prvo bi zelio reci da nisam clan ni jednog kluba ali sam motorista u dusi i da mi na dusi stoji neki teret pa bih eto da ga s vama podijelim a mozda mi vi skinete dio tereta sa vasim misljenjem i komentarima. I za to unaprijed hvala.
Ovako, dolazeci na motorijadu ovog vikenda u istocnom Sarajevu razmisljao sam o koncertu divljih jagoda, hladnoj pivi i dobrom provodu, medjutim na prvu sve je krenulo naopako. Na ulazu u kamp se placao ulaz od 10KM sto mi je bilo malo cudno al' progutah. Stvarno mi nije do novaca vec nisam znao da je ustaljeno pravilo da motoristi koji dolaze s motorima placaju ulaz
- broj 2 i objasnjenje, u toj svoj guzvi dolazim do sanka i onako u neobaveznoj prici uz pivu sa organizatorom spominjem da 90% motora dolazi iz Srbije dobivam odgovor da su oni (MC Il Paradiso) clanovi Moto Asocijacije Srbije (MAS) i sa ushicenjem mi pokazuje majce i zasivke tu ostajem u soku kao poslije konck out-a
- broj 3 ne treba posebno objasnjavati, na nekim motoristima sam primjetio majce i oznake (a o uzvicima Srbija, Srbija ne treba posebno govoriti) koje nas koji smo bili u ratu 92-95 asociraju na mrznju, zlocine i stradanja. Mala napomena da se nalazimo u Sarajevu (BiH) par kilometara od centra grada koji je 4 god. krvario. A ja sam jos uvijek ubjedjenja da motoristi, bajkeri ili kako god vec...bi trebali biti apoliticni, casni, posveceni tom nacinu zivota...ljudi koji se izdvajaju iz ovog sivila, drugaciji i sa drugim mjerilom vrijednosti...no medjutim...
I moj zakljucak,
tuzno je sto sam vidio i osjetio tog dana mislim da se nikad necu vratiti na to mjesto. Tuzno mi je kad vidim nase, Bosanske i Hercegovcke moto klubove da dolaze i velicaju takve zabave i razmisljam da li i oni osjecaju ono sto i ja ili to vise nije bitno jer je to proslo jer istorija se ponavlja ljudima koji je ignorisu i zaboravljaju. Pitam se da li se mi tako ponasamo kad odemo negdje van granica BiH, da li to smijemo? Da li je nama preci komsija koji nema takvih obiljezja i da li rad takvih klubova podrzavamo?
Kako vec napisah da 90% motorista je doslo iz Srbije koji podrzavaju rad svog kluba, clana Moto Asocijacije Srbije u Istocnom Sarajevu u Bosni i Hercegovini.