Bice da tipu jos i medalju treba dati jer je kaznio neposlusne pjesake?DaysleepeR wrote:
Izvini ali u Zakonu o sigurnosti u saobracaju je predvidjena kazna za pjesake koji prelaze mimo pjesackog a da isti nije udaljen vise od 100 metara od mjesta prelaska ulice.
Pa valjda i taj pjesacki za nesto sluzi.
Ako je stvarno prelazila mimo pjesackog sa djecom, onda je direktno odgovorna sto ih je ugrozila.
Moglo ih je i auto pokupiti isto tako, mislim da bi tad posljedice bile jos vece.
"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!
-
Prenj
-
remake
Izvini ali u Zakonu o sigurnosti u saobracaju je predvidjena kazna za pjesake koji prelaze mimo pjesackog a da isti nije udaljen vise od 100 metara od mjesta prelaska ulice.DaysleepeR wrote:remake wrote:A klasika je da gospoje pohite mimo pjesackog na autobus sa sve djecom a ako je ko pokupi jebiga.
Hajd sad me napadajte
zbog ovoga ovdje napisanogosjecaj se napadnutim
Ako je stvarno prelazila mimo pjesackog sa djecom, onda je direktno odgovorna sto ih je ugrozila.
Moglo ih je i auto pokupiti isto tako, mislim da bi tad posljedice bile jos vece.[/quote]
ti polazis od pretpostavke da nije bio pjesacki, a ja da jeste..
ti... da je vozio manje od 140... a ja da je vozio brze nego sto je dozvoljeno
ti... da je ona kriva.. a ja da je on kriv...
... i to sve bez ijedne valjane cinjenice... niti ti imas pojma sta se zaista dogadjalo... niti ja imam pojma.... a vec smo spremni na osudu jednog odnosno drugog..
to se zove PREDRASUDA..
a kako vidim puni smo ih i ja, i ti, i vecina nasih sugradjana..
- manijak1
Srećo bez predrasuda piše ti ......( vjerovatno po saopštenju saobraćajne policije
) ......da je pri trenutku udara imao brzinu od 140 km/h ......sve i da nije ......pješački prijelaz je svetinja
makar za mene kao vozača ......jer ako nisi primijetila imamo u gradu signalizaciju koja istovremeno propušta i vozila i pješake pa ti vidi bez predrasuda ko tu ima prednost 
- DaysleepeR
remake wrote:Izvini ali u Zakonu o sigurnosti u saobracaju je predvidjena kazna za pjesake koji prelaze mimo pjesackog a da isti nije udaljen vise od 100 metara od mjesta prelaska ulice.DaysleepeR wrote:remake wrote:A klasika je da gospoje pohite mimo pjesackog na autobus sa sve djecom a ako je ko pokupi jebiga.
Hajd sad me napadajte
zbog ovoga ovdje napisanogosjecaj se napadnutim
Moglo ih je i auto pokupiti isto tako, mislim da bi tad posljedice bile jos vece.
ti polazis od pretpostavke da nije bio pjesacki, a ja da jeste..
ti... da je vozio manje od 140... a ja da je vozio brze nego sto je dozvoljeno
ti... da je ona kriva.. a ja da je on kriv...
... i to sve bez ijedne valjane cinjenice... niti ti imas pojma sta se zaista dogadjalo... niti ja imam pojma.... a vec smo spremni na osudu jednog odnosno drugog..
to se zove PREDRASUDA..
a kako vidim puni smo ih i ja, i ti, i vecina nasih sugradjana..
Ne, ja samo necu da se rekla-kazala ovdje tumaci kao cinjenica.
Neki ovdje bi odmah lincovali na osnovu rekla-kazala.
Fino vam je rekla mirci da zena nije prelazila na pjesackom, samim tim nije mogla da vidi da li je za pjesake zeleno ili crveno svjetlo.
Ja nemam predrasuda, ali vidim da ih mnogi imaju o motoristima.
- DaysleepeR
Treba slucaj prepustiti policiji i gotovo.
I uzdrzite se poziva na linc i slicno, svi znamo da nema nista od toga.
Takodje, uzdrzite se od generalizovanja i uzmite u obzir sve faktore koji su doveli do nezgode.
Takodje, uzdrzite se od generalizovanja i uzmite u obzir sve faktore koji su doveli do nezgode.
-
remake
Ne, ja samo necu da se rekla-kazala ovdje tumaci kao cinjenica.
Fino vam je rekla mirci da zena nije prelazila na pjesackom, samim tim nije mogla da vidi da li je za pjesake zeleno ili crveno svjetlo.
