Motorne pile...Pomoc pri kupovini/odabiru

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Control panel

#26 Re: Motorne pile...Pomoc pri kupovini/odabiru

Post by Control panel »

Da jednorucna me interesuje. Imam sve alate od stihla i prezadovoljan sam. Dva trimera, motorku, puhac lisca, trerbza zivicu… imam dvije elektricne motirke makita, uglavnom kad kupujem gledam da kupim kvalitetan alat. E sad posto nemamniskustva sa jednorucnim pilama, pitanje je da li se isplati kupiti polovan premium brend ili nov recimo ruris, villager, schepach, eunhell i sl hobi varijante sa garancijom ili ce i polovan stihl poderati ove nove i raditi bolje. Tacno je da je ms201 tc tezi ali je duplo javi od vecine pila i reze i zahtjevne stvari za ogrijev.
Sa ovim stihlovim alatima sto ima nikad nisam imao problema, pali iz prve i nakon mjeseci nekoristenja. Ima nov stihl u proxu ms194 tc ali kosta 1200 KM to mi je bas puno dati. Inace su ove jednorucne poskupe u odnosu na normalne motorke. Zato idem na polovnu premium brand ili novu od gore pomenutih. Mozda ruris. Ili ako bih novu onda echo ima ua 900 KM, slabika od stihla za skoro 1 KS. Sto i nije malo, ali je zato ekstremno lagana. Najlaksa pila na svijetu. Eto bas nezz.
kuli1961

#27 Re: Motorne pile...Pomoc pri kupovini/odabiru

Post by kuli1961 »

Control panel wrote: 23/06/2026 11:24 Da jednorucna me interesuje. Imam sve alate od stihla i prezadovoljan sam. Dva trimera, motorku, puhac lisca, trerbza zivicu… imam dvije elektricne motirke makita, uglavnom kad kupujem gledam da kupim kvalitetan alat. E sad posto nemamniskustva sa jednorucnim pilama, pitanje je da li se isplati kupiti polovan premium brend ili nov recimo ruris, villager, schepach, eunhell i sl hobi varijante sa garancijom ili ce i polovan stihl poderati ove nove i raditi bolje. Tacno je da je ms201 tc tezi ali je duplo javi od vecine pila i reze i zahtjevne stvari za ogrijev.
Sa ovim stihlovim alatima sto ima nikad nisam imao problema, pali iz prve i nakon mjeseci nekoristenja. Ima nov stihl u proxu ms194 tc ali kosta 1200 KM to mi je bas puno dati. Inace su ove jednorucne poskupe u odnosu na normalne motorke. Zato idem na polovnu premium brand ili novu od gore pomenutih. Mozda ruris. Ili ako bih novu onda echo ima ua 900 KM, slabika od stihla za skoro 1 KS. Sto i nije malo, ali je zato ekstremno lagana. Najlaksa pila na svijetu. Eto bas nezz.
Izgleda da smo sličnih razmišljanja- brendiran, nov alat uz moguće odstupanje prema polovnom.
Ne znam ni sam, očigledno- moraćeš da prelomiš.
Što se tiče RURIS-a, nemam iskustvo sa njegovim manjim alatkama- trimer, pila itd.., već sa frezama. Imam frezu K 6000 (6 KS), 4-taktni benzinac. Radi savršeno, ali je po konstrukciji robustna, pomalo i gruba, nema eleganciju Honde, npr.. No, funkcionalnost i upotrebljivost su nadjačale "eleganciju". Cijenom- mnogo pristupačnija.
Post Reply