zabrinjava me ovo, zato sto se vrlo dobro sjecam da se na stadionima i van njih u navijackim vatrama vidi o pokazuje stanje i podjeljenost drustva, frustracija i nerijeseni konflikti.
Ko je star dovoljno, sjeca se tuca navijaca iz hrvatske u beogradu i obratno, sjeca se vozova na koji i sa kojeg lete flase, sjeca se ceke kod hotela moskva u bg, ili na terazijama na putu prema zeljeznickoj.
Huliganstvo me kod nas ne iznenadjuje, navijac plus nacionalista, plus kreten frustrirani = problem.
Nema potrebe da se cudimo za tim, pogotovo u ovoj nasoj (izvinite ali moram reci) kvazi drzavi.
Ono sto je meni krivo u ovakvim momentima nije ni zbog stakala ni klupa....krivo mi je, sto ta stoka nije dobila batine od policije kakve zasluzuju, sto je izostala profesionanalne reakcija vlasti, posteno hapsenje, pendrecenje, vodeni top, tona suzavca i pune marice stoke.
Manimo se problema u drustvu, nacionalizma i to. TO se ne moze rijesiti lako (u nasem slucaju mozda i nikad). Ali ono sto se moze rijestiti je stanje na terenu. Tj prebiti mladi kreten koji vandalizira drzavnu imovinu i kamenuje prolaznike. Oni koji su malo stariji...slozice se da u ovom slucaju samo batinjanje stoke pomaze...nista ali nista drugo ih nece natjerati da ne ponovo ovo isto i to je kraj price.
Zlatno vrijeme mraka, kada su debili odrasli na kajmaku nosili pendreke i uzivali u prebijanju ove stoke....sve to pod strogom kontrolom vlasti i inspektora, koji su znali pustiti stoku koja je u sluzbi drzave, na stoku koja je u sluzbi nasilja...Zlatna doba kada se stoka i pendreka bojala...sada se ne boje nicega i nikoga....
E vidite, stalno se ono pitam nekada, bili se mozda i jedan dan vratio u rodnu BIH da pokusam nesto iz pocetka, ovo ono, kao domovina folovi....neka hvala...neka hvala....