Ja nemam predrasuda, ali vidim da ih mnogi imaju o motoristima.[/quote]
pa to ti pokusavam i reci... sve je ovo rekla kazala... stoga bez pravih cinjenica jedini komentar koji mozemo napisati je: nadamo se da niko nije ozbiljno ozlijedjen
pa i to sto je rekla
istraziteljica Mirci... koja je nakon obavljenog detaljnog uvida "lica mjesta" zakljucila da je to nije bio pjesacki... uzet cemo sa rezervom 
Ja nemam predrasuda, ali vidim da ih mnogi imaju o motoristima.[/quote]
pa to ti pokusavam i reci... sve je ovo rekla kazala... stoga bez pravih cinjenica jedini komentar koji mozemo napisati je: nadamo se da niko nije ozbiljno ozlijedjen
pa i to sto je rekla
Last edited by remake on 05/06/2006 10:41, edited 1 time in total.
- manijak1
Prenj .....što se tiče Daysleepera on je uzor
kako čovjek treba upravljati motorom
što se tiče pješačkog ....deset metara ......je minimalno propisano odstojanje između vozila u saobraćaju ......zašto li je tako

- DaysleepeR
Nije mirci sama ustanovila nego procitala u Avazu koliko ja vidim.mIRCerka wrote:U Avazu pise da su oni presli preko zelene povrsine i da su pretrcavali cestu mimo pjesackog...a evo nema nista jos na online izdanju avaza...
-
tatoo
Slazem se, samo mi se cini da se sad teziste prebacuje na to je li bio pjesacki ili ne, sto jeste ispravno, ali se ne smije zaboraviti da ako je vozac motora prekoracio brzinu ili prosao kroz crvenu da i on snosi krivicu.DaysleepeR wrote:Treba slucaj prepustiti policiji i gotovo.
Tacno.
Sve bude jednom. . .
- DaysleepeR
Sjedi sad u auto, ubrzaj do 140 kmh i pravac kroz crveno da vidim hoces li uspjeti a da te niko ne spuca ili ti ne spucas nekogtatoo wrote:Slazem se, samo mi se cini da se sad teziste prebacuje na to je li bio pjesacki ili ne, sto jeste ispravno, ali se ne smije zaboraviti da ako je vozac motora prekoracio brzinu ili prosao kroz crvenu da i on snosi krivicu.DaysleepeR wrote:Treba slucaj prepustiti policiji i gotovo.
Tacno.
Sve bude jednom. . .
To je klasicna predrasuda - motorista ide 140 km/h kroz crveno.
SF
-
King Kikapu
cinjenica je da je u Sarajevu saobracajna kultura jos uvijek u dobu zapreznih kola i kaljavih makadama. motoristi sibaju preko stoje, taksisti se uvaljuju kome stignu, masi vozaca znakovi sluze za ukras, kontejneri za smece se ostavljaju na raskrsnicama tako da maksimalno zaklone pogled, pjesaci izljecu iza trolebusa i autobusa na stanici i ne pogledavsi da li mozda nailazi auto, trotoari i parkovi postaju nezvanicni parkinzi jer je debilima puno dati marku ili dvije za parkiranje na propisanom mjestu...
prepucavanje je li zena kriva sto je prelazila mimo pjesackog ili motorista sto je vozio vise nego duplo iznad ogranicenja nece znacajno uticati na saobracajni cirkus koji vlada u ovom gradu. to bi mozda mogla uraditi policija...
prepucavanje je li zena kriva sto je prelazila mimo pjesackog ili motorista sto je vozio vise nego duplo iznad ogranicenja nece znacajno uticati na saobracajni cirkus koji vlada u ovom gradu. to bi mozda mogla uraditi policija...
- manijak1
Ja sam sve pročitao ovdje
a bez obzira na obzir ......pješak je pješak ......pa makar i bio kriv .......sjećam se onog dede što je pregazio curicu koja je pretrčavala ulicu na neobilježenom mjestu za prijelaz pješaka ( i vozio je manje od 60 km/h ) sebi oduzeo život .....kako god gradske ulice nisu piste za razvijanje enormno velikih brzina i za izdrkavanje motora i automobila ne bi li se na bilo koji način na sebe skrenula pažnja već su dio putne komunikacije koja služi za prijevoz ljudi i roba a najviše dozvoljena brzina je 60 km/h na nekim mjestima i 40 km/h .......zbog blizine škola
......pa kad se sve sabere da ih je udario i na mjestu 50 metara od pješačkog prijelaza ........opet je vozač motora ili motornog vozila po meni kriv a to što policajci ne kažnjavaju i pješake koji mimo utvrđenih mjesta za prijelaz .....to je stvar naše sveukupne vozačke kulture .
