"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
znas DZe zivim, djecem doDZi izaDZi mi na crtu!!!!Stitch__ wrote:musafa mi ak te safatam pa te stocom u glavu spucam, dzamije mi nece te bit![]()
![]()
![]()
![]()
Dosta zezanja, jel ima vijesti kakvih? O mami i djeci?
-
mIRCerka
moraces proci kroz crveno jer ja ulicu prelazim iskljucivo na zeleno, i to preko pjesackog prijelaza.Stitch__ wrote:svakog sabaha ti kraj zgrade proDZem, nemoj da te slućajno vidim sestre mi opaliču te![]()
necu vise
odo ruchat...isrcpljena sam...
-
neko iz rulje
još mi samo reci da nikada ne prelaziš ulicu mimo pješačkogmIRCerka wrote:gdje zivis? doci cu po tebe i idemo obici par krugova vijecnica ilidza....pa vidi jel postujem ili ne...neko iz rulje wrote:ovo je stvarno zrelo za zaključavanje. eto svi ste učesnici u saobraćaju i kada čitam vaše komentare oslobodim se straha da izađem na ulicu. kako svi poštujete propise nešto kontam da ne živim u nekom drugom gradu ili državi.mIRCerka wrote: Qleru, ne opravdava on sve sto rade motoristi...cijela diskusija se povela zato sto se odmah krenulo na linc motoriste KOJI JESTE KRIV a niko da pomene mamu sa dvoje djece i njihovo pretrcavanje...
kad nije guzva prevlika i kad nema radova, bas na tom dijelu svij OSIM MENE voze 80 na sat...meni trube i psuju majku jer postujem ogranicenje...a tri trake, tri kolone, pice 80....i nikom nista...i to se zna... i tu se ne gura glava lavu u usta....
eto vi vozite po propisu i prelazite samo na pješačkom. jašta
-
mIRCerka
tamo gdje nema pjesackog ima opcija POGLED LIJEVO POGLED DESNO...na obje strane gledam cak i kad je u pitanju jednosmjerna...jer kod nas i policija vozi u suprotnom smjeru....neko iz rulje wrote:još mi samo reci da nikada ne prelaziš ulicu mimo pješačkogmIRCerka wrote:gdje zivis? doci cu po tebe i idemo obici par krugova vijecnica ilidza....pa vidi jel postujem ili ne...neko iz rulje wrote: ovo je stvarno zrelo za zaključavanje. eto svi ste učesnici u saobraćaju i kada čitam vaše komentare oslobodim se straha da izađem na ulicu. kako svi poštujete propise nešto kontam da ne živim u nekom drugom gradu ili državi.
eto vi vozite po propisu i prelazite samo na pješačkom. jašta
-
Ticall
Zasto mislis da bi to nesto promijenilo da je imao vozacku?remake wrote:Ticall wrote:.... jer ste mi presmjesni ali bas presmjesni ako mislite da bi da je momak imao vozacku nesto promijenilo.
Zezas nas Ticall-i, necu da vjerujem da ti ovo gore pises pri zdravoj svijesti....
Ne uce te kod nas u auto-skolama kako se vozi motor.
-
neko iz rulje
e onda svaka čast jer si jedna od rijetkih u ovom gradu.mIRCerka wrote:tamo gdje nema pjesackog ima opcija POGLED LIJEVO POGLED DESNO...na obje strane gledam cak i kad je u pitanju jednosmjerna...jer kod nas i policija vozi u suprotnom smjeru....neko iz rulje wrote:još mi samo reci da nikada ne prelaziš ulicu mimo pješačkogmIRCerka wrote: gdje zivis? doci cu po tebe i idemo obici par krugova vijecnica ilidza....pa vidi jel postujem ili ne...
-
Pearl
hahahahaha... ja sam mislila da samo ja gledam u oba smjera u jednosmjernoj...:mIRCerka wrote:
tamo gdje nema pjesackog ima opcija POGLED LIJEVO POGLED DESNO...na obje strane gledam cak i kad je u pitanju jednosmjerna...jer kod nas i policija vozi u suprotnom smjeru....
kod mene je taj poremecaj nastao kad me je neki kreten zamalo udario jer je u rikverc "skracivao" put kroz jednosmjernu..
a i inace uvijek cekam zeleno i kad se upali obavezno provjerim jesu li svi stali.. i onda sva moja raja predju ulicu i cekaju me... i psuju me paranoicnu
s kretenima na nasim cestama nista nije sigurno...
