Motor ili vozac?

Podforum za motocikliste...
Post Reply

Prvo obratim paznju na:

Makinu
6
100%
Vozaca
0
No votes

Total votes: 6

Brzaner

#1 Motor ili vozac?

Post by Brzaner »

Evo jedna lagana i neobicna moto-tema :P a odnosi se na nesto mozda u praksi jos neistrazeno - isto se moze primjeniti na automobile i druge sfere zivota... Eh sad, x-puta mi se desilo (kao iskrenom fanu motora) da u momentu prolaska ili dolaska nekog motora uopste ne primjetim "vozaca", ma ko to bio, vec tih par sekundi ili minuta uzivam u pogledu na motor i pokusavam skontati koji je model u pitanju i sl., dok isto tako cesto primjetim da mnogi "ne spustaju" pogled prema motoru, ma o kojem se radilo, vec im je glavni cilj "otkriti" ko je vozac, ko ce ga pozdraviti, kome ce uputiti pogled... Zanimljive su te razlike u razmisljanju, percepciji u datoj situaciji... Shvatljivo je da su curama mozda manje interesantni motori od momaka koji ih voze, ali ne razumijem otkud takvi pogledi od "muskaraca" :D Sta je vama najprije u fokusu kada cujete da se priblizava neka makina - masina ili meso?
MirzaK

Post by MirzaK »

Masina of skroz :lol: :lol: makar vozacica bila u pitanju 8)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

A buraz šta da ti kažem, ako vidim poster na kojem je neki moćan motor pored kojeg stoji ili na nemu sjedi oskudno obučena ili gola djevojka, vjeruj ti meni da ja nju uopšte ne registrujem sve dok ne pregledam komplet motor.

Najiskrenije.
Yamahalac

Post by Yamahalac »

DaysleepeR wrote:A buraz šta da ti kažem, ako vidim poster na kojem je neki moćan motor pored kojeg stoji ili na nemu sjedi oskudno obučena ili gola djevojka, vjeruj ti meni da ja nju uopšte ne registrujem sve dok ne pregledam komplet motor.

Najiskrenije.
me too, a na kraju krajeva, zvuk motora ti prvo privuce paznju, ako ne gledas direktno u pravcu odakle ide motor
cica maca

Post by cica maca »

Na brzim masinama se obicno, barem po Sarajevu vozaju neke glavonje, tako da me i strah u njih pogledati, dal zbog toga sto izgledaju kao da im pistolji iz ociju vire ili zbog toga sto nemogu da gledam u sta ce spucati od silne brzine, a naravno da prvo gledam u dobar motor, a ne onoga ko se na njemu ili pored njega nalazi.
Yamahalac

Post by Yamahalac »

cica maca wrote:Na brzim masinama se obicno, barem po Sarajevu vozaju neke glavonje, tako da me i strah u njih pogledati, dal zbog toga sto izgledaju kao da im pistolji iz ociju vire ili zbog toga sto nemogu da gledam u sta ce spucati od silne brzine, a naravno da prvo gledam u dobar motor, a ne onoga ko se na njemu ili pored njega nalazi.
ljetos dok sam cekao neku raju ispred poste, prodje u pola sata desetak tih sto ih ja zovem "dokazi-da-je-covjek-postao-od-majmuna" na brzim motorima, naravno brzo, bez kacige i u japankama i poslije svega toga prolazi lik na R1, vozi nekih 50-60 u full opremi, znaci kaciga, odijelo, rukavice, cizme, sve i ko gospodin se vozi, uziva

za takvim se ja okrecem, normalnim, svjesnim da imaju 150+ konja jaku masinu izmedju nogu, ali i da grad nije mjesto da bilo kome to dokazuju/pokazuju

istog lika sam vidio negdje oko malte u sred dana, sa full opremom, preko 30+ vani temp i on isto laganini se voza

max respect
Post Reply