Zdravo drugovi i drugarice,
Evo odlucio sam da je vrijeme da nabavim motor. Kad kazem motor ne mislim na skuter nego na motor. Prvo ce mi trebati A kategorija pa je prvo pitanje kako se polaze sa istu i jel problem naci instruktora za to, kao i ako ko ima dodatnih savjeta za to.
Drugo pitanje je naravno njegovo velicanstvo motor. Ja nisam tip koji bi motor vozio zbog (u)brzanja, nego zbog vjetra u kosi. Dakle chopper. I naravno, nemam previse para. Pitanje je, postoji li ista da valja a da nije vise od 3000-4000 maraka?
Motor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mrak
-
Ticall
Vozdrica evo rekoh da ti dam par svjeta tj. odgovora za A kategoriju moras polagati prvo testove iste nemoras ako imas polozen za B i isto ti je kao za auto prvo polazes poligon pa voznju po gradu imas u auto skoli Signal oni ti vrse obuku za A kategoriju oni ti se nalaze na alipasnom polju u onom velikom Maxi marketu cijena ti je od 300-500 km zavisi koliko sati uzimas ovo ono osnovna obuka je 300 KM.
Sto se tice motora to ti je kao sve ostalo koliko para toliko muzike za ove pare koje si naveo mozes uzeti motor od 90-95 godišta da li valja to neznam to zavisi od marke motora kioliko je presao itd. po mom mišljenju skupi još koju 1000-2000 jer ces za ovo para sto imas uzeti motor koji ces vozati jednu sezonu dvije max. ako je dobro ocuvan jer obicno ta godista su ono prikraju sa nekim stvarima pa ces se naci u situaciji mijenjaj ovo mjenjaj ono, ali i nemora biti tako mozes naletiti na neku makinu ali tesko za te pare .
Pozdrav
Sto se tice motora to ti je kao sve ostalo koliko para toliko muzike za ove pare koje si naveo mozes uzeti motor od 90-95 godišta da li valja to neznam to zavisi od marke motora kioliko je presao itd. po mom mišljenju skupi još koju 1000-2000 jer ces za ovo para sto imas uzeti motor koji ces vozati jednu sezonu dvije max. ako je dobro ocuvan jer obicno ta godista su ono prikraju sa nekim stvarima pa ces se naci u situaciji mijenjaj ovo mjenjaj ono, ali i nemora biti tako mozes naletiti na neku makinu ali tesko za te pare .
Pozdrav
- DaysleepeR
#3 Re: Motor
I ja se bavim istom temom.mrak wrote:Zdravo drugovi i drugarice,
Evo odlucio sam da je vrijeme da nabavim motor. Kad kazem motor ne mislim na skuter nego na motor. Prvo ce mi trebati A kategorija pa je prvo pitanje kako se polaze sa istu i jel problem naci instruktora za to, kao i ako ko ima dodatnih savjeta za to.
Drugo pitanje je naravno njegovo velicanstvo motor. Ja nisam tip koji bi motor vozio zbog (u)brzanja, nego zbog vjetra u kosi. Dakle chopper. I naravno, nemam previse para. Pitanje je, postoji li ista da valja a da nije vise od 3000-4000 maraka?
Takodje sam odlucio sebi da nabavim motor, i to chopper, ili kako se cesce naziva cruiser.
Nazalost, to nisu jeftini motori. I ja sam konto da nemoze biti skuplji od jedno 5000 maraka, ali su oni puno skuplji.
Kada govorimo o dobrom cruiseru, najpopularnije "jeftine" varijante su ti Yamaha XVS Drag Star Custom, koja je oko 6500 EURA nova.
Meni je licno ljepsa Yamaha XVS Drag Star Classic koja je 7750 EURA.
Racunaj sam.
Imas i jeftinijih motora od Yamahe, prvenstveno izvrsnu Hondu Shadow 750 Classic koja je oko 6999 EURA, i Kawasaki VN 800 Classic koje je malo jeftiniji oko 6500 EURA.
Svi ovi modeli se polovni krecu od 3500 EURA do 7000 EURA i to u Njemackoj.
Na sve to dodaj carinu i porez koji moras ovdje platiti i dobices ogromnu cifru.
Znaci ako nemas cevabdzinicu ili butik
Sto se mene tice, ja cu radit na tome da stekam lovu pa da si uzmem jednu Yamahu Drag Star Classic, a vidjecu hocu li uspjeti.
Tebi sretno, i javi ako sta uzmes
- DaysleepeR
Ja negdje vidjeh na netu oglas, cini mi se na autopijaca.ba Yamaha Drag Star VXS 650 Custom 11.000 maraka stara 4 mjeseca, presla 400 kilometara.
Pa ko ima eto moze pogledat.
Neki momak iz Sarajeva prodaje.
Pa ko ima eto moze pogledat.
Neki momak iz Sarajeva prodaje.