-
mIRCerka
mozda smo paranoicne, ali smo makar neozlijedjene...Pearl wrote:hahahahaha... ja sam mislila da samo ja gledam u oba smjera u jednosmjernoj...:mIRCerka wrote:
tamo gdje nema pjesackog ima opcija POGLED LIJEVO POGLED DESNO...na obje strane gledam cak i kad je u pitanju jednosmjerna...jer kod nas i policija vozi u suprotnom smjeru....![]()
![]()
![]()
![]()
kod mene je taj poremecaj nastao kad me je neki kreten zamalo udario jer je u rikverc "skracivao" put kroz jednosmjernu..![]()
a i inace uvijek cekam zeleno i kad se upali obavezno provjerim jesu li svi stali.. i onda sva moja raja predju ulicu i cekaju me... i psuju me paranoicnu
s kretenima na nasim cestama nista nije sigurno...
- Edin H.
Ne kaze se opalicu te, nego postprajcacu te stocem u glavuStitch__ wrote:svakog sabaha ti kraj zgrade proDZem, nemoj da te slućajno vidim sestre mi opaliču te![]()
necu vise
Umjesto "sestre mi" mnogo prikladnija zvuci "sviju mi mrtvih"
Cini mi se da je potrebno mnogo rada i truda u skolama da izvorni bosanski konacno zazivi.
-
Pearl
omiljena uzrecica sarajevskih carsijanera: "mrtve mi ajle"...
jel mi neko moze reci ko je ta ajla ?

jel mi neko moze reci ko je ta ajla ?
- Qler
mirci nisam ja osudio sve motoriste nego ovog jednog.
i ja ne jurcam po gradu nego laganini 6 banki i uzivam u voznji. jurcanje mi nije furka. i najvise volim da krenem na zeleno a ne na zuto
jos ako koji svira iza
ja jos malo sacekam da vidim jel ono 100 zeleno
i uvijek prelazim na pjesackom i u 90% slucajeva i kad nema auta cekam zeleno.
i onda me zaustavi drot zbog 5km/h a pored njega prolaze i motoristi i babini sinovi po 50km/h iznad ogranicenja i njih i ne pogleda, ili ih pogleda i mahne im
jebes to...
i ja ne jurcam po gradu nego laganini 6 banki i uzivam u voznji. jurcanje mi nije furka. i najvise volim da krenem na zeleno a ne na zuto
i uvijek prelazim na pjesackom i u 90% slucajeva i kad nema auta cekam zeleno.
i onda me zaustavi drot zbog 5km/h a pored njega prolaze i motoristi i babini sinovi po 50km/h iznad ogranicenja i njih i ne pogleda, ili ih pogleda i mahne im
-
e.bug
Ticall, nemozes ti to njima dokazat. Momak ima B kat i ima takav posao da vozi 10 sati dnevno tako da zna sta je saobracaj. Da je imao A, nista bolje ne bi bilo.Ticall wrote:Zasto mislis da bi to nesto promijenilo da je imao vozacku?remake wrote:Ticall wrote:.... jer ste mi presmjesni ali bas presmjesni ako mislite da bi da je momak imao vozacku nesto promijenilo.
Zezas nas Ticall-i, necu da vjerujem da ti ovo gore pises pri zdravoj svijesti....
Ne uce te kod nas u auto-skolama kako se vozi motor.
-
Eshek
Vidio sam njegovo poznavanje saobraćaja...kad je žena letjela odozgo glavom prema ivicnjaku...e.bug wrote:Ticall, nemozes ti to njima dokazat. Momak ima B kat i ima takav posao da vozi 10 sati dnevno tako da zna sta je saobracaj. Da je imao A, nista bolje ne bi bilo.
Hajde ne seri, majke ti!!!
- seljak_cojek
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu u 18 sati dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj u Velikoj Brijesnici kod Doboj-Istoka, došlo je do sudara motocikla "jamaha", koji je vozio Emir (Ismeta) Halilović (25) iz Modraca kod Lukavca, i "golfa 3" za čijim upravljačem je bio Besim (Mehmeda) Puškarević (45) iz Klokotnice kod Doboj-Istoka.
Jeziv prizor
U ovoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su Halilović i njegov suvozač Muris (Muniba) Karahmetović (20) iz Lukavca. Povrijeđen je i Puškarević.
