"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

DaysleepeR wrote:
kriticarka_nikova wrote:
DaysleepeR wrote: Iz iskustva, da je vozio preko 100 km/h ubio bi ih sve troje a on bi zavrsio kao fasirano meso.
Cista fizika.

Vidjeli ste one crash testove na televiziji i sta se desava sa autom pri sudarima.
E pa svi crash testovi se vrse pri brzini od 40 km/h.

Bezveze se gadjamo nekakvim brzinama, a nigdje uporista u tome.
Da je isao brzo koliko govore, nebi ga bilo, kakva kaciga kakve trice.

Slikovito, pri brzini od 40 knm/h

http://www.dumpalink.com/media/1134990187/Crash_Tests
da je vozio 15 km/h zaustavio bi se na vrijeme i zeni i djeci nista ne bi bilo.
A ti motoristo nemoj ziv bio da nam pricas o zakonima fizike.Radije provjeri informacije sta se desilo sa tim Jetijem na motoru pa mi reci jesu li njemu kosti polomljene da veceras lakse zaspim ako jesu......
15 km/h moze po Orasju i okolini, taman za seoskog puta
Ma koji se kurac raspravljaš sa ovim stručnjacima.Pusti ovu našu pamet da dođe do izražaja.
baklava2

Post by baklava2 »

DaysleepeR nisu svi motoristi majmuni i nemoj se bezveze paliti. dosta motorista znam i oni koji uživaju u vožnji rijetko voze sportske motore. ovi koji divljaju po gradu ne nose kacigu jer ga raja i "koke" ne bi prepoznale.
ja te opet pozivam da večeras sjednemo u vilu park na kahvu i onda možemo pričati jesu li ovakvi motoristi normalni.
slažem se i sa tvojom tvrdnjom da nisu svi motoristi isti ali ove primjećujemo a bikere ne.
idic

Post by idic »

Reci mi DaysleepeR da li bi ti mogao mirno spavati da udariš pješaka, čak i njegovom krivicom? :sad: :?

Većina tih mladih ljudi koji prebrzo voze automobile i motore su ili pijani ili nadrogirani ili oboje. Samo kad se sjetim lika koji je udario u stub kod RTV Doma i usmrtio rođenu sestru i još jednog momka, a dvije saputnice teško povrijeđene u komi, a on na TV-u priča sutradan kao da se desilo nekom 10-tom. Još je tada bio na slobodi pred odsluženje kazne, udario je i usmrtio pješaka na pješačkom prelazu.
Debil je dobio 13 godina zatvora, moram reći da mi je bilo drago kad sam pročitala visinu kazne jer ovakvim idiotima nije mjesto za volanom i na ulici.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

baklava2 wrote:DaysleepeR nisu svi motoristi majmuni i nemoj se bezveze paliti. dosta motorista znam i oni koji uživaju u vožnji rijetko voze sportske motore. ovi koji divljaju po gradu ne nose kacigu jer ga raja i "koke" ne bi prepoznale.
ja te opet pozivam da večeras sjednemo u vilu park na kahvu i onda možemo pričati jesu li ovakvi motoristi normalni.
slažem se i sa tvojom tvrdnjom da nisu svi motoristi isti ali ove primjećujemo a bikere ne.
Znam one iste preko puta koje i ti znas i sjedim na kafi na mjestu vrlo blizu predlozene lokacije i sve znam vrlo dobro.

Mislim da si me shvatio.

I jesam jako kritican prema svakom motoristi koji mene cini svojim postupcima cini gorim nego sto jesam u ocima ljudi ali cu to zadrzati za sebe jer nisu svi motivi za kritiku iz najboljih namjera.
baklava2

Post by baklava2 »

DaysleepeR wrote:
baklava2 wrote:DaysleepeR nisu svi motoristi majmuni i nemoj se bezveze paliti. dosta motorista znam i oni koji uživaju u vožnji rijetko voze sportske motore. ovi koji divljaju po gradu ne nose kacigu jer ga raja i "koke" ne bi prepoznale.
Znam one iste preko puta koje i ti znas i sjedim na kafi na mjestu vrlo blizu predlozene lokacije i sve znam vrlo dobro.