- DaysleepeR
Slazem se sa ovim u potpunosti.manijak1 wrote:Ja sam sve pročitao ovdjea bez obzira na obzir ......pješak je pješak ......pa makar i bio kriv .......sjećam se onog dede što je pregazio curicu koja je pretrčavala ulicu na neobilježenom mjestu za prijelaz pješaka ( i vozio je manje od 60 km/h ) sebi oduzeo život .....kako god gradske ulice nisu piste za razvijanje enormno velikih brzina i za izdrkavanje motora i automobila ne bi li se na bilo koji način na sebe skrenula pažnja već su dio putne komunikacije koja služi za prijevoz ljudi i roba a najviše dozvoljena brzina je 60 km/h na nekim mjestima i 40 km/h .......zbog blizine škola
......pa kad se sve sabere da ih je udario i na mjestu 50 metara od pješačkog prijelaza ........opet je vozač motora ili motornog vozila po meni kriv a to što policajci ne kažnjavaju i pješake koji mimo utvrđenih mjesta za prijelaz .....to je stvar naše sveukupne vozačke kulture .
I sam si rekao da je moguce udariti nekoga cak i ako vozis propisanom brzinom ako taj izleti na cestu na mjestu gdje ga ne ocekujes.
- kriticarka_nikova
E jeste se razvikali na ovoj temi kao da cete time rijesiti slucaj......Najgori problem je sto su pjesaci nastradali tj.zena i djeca.
Sta ima tu policija da rjesava kad kod nas vlada mito i korupcija,a mali motorista predpostavljam ima toliko skup motor da mu nije nista `kupiti` BiH.
Ma ja bih mu oduzela vozacku za cio zivot i jos uz to izvrsila dalje pretrage jel bio eventualno na koki ili nekim drugim opijajucim sredstvima.
Sta ima tu policija da rjesava kad kod nas vlada mito i korupcija,a mali motorista predpostavljam ima toliko skup motor da mu nije nista `kupiti` BiH.
Ma ja bih mu oduzela vozacku za cio zivot i jos uz to izvrsila dalje pretrage jel bio eventualno na koki ili nekim drugim opijajucim sredstvima.
- manijak1
Kritičarko za ubuduće
samo da znaš da se u bilo kojoj vrsti udesa u kojoj pored materijalne štete ima i ozlijeđenih učesnika u saobraćaju vozači motornih vozila se obavezno podvrgavaju testovima i uzima se krv od istih ....a najgore je što se ovakve stvari dešavaju u kraćim vremenskim periodima .....mediji uzmu svoje od tuđe nesreće ......a mi nikako da pođemo od sebe kad smo pješaci ili vozači .....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
istraziteljica samo prekucala ono sto je procitala u novinama...remake wrote:
pa i to sto je reklaistraziteljica Mirci... koja je nakon obavljenog detaljnog uvida "lica mjesta" zakljucila da je to nije bio pjesacki... uzet cemo sa rezervom
Odnedavno sam vozac, i dan danas se i u autu ponasam ko pjesak...ali lijepo vaspitani pjesak...a vjerujte mi da se u mom bibiju cuju psovke kakve ni na tekmama citu necete...radi nekulture sveukupne...ima balavaca na mopedima guraju se medju auta...da se useres od straha...ima konja pjesaka koji ne jebu ni semafor ni auta ni nista...
neko vec rece SAOBRACAJNA KULTURA NULA BODOVA...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
10 metara od pje¹aèkog = pje¹aèki za svakog normalnog vozaèa.davis.ba wrote:Udes se desio na desetak metara od pje¹a¹kog prelaza sad jel ih odbacio sa pje¹aèkog do tamo ili je tu bio udar ne znam. Vidio sam motor pored jednog auta desetak metara poslije pje¹aèkog.
-
tatoo
Ne, ono sto je klasicno je takva prica kako je to nemoguce i kako se tako nesto ne dogadja na BH cestama. Nemam predrasuda, ali kazem opet sve treba uzeti u obzir. Nije pjesacki, ok zena snosi jako veliki dio krivice, ali ako je djecak skontao da ce samo malo promasiti zuto i da se moze svercati kroz crveno onda je i on kriv. Treba biti covjek pa sagledati, a ne ako vozis motor odmah umanjivati krivicu motocikliste. Ako tip nije kriv onda aferim.DaysleepeR wrote:Sjedi sad u auto, ubrzaj do 140 kmh i pravac kroz crveno da vidim hoces li uspjeti a da te niko ne spuca ili ti ne spucas nekogtatoo wrote:Slazem se, samo mi se cini da se sad teziste prebacuje na to je li bio pjesacki ili ne, sto jeste ispravno, ali se ne smije zaboraviti da ako je vozac motora prekoracio brzinu ili prosao kroz crvenu da i on snosi krivicu.DaysleepeR wrote:Treba slucaj prepustiti policiji i gotovo.