Prema informacijama iz Kliničko-univerzitetskog centra Tuzla, Halilović se nalazi u veoma teškom stanju na Odjelu intenzivne njege, a Karahmetović je zbog više lomova smješten na Ortopediju.
Prvi koji su unesrećenima priskočili u pomoć bili su braća Elvir i Emir Dautović. Nisu oklijevali, iako je prizor na mjestu gdje su od "jamahe" ostali samo ostaci bio jeziv.
Tragovi krvi
- Odjednom se oko smrskanog motocikla okupilo petnaestak mještana, ali se nisu snašli. Došao sam do vozača i ustanovio da mu puls radi, ali sam primijetio da ne diše. Izvadio sam mu jezik i tek je tada, čini mi se, oživio. Posvuda su bili tragovi krvi. Suvozač je sa motocikla pao desetak metara dalje i on je bio u kritičnom stanju. Odvezli smo ih u Hitnu pomoć Doma zdravlja Doboj-Istok, odakle su otpremljeni u Tuzlu - kaže Emir Dautović.
U vrijeme uviđaja saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta bio je otežan, a vozači su koristili i lokalne puteve, kako bi se izbjegla velika gužva. Uviđaj su obavili radnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac i PS Doboj-Istok.
H. ČALIĆ
Posjeta kolega iz kluba "Pakleni vozači"
Odmah poslije ove nezgode u Brijesnici Velikoj okupio se veliki broj motociklista. Došli su provjeriti šta se dogodilo njihovim kolegama.
- Bili smo na motorijadi u Doboju. Nismo ni slutili da bi neko od nas mogao nastradati. Odavde idemo u Tuzlu u posjetu povrijeđenima Haliloviću i Karahmetoviću - izjavio je Haris el-Amil, član Moto kluba "Pakleni vozači" iz Lukavca.
Česte nesreće
O tome kojom brzinom je vozio "jamahu" Emir Halilović i kako je na suprotnoj strani kolovoza udario u "golf3" pokazat će istraga. Evidentno je, međutim, da je sve više udesa sa smrtnim posljedicama koje upravo izazivaju vozači snažnih motocikala.
Nedavno su tako život izgubila dvojica mladića na putu Zvornik - Bijeljina.
-
dseytan
znam obojicuhttp://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu u 18 sati dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj u Velikoj Brijesnici kod Doboj-Istoka, došlo je do sudara motocikla "jamaha", koji je vozio Emir (Ismeta) Halilović (25) iz Modraca kod Lukavca, i "golfa 3" za čijim upravljačem je bio Besim (Mehmeda) Puškarević (45) iz Klokotnice kod Doboj-Istoka.
Jeziv prizor
U ovoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su Halilović i njegov suvozač Muris (Muniba) Karahmetović (20) iz Lukavca. Povrijeđen je i Puškarević.
Prema informacijama iz Kliničko-univerzitetskog centra Tuzla, Halilović se nalazi u veoma teškom stanju na Odjelu intenzivne njege, a Karahmetović je zbog više lomova smješten na Ortopediju.
Prvi koji su unesrećenima priskočili u pomoć bili su braća Elvir i Emir Dautović. Nisu oklijevali, iako je prizor na mjestu gdje su od "jamahe" ostali samo ostaci bio jeziv.
Tragovi krvi
- Odjednom se oko smrskanog motocikla okupilo petnaestak mještana, ali se nisu snašli. Došao sam do vozača i ustanovio da mu puls radi, ali sam primijetio da ne diše. Izvadio sam mu jezik i tek je tada, čini mi se, oživio. Posvuda su bili tragovi krvi. Suvozač je sa motocikla pao desetak metara dalje i on je bio u kritičnom stanju. Odvezli smo ih u Hitnu pomoć Doma zdravlja Doboj-Istok, odakle su otpremljeni u Tuzlu - kaže Emir Dautović.
U vrijeme uviđaja saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta bio je otežan, a vozači su koristili i lokalne puteve, kako bi se izbjegla velika gužva. Uviđaj su obavili radnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac i PS Doboj-Istok.
H. ČALIĆ
Posjeta kolega iz kluba "Pakleni vozači"
Odmah poslije ove nezgode u Brijesnici Velikoj okupio se veliki broj motociklista. Došli su provjeriti šta se dogodilo njihovim kolegama.
- Bili smo na motorijadi u Doboju. Nismo ni slutili da bi neko od nas mogao nastradati. Odavde idemo u Tuzlu u posjetu povrijeđenima Haliloviću i Karahmetoviću - izjavio je Haris el-Amil, član Moto kluba "Pakleni vozači" iz Lukavca.
