tebe nazva Direstraits, nikakav ti sampion nisi, nego bas sampinjon.
Kakav je to grob dragi "sampinjone" kada su mu vec diskovi zreli za izmjenu, ja sam sa svojim "civarama" prelazio i po 100.000km a da ne promijenim ni plocice, a kamoli diskove. Bog sami zna koliko je to preslo. To je ono sto znas, a za ono sto sada ne znas, vjerovatno ces biti najaktivniji clan na temi "pitamo mehanicare".
I sam kazes da te vodja servisa kod Tomica gledao skepticno, valjda je covjek vidio koliko je sati, da niti ti niti taj tvoj "mezar" niste za ovlastenog servisa, (a mozda te covjek nekad vidio i u Daihatsu-u

) nego za kakvog avlijanera za 30% cijene.
Moje oboje "civare" su u garantnom roku, ali ja sam "budala" sto jednom godisnje platim redovni servis u ovlastenom i, samo "teraj dalje".
Cim se nisi smio pohvaliti, niti postaviti neku sliku na forum, mora da je to neka grobina. Vidim da mislis da vozis "nadprosjecan" auto. Ne znam otkad je polovan BMW1 (da je makar trica) nadprosjecan auto. Doduse ako ti je Daihatsu reper, onda si upravu.
Ganjas nekakva BMW LL ulja, a ne znas ni sta je u njemu trenutno, moze biti da je i Floriol. Za tebe bi bilo sasvim dovoljno da kupis neko low cost ulje koje ispunjava specifikacije. Npr. RAVENOL HLS SAE 5W-30 (cca. 80KM za kantu od pet litara), i udri se nogom u guzicu.
Moja je percepcija dobra, samo je lose tvoje izvodjenje zakljucaka. Tacno, hadzija je ko ima nadprosjecan auto (kupljen naravno nov, i odrzavan po servisnoj knjizi u ovlastenim servisima), a ti to sigurno nisi sa ishandrenim BMW-om 1 koji trazi ulja po nekim sumnjivim garazama pored ovlastenog dealera. Smijes li nam reci koliko ima godina, a koliko priznatih kilometara?
jefferson wrote:
Moj buraz dok je imao BMW dizel koji je trazio LL-04 je uvijek uzimao ulje kod Tomica. Nikad nikakvih problema, niti je trosio.
Ovo je za respect! Ko hoce premium, treba da bude spreman to i da plati. Nije isto sipati ulje za Yugu, gdje idu tri litra Optime SV ili premium auto u koje ide i preko 5 litara ulja cija cijena po litru cesto premasuje i 30KM.