Tacno.
Sve bude jednom. . .
To je klasicna predrasuda - motorista ide 140 km/h kroz crveno.
SF
-
mIRCerka
mene je upravo te raskrsnice najvise strah bas zbog pjesaka...kao da na onom mini zavoju cekaju da auta krenu na zeleno (pravac prema ilidzi) i onda se ko sumanuti bacaju preko pjesackog...tri puta mi se desilo da mi se likovi tako bacaju, sreca imam ABS ali od tada do Dobrinje vozim za trolejbusom...DaysleepeR wrote:Slazem se sa ovim u potpunosti.manijak1 wrote:Ja sam sve pročitao ovdjea bez obzira na obzir ......pješak je pješak ......pa makar i bio kriv .......sjećam se onog dede što je pregazio curicu koja je pretrčavala ulicu na neobilježenom mjestu za prijelaz pješaka ( i vozio je manje od 60 km/h ) sebi oduzeo život .....kako god gradske ulice nisu piste za razvijanje enormno velikih brzina i za izdrkavanje motora i automobila ne bi li se na bilo koji način na sebe skrenula pažnja već su dio putne komunikacije koja služi za prijevoz ljudi i roba a najviše dozvoljena brzina je 60 km/h na nekim mjestima i 40 km/h .......zbog blizine škola
I sam si rekao da je moguce udariti nekoga cak i ako vozis propisanom brzinom ako taj izleti na cestu na mjestu gdje ga ne ocekujes.
pravo su nam kamikaza ceste...
-
ztluhcs
Zato ¹to u veæini sluèajeva ima¹ vremena preæi pje¹aèki jer je dovoljno daleko... Do jednom...mIRCerka wrote: mene je upravo te raskrsnice najvise strah bas zbog pjesaka...kao da na onom mini zavoju cekaju da auta krenu na zeleno (pravac prema ilidzi) i onda se ko sumanuti bacaju preko pjesackog...
-
mIRCerka
niko nije ni rekao da motorista nije kriv...daleko od toga...ovdje se samo prica o momentalnom pozivu na linc vozaca...tatoo wrote:
Ne, ono sto je klasicno je takva prica kako je to nemoguce i kako se tako nesto ne dogadja na BH cestama. Nemam predrasuda, ali kazem opet sve treba uzeti u obzir. Nije pjesacki, ok zena snosi jako veliki dio krivice, ali ako je djecak skontao da ce samo malo promasiti zuto i da se moze svercati kroz crveno onda je i on kriv. Treba biti covjek pa sagledati, a ne ako vozis motor odmah umanjivati krivicu motocikliste. Ako tip nije kriv onda aferim.
neki dan na mostu brastva i jedinstva je moglo doci do sudara...
debil, vozi karavan neki, austrijske table, pored njega debilusha drzi dijete od godinu dana u krilu (a babyseat zjapi prazan) i fura 60ak na sat kroz zuto, dok se iz vilsonovog na regularno zeleno ukljucuje tamic...i sad, da je tamic spucao u ovaj karavan stranih tablica, svi biste lincovali vozaca tamica ko da gledam...
-
ztluhcs
Da, jer se ukljuèujemIRCerka wrote:niko nije ni rekao da motorista nije kriv...daleko od toga...ovdje se samo prica o momentalnom pozivu na linc vozaca...tatoo wrote:
Ne, ono sto je klasicno je takva prica kako je to nemoguce i kako se tako nesto ne dogadja na BH cestama. Nemam predrasuda, ali kazem opet sve treba uzeti u obzir. Nije pjesacki, ok zena snosi jako veliki dio krivice, ali ako je djecak skontao da ce samo malo promasiti zuto i da se moze svercati kroz crveno onda je i on kriv. Treba biti covjek pa sagledati, a ne ako vozis motor odmah umanjivati krivicu motocikliste. Ako tip nije kriv onda aferim.
neki dan na mostu brastva i jedinstva je moglo doci do sudara...
debil, vozi karavan neki, austrijske table, pored njega debilusha drzi dijete od godinu dana u krilu (a babyseat zjapi prazan) i fura 60ak na sat kroz zuto, dok se iz vilsonovog na regularno zeleno ukljucuje tamic...i sad, da je tamic spucao u ovaj karavan stranih tablica, svi biste lincovali vozaca tamica ko da gledam...