HITnO GORI DJE STE SAD AAAAAAAAAAA
(Bumbi jel dovoljno jak apel)
Cisto da promijenim naslov
Moderator: anex
izbrisimo smjestaj i stavimo dommIRCerka wrote:MAca koja je kod Bubamrke mora hitno naci dom, ili smjestaj na neko vrijeme, jer je i Bumbi fasovala pljEskavice i ne moze se brinuti o njoj nikako.
HITnO GORI DJE STE SAD AAAAAAAAAAA
(Bumbi jel dovoljno jak apel)
maccarona wrote:pa dosla bih ja i prijeal znas da nisam ljubitelj macaka
![]()
osim ako nije u pitanju dvonozni macak kakavmaccarona wrote:pa dosla bih ja i prijeal znas da nisam ljubitelj macaka
![]()
mIRCi ti sigurno moze naci bar jednu macku da udomis. Maca odmah zna da ide na pijesak, mozda samo jednoj da joj pokazes - ubacis je u kutiju sa pijeskom - inace, vrlo ciste zivotinje. Ako ce puno ostajati sama kuci onda najbolje da uzmes dvije da ne bude sama maca i da se ima s kim igrati.Moze ostati sama jedan dan, samo ostavi dovoljno hrane i vode i naravno pristup kutiji sa pijeskom. Ja imam dvije, evo sam ih u Ameriku dovela i super se snalaze.Isaac wrote:Da ne otvaram novu temu...
Ja bih udomio macku, ali ne nemam nikakvog iskustva sa zivotinjama. Koliko maci treba da se navikne na pijesak, moze li ostati sama jedan dan u sedmici kada nisam u Sarajevu i koliki prostor joj je potreban (zivim u 20-ak kvadrata)?
Btw. ako mi ne podje za rukom da ovdje nadjem cupavu swatku macu, jel' opasno da udomim kontejnerku?Mislim na bolesti, buhe etc.
Isaac, na ovoj temi imas slike Mote Smote koji je za udomiti...melb26sa wrote:mIRCi ti sigurno moze naci bar jednu macku da udomis. Maca odmah zna da ide na pijesak, mozda samo jednoj da joj pokazes - ubacis je u kutiju sa pijeskom - inace, vrlo ciste zivotinje. Ako ce puno ostajati sama kuci onda najbolje da uzmes dvije da ne bude sama maca i da se ima s kim igrati.Moze ostati sama jedan dan, samo ostavi dovoljno hrane i vode i naravno pristup kutiji sa pijeskom. Ja imam dvije, evo sam ih u Ameriku dovela i super se snalaze.Isaac wrote:Da ne otvaram novu temu...
Ja bih udomio macku, ali ne nemam nikakvog iskustva sa zivotinjama. Koliko maci treba da se navikne na pijesak, moze li ostati sama jedan dan u sedmici kada nisam u Sarajevu i koliki prostor joj je potreban (zivim u 20-ak kvadrata)?
Btw. ako mi ne podje za rukom da ovdje nadjem cupavu swatku macu, jel' opasno da udomim kontejnerku?Mislim na bolesti, buhe etc.
20 kvadrata je sasvim dovoljno za mace.
Ako ces uzimati kontejerku onda je obavezno prvo odvesti veterinaru - ili da ti dodje Amar ili neko drugi - imas temu o veterinarima na ovom podforumu, da se vidi da maca nema gliste, buhe ili kakvu bolest pa da se to odmah tretira.
Eto, sretno i postiraj slike kad uzmes macu(e).