Česte nesreće
O tome kojom brzinom je vozio "jamahu" Emir Halilović i kako je na suprotnoj strani kolovoza udario u "golf3" pokazat će istraga. Evidentno je, međutim, da je sve više udesa sa smrtnim posljedicama koje upravo izazivaju vozači snažnih motocikala.
Nedavno su tako život izgubila dvojica mladića na putu Zvornik - Bijeljina.
po zadnjim informacijama, suvozac je u "stabilnom" stanju, prosao je sa visestrukim lomovima. a vozac jos uvijek u komi...
suvozac je nakon nesrece uspio nazvati roditelje i javiti za nesrecu, nakon toga je pao u nesvjest.
- seljak_cojek
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=
Izletio motociklom i udario u stub ulične rasvjete
Mahir Vrabac (25) iz Sarajeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 4.15 sati dogodila na magistralnom putu M-18, u Donjem Hotonju kod Vogošće.
Prema policijskoj informaciji, nesreća se desila kada je Vrabac, vozeći motocikl "kavasaki" (527-J-639), skrenuo u desnu stranu, izletio s ceste i udario u stub ulične rasvjete.
U trenutku teškog udesa mladić je bio sam na motociklu, a usljed jakog udara na mjestu je ostao mrtav. Njegovo tijelo prevezeno je u prosekturu Bare radi pregleda ili obdukcije, što će danas obaviti dr. Hamza Žujo, vještak sudskomedicinske struke.
O nesreći je obaviješten tužilac Edin Muratbegović, a uviđaj su obavili policajci MUP-a Kantona Sarajevo, koji o nesreći provode istragu. Oštećeni motocikl odvezen je pred Policijsku upravu Vogošća, kao i mladićeva kaciga.
Prema nezvaničnim informacijama, Vrabac se u momentu udesa kretao prema Sarajevu i vraćao se s noćnog izlaska.
-
alek
update... ocito postoji 'materijal' kojim se ova tema jednom sedmicno moze vratiti na vrh...
prije otprilike pola sata na cvili, pravac prema ilidzi... vozim iza golfa, pored mene projuri jedan, odmah za njim i drugi motorista (rekla bih 'naguravanje' u brzini), kratko voze paralelno, lagana krivina i blizu su golfu... jedan, ovaj blizi autu izgubi ravnotezu i svojim se zadnjim tockom odbije od prednji desni tocak golfa, padne sa motora i otklize dalje po cesti... sreca je da se nista strasno nije desilo; motorista je nakon kratkog vremena stao na noge, sve se cini ok. o strahu djevojke koja je bila za volanom golfa necu pricati...
ono sto hocu reci je da motoristicke voznje protesta (kada se desi nesretan, slucaj pogibije u redovima) uopste nemaju smisla. nema smisla iskazati protest zbog vozaca na 4 tocka kad i sami ne postujete ogranicenja i kad ne preuzimate svoj dio odgovornosti za ono sto (vam) se desava na cesti, a ovo veceras (a i ono sto se uostalom najcesce vidja) nije za gradske ulice. pa vi pricajte o strasti dok se boje ne rastope.
prije otprilike pola sata na cvili, pravac prema ilidzi... vozim iza golfa, pored mene projuri jedan, odmah za njim i drugi motorista (rekla bih 'naguravanje' u brzini), kratko voze paralelno, lagana krivina i blizu su golfu... jedan, ovaj blizi autu izgubi ravnotezu i svojim se zadnjim tockom odbije od prednji desni tocak golfa, padne sa motora i otklize dalje po cesti... sreca je da se nista strasno nije desilo; motorista je nakon kratkog vremena stao na noge, sve se cini ok. o strahu djevojke koja je bila za volanom golfa necu pricati...
ono sto hocu reci je da motoristicke voznje protesta (kada se desi nesretan, slucaj pogibije u redovima) uopste nemaju smisla. nema smisla iskazati protest zbog vozaca na 4 tocka kad i sami ne postujete ogranicenja i kad ne preuzimate svoj dio odgovornosti za ono sto (vam) se desava na cesti, a ovo veceras (a i ono sto se uostalom najcesce vidja) nije za gradske ulice. pa vi pricajte o strasti dok se boje ne rastope.
- DaysleepeR
Ma jebeš sve nego reci ti meni, jel ta jadna djevojka iz Golfa došla sebi?