Mislim da si me shvatio.

I jesam jako kritican prema svakom motoristi koji mene cini svojim postupcima cini gorim nego sto jesam u ocima ljudi ali cu to zadrzati za sebe jer nisu svi motivi za kritiku iz najboljih namjera.
e onda se razumijemo
strong69

Post by strong69 »

DaysleepeR wrote:Ja opet kazem, ko je nosi nosi je radi sebe i obratno.

Ne treba nikog drugog da brine nosi li motorista kacigu ili ne.

Mozemo istu polemiku pokrenuti oko vezanja pojasa.
Sta ima dijete koje pregazis autom od toga sto ti imas svezan pojas.

Posebna je prica koji procenat vozaca kod nas veze pojas :roll:
Da, oni koji zaista vole motore uopste nisu predmet rasprave, ali njih je tako malo i dostojanstveni su u voznji motorom, imaju opremu i sve sto je potrebno...
Treba da me brine nosi li motorista kacigu ili ne, jer ako udari u moje auto i ne daj Boze pogine ja sam nahebo od strane njegove raje, jeli tako? Pa nedavni tragicni slucaj na Ciglanama kada je mladic poginuo udarivsi u auto iz kojeg je vozac jedva zivu glavu izvukao od pobjesnjele raje poginulog momka. Ja treba sa strepnjom da gledam kako da se prestrojim da nekog podivljalog lika ne udarim? Uostalom zasto se ti osjecas ovsje prozvanim ako postujes pravila u saobracaju? Jesi li ti od onih koji voze na jednom tocku, koji prave ogromnu buku? Nemoj reci da to nisi vidio. I jos jednom da ponovim, niko ne raspravlja ovdje o pravim zaljubljenicima u motore...
A sto se Grcke tice, nikakvo poredenje. Ja sam zivio u Becu i u Lyonu jedno vrijeme i tamo cak i biciklisti nose kacige a kamoli motoristi. Ali tamo ljudi koriste motor u prakticne svrhe, da sto brze stigne na posao zbog haosa u saobracaju...
idic

Post by idic »

Svugdje se u svijetu voze motori i dobra i brza sportska auta i ceste su bolje nego kod nas i prosto te vuku da pritisneš papučicu za gas, al je kaznena politika striktna i dosljedna i podjednaka za sviju.

Glupirali bi se i na ulicama drugih metropola da ih ne klepi po džepu pošteno i još dobiju negativne bodove.
Nema tamo da zovneš jarana da ti sredi pa da policajac podere prijavu kao kod nas.
Kad se zakon bude dosljedno primjenjivao na sviju, ali baš sviju podjednako do tada nema reda na našim cestama, a svaki će vikend imati crni skor od 5 - 6 mrtvih, obično onih između 20 i 30 godina starosti.

DaysleepeR nisi mi odgovorio na postavljeno pitanje ?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

idic wrote:Reci mi DaysleepeR da li bi ti mogao mirno spavati da udariš pješaka, čak i njegovom krivicom? :sad: :?

Većina tih mladih ljudi koji prebrzo voze automobile i motore su ili pijani ili nadrogirani ili oboje. Samo kad se sjetim lika koji je udario u stub kod RTV Doma i usmrtio rođenu sestru i još jednog momka, a dvije saputnice teško povrijeđene u komi, a on na TV-u priča sutradan kao da se desilo nekom 10-tom. Još je tada bio na slobodi pred odsluženje kazne, udario je i usmrtio pješaka na pješačkom prelazu.
Debil je dobio 13 godina zatvora, moram reći da mi je bilo drago kad sam pročitala visinu kazne jer ovakvim idiotima nije mjesto za volanom i na ulici.
Ides predaleko.

Nemogu da vjerujem da bi iko mogao mirno da spava kad bi udario pjesaka.
idic

Post by idic »

Imam prijatelja koji je lud za motorima i vozi dobar i jak motor već godinama, jednom sjela s njim i nikad više u životu. Još je bila vožnja po auto putu, al ne hvala lijepo.

Tu nema nikakve ljepote ni uživanja, on sam kaže da je njegova vožnja za smrtne kazne, al ipak ne odustaje. :-?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

strong69 wrote:
DaysleepeR wrote:Ja opet kazem, ko je nosi nosi je radi sebe i obratno.

Ne treba nikog drugog da brine nosi li motorista kacigu ili ne.

Mozemo istu polemiku pokrenuti oko vezanja pojasa.
Sta ima dijete koje pregazis autom od toga sto ti imas svezan pojas.

Posebna je prica koji procenat vozaca kod nas veze pojas :roll:
Da, oni koji zaista vole motore uopste nisu predmet rasprave, ali njih je tako malo i dostojanstveni su u voznji motorom, imaju opremu i sve sto je potrebno...
Treba da me brine nosi li motorista kacigu ili ne, jer ako udari u moje auto i ne daj Boze pogine ja sam nahebo od strane njegove raje, jeli tako? Pa nedavni tragicni slucaj na Ciglanama kada je mladic poginuo udarivsi u auto iz kojeg je vozac jedva zivu glavu izvukao od pobjesnjele raje poginulog momka. Ja treba sa strepnjom da gledam kako da se prestrojim da nekog podivljalog lika ne udarim? Uostalom zasto se ti osjecas ovsje prozvanim ako postujes pravila u saobracaju? Jesi li ti od onih koji voze na jednom tocku, koji prave ogromnu buku? Nemoj reci da to nisi vidio. I jos jednom da ponovim, niko ne raspravlja ovdje o pravim zaljubljenicima u motore...
A sto se Grcke tice, nikakvo poredenje. Ja sam zivio u Becu i u Lyonu jedno vrijeme i tamo cak i biciklisti nose kacige a kamoli motoristi. Ali tamo ljudi koriste motor u prakticne svrhe, da sto brze stigne na posao zbog haosa u saobracaju...
Taj na Ciglanama je napravio potpuno nelagalan i zabranjen potez polukruznog okretanja na mjestu gdje je to zabranjeno i isprijecio se neduznom momku na motoru.
Totalno neodgovoran i nesavjestan potez je ubio tog momka.
Nemogu da vjerujem da si napisao da se momak zabio u njega.
Isto kao da je to htio.
A kako bi ti reagovao da ti neko ubije prijatelja?
Jer taj vozac ga je ubio na isti nacin kao da je pucao nasumice iz pistolja.

Nemas pojma koliko je zeznuto voziti motor po propisima u ovom gradu.
Ako ne jurcas, non stop tu je neki kreten 2 milimetra od zadnjeg tocka, trza, blica, itd.
Ispada da nevaljamo ni kad jurcamo, ni kad vozimo po propisima.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

idic wrote:Imam prijatelja koji je lud za motorima i vozi dobar i jak motor već godinama, jednom sjela s njim i nikad više u životu. Još je bila vožnja po auto putu, al ne hvala lijepo.

Tu nema nikakve ljepote ni uživanja, on sam kaže da je njegova vožnja za smrtne kazne, al ipak ne odustaje. :-?
Motor nije auto i postoji samo za ljude koji to vole.
Neznam ni sto si sjedala na motor kad to ne volis, naravno da ti se nece svidjeti.
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote: Dalje, oprema nema uticaja na ostale ucesnike u saobracaju nego na onoga koji je nosi i nije predmet diskusije.
Ja uvijek vozim sa kacigom i opremom, ali ne osudjujem onoga koji je ne nosi, svako preuzima vlastiti rizik.
Preuzima vlastiti rizik? Pa kada se spička, da ga krpe (između ostalog i) iz mog džepa?? Pišaj ga, neka crkne...
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote:Zato sto jedna glupa neoprezna gospodja moze u sekundi od super regularnog covjeka motoriste koji vozi oprezno citav zivot, napraviti kretena, ubicu, majmuna i sta sve ne.
Imam pitanje za tebe: Kriva ti žena? Šta da nje nije bilo? Bi li ti onda djeca bila kriva?

- Frajer ima motor tek 20 dana
- Nije imao zaštitnu opremu
- Policija je imala dojavu da je jurio kroz crvena prema gradu
- Jurio je oko 140 /h (sam je to priznao!!!)
- Prošao je kroz crveno!!!
- Žena je prelazila ulicu 10-tak metara poslije pješačkog, da je prelazila na pješačkom, samo bi ih malo ranije udario. Vidjela je da je stao saobraćaj, i kao svako normalan, htjela preći ulicu.
- Išla je stazom od tramvajske na Č. Vili ka stanici za komercijalu
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eshek wrote:
DaysleepeR wrote:Zato sto jedna glupa neoprezna gospodja moze u sekundi od super regularnog covjeka motoriste koji vozi oprezno citav zivot, napraviti kretena, ubicu, majmuna i sta sve ne.
Imam pitanje za tebe: Kriva ti žena? Šta da nje nije bilo? Bi li ti onda djeca bila kriva?

- Frajer ima motor tek 20 dana
- Nije imao zaštitnu opremu
- Policija je imala dojavu da je jurio kroz crvena prema gradu
- Jurio je oko 140 /h (sam je to priznao!!!)
- Prošao je kroz crveno!!!
- Žena je prelazila ulicu 10-tak metara poslije pješačkog, da je prelazila na pješačkom, samo bi ih malo ranije udario. Vidjela je da je stao saobraćaj, i kao svako normalan, htjela preći ulicu.
- Išla je stazom od tramvajske na Č. Vili ka stanici za komercijalu
Buraz,

neznam sto si toliko ogorcen.
Vjeruj u policiju, ako je sve tako kako kazes, nema sumnje da ce biti kriv.

Ali NIJE TVOJE da govoris ko je kriv a ko ne, i da dijelis kvalifikacije i epitete.
Ostavi to policiji i sudu.
Eshek

Post by Eshek »

kriticarka_nikova wrote:A ti motoristo nemoj ziv bio da nam pricas o zakonima fizike.Radije provjeri informacije sta se desilo sa tim Jetijem na motoru pa mi reci jesu li njemu kosti polomljene da veceras lakse zaspim ako jesu......
Prošao bez lomova
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote:Ides predaleko.

Nemogu da vjerujem da bi iko mogao mirno da spava kad bi udario pjesaka.
Ovaj lik je imao lizalo u ustima cijelo vrijeme poslije udesa, nije mi baš izgledao previše sjeban... zato i jesam bijesan
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote:Nemas pojma koliko je zeznuto voziti motor po propisima u ovom gradu.
Ako ne jurcas, non stop tu je neki kreten 2 milimetra od zadnjeg tocka, trza, blica, itd.
Ne razumijem u čemu je fazon motor vozikati po gradu :? :?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eshek wrote:
DaysleepeR wrote:Nemas pojma koliko je zeznuto voziti motor po propisima u ovom gradu.
Necemo se provocirati, svoje frustracije okreni u drugom smjeru.
baklava2

Post by baklava2 »

Eshek wrote:
iako se ne slažem sa jurcanjem motorima ovo je otišlo predaleko za moj ukus. a po čemu je fazon voziti auto ili pješačiti po gradu? :? :?
Eshek

Post by Eshek »

DaysleepeR wrote:Necemo se provocirati, svoje frustracije okreni u drugom smjeru.
Nemam frustracija, lično sam imao udes na motoru i polomio se, ali van grada, kako i doliči, i nikada mi nije palo na pamet da usred grada jurim kroz crvena. Mislim da su stvari poprilično jasne.

Meni govoriš kako imam predrasude u vezi ovog, iako sam bio tu...

Pitam se šta bi ti rekao da ti ovakav majmun pokupi mater, sestru ili dijete? Bi li govorio " sačekajmo da vidimo.."
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eshek wrote:
DaysleepeR wrote:Necemo se provocirati, svoje frustracije okreni u drugom smjeru.
Nemam frustracija, lično sam imao udes na motoru i polomio se, ali van grada, kako i doliči, i nikada mi nije palo na pamet da usred grada jurim kroz crvena. Mislim da su stvari poprilično jasne.

Meni govoriš kako imam predrasude u vezi ovog, iako sam bio tu...

Pitam se šta bi ti rekao da ti ovakav majmun pokupi mater, sestru ili dijete? Bi li govorio " sačekajmo da vidimo.."
Sutra ce ti se samoubica bacit pod auto ali dok nadju njegovu oprostajnu poruku i sve, tebe ce vec lincovat rulja.

Sacekajmo da vidimo, opet kazem.

Moje su emocije moja stvar, privatno mozemo ti i ja pricati i razmjenjivati misljenja, i nece se mozda uopste ni razlikovati, ali ovako, sacekajmo da vidimo.
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:19, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

saim_adka wrote:Da se mene pita, a ne pita me se, ja bih uveo stavku u zakon da je zabranjeno po gradskim ulicama voziti bijesne motore (jer on takav motor ne moze i nece nikada voziti 60km/h i manje) - kratko i jasno zabraniti voznju bjesnim motorima - ograniciti konjske snage isl.

Takodje bi uveo stavku u zakon saobracaja da svako skupocjeno auto - mora mu se provjeriti poorijeklo, kao i poslati finansijsku policiju da pregleda njegovo stanje na racunu - jer vecina njih voza mercedese i duguju drzavi po milione.

Poostrio bih kazne tipa:
-Pusenje u autu - 100KM
-Pricanje na mobitel - 200KM
-Uzeti pravo prvenstva - 300KM
-Neispravno auto na cesti (farovi,zmigavci isl) ili nije vezao pojas - 400KM
-Ako ne stanes na pjesacki prelaz - 500KM
-Prolazak kroz crveno - 1000KM
-Prekoracenje brzine - 2000KM

-Pjesak predje preko crvenog - 100KM

Pa fino ako nema da plati - oteti auto, pa nakon 7 dana uz kamate dati auto na prodaju - a ostatak uzima vlasnik.
Ako u roku godinu dana ponovi jednu od ovih gresaka - uzeti dozvolu na 6mjeseci, pa ako opet pocini prekrsaj ponovo na polaganje vozackog ispita!

Naseg hajvana samo po dzepu treba zvekati, drukcije ne moze! Ako i to ne ide, onda brate zabraniti da upravlja vozilom.
Postoji tako nesto vec.

Naime, registracija za motor je veoma skupa plus pripadajuci porezi, itd.

Odo kuci, cao.
remake

Post by remake »

saim_adka wrote:Da se mene pita, a ne pita me se, ja bih uveo stavku u zakon da je zabranjeno po gradskim ulicama voziti bijesne motore (jer on takav motor ne moze i nece nikada voziti 60km/h i manje) - kratko i jasno zabraniti voznju bjesnim motorima - ograniciti konjske snage isl.

pitanje je sta je za tebe bijesan motor. Da li si ikada imao priliku vidjeti kolonu bikera, naravno na bijesnim motorima?
Njihova voznja je prilicno spora jer ti ljudi uzivaju u voznji a ne u jurcanju,,,
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma ok ja sve kontam.motorista je kriv.ali do sada sam hiljadu puta vidio ,zena vodi djete,i djete je do ceste a ona se zastitila.jebi ga ja bih joj djete odmah uzeo.i ta mogla je fino stati na pjesackom,sacekati,dobro pogledati i onda prelaziti.prvo ne vodi racuna o sebi a kamo li o djeci.
Post Reply